Siirry suoraan sisältöön

Gastronomia (5 op)

Toteutuksen tunnus: M51C104-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

20.08.2018 - 07.09.2018

Ajoitus

01.08.2018 - 30.12.2018

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Päivi Hostikka

Vastuuopettaja

Päivi Hostikka

Ajoitusryhmät

  • Opetus 1/momu (Koko: 1. Avoin AMK: 0.)
  • Opetus 2/päivä (Koko: 1. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • M5216SA
    Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus, monimuoto
  • MRMI17KP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
  • M5216SAB
    Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus, monimuoto

Pienryhmät

  • Opetus 1/momu
  • Opetus 2/päivä

Tavoitteet

Osaat käyttää gastronomian käsitteitä. Osaat suunnitella, hinnoitella, toteuttaa ja arvioida eri liikeideoin toimivien ravintoloiden ruokapalveluja asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti. Osaat laatia tarjousprosessiin liittyviä liikekirjeitä. Osaat suunnitella ja valmistaa asiakasryhmille ja erilaisiin tilanteisin sopivia à la carte – annoksia, menuita ja tilauspalveluihin sopivia aterioita.

Sisältö

Miten toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden prosessi?
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruoka kuljetus?

Aika ja paikka

Jos haluat nopeuttaa opintojasi, voit valita opintojaksoon kuuluvista tehtävistä 5 op:n kokonaisuuden.
Tehtävät koostuvat seuraavista aihealueista:
Miten toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden prosessi?
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan ja hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruokien kuljetus?

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistuminen lähiopetukseen opetuskeittiöllä 29.-30.10.2018 Mikkelissä. 2op
Opintojaksoon kuuluvat tehtävät 3 op.
Tehtävät koostuvat seuraavista aihealueista:
Miten toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden prosessi?
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan ja hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruokien kuljetus?

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Toteutat ja suunnittelet omassa työpaikassasi tai yhteistyöyrityksessäsi tilaus- ja juhlapalveluiden prosessin.
Tehtävän tekemisen aikana otat selvää ja suunnittelet ja toteutat seuraavat tavoitteet:
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan ja hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruokien kuljetus?

Työhön integroitu oppimisväylä:
Jos haluat nopeuttaa opintojasi, voit valita opintojaksoon kuuluvista tehtävistä 5 op:n kokonaisuuden.
Tehtävät koostuvat seuraavista aihealueista:
Miten toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden prosessi?
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan ja hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruokien kuljetus?

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Toteutat ja suunnittelet omassa työpaikassasi tai yhteistyöyrityksessäsi tilaus- ja juhlapalveluiden prosessin.
Tehtävän tekemisen aikana otat selvää ja suunnittelet ja toteutat seuraavat tavoitteet:
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan ja hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruokien kuljetus?