Ruoka- ja ravintolapalvelujen suunnittelu ja kehittäminenLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: R64B306
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Opit esimiesnäkökulmasta asiakaslähtöistä ja kannattavaa ateria-, ruoka- ja juomalistasuunnittelua kestävän kehityksen periaatteet huomioiden. Harjoittelet niiden valmistusta, tarjoilua ja aistinvaraista arviointia. Ymmärrät sarjatyön, työn sujuvuuden, ajoituksen ja tehokkuuden vaatimukset. Opit tarkastelemaan valmistukseen, jakeluun ja palveluun liittyviä prosesseja ja järjestelmiä. Opit käyttämään alan tietojärjestelmiä suunnittelussa.
Sisältö
Miten suunnitellaan asiakaslähtöisiä ja kannattavia ruoka- ja ravintolapalveluita käyttäen apuna alan tietojärjestelmiä? Miten valmistetaan á la carte- ja tilaustarjoiluun soveltuvia tuotteita? Miten aistinvaraista arviointia käytetään tuotteita arvioitaessa ja kehitettäessä? Miten liikeideoiltaan erilaisten toimipaikkojen prosessit poikkeavat toisistaan?
Edeltävä osaaminen
Ei edellytetä aiempaa osaamista
Arviointikriteerit, hyvä (3)
a. osaat käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa b. osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. osaat hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia d. osaat toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa e. osaat käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita