Siirry suoraan sisältöön

Hygieniapassi (2 op)

Toteutuksen tunnus: AV00CV80-3008

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus

08.04.2019 - 31.05.2019

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Avoin AMK ja täydennyskoulutus

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Avoin ammattikorkeakoulu

Opettaja

  • Päivi Lahikainen

Vastuuopettaja

Päivi Lahikainen

Tavoitteet

Tunnet hygieniaosaamiseen liittyvän lainsäädännön ja sen tuomat velvoitteet. Tiedät elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit, hallitset hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn perusteet. Saat valmiuksia Eviran hygieniaosaamistestin suorittamiseen.

Sisältö

Perehdyt STM:n asetuksessa n:ro 1115 3172 (23.11.2001) määriteltyihin osa-alueisiin, jotka elintarvikehuoneistossa työskentelevän henkilön on hallittava. Saat valmiuksia Eviran hygieniasaamistestin suorittamiseen.

1. Perustiedot mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta
2. Ruokamyrkytykset, hygieeniset työtavat
3. Henkilökohtainen hygienia
4. Puhtaanapito
5. Omavalvonta
6. Lainsäädäntö, viranomaiset

Arviointiasteikko

1-5

Lisätiedot

Itseopiskelu verkossa, hygieniaosaamistesti tietyillä Xamkin kampuksilla, tarkista toteutuksen tiedot!!