Skip to main content

Methods for promoting sustainable way of life (5 cr)

Code: AV00ES26-3003

General information


Timing

16.01.2024 - 31.12.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

RDI portion

2 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Open UAS and Continuing education

Campus

Ecampus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 100

Degree programmes

  • Open University of Applied Sciences

Teachers

  • Hanna Ukkola
  • Eeva Koljonen

Teacher in charge

Eeva Koljonen

Objective

Tunnet kotitalouden ympäristövaikutusten ja luonnonvarojen kulutuksen arviointitapoja.
Tunnet ruokakasvatuksen tavoitteita ja menetelmiä kestävää hyvinvointia tukevan ruokailun toteuttamiseen.
Tunnet erilaisia hyvinvointiteknologian työkaluja, tuotteita ja palveluja.
Tiedät millaisia mahdollisuuksia erilaiset hyvinvointiteknologiset välineet ja pelillisyys tarjoavat hyvinvoinnin arviointiin/ohjaukseen.
Osaat hyödyntää erilaisia työkaluja ja mittareita oman hyvinvointisi tarkastelussa.

Content

Millaisia menetelmiä on ympäristövaikutusten ja luonnonvarojen kulutuksen arviointiin?
Miten terveyttä ja kestävää hyvinvointia tuetaan vastuullisella ruokakasvatuksella?
Millaisia hyvinvointiteknologian työkaluja ja tuotteita on saatavilla?
Miten hyvinvointiteknologiaa ja pelillisyyttä voidaan hyödyntää hyvinvoinnin ohjauksessa ja arvioinnissa?
Miten voit arvioida omaa hyvinvointiasi?

Opiskelumateriaali

Sähköinen materiaali Learn oppimisalustalla.Opintojaksolla ei ole ryhmätehtäviä eikä pakollisia aikataulutettuja luentoja. Luennot ovat tallenteina alustalla.

Yksilölliset oppimisväylät

Opintojakso toteutetaan verkossa.
Perehdyt Learn-alustalla seuraaviin aihepiireihin:

Kotitalouden ympäristövaikutusten arviointi
Ruoka ja kestävä hyvinvointi
Ruokakasvatus
Hyvinvointiteknologia
Pelillisyys

TKI ja työelämäyhteistyö

Harjoitustehtäviä voi kytkeä omaan työhön, työpaikkaan tai hankkeisiin.

Tentit ja muut määräajat

Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin opintojakson alku- ja päättymispäivämääriä noudattaen.
Aikataulut ilmoitetaan opintojaksoalustalla.

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan työmäärä on 5 op x 27 h/ op eli 135 tuntia.

Toteutuksen osien kuvaus

Kotitalouden ympäristövaikutusten arviointi 1 op
Ruoka, ruokakasvatus ja kestävä hyvinvointi 2 op
Hyvinvointiteknologia 1 op
Pelillisyys 1 op

Further information

Tämä opintojakso sisältyy Xamkin Pulsen Kestävän hyvinvoinnin osaaja -koulutuskokonaisuuteen.
Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua tälle opintojaksoille.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Harjoitustehtävien vertaipalaute, tenttien ja testien arvosanat 1-5
Kokonaisarvosana määräytyy arvioitavien tehtävien ja tenttien perusteella .

Hyvä taso
Osaat työskennellä innovatiivisesti ja itsenäisesti asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä luovasti päätellä ja ratkaista ammattialan ongelmia.
Osaat arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa.
Osaat valita tarkoituksenmukaiset kestävää elämäntapaa tukevat mallit ja menetelmät sekä perustella valinnan.