Siirry suoraan sisältöön

Elintarviketeknologia (5 op)

Toteutuksen tunnus: T54C302-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

20.08.2018 - 07.09.2018

Ajoitus

27.08.2018 - 16.12.2018

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Ympäristöteknologian koulutus

Opettaja

  • MYY Ymp1

Vastuuopettaja

Mari Järvenmäki

Ryhmät

  • T5416KN
    Ympäristöteknologia, päivätotetus

Tavoitteet

Käytät johdonmukaisesti teollisten elintarvikkeiden turvalliseen valmistukseen, eri prosessointitekniikoihin, logistiikkaketjuun ja kuluttajaneuvontaan liittyvää elintarvikekemian, -mikrobiologian ja analytiikan tietoja. Valitset tarkoituksenmukaiset menetelmät elintarvikkeiden hygieenisen säilyvyyden ja organoleptisen laadun arvioinnissa sekä pakkaus-teknologian käytössä ja teknologisten ongelmien ennalta ehkäisyssä ja ratkaisussa. Ohjeistat ja opastat neuvontatilanteissa elintarvikkeiden turvallisessa valmistuksessa vaadittavia prosessointitila- ja laiteratkaisuja.

Sisältö

Millaisia prosessointimenetelmiä ja laiteratkaisuja elintarviketeknologian osa-alueilla on käytettävissä? Millaisilla menetelmillä raaka-aineiden ja elintarvikkeiden laatua eri elintarviketeknologian osa-alueilla arvioidaan? Miten ruokamyrkytyksien ja allergiareaktioiden syntymekanismeja ehkäistään teknologisin ja informatiivisin keinoin?

Aika ja paikka

Aikaisemmalla soveltuvalla työkokemuksella tai muulla hankitulla osaamisella todennettaessa.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksenmukaiset luennot ja harjoitustunnit opetuskeittiössä.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Soveltuvalla työpaikkatyöskentelyllä todennettaessa toteutettavissa.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Aikaisemmalla soveltuvalla työkokemuksella tai muulla hankitulla osaamisella todennettaessa.

Tentit ja muut määräajat

Yksi tentti joulukuussa 2018 ja toinen tammikuussa 2019.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Soveltuvalla työpaikkatyöskentelyllä todennettaessa toteutettavissa.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

a. käytät johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri tilanteissa c. pystyt toimimaan elintarviketeknologian laadullista asiantuntemusta vaativissa tehtävissä. d. osaat arvioida toimintaa asiakas?, käyttäjä?ja kohderyhmätilanteissa. e.käytättarkoituksenmukaisia malleja ja menetelmiä ja pystyt perustelemaanvalinnat. g. pystyt soveltamaan kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

a. käytät johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri tilanteissa c. pystyt toimimaan elintarviketeknologian laadullista asiantuntemusta vaativissa tehtävissä. d. osaat arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa. e. käytät tarkoituksenmukaisia malleja ja menetelmiä ja pystyt perustelemaan valinnat. g. pystyt soveltamaan kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.

Esitietovaatimukset

Elintarviketurvallisuus