Siirry suoraan sisältöön

Ruoka- ja ravintolapalvelujen suunnittelu ja kehittäminenLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: R64B306

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Opit esimiesnäkökulmasta asiakaslähtöistä ja kannattavaa ateria-, ruoka- ja juomalistasuunnittelua kestävän kehityksen periaatteet huomioiden. Harjoittelet niiden valmistusta, tarjoilua ja aistinvaraista arviointia.  Ymmärrät sarjatyön, työn sujuvuuden, ajoituksen ja tehokkuuden vaatimukset. Opit tarkastelemaan valmistukseen, jakeluun ja palveluun liittyviä prosesseja ja järjestelmiä. Opit käyttämään alan tietojärjestelmiä suunnittelussa.

Sisältö

Miten suunnitellaan asiakaslähtöisiä ja kannattavia ruoka- ja ravintolapalveluita käyttäen apuna alan tietojärjestelmiä? Miten valmistetaan á la carte- ja tilaustarjoiluun soveltuvia tuotteita? Miten aistinvaraista arviointia käytetään tuotteita arvioitaessa ja kehitettäessä? Miten liikeideoiltaan erilaisten toimipaikkojen prosessit poikkeavat toisistaan?

Edeltävä osaaminen

Ei edellytetä aiempaa osaamista

Arviointikriteerit, hyvä (3)

a. osaat käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa b. osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. osaat hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia d. osaat toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa e. osaat käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita

Siirry alkuun