Majoitus- ja tilapalvelujen tuottaminen ja johtaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00AF27-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
15.08.2019 - 30.08.2019
Ajoitus
01.08.2019 - 31.12.2019
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
3 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Sirpa Sahinjoki
Vastuuopettaja
Sirpa Sahinjoki
Ryhmät
-
MRMI17KPMatkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
Tavoitteet
Osaat käyttää majoitus- ja tilapalveluiden (facility services) tuottamisen ja johtamisen ammattikäsitteitä ja tunnuslukuja. Osaat hyödyntää laadunhallinnan järjestelmiä ja menetelmiä palveluiden tuottamisessa ja johtamisessa. Osaat vertailla majoitus- ja tilapalveluiden tuottamisen eri vaihtoehtoja ja valita niistä kohteeseen sopivimman. Osaat suunnitella asiakaslähtöisiä ja kustannustehokkaita majoitus- ja tilapalveluja. Osaat toimia rakennushankkeessa toimialasi edustajana.
Sisältö
Mitkä ovat majoitus- ja tilapalveluiden tuottamisen ja johtamisen keskeiset ammattikäsitteet ja tunnusluvut? Kuinka hyödynnät laadunhallinnan järjestelmiä ja menetelmiä majoitus- ja tilapalveluiden tuottamisessa ja johtamisessa. Kuinka vertailet majoitus- ja tilapalveluiden tuottamisen eri vaihtoehtoja ja käytät tietoa päätöksenteon pohjana? Kuinka tuotat asiakaslähtöisiä ja kustannustehokkaita majoitus- ja tilapalveluita? Kuinka tilojen suunnittelussa tulee ottaa huomioon toimintojen edellyttämät tilat ja varusteet.
Aika ja paikka
Voit suorittaa opintojakson itsenäisesti tenttimällä Xamkin yleisenä tenttipäivänä moodlessa olevan teoria-aineiston sekä myöhemmin ilmoitetut teokset.
Opiskelumateriaali
Opettajan materiaali Modlessa
Rautiainen M, Siiskonen M, 2015 - Hotellivaraukset - Majoitusala tutuksi
Rautiainen M, Siiskonen M, 2011 - Majoitustoiminta ja palveluosaaminen
Rautiainen M, Siiskonen M, 2010 (tai uudempi) Hotellin asiakasliikenne ja kannattavuus
Albanese P, 2004 tai uudempi - Revenue management
Aunola E, Heikkinen V.A - Näkökulmia vieraanvaraisuusalan tulevaisuuteen ja johtamiseen
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojaksoon sisältyy lähiopetusta 34 h, 2-3 muutaman tunnin opintokäyntiä (16h) majoitusliikkeisiin ja itsenäistä tai pienryhmässä työskentelyä 85 tuntia.
Opintokäynneillä perehdytään majoitus-ja tilapalveluiden laadunhallinnan järjestelmiin ja menetelmiin, majoitus- ja tilapalveluiden tuottamisen eri vaihtoehtoihin ja kilpailuttamiseen.
Opintojakson suoritusvaatimuksena on aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen ja opintokäynneille. Jokainen opiskelija tekee oppimistehtävän, joka on kytketty opintojakson teorialuentoihin, ajankohtaisiin aiheisiin, vierailuihin ja opintokäynteihin
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Jos työskentelet alan yrityksessä, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Ole yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovi työpaikkasi kanssa opinnollistamisesta opintojakson osaamistavoitteita tukevaksi. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla osaamisesi teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan
Työhön integroitu oppimisväylä:
Voit suorittaa opintojakson itsenäisesti tenttimällä Xamkin yleisenä tenttipäivänä moodlessa olevan teoria-aineiston sekä myöhemmin ilmoitetut teokset.
Tentit ja muut määräajat
Uusintatentit ovat Xamkin yleisinä tenttipäivinä
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Jos työskentelet alan yrityksessä, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Ole yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovi työpaikkasi kanssa opinnollistamisesta opintojakson osaamistavoitteita tukevaksi. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla osaamisesi teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan
Opiskelijan työmäärä
135h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa a. käyttää majoitus- ja tilapalveluiden tuottamisen ja johtamisen ammattikäsitteitä ja tunnuslukuja c. suunnitella ja johtaa majoitus- ja tilapalveluiden tehtäväkokonaisuuksia e. hyödyntää laadunhallinnan järjestelmiä ja menetelmiä palveluiden tuottamisessa ja johtamisessa ja vertailla majoitus- ja tilapalveluiden tuottamisen eri vaihtoehtoja ja valita niistä sopivimman. f. edistää ja organisoida tiimin toimintaa.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija ymmärtää jonkin verran käsitteistöä
Opiskelijalla on jonkinlainen käsitys majoitus- ja tilapalvleuiden tuottamisesta ja johtamisesta.
Opiskelija tietää peruskäsitteet ja kohderyhmät, mutta soveltaa niitä puutteellisesti
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija käyttää johdonmukaisesti majoitus- ja tilapalveluiden tuottamiseen ja johtamiseen liittyviä ammattikäsitteitä
Opiskelija ymmärtää kotimaisen majoitus- ja tilapalveluiden tuottamisen ja johtamisen nykytilasta, kehityksestä, tulevaisuudennäkymistä ja osaa ydistää ne majoitus- ja tilapalveluiden kokonaistoimintaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa soveltaa eri ympäristöissä majoitus- ja tilapalveluiden tuottamisen ja johtamisen ammattikäsitteitä.
Opiskelijalle on muodostunut kokonaiskäsitys kannattavasta ja laadukkaasta majoitus-ja tilapalveluiden tuottamisesta ja johtamisesta sekä sen kehittämisestä.
Opiskelija osaa soveltaa sujuvasti alan keskeisiä malleja ja menetelmiä.
Esitietovaatimukset
Majoituspalvelut tai vastaavat tiedot