Future challenges in hospitality servicesLaajuus (5 cr)
Code: MR00CV64
Credits
5 op
Responsible person
Objective
You are able to find, study, produce and critically evaluate multidisciplinary foresight information about the changes in the customer behavior and business environment of hospitality services.
You are able to utilize your foresight and innovation knowhow in solving demanding problems in experience and service business.
You are able to evaluate and justify the importance of foresight and innovations in managing and developing hospitality business at strategic level.
Content
How do you find, study, produce and critically evaluate multidisciplinary foresight information about the changes in the customer behavior and business environment of hospitality services?
How do you use your foresight and innovation knowhow in solving demanding problems in experience and service business?
What is the meaning of foresight and innovations in managing and developing hospitality business and in strategic decision-making?
Enrollment
14.08.2024 - 08.09.2024
Timing
14.10.2024 - 20.12.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
4 op
Mode of delivery
20 % Contact teaching, 80 % Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Master's Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Riitta Tuikkanen
- Sini Laukkanen
Teacher in charge
Riitta Tuikkanen
Groups
-
MRMI24SYTourism and Service Business, master studies
Objective
You are able to find, study, produce and critically evaluate multidisciplinary foresight information about the changes in the customer behavior and business environment of hospitality services.
You are able to utilize your foresight and innovation knowhow in solving demanding problems in experience and service business.
You are able to evaluate and justify the importance of foresight and innovations in managing and developing hospitality business at strategic level.
Content
How do you find, study, produce and critically evaluate multidisciplinary foresight information about the changes in the customer behavior and business environment of hospitality services?
How do you use your foresight and innovation knowhow in solving demanding problems in experience and service business?
What is the meaning of foresight and innovations in managing and developing hospitality business and in strategic decision-making?
Opiskelumateriaali
Keskeisiä materiaaleja ja materiaalilinkkejä on Learn-oppimisalustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Työjärjestykseen integroitu oppimisväylä:
Kontaktipäivät ovat 7.-8.11. ja 28.11. klo 9-16 Mikkelin kampuksella. Voit osallistua 8.11. ja 28.11. kontaktipäiviin myös verkkoyhteyden välityksellä. Tietoa kontaktipäivän 7.11. toteutuksesta tarkemmin Learn-alustalla, joka avautuu 14.10.
Kontaktipäivä 7.11.2024. on integroitu Tulevaisuuden nälkä -tapahtumaan. Osallistut tapahtumaan yhdessä muiden alan ammattilaisten kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit sopia opintojakson nopeutetusta suoritustavasta opettajan kanssa
TKI ja työelämäyhteistyö
Opiskelijat osallistuvat ammattilaistapahtumaan, joka mahdollistaa verkottumisen työelämän edustajien kanssa.
Tentit ja muut määräajat
Kontaktipäivät ovat 7.-8.11. ja 28.11. klo 9-16 Mikkelissä.
Opintojakson yksi tehtävä palautetaan ennen viimeistä kontaktipäivää 28.11. Muut tehtävät palautetaan 20.12.2024 mennessa.
Kansainvälinen yhteistyö
Kansainvälistä oppimiateriaalia.
Opiskelijan työmäärä
Kontaktiopetus 21 tuntia, oppimateriaaleihin perehtyminen ja oppimistehtävät 114 h.
Toteutuksen osien kuvaus
Kontaktipäivänä 7.11.2024 osallistut ammattilaistapahtumaan yhdessä muiden alan ammattilaisten kanssa. Tapahtuman pohjalta teet reflektiivisen oppimispäiväkirjan, jossa kokoat oppimasi asiat ja niiden herättämiä ajatuksia.
Alan tulevaisuusnäkökulmiin perehdyttävä tehtävä tehdään pienryhmissä. Tehtävässä tehdään syvällinen alan ammattilaisen/asiantuntijan puheenvuoro valitsemastanne teemasta. Tehtävän muoto on blogi, vlogi, pod cast tai lehtijuttu. Tehtävä esitellään ryhmälle viimeisenä kontaktipäivänä 28.11. ja tehtävien pohjalta syvennetään ja laajennetaan näkemystä alan tulevaisuudesta. Ennakointi ja tulevaisuusosaaminen mara-alan kehittämisen tukena -esseetehtävä sekä tulevaisuuskuva ja -tarina ja skenaariotehtävä, joissa tutustut tulevaisuustyöskentelyn menetelmiin, palautetaan lukukauden loppuun mennessä 20.12.2024. Osaa tehtävistä voit aloittaa jo ennen kontaktipäiviä Learn-alustan avauduttua 14.10.
