Siirry suoraan sisältöön

Ilmastokestävät ruokapalvelut (5 op)

Toteutuksen tunnus: AV00ED93-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

16.03.2020 - 27.03.2020

Ajoitus

18.05.2020 - 30.08.2020

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Avoin AMK ja täydennyskoulutus

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Avoin ammattikorkeakoulu

Opettaja

  • Eeva Koljonen

Vastuuopettaja

Eeva Koljonen

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää ammattikeittiöiden merkityksen uusien ilmastokestävien ruokapalveluiden edistäjänä ja osaa valita sopivia keinoja hiilijalanjäljen vähentämiseksi ruokapalveluprosesseissa kuten ruokapalveluiden ja ruokalistojen suunnittelu, elintarvikehankinnat, laitteiden käyttö, valmistus, kuljetus ja tarjoilu. Opiskelija ymmärtää ruokahävikin käsitteet, hävikin synnyn kriittiset pisteet ja keinot ruokahävikin hallintaan. Opiskelija hallitsee turvallisen ja terveellisen kasviruokailun suunnittelun ja toteuttamiseen ja kasviproteiinilähteiden käyttöä. Opiskelija osaa viestiä asiakkaille ilmastokestävistä ruokapalveluista.

Sisältö

• Millaisia keinoja ja välineitä ruokapalveluissa on ilmastokestävien ruokapalvelujen suunnitteluun ja toteuttamiseen asiakaslähtöisesti?
• Miten ruokapalveluiden hiilijalanjälkeä arvioidaan, tai miten sitä voidaan laskea?
• Mitä on ruokahävikki, hävikin synnyn kriittiset pisteet ja miten hävikkiä voidaan hallita?
• Miten toteutetaan kasvispainotteisia ruokapalveluja terveellisesti ja turvallisesti?
• Miten uusia proteiinin lähteitä käytetään ruuanvalmistuksessa ja miten ne sopivat erityisruokavalioihin?
• Miten ilmastokestävistä ruokapalveluista viestitään?

Opiskelumateriaali

Learnissa

Yksilölliset oppimisväylät

Ennen opintojakson alkua opiskelijoille toimitettaan tiedot Learniin kirjautumisesta sähköpostiin. Info luento on tallennettu Learnin alustalle. Learnissa löytyvät opintojakson materiaali, e-kirjat linkitettyinä ja nauhoitettuja luentoja sekä oppimistehtävät ja verkkotestejä. Opintojaksoon kuuluu case tehtäviä, jotka voi tehdä omalle työpaikalle tai kuvitteelliseen toimintaympäristöön. Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin ja case tehtäviä voi tehdä myös ryhmätyönä.

Toteutuksen osien kuvaus

Orientaatio opintojaksoon 1 op
Ilmastokestävyys ruokapalveluissa 1 op
Ruokahävikki ja sen hallinta 1 op
Terveellinen ja turvallinen kasvisruoka 1 op
Case tehtävä 1 op
Opintojakson infoluento ja opiskelumateriaali Xamk Learn -alustalla.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty