Siirry suoraan sisältöön

Mikrobiologia (5 op)

Toteutuksen tunnus: YT00AF51-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

15.08.2020 - 04.09.2020

Ajoitus

24.08.2020 - 18.12.2020

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Ympäristöteknologian koulutus

Opettaja

  • Tuula Kettunen

Vastuuopettaja

Tuula Kettunen

Ajoitusryhmät

  • Ryhmä_A (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Ryhmä_B (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • YTMI20SM
    Ympäristöteknologia, monimuoto

Pienryhmät

  • Ryhmä_A
  • Ryhmä_B

Tavoitteet

Osaat kuvailla mikrobien keskeiset rakenteet, yleiset ominaisuudet ja niiden kasvuun ja lisääntymiseen vaikuttavat tekijät elintarvikkeissa, vedessä ja sisäilmassa.
Osaat selittää kuinka bakteereja kasvatetaan ja kuinka niiden kasvua kyetään estämään sekä osaat selittää mikrobien tunnistamisen perusperiaatteet.
Osaat työskennellä aseptisesti ja tutustut tärkeimpiin mikrobiologisiin perusmenetelmiin ja mikroskopointiin.
Osaat tulkita mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioida niiden luotettavuutta.

Sisältö

Miten mikrobit luokitellaan ja missä niitä esiintyy?
Mitkä tekijät vaikuttavat mikrobien kasvuun?
Millaisia riskejä mikrobit aiheuttavat elintarvikkeissa, vedessä ja sisäilmassa?
Miten työskennellään aseptisesti ja millaisia viljelytekniikoita mikrobien kasvatuksessa käytetään ja miten mikrobeja voidaan tunnistaa?
Miten tulkitaan mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioidaan niiden luotettavuutta?

Aika ja paikka

Soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja

Opiskelumateriaali

Learnissa oleva materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukaiset teoria- ja laboratoriotunnit

Työhön integroitu oppimisväylä:
Soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja

Tentit ja muut määräajat

Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboraatiot 2 op. Teoriaosuuteen kuuluu tentti ja seminaarityö, laboraatioista tehdään 2 työselostusta.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedon lähteistä
Pystyt hahmottamaan mikrobien vaikutuksia ympäristössä
Osaat käyttää tarkoituksen mukaisia mikrobiologisia analyysi- ja identifiointi menetelmiä ja tehdä tuloksistasi johtopäätöksiä
Osaat toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti