Ruoka- ja ravintolapalvelujen johtaminen ja esimiestyö (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00AF24-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
15.08.2019 - 30.08.2019
Ajoitus
26.08.2019 - 31.12.2019
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Tiina Tuovinen
Vastuuopettaja
Tiina Tuovinen
Ryhmät
-
MRKT17SMMatkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto
Tavoitteet
Ymmärrät ja osaat soveltaa yrityksen strategiaa toiminnan ohjauksessa sekä huomioida ekologisen, taloudellisen ja sosiaalisen vastuun toiminnassa. Ymmärrät ruoka- ja ravintolapalvelujen johtamisen periaatteet ja osaat johtaa toimintoja laatutavoitteiden mukaisesti. Osaat ottaa vastuun, tehdä päätöksiä, suunnitella, organisoida ja johtaa toimintaa. Osaat toimia lähiesimiehenä työyhteisössä ja hyödynnät johtamisessa yksilöiden, tiimin ja työyhteisön osaamista.
Sisältö
Miten toteutan yrityksen strategiaa ruoka- ja ravintolapalvelujen johtamisessa? Miten esimiestyössä huomioidaan ekologinen, taloudellinen ja sosiaalinen ulottuvuus? Miten ruoka- ja ravintolapalveluiden johtamisessa sovelletaan laatunäkökulmaa? Miten hyödynnän päivittäisjohtamisessa yksilöiden, tiimien ja työyhteisön osaamista? Miten suunnittelen, teen päätöksiä, organisoin ja johdan toimintaa lähiesimiehenä?
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa a. käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa b. arvioida käyttämiään tietolähteitä kriittisesti c. työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia d. arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa e. valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan f. edistää tiimin tavoitteellista toimintaa g. soveltaa kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa
Esitietovaatimukset
Ruokapalvelut, Ruoka- ja ravintolapalvelujen suunnittelu ja kehittäminen, ruokaturvallisuus tai vastaava osaaminen