Siirry suoraan sisältöön

Matkailu osana hyvinvointialaa (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF17-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

20.08.2018 - 07.09.2018

Ajoitus

01.08.2018 - 30.12.2018

Opintopistemäärä

5 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Marjut Kasper

Vastuuopettaja

Marjut Kasper

Ryhmät

  • MRMI17KP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus

Tavoitteet

Osaat käyttää hyvinvointimatkailun käsitteitä. Ymmärrät Suomen hyvinvointimatkailustrategian ja tavoitteet osana matkailun kehitystä. Osaat hahmottaa taiteen ja kulttuurin merkityksen hyvinvointimatkailussa. Osaat hahmottaa ruoan ja ravitsemuksen merkityksen ihmisen hyvinvoinnille ja käyttää tietoa hyvinvointimatkailussa. Osaat hahmottaa hyvinvointimatkailun mittaustapoja sekä teknologian hyödyntämismahdollisuuksia hyvinvointimatkailussa. Osaat suunnitella, toteuttaa ja arvioida kannattavia ja elämyksellisiä hyvinvointimatkailupalveluita yritysten tai muiden toimijoiden kanssa.

Sisältö

Mitkä ovat hyvinvointimatkailun keskeiset käsitteet? Mikä on Suomen hyvinvointimatkailunstrategia, visio ja missio? Millainen rooli ruoalla ja ravitsemuksella on osana hyvinvointimatkailua? Mikä merkitys taiteella ja kulttuurilla on hyvinvointimatkailussa? Miten teknologiaa voidaan hyödyntää osana hyvinvointimatkailua? Millainen on kannattava ja elämyksellinen hyvinvointimatkailupalvelu ja miten se suunnitellaan ja toteutetaan?

Aika ja paikka

Verkko - opintojen toteutus: Perehdyt itsenäisesti Moodlessa olevaan materiaaliin ja teet verkossa olevat oppimistehtävät (7 kpl) . Oppimistehtävät sisältävät työviikkopohjaisen oppimisväylän toteutukseen suhteutettuna enemmän itsenäistä aiheeseen tutustumista.
Tehtäviä varten tarvitset kirjan Suontausta.H. & Tyni.M. 2005.Wellness-matkailu - hyvinvointi matkailun tuotekehityksessä.
Mikäli sinulla on aiheeseen liittyvää aikaisempaa osaamista, voit hyväksilukea opintojakson vastaavalla työkokemuksella tai opinnoilla joko kokonaan tai osittain (osaamisen näyttö, jos ei ole todistusta). Osittaisessa hyväksilukemisessa suoritat itsenäisenä opiskeluna ne osa-alueet, joita ei ole hyväksiluettu.

Opiskelumateriaali

Suontausta,H. & Tyni.M.2005. Wellness-matkailu - hyvinvointi matkailun tuotekehityksessä
Moodlessa oleva nettimateriaali

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen.
-Lähiopetus (45h) ja luennot lukujärjestyksen mukaan sisältäen vierailun Saimaa Stadiumilla, kehonhallinta & rentoutustunnit, työpajat, tuotteen testaukset ja esittelyn.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Jos työskentelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi / projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Verkko - opintojen toteutus: Perehdyt itsenäisesti Moodlessa olevaan materiaaliin ja teet verkossa olevat oppimistehtävät (7 kpl) . Oppimistehtävät sisältävät työviikkopohjaisen oppimisväylän toteutukseen suhteutettuna enemmän itsenäistä aiheeseen tutustumista.
Tehtäviä varten tarvitset kirjan Suontausta.H. & Tyni.M. 2005.Wellness-matkailu - hyvinvointi matkailun tuotekehityksessä.
Mikäli sinulla on aiheeseen liittyvää aikaisempaa osaamista, voit hyväksilukea opintojakson vastaavalla työkokemuksella tai opinnoilla joko kokonaan tai osittain (osaamisen näyttö, jos ei ole todistusta). Osittaisessa hyväksilukemisessa suoritat itsenäisenä opiskeluna ne osa-alueet, joita ei ole hyväksiluettu.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Jos työskentelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi / projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa: a) käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa e) valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan f) edistää tiimin tavoitteellista toimintaa

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osallistuminen lähiopetukseen ja vierailut 1 OP arviointi Hyv/Hyl, 30 % arvosanasta
Hyvinvointimatkailun medianäkyvyys raportointitehtävä 1 OP arviointi 1-5 30 % arvosanasta
Hyvinvointituotteen suunnittelu, testaus ja esitys Saimaa Stadiumille 3 OP arviointi 1-5, 40 % arvosanasta

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija
osaa käyttää ja soveltaa hyvinvointimatkailuun sisältyviä käsitteitä
ymmärtää Suomen hyvinvointimatkailustrategian tavoitteet osana matkailun kehitystä.
osaa hahmottaa hyvinvointimatkailuun liittyvät elementit ja käyttää tietoa hyväksi tuotesuunnittelussa
hahmottaa hyvinvointimatkailun mittaustapoja sekä teknologian hyödyntämismahdollisuuksia hyvinvointimatkailussa.
osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida kannattavia ja elämyksellisiä hyvinvointimatkailupalveluita yritysten tai muiden toimijoiden kanssa.

Esitietovaatimukset

Edellytetään perustiedot matkailu-ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä ja asiakaslähtöisestä tuotteistamisesta