Siirry suoraan sisältöön

Tutkimus- ja kehitystyön perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF08-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

15.08.2020 - 04.09.2020

Ajoitus

26.10.2020 - 20.12.2020

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Hannele Ylönen
  • Pekka Penttinen

Vastuuopettaja

Pekka Penttinen

Ryhmät

  • MRKT19SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
  • MRMI19SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus

Tavoitteet

Osaat hahmottaa tutkimus- ja kehittämistyön prosessin eri vaiheet. Osaat hahmottaa matkailu- ja ravitsemisalan tutkimus- ja kehittämistoiminnan painopisteitä ja alalla käytettäviä tutkimusmenetelmiä. Osaat jäsentää tutkimuksellista tiedontarvetta ja valita sopivimmat tietolähteet opinnäytetyöhösi sekä arvioida lähteitä kriittisesti. Osaat suunnitella, toteuttaa ja raportoida pienimuotoisen tutkimusprojektin. Osaat tutkimus- ja kehittämisviestinnän periaatteet sekä Xamkin ja koulutuksesi opinnäytetyöohjeet ja seminaarikäytänteet.

Sisältö

Mitä on tutkimus- ja kehittämistyö matkailu- ja ravitsemisalalla ja millaisia menetelmiä käytetään? Millainen on opinnäytetyö ammattikorkeakoulussa? Mitkä ovat keskeisiä tutkimukseen liittyviä käsitteitä? Miten tutkimus- ja kehittämistyö etenee prosessina? Miten toteutetaan kvalitatiivinen ja kvantitatiivinen tutkimus aineiston keruun ja analysoinnin näkökulmasta? Miten tutkimusaineistoa käsitellään hyödyntäen erilaisia ohjelmistoja? Miten esitän tutkimustulokset ja kehittämisehdotukset? Miten löydän tarkoituksenmukaista lähdeaineistoa tutkimus- tai kehittämistyöhöni?

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaalit ja luettelo kirjallisuudesta löytyvät opintojakson Learn-alustalta.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojaksolla opiskellaan verkkototeutuksena tutkimus- ja kehittämistyön perusteita. Opintojakson aikana hankitaan osaamista tulevan opinnäytteen aiheen jäsentämiseen sekä kutkimus- ja kehitystyön menetelmien hahmottamiseen opinnäytetyötä varten. Opintojakso koostuu oppimistehtävistä, ekä niiden tekemistä tukevista materiaaleista.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit suorittaa opintojakson nopeutetusti itsenäisesti verkko-opintoina verkko-alustalla. Ota yhteys opintojakson opettajaan.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Jos työskentelet alan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi tai työelämäprojektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin ole yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovi työpaikkasi tai työelämäprojektin opinnollistamisesta opintojakson osaamistavoitteita tukevaksi. Oppiminen edellyttää, että työssäsi tai työelämäprojektissa perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.

Opiskelijan työmäärä

Verkkotyöskentelyä yhteensä 135 tuntia.

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojaksossa on kaksi osaa:
- tutkimus- ja kehitystyön menetelmien osuus on 4 op ja
- tieteellisen viestinnän osuus 1 op.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso järjestetään verkkototeutuksena.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa a. käyttää asiantuntevasti kehittämis- ja tutkimustyöhön liittyviä ammattikäsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tietolähteistä ja arvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti c. työskennellä innovatiivisesti ja itsenäisesti asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä luovasti päätellä ja ratkaista ammattialan ongelmia e. käyttää tutkimus- ja kehittämistyön menetelmiä ja erilaisia analysointiohjelmistoja ja tekniikoita tutkimusaineiston käsittelyssä

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan oppimistehtävien perusteella sekä tutkimus- ja kehitystyön menetelmien osuudessa 4 op ja tieteellisen viestinnän osuudessa (1 op arvioinnilla hyväksytty/hylätty).

Esitietovaatimukset

edellyttää perustaidot viestinnästä, tietoteknisistä valmiuksista ja matkailu- ja ravitsemisalasta