Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikeosaamisen perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: YT00AF57-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

20.08.2018 - 07.09.2018

Ajoitus

23.08.2018 - 21.12.2018

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Ympäristöteknologian koulutus

Opettaja

  • Päivi Hostikka

Vastuuopettaja

Päivi Hostikka

Ryhmät

  • YTMI17SM
    Ympäristöteknologia, monimuoto

Tavoitteet

Osaat hygieenisen työskentelyn ja hyvän käsihygienian. Tiedät mitä hyvä hygienia elintarvikkeiden osalta tarkoittaa ja mistä koostuu.
Osaat kuvata miten elintarvikkeita valvotaan ja mitä tarkoitetaan toimijan omavalvonnalla.
Osaat perustaa ilmoitettavan elintarvikehuoneiston ja neuvoa pienimuotoista elintarviketoimintaa suunnittelevaa yrittäjää vaadittavista toimenpiteistä.

Sisältö

Millaisella elintarviketuntemuksella voi alalla työskennellä eri tehtävissä?

Miten elintarviketuntemusta lisätään kuluttajanäkökulmasta?

Mistä hyvä hygienia koostuu ja muodostuu?

Miten elintarvikkeita valvotaan, kuinka mitataan lämpötiloja ja mistä ruokaturvallisuus koostuu?

Mitä aloittavan elintarvikeyrittäjän tulee tietää valvonnasta ja säädöksistä?

Aika ja paikka

Aiemman työkokemuksen tai opintojen perusteella näyttönä.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistuminen lähiopetukseen.
Luennot, harjoitustehtävät yksilö-ja ryhmätyönä.
Tentti.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Sovittava erikseen opettajan kanssa ennen opintojakson alkamista.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Aiemman työkokemuksen tai opintojen perusteella näyttönä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Sovittava erikseen opettajan kanssa ennen opintojakson alkamista.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti