Harmony of food and beverages (5 op)
Toteutuksen tunnus: M51C105-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
20.08.2018 - 07.09.2018
Ajoitus
01.08.2018 - 30.12.2018
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 34
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Eeva Koljonen
Vastuuopettaja
Eeva Koljonen
Ryhmät
-
MRMI18SDDouble Degree Matkailu- ja palveluliiketoiminta
-
M5216SAMatkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus, monimuoto
-
M5216SABMatkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus, monimuoto
Tavoitteet
You show familiarity with a variety of wines and beers, the wine making and beer brewing processes and serving for customers. You are able to assess the compatibility of food and beverages and basic flavours with sensory evaluation methods. You are able to design and prepare a variety of meals, as well as recommend and sell suitable drinks for different occasions.
Sisältö
What is the difference between various types of beer and wine and how to combine them with dishes? Which elements of food and beverages support each other and create a harmony of tastes? What kinds of methods are used to evaluate the harmony of food and beverages? How do you choose suitable drinks for different meals and occasions? How do you plan the selection of beverages based on business idea? How do you carry out a beer or wine tasting?
Aika ja paikka
Please contact teacher.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
A´C- info week 40 ( 2 hours).
AC - lessons week 45 ( 2 hours).
Contact lessons 26-27.11.2018 ( 16 hours) in Mikkeli.
Case work 2-3 cr
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Please contact teacher.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Please contact teacher.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Please contact teacher.
Opiskelijan työmäärä
Ac and contact lessons and presentation of wine or beer style combined with food. 2 cr
Case work: beer, wine, cider dequstation/tasting for customers, beverage for a menu, beverage list for a restaurant etc. 3 cr.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Student can a.use professional terminology and concepts proficiently in different situations b. evaluate information sources critically. c. evaluate operations in customer, user and target group situations. d. promote the goal-oriented operation of your team.
Esitietovaatimukset
Beverages and legislation, Professional food production