Siirry suoraan sisältöön

Johtaminen ja esimiestyö (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF11-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

16.12.2019 - 10.01.2020

Ajoitus

01.02.2020 - 31.05.2020

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Anu Rantanen

Vastuuopettaja

Anu Rantanen

Ryhmät

  • MRKT18SM
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto
  • MRMI18SM
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto

Tavoitteet

Osoitat perehtyneisyytesi työyhteisön organisoitumiseen ja esimiestyöhön liittyviin asioihin. Osaat määritellä esimiehen vastuut, tehtävät ja roolit. Osaat kuvailla eri johtamisteoriat ja -tyylit. Osaat kuvata marata-alan keskeisiä esimiestyön haasteita. Osaat arvioida esimiehenä toimimisen valmiuksiasi.

Sisältö

Mitä ovat erilaiset johtamistyylit ja organisaatiomallit? Mistä esimiehen tehtävät muodostuvat? Mitkä ovat marata-alan keskeiset haasteet esimiestyölle? Mitkä ovat omat vahvuutesi ja kehittämiskohteesi esimiehenä toimimisessa?

Aika ja paikka

Opintojakso on mahdollista suorittaa itsenäisesti verkossa moodlen ohjeistusta ja materiaalia ja oma valintaista materiaalia hyödyntäen Itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät sisältävät työviikkopohjaiseen oppimisväylään suhteutettuna enemmän itsenäistä aiheeseen tutustumista ja verkkomateriaalin hyödyntämistä.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Työviikkopohjainen väylä edellyttää läsnäoloa. Monimuoto-opetus, opintojaksoon sisältyy 1 - 2 lähiopetuskertaa
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opintojakso on mahdollista suorittaa itsenäisesti verkossa moodlen ohjeistusta ja materiaalia ja oma valintaista materiaalia hyödyntäen Itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät sisältävät työviikkopohjaiseen oppimisväylään suhteutettuna enemmän itsenäistä aiheeseen tutustumista ja verkkomateriaalin hyödyntämistä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa a. käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa b. arvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa g. perustella toimintaasi oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti

Esitietovaatimukset

Ei edellytä aiempaa osaamista