Elintarvikeosaamisen perusteet (5 op)
Toteutuksen tunnus: YT00AF57-3005
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
15.08.2019 - 30.08.2019
Ajoitus
01.08.2019 - 22.12.2019
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Ympäristöteknologian koulutus
Opettaja
- Päivi Hostikka
Vastuuopettaja
Päivi Hostikka
Ryhmät
-
YTMI19KPYmpäristöteknologia, päivätoteutus
Tavoitteet
Osaat hygieenisen työskentelyn ja hyvän käsihygienian. Tiedät mitä hyvä hygienia elintarvikkeiden osalta tarkoittaa ja mistä koostuu.
Osaat kuvata miten elintarvikkeita valvotaan ja mitä tarkoitetaan toimijan omavalvonnalla.
Osaat perustaa ilmoitettavan elintarvikehuoneiston ja neuvoa pienimuotoista elintarviketoimintaa suunnittelevaa yrittäjää vaadittavista toimenpiteistä.
Sisältö
Millaisella elintarviketuntemuksella voi alalla työskennellä eri tehtävissä?
Miten elintarviketuntemusta lisätään kuluttajanäkökulmasta?
Mistä hyvä hygienia koostuu ja muodostuu?
Miten elintarvikkeita valvotaan, kuinka mitataan lämpötiloja ja mistä ruokaturvallisuus koostuu?
Mitä aloittavan elintarvikeyrittäjän tulee tietää valvonnasta ja säädöksistä?
Aika ja paikka
Jos haluat nopeuttaa opintojasi, ota yhteyttä opintojakson opettajaan.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Lähiopetus lukujärjestyksen mukaisesti.
Tuntitehtävät ryhmissä/pareittain.
Parityön tekeminen ja sen esittäminen elintarvikehygienian ja omavalvonnan osa-alueista.
Tentti
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Opintojakson tehtävät on mahdollista integroida työpaikkaasi.
Ota yhteyttä opintojakson opettajaan
Työhön integroitu oppimisväylä:
Jos haluat nopeuttaa opintojasi, ota yhteyttä opintojakson opettajaan.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Opintojakson tehtävät on mahdollista integroida työpaikkaasi.
Ota yhteyttä opintojakson opettajaan
Opiskelijan työmäärä
135 h
Arviointiasteikko
1-5