Siirry suoraan sisältöön

Lapsen kielen ja vuorovaikutuksen tukeminenLaajuus (5 op)

Tunnus: VV00EI76

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Tiedät, miten suomi äidinkielenä kehittyy varhaislapsuudessa. Tiedät, miten alle kouluikäisen lapsen kielen kehitystä tuetaan suomalaisessa palvelujärjestelmässä. Osaat tukea alle kouluikäisen lapsen kielellistä kehitystä ja vuorovaikutusta. Osaat tukea maahanmuuttajataustaisten lasten kielen kehitystä. Osaat tarkastella omaa tapaasi kommunikoida lasten ja vanhempien kanssa.

Sisältö

Miten lapsen kieli kehittyy varhaislapsuudessa? Miten alle kouluikäisen lapsen kielen kehitystä tuetaan suomalaisessa palvelujärjestelmässä? Miten voit tukea lapsen kielenkehitystä? Miten voit tukea viestintää ja vuorovaikutusta päivähoidossa? Miten voit tukea maahanmuuttajataustaisten lasten kielen kehitystä? Miten kommunikoit lasten ja vanhempien kanssa? Miten voit kehittää omaa tapaasi kommunikoida?

Esitietovaatimukset

Edeltävyysehtona on suoritetut varhaiskasvatuksen ja erityiskasvatuksen perusteet eli joko ammatillinen koulutus, jossa on ollut varhais- ja erityiskasvatukseen liittyviä opintoja, tai vastaavat opinnot joko ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta.