Siirry suoraan sisältöön

Teknologiaa palvelualoilla (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF25-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

12.04.2021 - 25.04.2021

Ajoitus

30.08.2021 - 19.12.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Tiina Tuovinen

Vastuuopettaja

Tiina Tuovinen

Ryhmät

  • MRKT19SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
  • MRMI19SP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
  • MRMI19SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus

Tavoitteet

Osoitat perehtyneisyytesi marata-alan palveluyrityksen laitteiden, esim. ammattikeittiöiden ja palveluprosesseissa käytettävien laitteiden, toimintaperiaatteisiin.

Osoitat perehtyneisyytesi markkinoilla olevaan laitevalikoimaan ja osaat arvioida ja vertailla laitteiden ominaisuuksia.
Osaat kehittää työprosesseja laitteiden nykytekniikkaa hyödyntäen ja huomioit kehittämisessä ekologisuuden.

Sisältö

Mitkä ovat marata-alan yrityksissä käytettävien laitteiden toimintaperiaatteet?
Mikä on tarjolla oleva laitevalikoima ja millaisia ominaisuuksia laitteilla on?
Miten työprosesseja voidaan kehittää laitteiden avulla?

Opiskelumateriaali

Opettajan opintojakson alussa osoittama materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen. Oppimistehtävät ovat samat kuin työviikkopohjaisessa toteutuksessa. Voit osallistua lähiopetukseen kiinnostuksesi ja tarpeittesi mukaisesti.

Työhön integroitu oppimisväylä
Jos työssäsi on opintojakson sisältöjä vastaavia aihealueita, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin siten, että hallitset ne teoriassa ja käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus ja muoto määräytyvät opintojakson oppimistavoitteiden mukaan. Sovitaan yhdessä opettajan kanssa.

Lisätietoja opiskelijoille

Perehdyt matkailu- ja ravitsemisalan prosesseihin (esim. valmistus-, myynti- ja markkinointi) ja niihin liittyvään teknologiaan omaa aiempaa osaamistasi täydentäen ja opintojaksolle määrittelemiesi osaamistavoitteiden mukaan. Opintojaksolla on verkko-opetuskertoja sekä itsenäisesti tai pienryhmässä toteuttamasi prosessin kehittämiseen liittyvä työelämälähtöinen tehtävä. Jos kehittämisaiheesi liittyy ruokapalveluihin, pääset halutessasi käyttämään Mikkelin kampuksen opetuskeittiötä kehittämisympäristönä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Students can a. use professional vocabulary and concepts in an expert way b. look for information in the key information sources of the field c. identify interrelated tasks e. use the key models, methods, softwares and techniques of the professional field

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Erilaisilla oppimistehtävillä osoitat perehtyneisyytesi valitsemaasi prosessiin ja siihen liittyvään teknologiaan. Oppimistehtävissä on seuraavat näkökulmat:
valitsemasi prosessin lähtökohtatilanteen / -toiminnan kuvaaminen
markkina-analyysi prosessin kehittämiseen soveltuvista teknologioista
prosessin kehittäminen soveltuvaa teknologiaa käyttäen ja lopputuloksen arviointi.
Eri oppimistehtävien arvioinnin painotus sovitaan opintojakson alkaessa. Arviointiasteikko oppimistehtävissä on 1-5.

Esitietovaatimukset

No prerequisites.