Siirry suoraan sisältöön

Ruokaturvallisuus (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF03-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

15.08.2019 - 30.08.2019

Ajoitus

01.08.2019 - 19.12.2019

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Päivi Lahikainen

Vastuuopettaja

Päivi Lahikainen

Ryhmät

  • MRMI19KP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus

Tavoitteet

Tiedät ja tunnistat elintarvikkeisiin ja ruokaan liittyvät riskit Tiedät ja tunnistat elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit sekä hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn perusteet. Tiedät eri elintarvikeryhmien säilyvyyttä, säilytystä ja pakkausmerkintöjä ja ruokien tarjoilua koskevat vaatimukset. Osoitat perehtyneisyytesi elintarviketurvallisuuteen liittyvään lainsäädäntöön ja sen velvoitteisiin. Osaat suunnitella ja toteuttaa omavalvontaa lainsäädännön ja toimintojen edellyttämällä tavalla.

Sisältö

Mitä elintarvikesäädökset tarkoittavat elintarviketurvallisuuden ja ammattikeittiön toiminnan kannalta? Mitä riskejä elintarvikkeiden käsittelyyn, valmistamiseen ja tarjoiluun ja myyntiin liittyy ja miten niitä hallitaan? Miten elintarvikkeita käsitellään ja säilytetään hygieniavaatimusten mukaisesti? Mitkä ovat lainsäädännön elintarviketoimijoille asettamat velvoitteet? Mitä omavalvontasuunnitelmaan sisällytetään ja miten sitä toteutetaan?

Aika ja paikka

Tentti (2op), essee (1op) ja omaan työpaikkaan kytketty omavalvontasuunnitelma (2 op).
Sovi toteutuksesta opettajan kanssa!

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistuminen lähiopetukseen ja tentti (2 op), esitys annetusta aiheesta (parityö) (1op), omavalvontasuunnitelma (parityö) 2 op.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Tentti (2op), essee(1op) ja omaan työpaikkaan kytketty omavalvontasuunnitelma (2 op).
Sovi toteutuksesta opettajan kanssa!

Työhön integroitu oppimisväylä:
Tentti (2op), essee (1op) ja omaan työpaikkaan kytketty omavalvontasuunnitelma (2 op).
Sovi toteutuksesta opettajan kanssa!

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Tentti (2op), essee(1op) ja omaan työpaikkaan kytketty omavalvontasuunnitelma (2 op).
Sovi toteutuksesta opettajan kanssa!

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä d. käyttää keskeisiä oman alan malleja (omavalvonta) e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä ja tekniikoita elintarvikehygieniaan ja puhtaanapitoon liittyen

Esitietovaatimukset

Ei edellytetä aiempaa osaamista