Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikeosaamisen perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: YT00AF57-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

15.08.2019 - 30.08.2019

Ajoitus

01.08.2019 - 22.12.2019

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Ympäristöteknologian koulutus

Opettaja

  • Päivi Hostikka

Vastuuopettaja

Päivi Hostikka

Ryhmät

  • YTMI19KP
    Ympäristöteknologia, päivätoteutus

Tavoitteet

Osaat hygieenisen työskentelyn ja hyvän käsihygienian. Tiedät mitä hyvä hygienia elintarvikkeiden osalta tarkoittaa ja mistä koostuu.
Osaat kuvata miten elintarvikkeita valvotaan ja mitä tarkoitetaan toimijan omavalvonnalla.
Osaat perustaa ilmoitettavan elintarvikehuoneiston ja neuvoa pienimuotoista elintarviketoimintaa suunnittelevaa yrittäjää vaadittavista toimenpiteistä.

Sisältö

Millaisella elintarviketuntemuksella voi alalla työskennellä eri tehtävissä?

Miten elintarviketuntemusta lisätään kuluttajanäkökulmasta?

Mistä hyvä hygienia koostuu ja muodostuu?

Miten elintarvikkeita valvotaan, kuinka mitataan lämpötiloja ja mistä ruokaturvallisuus koostuu?

Mitä aloittavan elintarvikeyrittäjän tulee tietää valvonnasta ja säädöksistä?

Aika ja paikka

Jos haluat nopeuttaa opintojasi, ota yhteyttä opintojakson opettajaan.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Lähiopetus lukujärjestyksen mukaisesti.
Tuntitehtävät ryhmissä/pareittain.
Parityön tekeminen ja sen esittäminen elintarvikehygienian ja omavalvonnan osa-alueista.
Tentti

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Opintojakson tehtävät on mahdollista integroida työpaikkaasi.
Ota yhteyttä opintojakson opettajaan

Työhön integroitu oppimisväylä:
Jos haluat nopeuttaa opintojasi, ota yhteyttä opintojakson opettajaan.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojakson tehtävät on mahdollista integroida työpaikkaasi.
Ota yhteyttä opintojakson opettajaan

Opiskelijan työmäärä

135 h

Arviointiasteikko

1-5