Skip to main content

Study and career planning (5 cr)

Code: KY00DS63-3140

General information


Enrollment

23.08.2021 - 29.08.2021

Timing

01.01.2022 - 31.12.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work

Campus

Ecampus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

0 - 60

Degree programmes

  • Degree Programme in Tourism and Service Business

Teachers

  • Sirpa Sahinjoki

Teacher in charge

Sirpa Sahinjoki

Groups

  • MRKT21SV
    Tourism and service business, online studies
  • MRMI21SV
    Tourism and Service Business, online studies

Objective

You act responsibly as a student and a member of the university community.
You are able to set learning objectives, plan your study and career path, follow your progress in studies and assess your learning.
You are able to improve your working life competencies.
You know how to act according to the ethical principles of your field.
You are able to promote your skills and competencies.

Content

What is Xamk like as a study community and learning environment?
How do you create a personal study and career plan?
How do you identify your skills and competences?
How do you improve your general competences?
What are your profession and line of work like?
What ethical principles are relevant to your field?
How do you promote your competences and strengthen your skills with respect to applying for jobs?
How do you enhance continuous learning?

Opiskelumateriaali

Learn-alustalla oleva materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Opinto-ja urasuunnittelun opintojaksolla Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.

Työviikkopohjainen oppimisväylä:

Opinto -ja urasuunnittelu koostuu kolmesta osakokonaisuudesta, joista ensimmäinen on Johdatus amk-opintoihin ( 2op).
Opintojaksolla perehdytään yhdessä seuraaviin asioihin:
- Osallistuminen orientaatiopäiviin 23.8.-24.8.2021
-Vastuullinen toimiminen opiskelijana ja korkeakouluyhteisön jäsenenä.
-Omien oppimistavoitteiden asettaminen ja henkilökohtaisen opinto- ja urapolun rakentaminen, opintojen edistymisen seuranta ja oman oppimisen arviointi.
Osana Johdatus amk-opintoihin kirjoitat henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi (HOPS) ja osallistut HOPS-keskusteluun, jossa opinnot ajoitetaan Peppiin.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Opinto -ja urasuunnittelun ensimmäinen osakokonaisuus (Johdatus amk-opintoihin 2 op) suoritetaan virtuaalisessa oppimisympäristössä.

Opintojaksoon kuuluu virtuaaliluentoja ja ohjauksia AC tai teams - yhteydellä.

Opinto ja -urasuunnittelun toinen osakokonaisuus (Ammattialan tuntemus 2 op) suoritetaan myös virtuaaliympäristössä.

Opintojakson sisältöjä työstetään seuraavin menetelmin: luento, haastattelut, oman osaamisidentiteetin pohtiminen ja tehtävän kirjoittaminen. Opintojaksolla paneudutaan valmistuneiden restonomien haastatteluihin.

Työhön integroitu oppimisväylä / opintoja nopeuttava väylä:
Näiden oppimisväylien suorittamisesta kannattaa keskustella oman opiskelijavastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Ei opintojaksolle kuuluvaa harjoittelua.

Tentit ja muut määräajat

Ei tenttejä

Opiskelijan työmäärä

135h opiskelijan työtä

Further information

Opintojakso on erilaisia tehtäväkokonaisuuksia, jotka ovat mm:
1. Orientaatio ammattikorkeakouluopintoihin, opiskelutaidot ja sähköinen työympäristö
Millainen Xamk on opiskeluympäristönä? Miten verkossa opiskellaan?
2. Opinto- ja urasuunnittelu
Millainen on sinun henkilökohtainen ura- ja opiskelusuunnitelma? Millainen on sinun henkilökohtainen opetussuunnitelma?
Millainen sinä olet oppijana ja miten kehität opiskelutaitojasi?
Miten sisäinen yrittäjyytesi tukee sinua saavuttamaan tavoitteesi?
3. Työelämätaidot, tunnistaminen ja kehittäminen
Millaisia ovat sinun ammatilliset vahvuudet ja työllistymisvalmiudet ja miten käytät niitä verkostoissasi?
4. Omaan alaan tutustuminen ja verkostoituminen, eettisyys ja ammatillinen etiikka Missä työtehtävissä ja työpaikoissa restonomit työskentelevät ja millaista osaamista alalla tarvitaan?
Millaisia ovat ammattialasi kansallinen ja kansainvälinen toimintaympäristö, toimintatavat ja työelämän pelisäännöt?
Millaiset ovat ammattialasi eettiset periaatteet ja miten sovellat niitä työssäsi?
5.Oman osaamisen tunnistaminen, markkinointi ja brändäys, työnhakutaidot
Miten haet työpaikka?
Millaisia erilaisia oman alan jatko-opiskelumahdollisuuksia on?

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointi hyväksytty/täydennettävä

Arviointikriteerien taso 3: osaamisen alkuvaihe
b) osaat etsiä tietoa opiskeluun liittyen keskeisistä tietolähteistä
e) osaat käyttää keskeisiä opiskeluun liittyviä tietoteknisiä ohjelmistoja
f) osaat toimia opiskelijatiimin ja yhteisön jäsenenä tavoitteellisesti.
Laadullinen arviointi, opiskelijan itse- ja vertaisarviointi