Siirry suoraan sisältöön

Asiakaslähtöinen tuotteistaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF09-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.01.2019 - 14.01.2019

Ajoitus

01.01.2019 - 31.05.2019

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

TKI-osuus

4 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Tuula Höglund

Vastuuopettaja

Tuula Höglund

Ryhmät

  • MRMI18KP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus

Tavoitteet

Osaat -ideoida uusia tuotteita ja palveluja asiakaslähtöisesti -selvittää asiakkaiden tarpeita ja osallistaa asiakkaita tuotteistamisprosessin eri vaiheissa -tunnistaa asiakaslähtöisen tuotteistamisprosessin eri vaiheet ja keskeiset menetelmät ja käyttää asiakaslähtöisen tuotteistamisen käsitteitä - käyttää palvelumuotoilun peruskäsitteitä ja -menetelmiä asiakaslähtöisessä tuotteistamisessa -toimia tuotteistamistiimissä ja osallistaa tuotteistamistiimiä ja laajemmin henkilöstöä tuotteistamisprosessin eri vaiheissa -suunnitella, toteuttaa, johtaa ja arvioida tuotteistamisprosessin

Sisältö

Mitkä ovat asiakaslähtöisen tuotteistamisen keskeiset käsitteet? Millainen on asiakaslähtöisen tuotteistamisen prosessi ja mitä menetelmiä siinä käytetään? Miten keräät asiakastietoa ja osallistan asiakkaita kehittämiseen? Kuinka käytät palvelumuotoilun peruskäsitteitä ja -menetelmiä kehittäessäsi asiakaslähtöisiä tuotteita ja palveluita. Kuinka toimit asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa palvelumuotoiluprosessissa? Kuinka toimit asiakkaiden, käyttäjien ja eri kohderyhmien kanssa? Kuinka toimit palvelumuotoilutiimissä? Miten suunnittelet, toteutat käytännössä ja arvioit tuotteistamisprosessia?

Aika ja paikka

Verkko - opintojen toteutus: Perehdyt itsenäisesti Moodlessa olevaan materiaaliin ja teet tarvittavat oppimistehtävät. Oppimistehtävät sisältävät työviikkopohjaisen oppimisväylän toteutukseen suhteutettuna enemmän itsenäistä aiheeseen tutustumista.
Mikäli sinulla on aiheeseen liittyvää aikaisempaa osaamista, voit hyväksilukea opintojakson vastaavalla työkokemuksella tai opinnoilla joko kokonaan tai osittain (osaamisen näyttö, jos ei ole todistusta). Osittaisessa hyväksilukemisessa suoritat itsenäisenä opiskeluna ne osa-alueet, joita ei ole hyväksiluettu.

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaali ilmoitetaan myöhemmin

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät mahdollisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Jos työskentelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson tai moduulin työpaikallasi / projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Verkko - opintojen toteutus: Perehdyt itsenäisesti Moodlessa olevaan materiaaliin ja teet tarvittavat oppimistehtävät. Oppimistehtävät sisältävät työviikkopohjaisen oppimisväylän toteutukseen suhteutettuna enemmän itsenäistä aiheeseen tutustumista.
Mikäli sinulla on aiheeseen liittyvää aikaisempaa osaamista, voit hyväksilukea opintojakson vastaavalla työkokemuksella tai opinnoilla joko kokonaan tai osittain (osaamisen näyttö, jos ei ole todistusta). Osittaisessa hyväksilukemisessa suoritat itsenäisenä opiskeluna ne osa-alueet, joita ei ole hyväksiluettu.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Jos työskentelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson tai moduulin työpaikallasi / projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan työmäärä on yhteensä 135 tuntia

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa a) käyttää asiakaslähtöisen tuotteistamisen käsitteitä asiantuntevasti c) tunnistaa asiakastiedon merkityksen liiketoiminnan kehittämisessä ja    hahmottaa asiakaslähtöisen tuotteistamisen prosessin ja keskeiset menetelmät d) toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa asiakaslähtöisessä tuotteistamisprosessissa e) käyttää asiakaslähtöisen tuotteistamisen menetelmiä kehittäessään asiakaslähtöisiä tuotteita ja palveluita f) toimia tuotteistamistiimin jäsenenä tavoitteellisesti ja vastuullisesti

Esitietovaatimukset

Edellytetään matkailun ja ravitsemisalan perusopintoja vastaavaa osaamista