Siirry suoraan sisältöön

Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka

Tutkinto:
Merenkulun ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Insinööri (AMK)

Laajuus:
270 op

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen laajuus on 270 opintopistettä (op)

Merenkulun sähkövoimatekniikan insinööriopintojen rakenne koostuu seuraavista kokonaisuuksista:
• perusopinnot 42 op
• ammattiopinnot 100 op
• vapaasti valittavat opinnot 5 op
• ohjattu harjoittelu 108 op
• opinnäytetyö 15 op

Koulutus jakautuu kolmeen eri tasoon: Support- ja Operational-tasoihin sekä S1-sähköpätevyyteen vaadittaviin opintoihin. Support-tason opinnoissa saat valmiudet toimia aluksen koneosastolla käytännön miehistötehtävissä.

Operational-tason ja S1:n opinnot valmistavat sinut työskentelemään laivan sähkömestarina päällystötehtävissä. S1 antaa korkeimman teoreettisen pätevyyden maapuolen sähkökäyttöihin.

Ensimmäisenä vuonna suoritat perustason turvallisuuskoulutuksen sekä miehistötason opinnot koneosastolla saadaksesi perusvalmiudet ohjattuun laivaharjoitteluun ensin vahtimiehenä(kone) ja myöhemmin laivan koneosastolla tai maissa sähköalan harjoitteluun.

Toisen, kolmannen ja neljännen opintovuoden aikana suoritat laivan sähkömestarin pätevyyteen ja maapuolen S1-sähköpätevyyteen oikeuttavat teoreettiset opinnot sekä merenkulun johtamis- ja turvallisuusopintoja. Osa kolmannesta lukuvuodesta ja neljäs, viimeinen vuosi koostuvat pääosin sähkö- ja automaatioalan syventävistä opinnoista sekä opinnäytetyöstä.

Opintojen aikana on erillisiä harjoittelujaksoja. Harjoittelua on mahdollisuus suorittaa kesäisin, lomien aikana.

Lisäksi tutkinnon ylittävinä opintoina voi suorittaa vahtikonemestarin pätevyyteen tarvittavat, noin 30 opintopisteen teoriaopinnot. Merenkulun insinöörin opinnot kestävät yhteensä 4,5 vuotta.

Koulutukseen hyväksyttävän on osoitettava todistus terveydentilastaan.
• Lisätietoja merimiehen lääkärintarkastuksista ja terveydellisistä vaatimuksista ks. laki laivaväen lääkärintarkastuksista 1171/2010
• Lisätietoja sosiaali- ja terveysministeriön asetuksesta laivaväeltä vaadittavasta näkö- ja kuulokyvystä 224/2013.


Opintojen tavoite

Merenkulkuala tarjoaa kiinnostavia ja monipuolisia tehtäviä sekä mahdollisuuden kansainväliselle uralle.

Merenkulku on vahvassa tekniikan kehitysnosteessa, kun erilaiset sähkökäytöt lisääntyvät. Esimerkiksi autoista tuttu hybriditekniikka ja muut ilmaston kannalta erittäin tärkeät, fossiilisia polttoaineita säästävät ja laivojen energiatehokkuutta parantavat järjestelmät lisääntyvät jatkuvasti. Sähkökäyttöjen ohjaus on enenevässä määrin siirtymässä digitaalisiin ohjausjärjestelmiin. Laivojen etädiagnostiikka ja etäohjaukset sekä vaatimukset tietoliikenneverkkojen toimivuudelle ja turvallisuudelle lisääntyvät samalla, kun digitalisaation käyttö muutenkin lisääntyy.


Koulutus on ainoa korkeakoulutasoinen merenkulun sähkövoimatekniikan koulutus Suomessa.

Koulutuksessa hankit hyvät tiedot ja taidot merenkulun sähkömestarin ammattiin laivoille ja myös maihin erilaisiin korkeaa osaamista vaativiin sähkö- ja automaatioinsinöörin tehtäviin. Tutkinto siihen kuuluvine pakollisine harjoitteluineen antaa suoraan pätevyyden laivan sähkömestarin tehtäviin (STCW A-III/6) ja valmiudet korkeimpaan S1-sähköpätevyyteen maissa (kahden vuoden työkokemus).

Koulutuksesta valmistut energiatuotanto-, sähkönjakelu-, suurjännite- ja automaatiojärjestelmien asiantuntijaksi maailmanlaajuiseen meriliikenteeseen sekä meriklusterin erilaisiin tehtäviin.

Merenkulkuala tarjoaakin erittäin kiinnostavia työtehtäviä ja -näkymiä nyt ja tulevaisuudessa alan ammattilaisille ja sellaisiksi aikoville.

