Skip to main content

Hospitality business management (5 cr)

Code: MR00DU62-3008

General information


Enrollment

06.11.2023 - 17.11.2023

Timing

04.03.2024 - 30.04.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

4 op

Mode of delivery

20 % Contact teaching, 80 % Distance learning

Unit

Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work

Campus

  • Mikkeli Campus
  • Ecampus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 40

Degree programmes

  • Degree Programme in Tourism and Service Business

Teachers

  • Tuija Silfer-Karppanen

Teacher in charge

Tuija Silfer-Karppanen

Groups

  • MRMI22SP
    Tourism and Service Business, full-time studies
  • MRKT22SV
    Tourism and service business, online studies
  • 06.03.2024 16:30 - 17:30, Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminnan johtaminen MR00DU62-3008
  • 19.03.2024 17:00 - 18:00, Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminnan johtaminen MR00DU62-3008
  • 21.03.2024 09:00 - 13:00, Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminnan johtaminen MR00DU62-3008
  • 26.03.2024 16:30 - 17:30, Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminnan johtaminen MR00DU62-3008
  • 03.04.2024 09:00 - 13:00, Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminnan johtaminen MR00DU62-3008
  • 09.04.2024 17:00 - 18:00, Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminnan johtaminen MR00DU62-3008
  • 17.04.2024 10:00 - 14:00, Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminnan johtaminen MR00DU62-3008

Objective

You know your duties and responsibilities at work.
You understand the big picture of the operations and safety and decurity in your working environment.
You understand the meaning of sustainable development and how to develop leadership in your business field.
You are familiar with the viewpoints of leadership and ethics in business.
You know how to use process thinking as a tool for management and how to implement it in a customer-oriented way.

Content

What are the steps of risk management?
How to be a manager and make decisions?
What are a manager’s responsibilities and duties?
What kind of service quality tools are there in the tourism and hospitality business?
What is the purchase process?
What is the meaning of global thinking and multicultural work in leadership?
How do you operate in the social situations?

Opiskelumateriaali

Opintojakson materiaalina on Learn alustan materiaali, sekä muu itsenäisesti etsitty materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Opintojakso suoritetaan itsenäisesti verkossa. Opintojakson alussa on Teams luento, jossa kerrotaan opintojakson suorittamiseen liittyvät asiat. Opintojakson aikana on kaksi, kaikille yhteistä, vapaaehtoista täydentävää luentoa. Kaikki luennot tallennetaan ja se on katsottavissa myöhemmin Learn-alustalla.

Opintojaksolla tehdään yhteistyötä muiden opiskelijoiden kanssa jakamalla tietoa verkkokeskusteluissa ja virtuaaliseinällä (esim. Padlet). Yhteistyössä tavoitteena on tietämyksen syventäminen ja erilaisten näkökulmien tuonti aiheeseen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla opiskelija tarkastelee ja ratkoo aitoja työelämäntilanteita vuorovaikutuksessa työelämän edustajien kanssa.

Tentit ja muut määräajat

Opintojakson tehtävät tulee olla tehtyinä annettuina määräaikoina, opintojakson päättymiseen mennessä.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arvioidaan tehtävien perusteella.