Hospitality business environment (5 cr)
Code: MR00DU39-3011
General information
- Enrollment
-
21.08.2023 - 01.09.2023
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
04.09.2023 - 15.12.2023
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 2 cr
- Virtual portion
- 3 cr
- RDI portion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Mikkeli Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 100
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
- Teachers
- Eeva Koljonen
- Sirpa Sahinjoki
- Teacher in charge
- Eeva Koljonen
- Groups
-
MRMI23SPTourism and Service Business, full-time studies
- Course
- MR00DU39
Objective
You can describe hospitality as a concept and as a field of business and profession.
You can describe development prospects and future trends.
Content
What is meant by tourism and hospitality as concepts?
What are the trends, challenges and the prospects in hospitality business?
Evaluation
Students can
use professional vocabulary systematically.
look for information in the key information sources of the field.
identify interrelated tasks.
justify their actions according to the ethical principles of the professional field.
Course material
Opiskelumateriaali on pääosin linkitetty learn oppimislaustalle.
Study forms and methods
Työviikkopohjainen oppimisväylä
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja oppimistehtävien mukaan.Opintojaksolla tutustutaan monipuolisesti toimialaan.
Lähiopetustunneilla on luentoja, tehtäviä, vierailevia luennoitsijoita ja toimipaikkavierailuja. Oppimistehtävänä syvennetään osaamista toimialalasta ja opitaan tiimityötaitoja.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena , itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen. Oppimistehtävät ovat samat kuin työviikkopohjaisessa toteutuksessa.
Työhön integroitu oppimisväylä
Jos työssäsi on opintojakson sisältöjä vastaavia aihealueita, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin siten, että hallitset ne teoriassa ja käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus ja muoto määräytyvät opintojakson oppimistavoitteiden mukaan. Sovitaan yhdessä opettajan kanssa.
RDI and work-related cooperation
Toimialaraportti, vierailevat luennoitsijat, tutustumiskäynnit, haastattelut.
Timing of exams and assignments
Tehtävien palautusajankohdat ilmoitetaan opintojakson alkaessa.
Student workload
5 op on 135 h opiskelijan työtä
Lähiopetustunnit
Tentti
Toimilalatehtävä
Course part description
Teemat
Johdatus matkailu- ja ravitsemisalaan
Matkailu- ja majoitus toimialana, kuljetus ja likenne
Ruoka- ja ravitsemispalvelut toimialana
Puhtaus- ja toimitilapalvelut
Kaupanala
Tapahtumateollisuus ja tapahtuotanto
Alan trendit, tilastot ja tulevaisuus
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opiskelija osaa
a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa.
f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti
Tarkempi numeraalinen arviointi painopisteineen ilmoitetaan opintojakson alussa.