Siirry suoraan sisältöön

Ruokaturvallisuus (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF03-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

16.12.2019 - 10.01.2020

Ajoitus

10.02.2020 - 16.04.2020

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

3 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Päivi Lahikainen

Vastuuopettaja

Päivi Lahikainen

Ryhmät

  • MRKT19SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
  • MRMI19SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus

Tavoitteet

Tiedät ja tunnistat elintarvikkeisiin ja ruokaan liittyvät riskit Tiedät ja tunnistat elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit sekä hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn perusteet. Tiedät eri elintarvikeryhmien säilyvyyttä, säilytystä ja pakkausmerkintöjä ja ruokien tarjoilua koskevat vaatimukset. Osoitat perehtyneisyytesi elintarviketurvallisuuteen liittyvään lainsäädäntöön ja sen velvoitteisiin. Osaat suunnitella ja toteuttaa omavalvontaa lainsäädännön ja toimintojen edellyttämällä tavalla.

Sisältö

Mitä elintarvikesäädökset tarkoittavat elintarviketurvallisuuden ja ammattikeittiön toiminnan kannalta? Mitä riskejä elintarvikkeiden käsittelyyn, valmistamiseen ja tarjoiluun ja myyntiin liittyy ja miten niitä hallitaan? Miten elintarvikkeita käsitellään ja säilytetään hygieniavaatimusten mukaisesti? Mitkä ovat lainsäädännön elintarviketoimijoille asettamat velvoitteet? Mitä omavalvontasuunnitelmaan sisällytetään ja miten sitä toteutetaan?

Aika ja paikka

Toteutetaan verkko-opintoina:
AC-luennot, aineistoon perehtyminen ja tentti (3op)
Harjoitustehtävänä ov-suunnitelman laatiminen (2op).
Sovi suorituksesta opettajan kanssa

Opiskelumateriaali

Moodlessa

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Toteutetaan verkko-opintoina:
AC-luennot, aineistoon perehtyminen ja tentti (3op)
Harjoitustehtävänä ov-suunnitelman laatiminen (2op)

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Toteutetaan verkko-opintoina:
AC-luennot, aineistoon perehtyminen ja tentti (3op)
Harjoitustehtävänä ov-suunnitelman laatiminen / kehittäminen omaan työpaikkaan (2op).
Sovi suorituksesta opettajan kanssa!

Työhön integroitu oppimisväylä:
Toteutetaan verkko-opintoina:
AC-luennot, aineistoon perehtyminen ja tentti (3op)
Harjoitustehtävänä ov-suunnitelman laatiminen (2op).
Sovi suorituksesta opettajan kanssa

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Toteutetaan verkko-opintoina:
AC-luennot, aineistoon perehtyminen ja tentti (3op)
Harjoitustehtävänä ov-suunnitelman laatiminen / kehittäminen omaan työpaikkaan (2op).
Sovi suorituksesta opettajan kanssa!

Lisätietoja opiskelijoille

Lisätietoa opintojakson aloituksesta (AC-luennot) Moodlessa MRKT19SV / MRMI19SV -alustalla.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä d. käyttää keskeisiä oman alan malleja (omavalvonta) e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä ja tekniikoita elintarvikehygieniaan ja puhtaanapitoon liittyen

Esitietovaatimukset

Ei edellytetä aiempaa osaamista