Siirry suoraan sisältöön

Erityisruokavaliot sairaalassa ja hoitolaitoksissaLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: AV00EM41

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Tavoitteena on oppia ja ajantasaistaa tietämystä sairaaloissa ja hoitolaitoksissa toteutettavasta ruokavaliohoidosta. Tavoitteena on oppia ruokavaliohoitoa vaativien sairauksien taustalla olevien syiden lisäksi ruokavalioon liittyvät rajoitukset ja ravitsemukselliset riskit. Lisäksi opiskellaan täysipainoisen ravitsemuksen suunnittelua, toteuttamista, seurantaa, aliravitsemuksen tunnistamista ja hoitoa. Yhteistyö ja viestintä eri ammattiryhmien välillä on keskeistä osaamista kuten myös ympäristönäkökulmien huomioiminen.

Sisältö

• Ruokailuun ja ravitsemukseen liittyvät suositukset ja ohjeistukset hoitolaitoksissa
• Vajaaravitsemuksen tunnistaminen ja hoito
• Rakennemuutettu ruoka
• Ruokavaliohoito eri tilanteissa: syöpä, diabetes, munuaissairaudet, keskeiset maha- ja suolikanavan ruokavaliohoitoa vaativat sairaudet, munuaissairaudet, kihti, reuma

Arviointi

• Arviointi perustuu verkkotenttiarvosanojen lisäksi oppimistehtävien vertaisarviointiin, itsearviointiin ja asiantuntijan palautteeseen.
• Arvosana muodostuu vaadittujen tehtävien ja verkkotenttien hyväksyttyjen suoritusten perusteella.

Siirry alkuun