Siirry suoraan sisältöön

Henkilö- ja sopimusoikeus (5 op)

Toteutuksen tunnus: ME00AE31-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

14.12.2020 - 14.01.2021

Ajoitus

01.08.2020 - 26.02.2021

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

25 - 55

Koulutus

  • Metsätalouden koulutus

Opettaja

  • Sari Toijonen-Kunnari

Vastuuopettaja

Sari Toijonen-Kunnari

Ryhmät

  • MEMI19SPA
    Metsätalous, päivätoteutus
  • MEMI19SPB
    Metsätalous, päivätoteutus

Tavoitteet

Tiedät henkilö- perhe- ja perintöoikeuden pääpiirteet ja vaikutukset metsäalalla. Tunnet voimassa olevan sopimusoikeuden metsäalan näkökulmasta. Osaat käyttää oikeudellisia tietolähteitä hyväksesi.

Sisältö

Miten henkilöoikeuden ja perhe- ja perintöoikeuden sekä sopimusoikeuden asiat vaikuttavat työhösi metsäalalla?

Opiskelumateriaali

Opintojaksolla hyödynnetään Learnin virtuaalista oppimisympäristöä.
Oppimateriaalina ovat Learnissa olevat aineistot ja osia seuraavista teoksista:
Hoppu, Esko & Hoppu, Kari 2012. Kauppa- ja varallisuusoikeuden pääpiirteet. Helsinki: Talentum.
Kiviniemi, Matti 2015. Metsäoikeus. Helsinki: Metsäkustannus.
Kyläkallio, Kalle 2014. Yritysjuridiikka. Helsinki: Edita.
Paanetoja, Jaana 2019. Työoikeus tutuksi- käsikirja. Helsinki: Edita.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Yksilötyönä ja pienryhmissä tehtäviä oppimistehtäviä aikataulutettu koko opintojakson suoritusajalle.
Kontaktiopiskelua 55 tuntia ja itsenäistä opiskelua 80 tuntia.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Jos työskentelet alan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson tai moduulin työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Ota yhteyttä OVAan.
Perehdyt itsenäisesti opintojaksoon liittyvään materiaaliin ja teet tarvittavat oppimistehtävät. Oppimistehtävät sisältävät työviikkopohjaisen oppimisväylän toteutukseen suhteutettuna enemmän itsenäistä aiheeseen tutustumista. Itsenäisen suorituksen voit tehdä myös samanaikaisesti työviikkopohjaisen opetuksen kanssa. Tällöin voit osallistua lähiopetukseen kiinnostuksesi ja tarpeittesi mukaisesti.

Tentit ja muut määräajat

Arviointiin vaikuttavia palautuksia EI voi tehdä määräaikojen umpeuduttua. Oppimistehtävät arvioidaan keskitetysti ja niistä saa yhteispalautteen suoritusajan umpeuduttua.

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakson sisältö ja toteutus on jaettu seuraaviin osa-alueisiin: Oikeustoimen perusteet, Sopimusoikeus, Työoikeus, Henkilöoikeus sekä Irtaimen ja kiinteän omaisuuden kauppa.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

e. käyttää oman alansa keskeisiä malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita g. osaa perustella toimintaansa oman alansa eettisten periaatteiden mukaisesti

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson osaamistavoitteena on, että tiedät henkilö- perhe- ja perintöoikeuden pääpiirteet ja niiden vaikutukset metsäalalla. Tunnet voimassa olevaa sopimusoikeutta metsäalan näkökulmasta. Työoikeuteen paneudut työsuhteen osapuolten oikeuksien ja velvollisuuksien kautta. Opintojakson jälkeen osaat käyttää hyväksesi oikeudellisia tietolähteitä.
Henkilö- perhe- ja perintöoikeuden pääpiirteiden hallinta ja soveltaminen oppimistehtävissä. Työsuhdelainsäädännön ja sopimusoikeuden ymmärtäminen ja hyödyntäminen oppimistehtävissä.
Opintojakson arviointi perustuu yksilötyönä ja pienryhmissä tehtäviin osa-alueiden oppimistehtäviin ja työoikeuden Learn- tenttiin. Oppimistehtävissä käytetään itsearviointia ja vertaisarviointia.