Elintarviketeknologia (5 op)
Toteutuksen tunnus: T54C302-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
20.08.2018 - 07.09.2018
Ajoitus
27.08.2018 - 16.12.2018
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Ympäristöteknologian koulutus
Opettaja
- MYY Ymp1
Vastuuopettaja
Mari Järvenmäki
Ryhmät
-
T5416KNYmpäristöteknologia, päivätotetus
Tavoitteet
Käytät johdonmukaisesti teollisten elintarvikkeiden turvalliseen valmistukseen, eri prosessointitekniikoihin, logistiikkaketjuun ja kuluttajaneuvontaan liittyvää elintarvikekemian, -mikrobiologian ja analytiikan tietoja. Valitset tarkoituksenmukaiset menetelmät elintarvikkeiden hygieenisen säilyvyyden ja organoleptisen laadun arvioinnissa sekä pakkaus-teknologian käytössä ja teknologisten ongelmien ennalta ehkäisyssä ja ratkaisussa. Ohjeistat ja opastat neuvontatilanteissa elintarvikkeiden turvallisessa valmistuksessa vaadittavia prosessointitila- ja laiteratkaisuja.
Sisältö
Millaisia prosessointimenetelmiä ja laiteratkaisuja elintarviketeknologian osa-alueilla on käytettävissä? Millaisilla menetelmillä raaka-aineiden ja elintarvikkeiden laatua eri elintarviketeknologian osa-alueilla arvioidaan? Miten ruokamyrkytyksien ja allergiareaktioiden syntymekanismeja ehkäistään teknologisin ja informatiivisin keinoin?
Aika ja paikka
Aikaisemmalla soveltuvalla työkokemuksella tai muulla hankitulla osaamisella todennettaessa.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksenmukaiset luennot ja harjoitustunnit opetuskeittiössä.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Soveltuvalla työpaikkatyöskentelyllä todennettaessa toteutettavissa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Aikaisemmalla soveltuvalla työkokemuksella tai muulla hankitulla osaamisella todennettaessa.
Tentit ja muut määräajat
Yksi tentti joulukuussa 2018 ja toinen tammikuussa 2019.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Soveltuvalla työpaikkatyöskentelyllä todennettaessa toteutettavissa.
Opiskelijan työmäärä
135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
a. käytät johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri tilanteissa c. pystyt toimimaan elintarviketeknologian laadullista asiantuntemusta vaativissa tehtävissä. d. osaat arvioida toimintaa asiakas?, käyttäjä?ja kohderyhmätilanteissa. e.käytättarkoituksenmukaisia malleja ja menetelmiä ja pystyt perustelemaanvalinnat. g. pystyt soveltamaan kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
a. käytät johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri tilanteissa c. pystyt toimimaan elintarviketeknologian laadullista asiantuntemusta vaativissa tehtävissä. d. osaat arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa. e. käytät tarkoituksenmukaisia malleja ja menetelmiä ja pystyt perustelemaan valinnat. g. pystyt soveltamaan kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.
Esitietovaatimukset
Elintarviketurvallisuus