Siirry suoraan sisältöön

Matkailu osana hyvinvointialaa (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF17-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.01.2019 - 14.01.2019

Ajoitus

01.01.2019 - 31.05.2019

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Marjut Kasper

Vastuuopettaja

Marjut Kasper

Ryhmät

  • MRMI17SM
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto

Tavoitteet

Osaat käyttää hyvinvointimatkailun käsitteitä. Ymmärrät Suomen hyvinvointimatkailustrategian ja tavoitteet osana matkailun kehitystä. Osaat hahmottaa taiteen ja kulttuurin merkityksen hyvinvointimatkailussa. Osaat hahmottaa ruoan ja ravitsemuksen merkityksen ihmisen hyvinvoinnille ja käyttää tietoa hyvinvointimatkailussa. Osaat hahmottaa hyvinvointimatkailun mittaustapoja sekä teknologian hyödyntämismahdollisuuksia hyvinvointimatkailussa. Osaat suunnitella, toteuttaa ja arvioida kannattavia ja elämyksellisiä hyvinvointimatkailupalveluita yritysten tai muiden toimijoiden kanssa.

Sisältö

Mitkä ovat hyvinvointimatkailun keskeiset käsitteet? Mikä on Suomen hyvinvointimatkailunstrategia, visio ja missio? Millainen rooli ruoalla ja ravitsemuksella on osana hyvinvointimatkailua? Mikä merkitys taiteella ja kulttuurilla on hyvinvointimatkailussa? Miten teknologiaa voidaan hyödyntää osana hyvinvointimatkailua? Millainen on kannattava ja elämyksellinen hyvinvointimatkailupalvelu ja miten se suunnitellaan ja toteutetaan?

Aika ja paikka

Verkko - opintojen toteutus: Perehdyt itsenäisesti Moodlessa olevaan materiaaliin ja teet verkossa olevat oppimistehtävät (7 kpl) . Oppimistehtävät sisältävät itsenäistä aiheeseen tutustumista.
Tehtäviä varten tarvitset kirjan Suontausta.H. & Tyni.M. 2005.Wellness-matkailu - hyvinvointi matkailun tuotekehityksessä.
Mikäli sinulla on aiheeseen liittyvää aikaisempaa osaamista, voit hyväksilukea opintojakson vastaavalla työkokemuksella tai opinnoilla joko kokonaan tai osittain (osaamisen näyttö, jos ei ole todistusta). Osittaisessa hyväksilukemisessa suoritat itsenäisenä opiskeluna ne osa-alueet, joita ei ole hyväksiluettu

Opiskelumateriaali

Suontausta,H. & Tyni.M.2005. Wellness-matkailu - hyvinvointi matkailun tuotekehityksessä
Moodlessa oleva nettimateriaali

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen.
-Lähiopetus ja luennot lukujärjestyksen mukaan sisältäen työpajat, oppimistehtävän, tuotekehittelyn ja keskustelut

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Jos työskentelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi / projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Verkko - opintojen toteutus: Perehdyt itsenäisesti Moodlessa olevaan materiaaliin ja teet verkossa olevat oppimistehtävät (7 kpl) . Oppimistehtävät sisältävät itsenäistä aiheeseen tutustumista.
Tehtäviä varten tarvitset kirjan Suontausta.H. & Tyni.M. 2005.Wellness-matkailu - hyvinvointi matkailun tuotekehityksessä.
Mikäli sinulla on aiheeseen liittyvää aikaisempaa osaamista, voit hyväksilukea opintojakson vastaavalla työkokemuksella tai opinnoilla joko kokonaan tai osittain (osaamisen näyttö, jos ei ole todistusta). Osittaisessa hyväksilukemisessa suoritat itsenäisenä opiskeluna ne osa-alueet, joita ei ole hyväksiluettu

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Jos työskentelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi / projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa: a) käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa e) valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan f) edistää tiimin tavoitteellista toimintaa

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Lähiopetus ja keskustelut 1 OP
Hyvinvointimatkailun medianäkyvyys raportointitehtävä 1 OP arviointi 1-5 30 % arvosanasta
Hyvinvointituotteen suunnittelu 3 OP arviointi 1-5, 40 % arvosanasta

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija
osaa käyttää ja soveltaa hyvinvointimatkailuun sisältyviä käsitteitä
ymmärtää Suomen hyvinvointimatkailustrategian tavoitteet osana matkailun kehitystä.
osaa hahmottaa hyvinvointimatkailuun liittyvät elementit ja käyttää tietoa hyväksi tuotesuunnittelussa
hahmottaa hyvinvointimatkailun mittaustapoja sekä teknologian hyödyntämismahdollisuuksia hyvinvointimatkailussa.
osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida kannattavia ja elämyksellisiä hyvinvointimatkailupalveluita yritysten tai muiden toimijoiden kanssa

Esitietovaatimukset

Edellytetään perustiedot matkailu-ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä ja asiakaslähtöisestä tuotteistamisesta