Siirry suoraan sisältöön

Kokouspalveluiden tuottaminen ja johtaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF26-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

08.11.2021 - 21.11.2021

Ajoitus

10.01.2022 - 30.04.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 40

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Sirpa Sahinjoki

Vastuuopettaja

Sirpa Sahinjoki

Ryhmät

  • MRKT19SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
  • MRMI19SP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
  • MRMI19SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus

Tavoitteet

Osaat käyttää erilaisiin kokous- ja tapahtumapalveluihin liittyviä käsitteitä. Osaat järjestää erilaisia tilaisuuksia, suunnitella palvelukokonaisuuksia sekä laatia budjetin. Osaat hakea kokousten ja tapahtumien järjestämisessä tarvittavaa tietoa ja yhteistyökumppaneita sekä hyödyntää tarvittavia verkostoja. Osaat käyttää kokous- ja tapahtumapalveluissa tarvittavaa tekniikkaa. Osaat toimia palvelutiimin jäsenenä.

Sisältö

Mitkä ovat kokous- ja tapahtumapalveluiden keskeiset käsitteet? Mitkä ovat erilaisten kokousten ja tapahtuminen järjestämisen keskeiset periaatteet? Kuinka järjestät tilaisuuksia, suunnittelet palvelukokonaisuuksia sekä laadit niiden budjetin? Mistä löydät kokous- ja tapahtumapalveluiden järjestämisessä tarvittavaa tietoa, yhteistyökumppaneita ja verkostoja? Kuinka käytät käyttää kokous- ja tapahtumapalveluissa tarvittavaa tekniikkaa? Kuinka toimit kokous- / tapahtumapalvelutiimin jäsenenä?

Opiskelumateriaali

Opettajan Learnissä oleva materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Osallistut työjärjestyksen mukaiseen lähi tai verkko-opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät lähiopetuksen, vierailuiden tai vierailijoiden aikataulujen/ mahdollisten toteuttavien kokouspalveluiden suunnittelun/toteutuksen ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.
Opintojakso toteutaan lähiopetuksena ja hybridimallilla.
Opintojaksolla paneudutaan kokouspalveluiden nykytilaan ja alan haasteisiin, kokouspalveluiden suunnitteluun ja operatiiviseen toimintaan ja johtamiseen.
Opintojakson suoritusvaatimuksena on osallistuminen lähitunneille ja vierailuihin/ mahdollisten kokouspalveuiden suunnitteluun ja toteutukseen. Mahdolliset kokouspalveluiden suunnittelut ja toteutukset selviävät opintojakson alkuun mennessä.


Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Jos työskentelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi / projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.

Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly harjoittelua.

Tentit ja muut määräajat

Tehtävät esitellään opintojakson alkaessa.

Opiskelijan työmäärä

Lähiopetusta/hybridiopetusta 28 h ja itsenäistä/ryhmätyöskentelyä 107h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa a) käyttää johdonmukaisesti kokous- ja tapahtumapalveluihin liittyviä käsitteitä b) etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c) järjestää erilaisia kokouksia ja tapahtumia d) toimia asiakkaiden ja muiden toimijoiden kanssa e) osaat käyttää kokous- ja tapahtumapalveluiden perustekniikkaa f) toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa. f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti

Tarkempi arviointi käydään läpi opintojakson alkaessa.

Esitietovaatimukset

Ei edeltävää osaamista