Siirry suoraan sisältöön

Hygieniapassi (2 op)

Toteutuksen tunnus: AV00DO25-3015

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus

21.03.2021 - 21.04.2021

Opintopistemäärä

2 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Avoin AMK ja täydennyskoulutus

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Avoin ammattikorkeakoulu

Opettaja

  • Eliisa Kotro

Vastuuopettaja

Eliisa Kotro

Tavoitteet

Tunnet hygieniaosaamiseen liittyvän keskeisen lainsäädännön ja sen tuomat velvoitteet. Tiedät elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit, hallitset hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn periaatteet. Saat valmiuksia Ruokaviraston Hygieniaosaamistestin suorittamiseen.

Sisältö

Perehdyt Ruokaviraston määräyksessä hygieniaosaamisesta (1/2009) määriteltyihin osa-alueisiin, jotka elintarvikehuoneistossa työskentelevän on hallittava. Saat valmiuksia Ruokaviraston hygieniaosaamistestin suorittamiseen.
1. Perustiedot mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta
2. Ruokamyrkytykset, hygieeniset työtavat
3. Henkilökohtainen hygienia
4. Puhtaanapito
5. Omavalvonta
6. Lainsäädäntö, viranomaiset

Opiskelumateriaali

Ruokaviraston sähköinen aineisto, Moodleen koottu muu materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Testipaikkana Kouvolan kampus.

Lisätietoja opiskelijoille

Testin voi uusia kaksi kertaa.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hygieniaosaamistestin läpäisee 34 / 40 pisteellä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytysti suoritettu Ruokaviraston hygieniapassitesti.

Esitietovaatimukset

ei ole