Skip to main content

Hospitality business environment (5 cr)

Code: MR00DU39-3011

General information


Enrollment
21.08.2023 - 01.09.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
04.09.2023 - 15.12.2023
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
2 cr
Virtual portion
3 cr
RDI portion
2 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 100
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Eeva Koljonen
Sirpa Sahinjoki
Teacher in charge
Eeva Koljonen
Groups
MRMI23SP
Tourism and Service Business, full-time studies
Course
MR00DU39
No reservations found for realization MR00DU39-3011!

Objective

You can describe hospitality as a concept and as a field of business and profession.
You can describe development prospects and future trends.

Content

What is meant by tourism and hospitality as concepts?
What are the trends, challenges and the prospects in hospitality business?

Evaluation

Students can
use professional vocabulary systematically.
look for information in the key information sources of the field.
identify interrelated tasks.
justify their actions according to the ethical principles of the professional field.

Course material

Opiskelumateriaali on pääosin linkitetty learn oppimislaustalle.

Study forms and methods

Työviikkopohjainen oppimisväylä
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja oppimistehtävien mukaan.Opintojaksolla tutustutaan monipuolisesti toimialaan.
Lähiopetustunneilla on luentoja, tehtäviä, vierailevia luennoitsijoita ja toimipaikkavierailuja. Oppimistehtävänä syvennetään osaamista toimialalasta ja opitaan tiimityötaitoja.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena , itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen. Oppimistehtävät ovat samat kuin työviikkopohjaisessa toteutuksessa.

Työhön integroitu oppimisväylä
Jos työssäsi on opintojakson sisältöjä vastaavia aihealueita, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin siten, että hallitset ne teoriassa ja käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus ja muoto määräytyvät opintojakson oppimistavoitteiden mukaan. Sovitaan yhdessä opettajan kanssa.

RDI and work-related cooperation

Toimialaraportti, vierailevat luennoitsijat, tutustumiskäynnit, haastattelut.

Timing of exams and assignments

Tehtävien palautusajankohdat ilmoitetaan opintojakson alkaessa.

Student workload

5 op on 135 h opiskelijan työtä

Lähiopetustunnit
Tentti
Toimilalatehtävä

Course part description

Teemat
Johdatus matkailu- ja ravitsemisalaan
Matkailu- ja majoitus toimialana, kuljetus ja likenne
Ruoka- ja ravitsemispalvelut toimialana
Puhtaus- ja toimitilapalvelut
Kaupanala
Tapahtumateollisuus ja tapahtuotanto
Alan trendit, tilastot ja tulevaisuus

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opiskelija osaa
a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa.
f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti
Tarkempi numeraalinen arviointi painopisteineen ilmoitetaan opintojakson alussa.

Go back to top of page