Hygieniapassi (2 op)
Toteutuksen tunnus: AV00CV80-3008
Toteutuksen perustiedot
Ajoitus
08.04.2019 - 31.05.2019
Opintopistemäärä
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Avoin AMK ja täydennyskoulutus
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Avoin ammattikorkeakoulu
Opettaja
- Päivi Lahikainen
Vastuuopettaja
Päivi Lahikainen
Tavoitteet
Tunnet hygieniaosaamiseen liittyvän lainsäädännön ja sen tuomat velvoitteet. Tiedät elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit, hallitset hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn perusteet. Saat valmiuksia Eviran hygieniaosaamistestin suorittamiseen.
Sisältö
Perehdyt STM:n asetuksessa n:ro 1115 3172 (23.11.2001) määriteltyihin osa-alueisiin, jotka elintarvikehuoneistossa työskentelevän henkilön on hallittava. Saat valmiuksia Eviran hygieniasaamistestin suorittamiseen.
1. Perustiedot mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta
2. Ruokamyrkytykset, hygieeniset työtavat
3. Henkilökohtainen hygienia
4. Puhtaanapito
5. Omavalvonta
6. Lainsäädäntö, viranomaiset
Arviointiasteikko
1-5
Lisätiedot
Itseopiskelu verkossa, hygieniaosaamistesti tietyillä Xamkin kampuksilla, tarkista toteutuksen tiedot!!