Skip to main content

Photography and image processing (5 cr)

Code: MU00DV92-3022

General information


Enrollment

07.11.2022 - 18.11.2022

Timing

13.03.2023 - 28.04.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Department of Culture

Campus

Kouvola Campus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

15 - 21

Degree programmes

  • Degree Programme in Bioproduct Design
  • Degree Programme in Graphic Design
  • Degree Programme in Fashion and Costume Design
  • Degree Programme in Interior Architecture and Furniture Design

Teachers

  • Jari-Pekka Muotio
  • Jenni Höök

Teacher in charge

Jari-Pekka Muotio

Groups

  • REKV22SP
    Restoration, full-time studies

Objective

- Students are able to produce images using modern digital cameras.
- Students master the basics of studio photography and lighting and understand the basic steps of image file processing.
- The subjects are chosen according to the student's field of interest: objects, interiors or clothing on a person or surface structures of materials.

Content

- What are the basic camera functions?
- How to use the camera in different circumstances and targets: objects, interiors, clothing on a person and surface structures of materials?
- How is photography carried out in a studio?
- How are picture files adjusted and edited in image processing?

Opiskelumateriaali

Saatavilla opintojakson Learn alustalla.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Lukujärjestyksen mukainen eteneminen. Viikko kohtaiset harjoitustehtävät

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työtehtävissäsi voit kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Ota yhteyttä opintovastaavaasi eri mahdollisuuksien selvittämiseksi.

TKI ja työelämäyhteistyö

Ei työelämäyhteistyötä

Opiskelijan työmäärä

5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Aktiivinen osallistuminen ja oppimistehtävän arviointi