Kestävyys, laatu ja turvallisuus (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00AE98-3008
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
15.08.2019 - 30.08.2019
Ajoitus
08.01.2020 - 31.03.2020
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Päivi Lahikainen
Vastuuopettaja
Päivi Lahikainen
Ryhmät
-
MRKT19SVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
-
MRMI19SVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
Tavoitteet
Tunnet keskeiset matkailu- ja ravitsemisalaan liittyvät turvallisuusmääräykset, normit ja ohjeet sekä sen, kuinka työ- ja toimintaympäristön turvallisuutta hallitaan. Osaat kuvata kestävän kehityksen käsitteen ja sen osa-alueet. Osaat kuvata matkailu- ja ravitsemisalalla käytettäviä menetelmiä ja laatujärjestelmiä. Osaat etsiä kestävään kehitykseen, laatuun ja turvallisuuteen liittyvää tietoa ja soveltaa sitä alan työtehtävissä ja toiminnan kehittämisessä. Tunnet työrooliisi liittyvät vastuut ja velvollisuudet ja osaat toimia niiden mukaisesti.
Sisältö
Mitkä ovat alan riski- ja haittatekijöitä ja miten niitä voidaan hallita? Mitkä turvallisuussäädökset liittyvät matkailu- ja ravitsemisalan turvallisuuden hallintaan? Mitä on kestävä kehitys matkailu- ja ravitsemisalalla ja miten sitä voidaan kehittää? Mitkä ovat keskeisiä alalla käytettäviä laadunhallinnan menetelmiä ja järjestelmiä? Mitkä ovat työrooliisi liittyvät vastuut ja velvoitteet? Mistä löydät kestävyyteen, laatuun ja turvallisuuteen liittyvää ajankohtaista tietoa?
Aika ja paikka
Keskustele opettajan kanssa.
Opiskelumateriaali
Moodlessa
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakso toteutetaan verkossa viikoilla 46/2019 - 3/2020.
Opintojakso sisältää ac-luentoja, tehtävät kestävyys ja laatu-osuuksista sekä Moodlessa järjestettävä tentti turvallisuus -osuudesta.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Keskustele opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustele opettajan kanssa.
Tentit ja muut määräajat
Moodlessa
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Keskustele opettajan kanssa.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa ottaen huomioon kestävyys, laatu- ja turvallisuusnäkökohdat. e. käyttää keskeisiä malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita. g. perustella toimintaasi alan eettisten periaatteiden mukaisesti.
Esitietovaatimukset
Ei edellytä aiempaa osaamista