Skip to main content

Human resource management in hospitality business (5 cr)

Code: MR00DU63-3004

General information


Enrollment

07.11.2022 - 18.11.2022

Timing

06.03.2023 - 30.04.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work

Campus

Ecampus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 60

Degree programmes

  • Degree Programme in Tourism and Service Business

Teachers

  • Tuija Silfer-Karppanen

Teacher in charge

Tuija Silfer-Karppanen

Groups

  • MRKT21SV
    Tourism and service business, online studies
  • MRMI21SV
    Tourism and Service Business, online studies

Objective

You understand what human resource management involves.
You can identify the steps of recruitment processes.
You know labor law principles.
You become familiar with leadership principles in hospitality business.
You can identify the key tools for measuring operational efficiency in hospitality business.
You know the principles of work wellbeing and lifespan management.

Content

What sectors does human resources management involve?
What factors does work wellbeing management involve?
What are the stages of recruitment?
What are the significance and contents of the labour market and labor law?
How you manage and award knowhow and competence?
What is the significance of lifespan thinking in human resources management?
What does sustainability mean as a part of leadership?

Opiskelumateriaali

Learn alustan materiaali sekä muu itse hankittu materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Opintojakso opiskellaan verkkototeutuksena. Opintojakson materiaalina on learn alustan materiaali, sekä muu itsenäisesti etsitty materiaali.
Opintojakson tehtävät löytyvät Learn alustalta. Sinulla on mahdollisuus edetä opintojaksolla omaan tahtiin.
Opintojaksoon sisältyy kolme Teams luentoa: opintojakson aloitusluento sekä 2 täydentävää luentoa.
Luennot nauhoitetaan ja ne on katsottavissa myöhemmin learn alustan kautta.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opiskelija osaa

käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä

etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä

hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia

toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa

käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita

toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti

perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti