Business and entrepreneurship (5cr)
Code: LT00FA10-3021
General information
- Enrollment
- 10.11.2025 - 21.11.2025
- Registration for introductions has not started yet.
- Timing
- 19.01.2026 - 22.03.2026
- The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Department of Business
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 100
- Degree programmes
- Degree Programme in Business Management
- Teachers
- Tiina Savia
- Teacher in charge
- Tiina Savia
- Groups
-
LTKV26KM2Business, part-time studies
-
LTKV26KM1Business, part-time studies
- Course
- LT00FA10
Realization has 8 reservations. Total duration of reservations is 17 h 0 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Mon 19.01.2026 time 15:00 - 17:30 (2 h 30 min) |
Liiketoiminta ja yrittäjyys LT00FA10-3021 |
337C
Teorialuokka (60+1), päärakennus
|
Mon 26.01.2026 time 14:30 - 16:30 (2 h 0 min) |
Liiketoiminta ja yrittäjyys LT00FA10-3021 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Mon 02.02.2026 time 12:00 - 14:00 (2 h 0 min) |
Liiketoiminta ja yrittäjyys LT00FA10-3021 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Mon 09.02.2026 time 12:00 - 14:00 (2 h 0 min) |
Liiketoiminta ja yrittäjyys LT00FA10-3021 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Mon 16.02.2026 time 12:00 - 14:00 (2 h 0 min) |
Liiketoiminta ja yrittäjyys LT00FA10-3021 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Mon 02.03.2026 time 12:00 - 14:00 (2 h 0 min) |
Liiketoiminta ja yrittäjyys LT00FA10-3021 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Mon 09.03.2026 time 12:00 - 14:00 (2 h 0 min) |
Liiketoiminta ja yrittäjyys LT00FA10-3021 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Mon 16.03.2026 time 09:00 - 11:30 (2 h 30 min) |
Liiketoiminta ja yrittäjyys LT00FA10-3021 |
309C
Teorialuokka (52+1), 3. kerros
|
Objective
You are able to analyse entrepreneurship and assess its importance from the perspectives of society, the environment, the organisation and the individual.
You can describe the forms of entrepreneurship and the ways of becoming an entrepreneur and compare the suitability of company forms in different situations.
You are able to describe the business context, stakeholders and business networks.
You can identify business opportunities.
Content
What is the importance of entrepreneurship for society, the business, its environment and the individual?
What are the different forms of entrepreneurship, and what opportunities do they offer?
What factors influence the choice of company form?
What is a business model?
What are the key stakeholders and business networks of a company?
How to identify and assess new and international business opportunities in a responsible way?
Evaluation
Students can
a. use professional vocabulary systematically.
b. look for information in the key information sources of the field.
d. work together with stakeholders.
g. justify their actions according to the ethical principles of the professional field.
Course material
Opintojaksolla käytetään seuraavaa kirjallisuutta ja aineistoa
• Yrityksen perustamisopas 2024 (Uusyrityskeskus) - saatavan PDF:nä Learn-alustalla
• Holopainen, T., Asiatieto Oy & Holopainen, T. 2024. Yrityksen perustamisopas: Käytännön käsikirja aloittavalle yritykselle. Vuoden 2024 uudistettu versio. [34. uudistettu painos]. [Helsinki]: Asiatieto.
Muu opiskelumateriaali jaetaan toteutuksen aikana Learn-ympäristössä opintojakson alkaessa.
Study forms and methods
• Toteutus sisältää sekä aikaan sitomatonta että aikaan sidottua työskentelyä verkkoympäristössä - itsenäisesti ja pienryhmässä.
• Opintojakso etenee annetun aikataulun mukaisesti, mutta sisältää paljon liikkumavaraa.
• Opiskelijan tulee osallistua lukupiiriin sekä yritysesittelytilaisuuteen verkossa (Teams) pienryhmän sopimana ajankohtana. Tilaisuuksista tehdään tallenteet, jonka linkin yksi opiskelija lisää ryhmän keskustelualueelle.
• Opintojakso sisältää yksilötehtäviä ja osin itsenäisiä ja osin ryhmissä työstettäviä tehtäviä sekä yritystoimintaan liittyvän testin (90 min), joka tehdään itsenäisesti annettujen aikarajojen puitteissa Learn-alustalla omavalintaisena ajankohtana. Lisäksi opiskelija tekee itsenäisesti "Yritysmuodot ja yrityksen perustaminen" -tehtävän.
RDI and work-related cooperation
Opintojaksolla vierailee työelämän edustajia ja yrittäjiä (videotallenteet ja podcastit).
Opintojaksolla tehdään työelämävierailu itse valitun yrittäjän/pk-yrityksen luona (yritysesittely).
Opiskelijalla on mahdollisuus hyödyntää opintojakson oppimistehtäviä oman yritystoiminnan kehittämiseen.
Timing of exams and assignments
Opiskelutehtävät ja niiden viimeiset palautuspäivät on ajoitettu tasaisesti koko opintojakson ajalle. Tarkemmat ajat ilmoitetaan opintojakson alkaessa.
Student workload
• 1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.
• Tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t, josta n. 10 tuntia on aikaan sidottua pienryhmätyöskentelyä sekä n. 125 t itsenäisesti työstettäviä oppimistehtäviä ja itsenäistä opiskelua erilaisten verkkoaineistojen tai kirjojen parissa.
Course part description
1) Opintojakson materiaaleihin tutustuminen ja annettuihin aineistoihin paneutuminen
2) Pikkutehtävät Learnissä verkkotekstinä tai Learnin keskustelupalstalle
3) Yritysmuodot ja yrityksen perustaminen
4) Yritystoiminnan testi Learnissä omavalintaisena ajankohtana
5) Lukupiiri osin itsenäisesti ja osin pienryhmässä
6) Yritysesittely Learnin keskustelupalstalla
Further information
Tämä opintojakso sisältyy Xamk Pulsen tarjontaan.
Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua tälle toteutukselle.
Opettajan ohjausta saatavilla Learnin keskustelualueen sekä Learn-, Teams-, Whatsapp- että sähköpostiviestien välityksellä.
Lisätietoja antaa: lehtori Tiina Savia tiina.savia@xamk.fi
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja opintojakson alussa annettuihin tehtäväkohtaisiin arviointikriteereihin.
• Opintojakson hyväksytty suorittaminen kaikkien tehtävien suorittamista hyväksytysti:
1) pikkutehtävät
2) yritysmuodot ja yrityksen perustaminen
3) yritystoiminnan testi
4) lukupiiri
5) yritysesittely
Opintojakson Peppiin vietävä lopullinen kokonaisarvosana (1-5) muodostuu tehtävistä saatujen pisteiden ja tehtävien prosentuaalisen painotuksen mukaan seuraavasti:
50 % --> 1
60 % --> 2
70 % --> 3
80 % --> 4
90 % --> 5
• Opintojaksolla hyödynnetään erilaisia palautteenantotapoja. Niitä ovat esimerkiksi kirjallinen ja suullinen palaute. Lisäksi hyödynnetään myös itsearviointia, opponointia ja vertaisarviointia ja -palautteenantoa.