Gastronomia (5 op)
Toteutuksen tunnus: M51C104-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
20.08.2018 - 07.09.2018
Ajoitus
01.08.2018 - 30.12.2018
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Päivi Hostikka
Vastuuopettaja
Päivi Hostikka
Ajoitusryhmät
- Opetus 1/momu (Koko: 1. Avoin AMK: 0.)
- Opetus 2/päivä (Koko: 1. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
M5216SAMatkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus, monimuoto
-
MRMI17KPMatkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
-
M5216SABMatkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus, monimuoto
Pienryhmät
- Opetus 1/momu
- Opetus 2/päivä
Tavoitteet
Osaat käyttää gastronomian käsitteitä. Osaat suunnitella, hinnoitella, toteuttaa ja arvioida eri liikeideoin toimivien ravintoloiden ruokapalveluja asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti. Osaat laatia tarjousprosessiin liittyviä liikekirjeitä. Osaat suunnitella ja valmistaa asiakasryhmille ja erilaisiin tilanteisin sopivia à la carte – annoksia, menuita ja tilauspalveluihin sopivia aterioita.
Sisältö
Miten toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden prosessi?
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruoka kuljetus?
Aika ja paikka
Jos haluat nopeuttaa opintojasi, voit valita opintojaksoon kuuluvista tehtävistä 5 op:n kokonaisuuden.
Tehtävät koostuvat seuraavista aihealueista:
Miten toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden prosessi?
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan ja hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruokien kuljetus?
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistuminen lähiopetukseen opetuskeittiöllä 29.-30.10.2018 Mikkelissä. 2op
Opintojaksoon kuuluvat tehtävät 3 op.
Tehtävät koostuvat seuraavista aihealueista:
Miten toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden prosessi?
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan ja hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruokien kuljetus?
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Toteutat ja suunnittelet omassa työpaikassasi tai yhteistyöyrityksessäsi tilaus- ja juhlapalveluiden prosessin.
Tehtävän tekemisen aikana otat selvää ja suunnittelet ja toteutat seuraavat tavoitteet:
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan ja hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruokien kuljetus?
Työhön integroitu oppimisväylä:
Jos haluat nopeuttaa opintojasi, voit valita opintojaksoon kuuluvista tehtävistä 5 op:n kokonaisuuden.
Tehtävät koostuvat seuraavista aihealueista:
Miten toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden prosessi?
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan ja hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruokien kuljetus?
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Toteutat ja suunnittelet omassa työpaikassasi tai yhteistyöyrityksessäsi tilaus- ja juhlapalveluiden prosessin.
Tehtävän tekemisen aikana otat selvää ja suunnittelet ja toteutat seuraavat tavoitteet:
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan ja hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruokien kuljetus?