Business concepts and service systems in hospitality business (5 cr)
Code: MR00DU56-3012
General information
- Enrollment
- 07.04.2025 - 21.04.2025
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.09.2025 - 26.10.2025
- The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- RDI portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 60
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
- Teachers
- Hanna Pajari-Seppänen
- Tuija Silfer-Karppanen
- Teacher in charge
- Tuija Silfer-Karppanen
- Groups
-
MRKT24SVTourism and service business, online studies
- Course
- MR00DU56
Realization has 3 reservations. Total duration of reservations is 3 h 0 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Thu 04.09.2025 time 17:00 - 18:00 (1 h 0 min) |
Orientaatio opintojaksolle: Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintakonseptit ja palvelujärjestelmät MR00DU56-3012 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Mon 08.09.2025 time 14:00 - 15:00 (1 h 0 min) |
Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintakonseptit ja palvelujärjestelmät MR00DU56-3012 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Mon 29.09.2025 time 18:00 - 19:00 (1 h 0 min) |
Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintakonseptit ja palvelujärjestelmät MR00DU56-3012 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Objective
You know different hospitality business concepts and service systems.
You are able to define the requirements for successful business.
You familiarize yourself with the principles of planning different hospitality business concepts and service systems.
You are able to find sources of information when planning and developing hospitality business.
Content
What do hospitality business concepts and service systems mean?
What are the requirements for successful hospitality business?
How to plan hospitality business concepts and service systems?
Evaluation
Students can:
use professional vocabulary systematically.
look for information in the key information sources of the field.
identify interrelated tasks.
work as team members in a goal-oriented way.
justify their actions according to the ethical principles of the professional field.
Course material
Aineistotentti
Asiatieto Oy, k. & Holopainen, T. 2024. Yrityksen perustamisopas: Käytännön käsikirja aloittavalle yritykselle. Vuoden 2024 uudistettu versio. [34. uudistettu painos]. [Helsinki]: Asiatieto.
Lisälukemista:
Hänti, S. 2021. Asiakkaista ansaintaan: Asiakaskeskeinen liiketoimintamalli. Helsinki: Alma Talent. (e-kirja)
Koponen, J. 2019. Alustatalous ja uudet liiketoimintamallit: Kuinka muodonmuutos tehdään. Helsinki: Alma Talent. e-kirja
Peltola, H., Neilimo, K., Mitronen, L. & Kuusela, H. 2022. Kaupan huiput: Kun hyvä ei riitä. Helsinki: Alma Talent. e-kirja. LUE: Osa 3, kolme ehtoa huipulle pääsemiseksi
Asiatieto Oy, k. & Holopainen, T. 2024. Yrityksen perustamisopas: Käytännön käsikirja aloittavalle yritykselle. Vuoden 2024 uudistettu versio. [34. uudistettu painos]. [Helsinki]: Asiatieto.
Study forms and methods
Opintojakso toteutetaan kokonaan aikaan ja paikkaan sitomattomana verkko-opetuksena.
Opintojaksoon liittyy vapaaehtoinen aloitustapaaminen verkossa, joka tallennetaan. Lisäksi tarjolla on kaksi vapaaehtoista ohjaustapaamista.
Opiskelu tapahtuu Learn-ympäristössä. Pääsy opintojaksoalustalle aukeaa opintojakson alkamispäivänä.
Opiskelua rytmittävät itsenäisesti tehtävät oppimistehtävät ja verkkotentti.
Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti. Tehtävät on palautettava annetussa aikataulussa.
RDI and work-related cooperation
TKI ja työelämäyhteistyö tarkentuu.
Timing of exams and assignments
Kaikki tehtävät ja tentti on suoritettava opintojakson aikana. Opintojakson päättymisen jälkeen suorituksia ei enää oteta vastaan. Kaikki opintojaksototeutukseen liittyvät tehtävät ja tentti tulee suorittaa toteutuksen aikana.
Student workload
1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin.
Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää kahden tehtävän ja aineistotentin tekemistä.