Siirry suoraan sisältöön

Harmony of food and beverages (5 op)

Toteutuksen tunnus: M51C105-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

20.08.2018 - 07.09.2018

Ajoitus

01.08.2018 - 30.12.2018

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

TKI-osuus

3 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 34

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Eeva Koljonen

Vastuuopettaja

Eeva Koljonen

Ryhmät

  • MRMI18SD
    Double Degree Matkailu- ja palveluliiketoiminta
  • M5216SA
    Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus, monimuoto
  • M5216SAB
    Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus, monimuoto

Tavoitteet

You show familiarity with a variety of wines and beers, the wine making and beer brewing processes and serving for customers. You are able to assess the compatibility of food and beverages and basic flavours with sensory evaluation methods. You are able to design and prepare a variety of meals, as well as recommend and sell suitable drinks for different occasions.

Sisältö

What is the difference between various types of beer and wine and how to combine them with dishes? Which elements of food and beverages support each other and create a harmony of tastes? What kinds of methods are used to evaluate the harmony of food and beverages? How do you choose suitable drinks for different meals and occasions? How do you plan the selection of beverages based on business idea? How do you carry out a beer or wine tasting?

Aika ja paikka

Please contact teacher.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
A´C- info week 40 ( 2 hours).
AC - lessons week 45 ( 2 hours).
Contact lessons 26-27.11.2018 ( 16 hours) in Mikkeli.
Case work 2-3 cr

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Please contact teacher.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Please contact teacher.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Please contact teacher.

Opiskelijan työmäärä

Ac and contact lessons and presentation of wine or beer style combined with food. 2 cr
Case work: beer, wine, cider dequstation/tasting for customers, beverage for a menu, beverage list for a restaurant etc. 3 cr.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Student can a.use professional terminology and concepts proficiently in different situations b. evaluate information sources critically. c. evaluate operations in customer, user and target group situations. d. promote the goal-oriented operation of your team.

Esitietovaatimukset

Beverages and legislation, Professional food production