Siirry suoraan sisältöön

Ruoka- ja ravintolapalvelujen suunnittelu ja kehittäminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF23-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

12.04.2021 - 25.04.2021

Ajoitus

30.08.2021 - 19.12.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

4 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 60

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Hanna Pajari-Seppänen

Vastuuopettaja

Eeva Koljonen

Ryhmät

  • MRKT19SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
  • MRMI19SP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
  • MRMI19SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus

Tavoitteet

Osaat arvioida ja kehittää valmistukseen, jakeluun ja palveluun liittyviä prosesseja. Osaat suunnitella ja kehittää asiakaslähtöisiä ja kannattavia ruoka- ja ravintolapalveluja yrityksen liikeidean ja kestävän kehityksen periaatteet huomioiden. Osaat valmistaa, tarjoilla ja arvioida aistinvaraisesti tuotteita. Hallitset sarjatyön, työn sujuvuuden, ajoituksen ja tehokkuuden vaatimukset. Syvennät osaamistasi alan tietojärjestelmien käytössä.

Sisältö

Miten liikeideoiltaan erilaisten toimipaikkojen prosessit, palvelut ja tuotantotavat poikkeavat toisistaan? Miten suunnitellaan ja kehitetään asiakaslähtöisiä ja kannattavia ruoka- ja ravintolapalveluja käyttäen apuna alan tietojärjestelmiä? Miten suunnitellaan, hinnoitellaan ja valmistetaan eri ruoka- ja ravintolapalveluihin soveltuvia tuotteita? Miten aistinvaraista arviointia käytetään tuotteita arvioitaessa ja kehitettäessä?

Opiskelumateriaali

Learn alustalla esitetty materiaali sekä muu itse hankittu oppimistehtävien suorittamista tukeva materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Opintojakso suoritetaan verkossa. Opintojakson alussa järjestetään webinaari, jossa kerrotaan opintojakson suorittamiseen liittyvät asiat. Tämä' ja muut opintojakson verkkotapaamiset nauhoitetaan ja ovat katsottavissa myöhemmin Learn alustalla. Opintojoaksoon liittyy 4 op laajuinen kehittämistehtävä, jonka voi tehdä yksin, pari- tai pienryhmätyönä.

Opiskelijan työmäärä

1 op materiaali ja luennot
4 op kehittämistehtävä
135 tuntia

Lisätietoja opiskelijoille

verkkototeutus

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa a. käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa b. arvioida käyttämiään tietolähteitä kriittisesti c. työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia d. arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa e. valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan f. edistää tiimin tavoitteellista toimintaa

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opiskelija osaa

käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä

etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä

hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia

toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa

käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita

toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti

perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti

Esitietovaatimukset

Ruokapalvelut tai vastaava osaaminen