Research and development skills (5 cr)
Code: MO00DS25-3217
General information
Enrollment
08.04.2024 - 21.04.2024
Timing
02.09.2024 - 20.12.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 50
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Riitta Tuikkanen
- Malla Koivupiha
Teacher in charge
Riitta Tuikkanen
Groups
-
MRMI23KVTourism and Service Business, online studies
- 02.09.2024 16:30 - 18:00, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3217
- 04.09.2024 16:30 - 18:00, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3217
- 16.10.2024 16:30 - 18:00, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3217
- 05.11.2024 16:30 - 18:00, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3217
- 25.11.2024 16:30 - 18:00, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3217
- 02.12.2024 16:30 - 17:15, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3217
Objective
Common learning outcomes (as implemented in degree programmes) 2 ECTS credits:
You know the general stages in a research and development process.
You are able to search for information in the key information environments of your own field.
You are able to read, critically evaluate and utilize the literature and research publications of your own field.
You are familiar with and able to apply the principles of research ethics and reliability.
You are able to compose a literature review based on the materials published in your field of study and your own bachelor’s thesis following the principles of scientific communication.
Degree programme specific learning outcomes for research and development methods, 3 ECTS credits
You are familiar with the current research subjects and development needs of your own field.
You are familiar with and able to apply the key development approaches and/or research methods and ethical principles of your own field.
You are able to report on a research or development process following the principles of professional and scientific communication.
Content
Content of common learning outcomes, 2 ECTS credits:
What are the phases into which a research and development process can be divided?
How do you find, read and critically evaluate the research data of your own field?
How do you write a literature review that utilizes reliable research data and is linked to your own field and bachelor’s thesis following the principles of ethical scientific communication?
Degree programme specific content, 3 ECTS credits
What are the key research subjects and development needs in your own field?
What are the development approaches and/or research methods in your own field and how do you apply them in practice based on the development needs of your own field?
How do you report a research or development process following the principles of ethical professional and scientific communication in your own field?
Opiskelumateriaali
Eri koulutusaloille yhteinen osio (2 op): keskeinen opintojaksoon liittyvä materiaali ja materiaalilinkit löytyvät Learn-oppimisalustalta.
Matkailu- ja ravitsemisalan alakohtainen osio (3 op):
Oppikirja: Ojasalo, K., Moilanen, T. ja Ritalahti, J. 2015. Kehittämistyön menetelmät : uudenlaista osaamista liiketoimintaan. Sanoma Pro Oy e-kirja tai paperiversio
Muu keskeinen opintojaksoon liittyvä materiaali ja materiaalilinkit löytyvät Learn-oppimisalustalta.
Yksilölliset oppimisväylät
Suomeksi
Itsenäisesti verkossa suoritettava opintojakso, johon kuuluu oppimistehtäviä ja muutama Teams-tapaaminen.
Työviikkopohjainen oppimisväylä: etenet itsenäisesti verkossa suoritettavan opintojakson aikataulun mukaisesti.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä: tehtävät on mahdollista toteuttaa myös nopeutetussa aikataulussa. Keskustele tästä opettajien kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä on osittain mahdollinen, jos esim. työskentelet ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson lopputehtävän työpaikallasi/projektissa. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opinnäytetyöaiheita työelämästä. Opintojakso antaa valmiuksia TKI-toimintaan.
Tentit ja muut määräajat
Ei aikatauluun sidottuja tenttejä. Tehtävät tulee olla suoritettu opintojakson päättymiseen mennessä.
Jatkoajasta lopputehtävän osalta voi keskustella opettajan kanssa.
Kansainvälinen yhteistyö
Ei kv-yhteistyötä
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä 135h, josta tutkimus- ja kehittämisosaamisen perusteet 108h ja tieteellinen viestintä 27 h.
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakso koostuu kahdesta osiosta: Eri koulutusaloille yhteisestä osiosta ja alakohtaisesta osiosta.
Ensin suoritat eri koulutusaloille yhteisen osion 2 op, joka koostuu osioista tiedonhankinta ja raportointi 1op ja tutkiminen ja kehittäminen 1 op.
Sen jälkeen suoritat matkailu- ja ravitsemisalan alakohtaisen osion 3 op.
Opintojaksolla eri aloille yhteisessä osiossa on opetusvideoihin ja materiaaleihin perehtymistä sekä kolme testiä: testi tiedonhankinnasta ja tutkimustiedonhausta, testi opinnäytetyöohjeesta ja lähdeohjeesta sekä testi tutkimusetiikasta. Lisäksi teet kirjallisuuskatsaustehtävän ja opinnäytetyön analyysitehtävän. Tehtävät arvioidaan hyväksytty/täydennettävä.
Opintojakson alakohtaisessa osiossa on opetusvideoihin ja materiaaleihin perehtymistä ja aineistoihin pohjautuvat kolme testiä. Opintojakson lopputehtävänä teet tutkimussuunnitelman tai ensimmäisen version opinnäytetyösi suunnitelmasta.
Tehtävien palautus jakautuu opintojakson eri vaiheisiin.
Kontaktitapaamisia Teamsissa.
Further information
Opintojakso koostuu yleisestä osiosta (2 op) ja alakohtaisesta osiosta (3 op). Alakohtaisessa osiossa tutkimus- ja kehittämistyötä tarkastellaan matkailu- ja ravitsemisalan näkökulmasta.
Opintojakso tukee opinnäytetyöprosessin etenemistä. Opintojakso kannattaa siten ajoittaa siten, että aloitat samaan aikaan tai ainakin samalla lukukaudella opinnäytetyön ideoinnin ja suunnittelun.
Opintojaksolla on Teamsilla toteutettuja kontaktitapaamisia. Opintojaksolla ei ole läsnäolovelvollisuutta opintojakson kontaktitapaamisissa, mutta tutustu tapaamisten tallenteisiin. Opintojakso on mahdollista toteuttaa täysin verkon välityksellä.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojakso sisältää tehtäviä, joista osa arvioidaan hyväksytty-täydennettävä ja lopputehtävä arvioidaan 0-5. Opintojakso kokonaisuudessaan arvioidaan 0-.5. Tehtävien arviointikriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa. Hylättyä tehtävää on mahdollista uusia kahdesti. Opintojakso arvioidaan numeraalisesti lopputehtävän perusteella.
Voit osoittaa osaamistasi aiemmin hankitulla korkeakouluopinnoilla tai työkokemuksella, mikäli ne vastaavat opintojakson tavoitteita. Jos haet osittaista osaamisen tunnustamista (1-4 op), tai koko opintojakson osaamisen tunnustamista (5 op) tee se enen opintojakson alkamista Pepissä olevan OT-osion kautta.
Opintojakson arvosanan korotus on mahdollista yhden kerran. Korotus tapahtuu kokonaisuutena yksilötentillä.