Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön analyysi (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00CV62-3005
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
09.08.2021 - 05.09.2021
Ajoitus
13.08.2021 - 21.11.2021
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 30
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Riitta Tuikkanen
Vastuuopettaja
Riitta Tuikkanen
Ryhmät
-
MRMI21SYMatkailu- ja palveluliiketoiminta, ylempi amk
Tavoitteet
Osaat hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti monialaista tietoa matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
Osaat käyttää keskeisiä toimintatympäristön analyysimenetelmiä.
Osaat kuvata erilaisten toimintaympäristön analyysimenetelmien edut ja rajoitteet
Osaat hyödyntää matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö-informaatiota kehittämisessä ja päätöksentekotilanteessa
Sisältö
Kuinka hankit, käsittelet, tuotat ja arvioit kriittisesti monialaista tietoa matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
Kuinka analysoit ja tulkitset saatuja aineistoja?
Kuinka valitset analyysimentelmät ja perustelet valintojasi?
Kuinka hyödynnät toimintaympäristöstä saatua tietoa kehittämisessä ja päätöksentekotilanteessa?
Opiskelumateriaali
Keskeinen toimintaympäristöanalyysiin liittyvä materiaali ja materiaalilinkit löytyvät Learnista.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opetus toteutetaan verkko- ja kontaktiopetuksena. Kontaktipäivät ovat Mikkelin kampuksella 27.8. ja 30.9. - 1.10.2021 klo 9-16. Kontaktipäiviin voi osallistua myös verkkoyhteyden välityksellä etänä.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit sopia nopeutetusta suoritustavasta opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakson tehtävät tehdään joko omaan työpaikkaan tai muuhun opiskelijaa kiinnostavaan alan työpaikkaan tai hankkeessa. Opintojaksolla on videoiden välityksellä Xamkin työelämäyhteistyökumppaneita ja entisiä opiskelijoita kertomassa toimintaympäristöanalyysin toteutuksesta.
Tentit ja muut määräajat
Kontaktipäivät ovat Mikkelin kampuksella 27.8. ja 30.9. - 1.10.2021 klo 9-16. Kaikki tehtävät palautettuna su 21.11.2021
Opiskelijan työmäärä
Lähiopetus 24 h, kirjallisuuteen perehtyminen 41 h, oppimistehtävät 70 h
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakson alussa päivitetään tietoja Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä ja pohditaan toimintaympäristöanalyysin merkitystä liiketoiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä. Sitten perehdytään erilaisiin alan toimintaympäristöä kuvaaviin tietolähteisiin, toimintaympäristöanalyysissa käytettäviin tutkimusotteisiin sekä tiedonhankinta- ja analyysimenetelmiin.
Opintojaksoon kuuluu kolme tehtävää: Orientoivana tehtävänä opintojakson alussa pohdita omia tavoitteita opintojaksolle. Toinen tehtävä on perehtyä oman työorganisaation tapoihin toteuttaa toimintaympräistön analyysia. Sitten perehdyt tutkimusten hyödyntämiseen alan toimintaympäristön analyysin tietolähteinä sekä testaat erilaisia analyysimenetelmiä.
Lisätietoja opiskelijoille
Kontaktipäivät ovat Mikkelin kampuksella 27.8. ja 30.9. - 1.10.2021 klo 9-16. Kaikki tehtävät tulee olla valmiina su 21.11.2021
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tutkimuksiin perehtyminen ja toimintaympäristön analyysitehtävä arvioidaan 1 - 5 / täydennettävä, muut tehtävät hyväksytty, täydennettävä.