Skip to main content

Kasvisteknologia 1 (5cr)

Code: CO00FU36-3001

General information


Enrollment
01.12.2025 - 30.09.2026
Registration for introductions has not started yet.
Timing
01.02.2026 - 31.12.2026
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Open UAS and Continuing education
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Seats
1 - 300
Teachers
Taru Nuorkivi
Teacher in charge
Taru Nuorkivi
Groups
RIPA26
Cross-institutional studies
Course
CO00FU36

Unfortunately, no reservations were found for the realization Kasvisteknologia 1 CO00FU36-3001. It's possible that the reservations have not yet been published or that the realization is intended to be completed independently.

Objective

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa luokitella vihanneksia ja palkokasveja ja tunnistaa niiden eroja. Opiskelija osaa kuvata erilaisten vihannesten ja palkokasvien prosessointitapoja sekä ymmärtää palkokasviproteiinien erotusmenetelmien periaatteet ja vaikutuksen proteiinien laatuun ja funktionaalisuuteen.

Content

Opintojakso jakaantuu kahteen isompaan osioon. Opintojaksolla käydään läpi vihanneksia ja niiden perusprosesseja. Lisäksi käydään läpi palkokasveja, palkokasviproteiinien ravitsemuksellisia ominaisuuksia, proteiinien erotusmenetelmiä ja kasviproteiinien jatkojalostusta.

Course material

M. Siddiq & M.A.Uebersax (2018). Handbook of vegetables and Vegetable Processing (ed. 2). John Wiley & Sons, Inc.
Lisäksi tieteelliset tutkimusartikkelit ja muu opettajan Learn alustalla jakama materiaali

Study forms and methods

Opintojakso toteutetaan kokonaan aikaan ja paikkaan sitomattomana verkko-opetuksena. Opintojakson voi suorittaa itsenäisesti työskennellen, eikä siihen sisälly ryhmätöitä tai liveluentoja.

Opiskelua rytmittävät itsenäisesti/ryhmässä tehtävät oppimistehtävät ja verkkotentti/-tentit.
Opettajan ohjausta on saatavilla erikseen sovittaessa Learn-alustalla.
Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti tai ryhmätöinä.
Kaikki tehtävät on palautettava annetussa aikataulussa.

Opiskelu tapahtuu Learn-oppimisympäristössä.

RDI and work-related cooperation

Opintojaksoon ei sisälly TKI/ työelämäyhteistyötä.

Timing of exams and assignments

Opintojakso muodostuu verkossa jaettavasta oppimateriaalista, johon opiskelijan tulee tutustua sekä oppimistehtävistä, jotka opiskelija suorittaa annetun aikataulun puitteissa / itselleen sopivana ajankohtana.
Opintojaksolla on tenttejä (1-2), joiden hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 50 % oikein (jokaisesta tentistä saatava 50% oikein).
Opintojaksolla on lisäksi oppimistehtäviä, jotka arvioidaan erillisten kriteerien mukaisesti.

International cooperation

Ei kansainvälistä yhteistyötä

Student workload

1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Todellinen työmäärä riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.
5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t, joka koostuu itsenäisestä, ohjeiden mukaisesta työskentelystä, opiskelumateriaalin läpikäymisestä ja tentistä/tenteistä.

Course part description

Opintojakso jakaantuu kahteen isompaan osioon. Opintojaksolla käydään läpi vihanneksia ja niiden perusprosesseja. Lisäksi käydään läpi palkokasveja, palkokasviproteiinien ravitsemuksellisia ominaisuuksia, proteiinien erotusmenetelmiä ja kasviproteiinien jatkojalostusta.

Tutustut opintojaksolla opettajan Learn alustalla jakamaan materiaaliin, erikseen osoitettuun kirjallisuuteen, tutkimusartikkeleihin ja muutamiin verkkosivustoihin. Opintojaksolla tulee erilaisia oppimista edistäviä tehtäviä sekä tenttejä, joilla oppimista arvioidaan.

Further information

Suomeksi
Tämä on CampusOnline-toteutus, eikä ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.

Tässä nonstop-aloituksena alkavassa koulutuksessa opiskelija pääsee aloittamaan opinnot noin yhden viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen. Opintojakson suoritusaika on kolme kuukautta.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin.
Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää tenttien ja oppimistehtävien tekemistä hyväksytyllä arvosanalla.
Opintojakson suoritukseen kuuluu kaikkien oppimistehtävien hyväksytty suoritus. Tentistä tulee saada vähintään 50 % vastauksista oikein.

Go back to top of page