Siirry suoraan sisältöön

Future challenges in hospitality services (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00CV64-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

20.08.2018 - 07.09.2018

Ajoitus

15.10.2018 - 21.12.2018

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 30

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • MR Opettaja 2 MRNY
  • Riitta Tuikkanen

Vastuuopettaja

Riitta Tuikkanen

Ryhmät

  • MRMI18SY
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, ylempi

Tavoitteet

Osaat hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista
Osaat hyödyntää ennakointia ja innovaatio-osaamista elämys- ja palveluliiketoiminnan vaativien ongelmien ratkaisemisessa
Osaat arvioida ja perustella ennakoinnin ja innovaatioiden merkitystä matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa

Sisältö

Kuinka hankit, käsittelet, tuotat ja arvioit kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista?
Miten hyödynnät ennakointia ja innovaatio-osaamista elämys- ja palveluliiketoiminnan kehittämisessä?
Mikä on ennakoinnin ja innovaatioiden merkitys matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa?

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakso käynnistyy ennakkotehtävällä 8.10. Opintojaksoon liittyvät lähiopetuspäivät on integroitu Xamkin Matkailu- ja ravitsemisalan järjestämiin ammattilaisseminaareihin. Keskiviikkona 31.10 ja torstaina 1.11. on Kestävän matkailun ammattilaisseminaari Mikkelin kampuksella. Tulevaisuuden ruokapalvelut seminaari on 29.-30.11. ja se toteutetaan Mikkelin lähialueella yhteistyöyrityksen tiloissa. Torstaina 29.11. on seminaariesityksiä ja perjantaina 30.11. workshop. Opintojakson viralliset lähipäivät ovat 1.11. ja 29.-30.11. Voit siis osallistua optiona myös 31.10. seminaaripäivään, jos sinua kiinnostaa. Opintojakson suorittavat opiskelijat osallistuvat seminaaripäiviin alan ammattilaisina ja lisäksi opintojakson suoritukseen kuuluu seminaarin teemoista pienryhmissä toteutetut asiantuntija-artikkelit pohjautuen asiantuntijaesityksiin, ja –haastatteluihin sekä kirjallisuuteen sekä oppimispäiväkirjan kirjoittaminen opintojaksosta. Jos opiskelija ei voi osallistua seminaaripäiviin, vaihtoisena suoritustapana ovat lähipäiviä korvaavat tehtävät.
Opiskelijan työmäärä: Lähiopetus ja ennakkotehtävä 30 h, osallistuminen workshop-työskentelyyn 20 h, asiantuntija-artikkeli/blogikirjoitukset ja niihin liittyvä taustatyö 60 h, oppimispäiväkirja 20 h.

Opiskelijan työmäärä

Lähiopetus ja ennakkotehtävä 30 h, osallistuminen workshop-työskentelyyn 20 h, asiantuntija-artikkeli/blogikirjoitukset ja niihin liittyvä taustatyö 60 h, oppimispäiväkirja 20 h.

Arviointiasteikko

1-5