Siirry suoraan sisältöön

Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö (5 op)

Toteutuksen tunnus: AV00DG29-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

06.04.2018 - 16.04.2018

Ajoitus

20.08.2018 - 31.12.2018

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Avoin AMK ja täydennyskoulutus

Toimipiste

Savonlinnan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Avoin ammattikorkeakoulu

Opettaja

  • Sirpa Sahinjoki
  • Päivi Hostikka

Vastuuopettaja

Päivi Hostikka

Ryhmät

  • AVSAMR18SPOM
    Avoin AMK, Savonlinna, Restonomi (AMK), polku erillisryhmä

Tavoitteet

Osaat kuvata matkailu- ja ravitsemisalaa käsitteenä, toimialana ja ammatteina. Osaat kuvata alalla vaadittavaa ammatillista osaamista. Osaat hahmottaa alan luonteen elämyksellisten asiakaskokemusten tuottajana. Osaat käyttää alan tilastoja ja muita julkaisuja toimialan nykytilan ja tulevaisuuden kuvaajina. Osaat toimia tavoitteellisesti yksilönä ja ryhmän jäsenenä alan erilaisissa toimintaympäristöissä. osaat kehittää yrittäjämäistä otetta työntekoon ja edistää yrittäjyyttä omalla esimerkilläsi tunnet yritystoiminnan osa-alueet ja yrittäjyyden merkityksen yhteiskunnassa osaat verkostoitua eri alojen toimijoiden, asiantuntijoiden ja yritysten kanssa tunnistat oman toimialasi paikan venäläisessä yhteiskunnassa ja sen elinkeinorakenteessa.

Sisältö

Mitä matkailu- ja ravitsemisala tarkoittaa käsitteinä?
Mitkä ammatti- ja toimialat liittyvät alaan?
Mitä osaamista alalla ja sen erilaisissa toimintaympäristöissä tarvitaan?
Mistä tilastoista ja julkaisuista voit saada alaa koskevaa tietoa?

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakso toteutetaan verkkokurssina ja siihen sisältyy 3h lähiopetusta 4.9.2018
Lähiopetustunneilla käydään läpi verkkokurssin sisältö ja siihen kuuluvat oppimistehtävät.
Opintojakson teemat:
Matkailu- ja ravitsemisalan historia
Matkailun organisoituminen
Kulkuvälineet
Käyntikohteet
Matka-ja matkanjärjestäjä toiminta
Ruoka ja ravitsemispalvelut
Matkailu- ja ravitsemisalan toimijat ja alan koulutus
Kaupan ala restonomin työkenttänä
Puhdistuspalveluala

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa. f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti

Esitietovaatimukset

Ei edellytä aiempaa osaamista