Siirry suoraan sisältöön

Luonto ja liikunta hyvinvoinnin lähteenä (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF18-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

16.12.2019 - 10.01.2020

Ajoitus

01.01.2020 - 31.05.2020

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Tommi Pantzar
  • Marjut Kasper

Vastuuopettaja

Tommi Pantzar

Ryhmät

  • MRMI19KP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus

Tavoitteet

Osaat hahmottaa luonnon merkityksen ihmisen hyvinvoinnin lähteenä ja mahdollisuudet suomalaisessa hyvinvointimatkailussa. Osaat hahmottaa liikunnan hyvinvointivaikutuksia ja mahdollisuudet suomalaisessa hyvinvointimatkailussa. Osaat hahmottaa luonnon ja liikunnan hyvinvointivaikutusten mittaustapoja sekä teknologian hyödyntämismahdollisuuksia hyvinvointimatkailussa. Osaat kehittää asiakaslähtöisesti luontoon ja liikuntaan liittyviä hyvinvointimatkailutuote- ja palveluideoita. Osaat suunnitella, toteuttaa ja arvioida liikuntaan ja luontoon liittyviä hyvinvointimatkailupalveluita.

Sisältö

Millaisia hyvinvointivaikutuksia luonnolla on ja miten tietoa voidaan hyödyntää matkailussa? Millaisia hyvinvointivaikutuksia liikunnalla on ja miten tietoa voidaan hyödyntää matkailussa? Miten teknologiaa voin hyödyntää osana luonto- ja liikuntamatkailussa? Miten luonnosta ja liikunnasta voi tehdä matkailun liiketoimintaa?

Aika ja paikka

Opintojakso on mahdollista suorittaa myös verkko-opintoina. Tällöin rakennat luonnon ja liikunnan hyvinvointituotteen itse hankkimaasi matkailuyritykseen. Tarkemmat tiedot tehtävästä saat opintojakson moodlealustalta.

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaali löytyy opintojakson moodlealustalta.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakson toteutus rakennetaan Saimaa Stadiumin hyvinvointipalvelujen ympäristöön. Opintojakson lähitunneilla saat tietoa luonnon ja liikunnan hyvinvointivaikutuksista, tutustut Saimaa Stadiumin Active Life Lab ympäristöön ja hyvinvoinnin moderneihin mittausmenetelmiin sekä saat omakohtaisia kokemuksia luonnon ja liikunnan hyvinvointivaikutuksista alkusyksyn aikana. Opintojakson oppimistehtävänä on rakentaa Saimaa Stadiumille ja sen lähiympäristöön liikuntaan ja luontoon linkittyviä hyvinvointituotteita, jotka esitellään Stadiumin henkilökunnalle lukukauden lopussa pidettävässä seminaarissa.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Opintojakso on mahdollista suorittaa omassa matkailupalveluihin linkittyvässä työympäristössäsi. Tällöin rakennat luonnon ja liikunnan hyvinvointituotteen työpaikallesi. Tarkemmat tiedot tehtävästä saat opintojakson moodlealustalta.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opintojakso on mahdollista suorittaa myös verkko-opintoina. Tällöin rakennat luonnon ja liikunnan hyvinvointituotteen itse hankkimaasi matkailuyritykseen. Tarkemmat tiedot tehtävästä saat opintojakson moodlealustalta.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojakso on mahdollista suorittaa omassa matkailupalveluihin linkittyvässä työympäristössäsi. Tällöin rakennat luonnon ja liikunnan hyvinvointituotteen työpaikallesi. Tarkemmat tiedot tehtävästä saat opintojakson moodlealustalta.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

a. käyttää johdonmukaisesti luonto- ja liikuntamatkailuun liittyviä ammattikäsitteitä b. etsiä tietoa luonnon ja liikunnan hyvinvointivaikutuksista alan keskeisistä tiedonlähteistä ja soveltaa tietoa hyvinvointimatkailupalveluiden suunnitteluun ja toteuttamiseen  d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa ja osallistaa heitä hyvinvointimatkailupalveluiden ideointiin ja suunnitteluun sekä testaamiseen ja toteuttamiseen. f. toimia luontoon ja liikuntaan liittyvän hyvinvointimatkailun suunnittelu- ja toteutustiimin jäsenenä tavoitteellisesti

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson suorittaminen lähiopetuksessa edellyttää aktiivista otetta lähitunneilla ja ryhmän kanssa oman tuotteen rakentamisessa sekä loppuseminaariin osallistumisen.
Verkko- ja työelämäpohjaisessa toteutustavassa opintojakso arvioidaan oppimistehtävän perusteella.

Hylätty (0)

Opiskelija ei osallistu aktiivisesti lähiopetukseen ja opintojaksotehtävien työstämiseen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija käyttää ammattikäsitteitä ja suoriutuu yksittäisistä tehtävistä sekä toimii tiimin jäsenenä. Opiskelija käyttää ohjatusti alan uusia menetelmiä ja tekniikoita. Opiskelija osaa ottaa toiminnassaan huomioon käyttäjät ja kohderyhmät ja toimia oman alansa eettisten periaatteiden mukaisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä ja etsii tietoa alan keskeisistä tietolähteistä. Opiskelija käyttää alan uusia menetelmiä ja tekniikoita. Opiskelija hahmottaa tehtäväkokonaisuuden ja toimii asiallisesti sovittujen kohderyhmien mukaan sekä osaa perustella toimintaansa oman alansa eettisten periaatteeiden mukaisesti. Opiskelija toimii tavoitteellisesti tiimin jäsenenä

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä sekä soveltaa alan uusia menetelmiä ja tekniikoita. Opiskelija suoriutuu sujuvasti tehtäväkokonaisuuksista ja soveltaa oman alansa eettisiä periaatteita tilanteen mukaan. Opiskelija suoriutuu sujuvasti tehtäväkokonaisuuksista, huolehtii tiimin toiminnasta

Esitietovaatimukset

Edellytetään perustiedot matkailu-ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä ja asiakaslähtöisestä tuotteistamisesta