Skip to main content

Special diets in hospitals and care facilitiesLaajuus (5 cr)

Course unit code: AV00EM41

General information


Credits
5 cr
Teaching language
Finnish

Objective

Tavoitteena on oppia ja ajantasaistaa tietämystä sairaaloissa ja hoitolaitoksissa toteutettavasta ruokavaliohoidosta. Tavoitteena on oppia ruokavaliohoitoa vaativien sairauksien taustalla olevien syiden lisäksi ruokavalioon liittyvät rajoitukset ja ravitsemukselliset riskit. Lisäksi opiskellaan täysipainoisen ravitsemuksen suunnittelua, toteuttamista, seurantaa, aliravitsemuksen tunnistamista ja hoitoa. Yhteistyö ja viestintä eri ammattiryhmien välillä on keskeistä osaamista kuten myös ympäristönäkökulmien huomioiminen.

Content

• Ruokailuun ja ravitsemukseen liittyvät suositukset ja ohjeistukset hoitolaitoksissa
• Vajaaravitsemuksen tunnistaminen ja hoito
• Rakennemuutettu ruoka
• Ruokavaliohoito eri tilanteissa: syöpä, diabetes, munuaissairaudet, keskeiset maha- ja suolikanavan ruokavaliohoitoa vaativat sairaudet, munuaissairaudet, kihti, reuma

Evaluation

• Arviointi perustuu verkkotenttiarvosanojen lisäksi oppimistehtävien vertaisarviointiin, itsearviointiin ja asiantuntijan palautteeseen.
• Arvosana muodostuu vaadittujen tehtävien ja verkkotenttien hyväksyttyjen suoritusten perusteella.

Go back to top of page