Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön analyysi (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00CV62-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
20.08.2018 - 07.09.2018
Ajoitus
24.08.2018 - 14.11.2018
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 30
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Riitta Tuikkanen
Vastuuopettaja
Riitta Tuikkanen
Ryhmät
-
MRMI18SYMatkailu- ja palveluliiketoiminta, ylempi
Tavoitteet
Osaat hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti monialaista tietoa matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
Osaat käyttää keskeisiä toimintatympäristön analyysimenetelmiä.
Osaat kuvata erilaisten toimintaympäristön analyysimenetelmien edut ja rajoitteet
Osaat hyödyntää matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö-informaatiota kehittämisessä ja päätöksentekotilanteessa
Sisältö
Kuinka hankit, käsittelet, tuotat ja arvioit kriittisesti monialaista tietoa matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
Kuinka analysoit ja tulkitset saatuja aineistoja?
Kuinka valitset analyysimentelmät ja perustelet valintojasi?
Kuinka hyödynnät toimintaympäristöstä saatua tietoa kehittämisessä ja päätöksentekotilanteessa?
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali ilmoitetaan opintojakson alussa.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opetus toteutetaan verkko- ja lähiopetuksena. Opintojakson alussa päivitetään tietoja Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä ja pohditaan toimintaympäristöanalyysin merkitystä liiketoiminnalle. Sitten perehdytään erilaisiin marata-alan toimintaympäristöä kuvaaviin tietolähteisiin, toimintaympäristöanalyysissa käytettäviin tutkimusotteisiin, tiedonhankintamenetelmiin ja analyysimenetelmiin. Lopuksi suunnataan ajattelua toimintaympäristöanalyysista kehittämiseen.
Opintojaksoon ei liity ennakkotehtävää. Opintojakson aikana suunnitellaan, toteutetaan ja raportoidaan matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöanalyysitehtävä pienryhmissä. Lisäksi opintojaksoon kuuluu yksilötehtävänä tutkimus- ja kehittämismenetelmäkirjallisuuteen perehtyminen. Opintojakso arvioidaan arvosanoilla 1-5. Opiskelija voi osallistua lähiopetukseen AC:n välityksellä virtuaalisesti.
Lähiopetus 20 h, toimintaympäristöanalyysitehtävä 70 h, kirjallisuuteen perehtyminen 40 h.
Tentit ja muut määräajat
Opintojaksoon ei liity tenttiä.
Opiskelijan työmäärä
Lähiopetus 20h, oppimistehtävä 70h, kirjallisuuteen perehtyminen 40h.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojaksoon kuuluu oppimistehtäviä, jotka arvioidaan asteikolla 1-5.