Skip to main content

Profitability in hospitality business (5cr)

Code: MR00DU60-3012

General information


Enrollment
10.11.2025 - 21.11.2025
Registration for introductions has not started yet.
Timing
12.01.2026 - 30.04.2026
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 60
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Tiina Tuovinen
Teacher in charge
Tiina Tuovinen
Groups
MRKT24SV
Tourism and service business, online studies
Course
MR00DU60

Realization has 6 reservations. Total duration of reservations is 9 h 0 min.

Time Topic Location
Tue 20.01.2026 time 16:00 - 17:30
(1 h 30 min)
Matkailu- ja ravitsemisalan kannattava liiketoiminta MR00DU60-3012
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Tue 03.02.2026 time 16:00 - 17:30
(1 h 30 min)
Matkailu- ja ravitsemisalan kannattava liiketoiminta MR00DU60-3012
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Tue 17.02.2026 time 16:00 - 17:30
(1 h 30 min)
Matkailu- ja ravitsemisalan kannattava liiketoiminta MR00DU60-3012
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Mon 09.03.2026 time 16:15 - 17:45
(1 h 30 min)
Matkailu- ja ravitsemisalan kannattava liiketoiminta MR00DU60-3012
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Wed 25.03.2026 time 16:00 - 17:30
(1 h 30 min)
Matkailu- ja ravitsemisalan kannattava liiketoiminta MR00DU60-3012
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Wed 08.04.2026 time 16:00 - 17:30
(1 h 30 min)
Matkailu- ja ravitsemisalan kannattava liiketoiminta MR00DU60-3012
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Changes to reservations may be possible.

Objective

You show abilities in cost accounting methods and in profitability accounting in hospitality business.
You practice cwith exercises to calculatw the product and service costs, profitability and the price of the services produced.
You show knowhow in financial planning and understand the meaning of budgeting for a profit centre.
You are able to read and follow a budget and are able to draw up a budget for a small business.

Content

What are the methods of cost and profitability accounting?
How to find out the product and service costs and profitability?
How to make different kind of product calculations and carry out profitability and cost accounting?
What is the meaning of budgeting for a profit centre?
How to read and follow a budget and how to draw up a budget?

Evaluation

Students can:
use professional vocabulary systematically.
look for information in the key information sources of the field.
identify interrelated tasks.
use the key models, methods, software and techniques of the professional field.

Course material

Opiskelumateriaalit ovat Learnissa:
- eri aihealueita käsittelevät oheismateriaaliviittaukset
- luentotallenteet
- PPT-esitykset
- esimerkkitehtävät
- laskuharjoitukset
- tallenteet laskuharjoitusten ratkaisuista.
- verkkotenttien ennakkotehtävät
- verkkotentit.

Study forms and methods

Opintojakso toteutetaan kokonaan aikaan ja paikkaan sitomattomana verkko-opetuksena. Opiskelijoille lähetetään sähköpostiin ohjeet opintojakson Learn-alustalle liittymisestä ja aloitustapaamisesta, joka tallennetaan.

Opiskelu tapahtuu Learn-ympäristössä. Pääsy opintojaksoalustalle aukeaa opintojakson alkamispäivänä.

Learnin luentotallenteiden ja ohjeiden avulla opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin. Opintojaksoon kuuluu eri aihealueisiin liittyvät ennakkotentävät (teoriaosan kysymykset ja laskutehtävät) ja ennakkotehtäviin perustuvat kaksi verkkotenttiä.

Opintojakson suoritusvaatimuksena on itsenäisesti tehtävien arvioinnin perustana olevien verkkotenttien hyväksytty suorittaminen opintojakson toteutusaikana.

Opintojaksolla järjestetään vapaaehtoisia teemoitettuja ohjaustapaamisia ja saatavilla on tarpeen mukaan myös yksilöohjausta tehtäviin. Ohjaustapaamisia ei tallenneta.

RDI and work-related cooperation

Opintojakson suoritus on mahdollista integroida työelämään, jos työelämässä hankittu osaaminen vastaa opintojakson tavoitteita ja osaamisen pystyy osoittamaan opettajan kanssa sovitulla tavalla.

Timing of exams and assignments

Opintojaksolla voi edetä ja suorittaa vaaditut kaksi verkkotenttiä oman aikataulun mukaisesti opintojakson toteutusaikana.

Student workload

Opintojakson laajuus on 5 op eli 135 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä muodostuu kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, ennakkotehtävien tekemisestä ja verkkotenttien suorittamisesta.

Further information

Osaamisen tunnustaminen on mahdollista, ohjeet ovat oppimisalustalla Learnissa.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointi on suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin.

Opintojaksolla on kaksi verkkotenttiä, jotka pohjautuvat ennakkotehtäviin. Opintojakson arvosana määräytyy tenteistä saatavan yhteispistemäärän perusteella.

Arviointiasteikko on 1-5.

Go back to top of page