Siirry suoraan sisältöön

Matkailun riskit (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF20-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

15.08.2019 - 30.08.2019

Ajoitus

26.08.2019 - 31.12.2019

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 25

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Marjut Kasper

Vastuuopettaja

Marjut Kasper

Ryhmät

  • MRMI17SM
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto

Tavoitteet

You are able to -look for information about tourism risks and safety issues -recognize the risks in various tourism services, activities and products -know and understand the duties and responsibilities of tourism enterprises, entrepreneurs and staff in safety and risk management -perform a risk assessment -in your work follow the duties and responsibilities defined in legislation and guidelines concerning tourism risks -communicate properly about risks and safety issues  

Sisältö

Where do you find information, models and guides about tourism risk and safety issues? What kinds of risks and safety issues are involved in tourism? What are the duties and responsibilities of entrepreneurs and staff in tourism field? How do you perform a risk assessment? What kinds of safety documents are required in hospitality businesses? How do you work responsibly and according to safety norms? What is good risk and safety communication?

Opiskelumateriaali

Moodlessa oleva aineisto
Verhelä, P. 2007. Matkailun ohjelmapalvelujen turvallisuus.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakson suoritusvaatimuksena on oppimistehtävän tekeminen, keskustelut (4 aihepiiriä) sekä verkkotentti
Aihepiirit:
-Riskienhallinnan käsitteitä, riskien kartoitus matkailualalla - meillä ja maailmalla
-Turvallisuusjohtaminen ja riskien hallinta
-Matkustusturvallisuus
Opintojakso toteutetaan verkkototeutuksena

Opiskelijan työmäärä

135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Students can: b) evaluate information sources critically c) work as team members in working life expert duties and describe the problems of the professional field e) choose appropriate models, methods, software and techniques according to the purpose and justify these choices f) promote team's goal-oriented operation g) apply critically the ethical principles of the professional field in different situations

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Oppimistehtävä ja keskustelut aihepiireistä 3 op / arviointi 1-5
Verkkotentti 2 op / arviointi 1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa
-määritellä riskien ja riskienhallinnan käsitteitä
-arvioida riskejä matkailutoiminnassa
-käyttää keskeisiä malleja ja menetelmiä
-laatia turvallisuussuunnitelman
-perustelee toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti

Esitietovaatimukset

Quality and safety in hospitality management or corresponding know-how