Siirry suoraan sisältöön

Tekniikan ruotsi (5 op)

Toteutuksen tunnus: 888820114-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.01.2019 - 14.01.2019

Ajoitus

07.01.2019 - 05.04.2019

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Kielet ja viestintä, Kotka

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Energiatekniikan koulutus

Opettaja

  • Marie Laaksonen

Ryhmät

  • EN16S
    Energiatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa toimia oman alansa viestintätilanteissa ruotsin kielellä sekä suullisesti että kirjallisesti. Hän tuntee oman alansa terminologiaa ja pystyy hyödyntämään kielitaitoaan asiantuntijatehtävissä. Tavoitetasona on eurooppalaisen viitekehyksen tasoa B1 sekä asetusta 352/2003 § 8, 1. mom. 497/2004 vastaava osaaminen. Opiskelijan, joka lähtötasotestin perusteella on ohjattu ruotsin valmentavalle kurssille, on suoritettava kurssi hyväksytysti tai hankittava itse valmentavan kurssin sisältöä vastaavat tiedot, ennen kuin hän voi suorittaa kurssin Liiketalouden ruotsi. YDINOSAAMINEN Opintojakson suoritettuaan opiskelijaymmärtää selkeää ja hidasta yleiskielistä puhetta ja työelämän puheviestintää.käyttää perusrakenteita jokseenkin virheettömästi sekä suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.puhuu kohtalaisen sujuvasti niin, että satunnaiset virheet ääntämisessä tai lauserytmissä eivät aiheuta väärinymmärryksiä.hoitaa keskeisimpiä toimenkuvansa vaatimia työelämäkontakteja, esim. reklamaatioita, puhelintilanteita ja raportointia.ymmärtää pääkohdat ammatillisista teksteistä ja pystyy reagoimaan niihin sekä suullisesti että kirjallisesti.TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaakertoa keskeiset asiat koulutuksestaan, työkokemuksestaan ja -tehtävistään eheänä kokonaisuutena esim. työnhakutilanteessa.hankkia, käsitellä ja soveltaa oman tekniikan alansa tietoa keskeisimmistä lähteistä ja seurata oman alansa kehitystä yleisellä tasolla.esitellä keskeisimmät asiat yritysten ja organisaatioiden toiminnasta, tuotteista, prosesseista ja palveluista sekä keskustella näistä aiheista.laatia ja ymmärtää oman alansa teknisiä ohjeistuksia melko hyvin.

Sisältö

Koulutus, työympäristö, työkokemus- ja tehtävät sekä työelämän viestintä sähköpostitse, puhelimitse ja tapaamisissa. Oman tekniikan koulutusalan perusterminologian osaaminen ja alan toimintaympäristön tunteminen. Koska Tekniikan ruotsi -kurssin sisältö on räätälöity koulutusalakohtaisesti sisältämään alan omaa erityissanastoa, tulee opiskelijan käydä omalle koulutusohjelmalleen tarjottu toteutus kurssista.

Opiskelumateriaali

EDITA: Kontakt - Teknisk svenska, saatavilla myös digikirja

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistuminen lähitunneille + itsenäinen opiskelu, oppimistehtävät, kokeet.

Opiskelijan työmäärä

135 t

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssilla arvioidaan erikseen opiskelijan suullinen ja kirjallinen taito kokeiden perusteella. Arvioinnin perusteena valtakunnalliset taitotasokuvaukset.