Further information
Opintojaksoon liittyvät kontaktiopetuspäivät ovat 7.-8.11. ja 28.11. Mikkelin kampuksella.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojakson viidestä tehtävästä kaksi arvioidaan hyväksytty/täydennettävä, kolme tehtävää 1-5/täydennettävä. Arviointiperusteet esitellään opintojakson alussa ja Learn-alustalla.
Enrollment
04.08.2023 - 03.09.2023
Timing
04.09.2023 - 15.12.2023
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
2 op
RDI portion
1 op
Mode of delivery
60 % Contact teaching, 40 % Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
- Mikkeli Campus
- Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 50
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Riitta Tuikkanen
- MR Opettaja 4 MRNY
Teacher in charge
Riitta Tuikkanen
Groups
-
MRMI23SVYTourism and Service Business, master studies
Objective
You are able to find, study, produce and critically evaluate multidisciplinary foresight information about the changes in the customer behavior and business environment of hospitality services.
You are able to utilize your foresight and innovation knowhow in solving demanding problems in experience and service business.
You are able to evaluate and justify the importance of foresight and innovations in managing and developing hospitality business at strategic level.
Content
How do you find, study, produce and critically evaluate multidisciplinary foresight information about the changes in the customer behavior and business environment of hospitality services?
How do you use your foresight and innovation knowhow in solving demanding problems in experience and service business?
What is the meaning of foresight and innovations in managing and developing hospitality business and in strategic decision-making?
Opiskelumateriaali
Keskeisiä materiaaleja ja materiaalilinkkejä on Learn-oppimisalustalta.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakso käynnistyy ennakkotehtävällä.
Kontaktipäivät ovat Mikkelin kampuksella 9. - 10.11. JA 30.11.2023 klo 9-16 Mikkelin kampuksella. Voit osallistua kontaktipäiviin myös verkkoyhteyden välityksellä etänä.
Kontaktipäivät 9.-10.11. on integroitu Matkailu- ja ravitsemisalan ja Xamkin TKI-toimijoiden järjestämään Kestävän hyvinvoinnin ammattilaisseminaariin eli osallistut seminaariin yhdessä muiden alan ammattilaisten kanssa.
Toinen tehtävä palautetaan ennen viimeistä kontaktipäivää 30.11. Kolmas tehtävä palautetaan lukukauden loppuun mennessa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit sopia opintojakson nopeutetusta suoritustavasta opettajan kanssa
TKI ja työelämäyhteistyö
Opiskelijat osallistuvat ammattilaisseminaariin, joka mahdollistaa verkottumisen työelämän edustajien kanssa.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakso käynnistyy ennakkotehtävällä.
Kontaktipäivät ovat Mikkelin kampuksella 9.-10.11. ja 30.11. klo 9-16 Mikkelin kampuksella.
Toinen tehtävä palautetaan ennen viimeistä kontaktipäivää 30.11. Kolmas tehtävä palautetaan lukukauden loppuun mennessa.
Kansainvälinen yhteistyö
Mahdollisesti kv-asiantuntijoita seminaarissa.
Opiskelijan työmäärä
Kontaktiopetus 21 ja ennakkotehtävä 11 h, oppimistehtävät 103 h.
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakso käynnistyy tulevaisuustarinatehtävällä, jonka tavoitteena on orientoida opintojakson asioihin. Teet tarinan ja käyt kommentoimassa kahta muun opiskelijan tarinaa.
Kontaktipäivinä 9.-10.11. osallistut ammattilaisseminaariin yhdessä muiden alan ammattilaisten kanssa. Seminaarin ja opintojakson aineistojen pohjalta teet reflektiivisen oppimispäiväkirjan, jossa kokoat oppimasi asiat ja niiden herättämiä ajatuksia. Alan tulevaisuusnäkökulmiin perehdyttävä tehtävä tehdään pienryhmissä. Tehtävässä tehdään syvällinen alan ammattilaisen/asiantuntijan puheenvuoro valitsemastanne teemasta. Tehtävän muoto on blogi, vlogi, pod cast tai lehtijuttu. Tehtävä esitellään ryhmälle kontaktipäivänä 30.11. Lopuksi kirjoitat oman, henkilökohtaisen arvioinnin, jossa arvioit ryhmätyöprosessin kulkua ja tehtävän onnistumista.
