Siirry suoraan sisältöön

Lastioperointi (8 op)

Toteutuksen tunnus: 209953410-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

06.04.2018 - 28.10.2018

Ajoitus

29.10.2018 - 01.03.2019

Opintopistemäärä

8 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

12 - 30

Koulutus

  • Merenkulun koulutus, merikapteeni

Opettaja

  • Alexander Shaub
  • Antti Lanki

Vastuuopettaja

Antti Lanki

Ryhmät

  • MK15S
    Merikapteeni, päivätoteutus
  • MKKT17KM
    Merikapteeni, monimuoto

Tavoitteet

Tietää ja osaa soveltaa oikeita lastaukseen ja purkaukseen liittyviä menettelytapoja alustyypeittäin soveltaen oikeita kansainvälisiä säädöksiä ja koodeja. Osaa sijoittaa IMO-lastit erilaisiin kuivalastialustyyppeihin ja ymmärtää tarkastusten merkityksen lastioperointiin. Osaa draught surveyn ja SOLAS VI-luvun mukaiset viljalaskelmat. Osaa laatia turvallisen lastaus- ja purkaussuunnitelman eri tankkialustyypeille huomioiden kansainväliset määräykset, tuntee tankkialusten rakenteelliset perusominaisuudet sekä osaa laskea nestemäisten lastien lastimäärät.

Sisältö

Kuivalasti- ja säiliöalusten lastioperointi. Lastaussuunnittelu alustyypeittäin. Lastimäärälaskelmat ja viljalaskelmat. Raakaöljyn, öljytuotteiden, kemikaalien ja kaasujen lastaus/purkaus, ominaisuudet ja vaaratekijät. Tärkeimmät näiden aineiden kuljetuksiin liittyvät määräykset. Tankkereiden rakenteet ja lastinkäsittelylaitteistot. IMDG-koodi, BC-koodi ja soveltuvia ATK- ohjelmia.

Aika ja paikka

Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaalit ovat Moodlessa.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Lastien määrän laskelmat Lastiviivaan sopimuksen 1966/88 ja laivan vakavuuden vaatimuksen mukaan. Viljan ja kaltaiset lastien laskelmat vakavuuden vaatimuksen mukaan reissun alussa ja lopussa (10% polttoaineet ja varastot). Draught survey. Loading NAPA harjoittelut.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Toteutus monimuoto-opetuksena OPS-suunnitelman mukaan. Tämä väylä edellyttää vahtiperämiehentutkintoa tai vahtiperämiehen pätevyyskirjaa, vahtikonemestarintutkintoa tai vahtikonemestarin pätevyyskirjaa.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Toteutus monimuoto-opetuksena OPS-suunnitelman mukaan. Tämä väylä edellyttää vahtiperämiehentutkintoa tai vahtiperämiehen pätevyyskirjaa, vahtikonemestarintutkintoa tai vahtikonemestarin pätevyyskirjaa.

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssin suorittaminen edellyttää 100% läsnäolo lähiopetuksen tunnilla ja 100% NAPA simulaattorin harjoittelujen osallistuminen, harjoitustehtävien suorittaminen.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

kiitettävä (5), hyvä (4 - 3), tyydyttävä (2 - 1); hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen lähiopetus prosessissa, tehtävien ja harjoituksien suorittaminen. Tentti. NAPA harjoittelu tehtävät.