Johtaminen ja esimiestyö (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00AF11-3005
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
16.12.2019 - 10.01.2020
Ajoitus
01.02.2020 - 31.05.2020
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Anu Rantanen
Vastuuopettaja
Anu Rantanen
Ryhmät
-
MRKT18SMMatkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto
-
MRMI18SMMatkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto
Tavoitteet
Osoitat perehtyneisyytesi työyhteisön organisoitumiseen ja esimiestyöhön liittyviin asioihin. Osaat määritellä esimiehen vastuut, tehtävät ja roolit. Osaat kuvailla eri johtamisteoriat ja -tyylit. Osaat kuvata marata-alan keskeisiä esimiestyön haasteita. Osaat arvioida esimiehenä toimimisen valmiuksiasi.
Sisältö
Mitä ovat erilaiset johtamistyylit ja organisaatiomallit? Mistä esimiehen tehtävät muodostuvat? Mitkä ovat marata-alan keskeiset haasteet esimiestyölle? Mitkä ovat omat vahvuutesi ja kehittämiskohteesi esimiehenä toimimisessa?
Aika ja paikka
Opintojakso on mahdollista suorittaa itsenäisesti verkossa moodlen ohjeistusta ja materiaalia ja oma valintaista materiaalia hyödyntäen Itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät sisältävät työviikkopohjaiseen oppimisväylään suhteutettuna enemmän itsenäistä aiheeseen tutustumista ja verkkomateriaalin hyödyntämistä.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Työviikkopohjainen väylä edellyttää läsnäoloa. Monimuoto-opetus, opintojaksoon sisältyy 1 - 2 lähiopetuskertaa
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opintojakso on mahdollista suorittaa itsenäisesti verkossa moodlen ohjeistusta ja materiaalia ja oma valintaista materiaalia hyödyntäen Itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät sisältävät työviikkopohjaiseen oppimisväylään suhteutettuna enemmän itsenäistä aiheeseen tutustumista ja verkkomateriaalin hyödyntämistä.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa a. käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa b. arvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa g. perustella toimintaasi oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti
Esitietovaatimukset
Ei edellytä aiempaa osaamista