Further information
Opintojaksoon liittyvät kontaktiopetuspäivät ovat 9.-10.11. ja 30.11. klo 9-16. Mikkeli kampuksella.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Oppimistehtävät arvioidaan 1-5, osa hyväksytty/täydennettävä.
Enrollment
15.08.2022 - 04.09.2022
Timing
21.10.2022 - 18.12.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
2 op
RDI portion
1 op
Mode of delivery
60 % Contact teaching, 40 % Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 30
Degree programmes
- Master's Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Riitta Tuikkanen
- MR Opettaja 4 MRNY
Teacher in charge
Riitta Tuikkanen
Groups
-
MRMI22SYTourism and Service Business, master studies
Objective
You are able to find, study, produce and critically evaluate multidisciplinary foresight information about the changes in the customer behavior and business environment of hospitality services.
You are able to utilize your foresight and innovation knowhow in solving demanding problems in experience and service business.
You are able to evaluate and justify the importance of foresight and innovations in managing and developing hospitality business at strategic level.
Content
How do you find, study, produce and critically evaluate multidisciplinary foresight information about the changes in the customer behavior and business environment of hospitality services?
How do you use your foresight and innovation knowhow in solving demanding problems in experience and service business?
What is the meaning of foresight and innovations in managing and developing hospitality business and in strategic decision-making?
Opiskelumateriaali
Keskeisiä materiaaleja ja materiaalilinkkejä on Learn-oppimisalustalta.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakso käynnistyy ennakkotehtävällä.
Kontaktipäivät ovat Mikkelin kampuksella 10.-11.11. ja 1.12. klo 9-16 Mikkelin kampuksella. Voit osallistua kontaktipäiviin myös verkkoyhteyden välityksellä etänä.
Kontaktipäivät 10.-11.11. on integroitu Matkailu- ja ravitsemisalan ja Xamkin TKI-toimijoiden järjestämään Matkailu- ja ravitsemisalan ammattilaisseminaariin eli osallistut seminaariin yhdessä muiden alan ammattilaisten kanssa.
Toinen tehtävä palautetaan ennen viimeistä kontaktipäivää 1.12. Kolmas tehtävä palautetaan lukukauden loppuun mennessa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit sopia opintojakson nopeutetusta suoritustavasta opettajan kanssa
TKI ja työelämäyhteistyö
Opiskelijat osallistuvat ammattilaisseminaariin, joka mahdollistaa verkottumisen työelämän edustajien kanssa.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakso käynnistyy ennakkotehtävällä.
Kontaktipäivät ovat Mikkelin kampuksella 10.-11.11. ja 1.12. klo 9-16 Mikkelin kampuksella.
Toinen tehtävä palautetaan ennen viimeistä kontaktipäivää 1.12. Kolmas tehtävä palautetaan lukukauden loppuun mennessa.
Kansainvälinen yhteistyö
Ei kansainvälistä yhteistyötä
Opiskelijan työmäärä
Kontaktiopetus 21 ja ennakkotehtävä 11 h, oppimistehtävät 103 h.
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakso käynnistyy tulevaisuustarinatehtävällä, jonka tavoitteena on orientoida opintojakson asioihin. Teet tarinan ja käyt kommentoimassa kahta muun opiskelijan tarinaa.
Kontaktipäivinä 10.-11.11.2022 osallistut ammattilaisseminaariin yhdessä muiden alan ammattilaisten kanssa. Seminaarin pohjalta teet reflektiivisen oppimispäiväkirjan, jossa kokoat oppimasi asiat ja niiden herättämiä ajatuksia. Alan tulevaisuusnäkökulmiin perehdyttävä tehtävä tehdään pien- ryhmissä. Tehtävässä tehdään syvällinen alan ammattilaisen/asiantuntijan puheenvuoro valitsemastanne teemasta. Tehtävän muoto on blogi, vlogi, pod cast tai lehtijuttu. Tehtävä esitellään ryhmälle kontaktipäivänä 1.12.2022. Lopuksi kirjoitat oman, henkilökohtaisen arvioinnin, jossa arvioit ryhmätyöprosessin kulkua ja tehtävän onnistumista.
Further information
Opintojaksoon liittyvät kontaktiopetuspäivät ovat 10.-11.11. ja 1.12. klo 9-16. Mikkeli kampuksella.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Oppimistehtävät arvioidaan 1-5, orientaatiotehtävä hyväksytty/täydennettävä.