Merenkulun insinöörin (AMK) sähkövoimatekniikan tutkinnon suoritettuasi voit toimia
- laivojen sähkömestarina rajoittamattomassa liikenteessä
- maissa erilaisissa tuotanto-, kunnossapito - ja asiantuntijatehtävissä sekä S1-sähköpätevyyden saatuasi sähkökäyttöjen päävalvojana tai sähkötöiden johtajan ja käytön johtajan tehtävissä.


Xamkissa merenkulun koulutuksen vahvuuksia ovat turvallisuuteen ja alusten käyttötekniikkaan liittyvä osaaminen sekä meriympäristönsuojelun asiantuntemus.

Sähkö- ja automaatiotekniikkaa kansainvälisessä ympäristössä

Merenkulun opinnoissa tutustut laivakoneistoihin, -järjestelmiin ja laitteisiin sekä erityisen syvällisesti laivan sähkö- ja automaatiotekniikkaan. Teknistä osaamistasi täydentävät merimiestaitojen perusteet ja laaja perusosaaminen ensiapu-, turvallisuus- ja hätätilannetoimissa.

Sähkövoimatekniikan opinnoissa syvennyt sähkövoimatekniikan teorioihin, tehonsiirtoon, sähkölaitostekniikkaan sekä sähkölaitteisiin ja -järjestelmiin. Opit lukemaan ja laatimaan sähkökaavioita, tutustut sähköalan standardeihin ja määräyksiin. Sähköasennukset ja laitosten käyttöönotto tarkastuksineen kuuluvat osaamiseesi. Sähkötyöturvallisuus on keskeinen, kaikkia opintoja läpileikkaava osaaminen.

Automaatiotekniikan opinnot antavat sinulle tarvittavan osaamisen laivojen ja maalaitosten sekä sähkökäyttöjen automaatiolaitteisiin ja -järjestelmiin. Prosessiautomaatio ja digitaaliset ohjausjärjestelmät ovat käytössä sekä laivoilla että maissa.

Tärkeässä osassa merenkulun insinööritutkintoa ovat laajat kieliopinnot sekä hyvät kommunikointitaidot, sillä kansainvälinen kanssakäyminen eri yhteyksissä kuuluu alan arkipäivään. Hyvää kielitaitoa, erityisesti hyvää englannin kielen taitoa edellyttävät monet merenkulkuun liittyvät säädökset, tekniset asiakirjat sekä käyttö- ja huolto-ohjekirjat. Englanti on nykyään monien laivanvarustamojen ja meriklusterin yritysten työkieli.

TKI ja työelämäyhteistyö

Xamkissa kehität asiantuntijuuttasi aidoissa työelämäyhteyksissä. Työelämän oppimisprojektit toteutetaan yhteistyössä opiskelijoiden, työelämän edustajien ja opettajien kanssa.

Opintojesi aikana voit olla mukana monissa työelämäläheisissä oppimisprojekteissa, monesti myös usealle eri organisaatiolle. Tietosi, taitosi ja asenteesi kehittyvät ja niiden myötä osaamisesti kasvaa, ja saat ensiarvoisen tärkeitä kontakteja ja yhteyksiä työelämään. Tutustut elinkeinoelämään, ja tiivis yhteistyö avaa sinulle näköalan alueen yrityksiin ja muihin sidosryhmiin jo opintojesi aikana.

Alueellista ja valtakunnallista yhteistyötä

Xamkin merenkulun yksikkö on merenkulkuun ja kuljetusosaamiseen ja alusten käyttötekniikkaan erikoistunut, koko maata palveleva yksikkö. Opetus toteutetaan kansainvälisessä toimintaympäristössä yhteistyössä alan tutkimus- ja kehitysyhteisöjen, oppilaitosten sekä elinkeinoelämän kanssa. Opetusta järjestetään muun muassa yhteistyössä Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston Ekamin kanssa Kotka Maritime Centrella.

Näyttöön perustuvaa toimintaa

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeissa (TKI) pääset mukaan monialaiseen yhteistyöhön alueen toimijoiden, korkeakoulun henkilöstön ja eri opiskelijatiimien kanssa. TKI:n ja opetuksen yhteistyö antaa sinulle kokemuksia käyttäjälähtöisistä kehittämistehtävistä, jotka kytkeytyvät alueellisiin, kansallisiin tai eurooppalaisiin yhteistyöverkostoihin.

Opintojen toteutus ja joustavat oppimisväylät

Merenkulun sähkövoimatekniikan opinnot toteutetaan päiväopintoina, jotka sisältävät teoriaopintoja, käytännön harjoituksia ja simulaattorissa suoritettavia harjoituksia. Tämän lisäksi opinnot sisältävät paljon käytännön harjoittelua laivalla ja maaorganisaatioissa. Saat opiskeltaviin asioihin hyvät perustiedot, joita pääset toteuttamaan ja harjoittelemaan koululaivalla, simulaattoriympäristössä ja harjoittelujaksoilla kauppa-aluksilla ja maissa.
Opetus tapahtuu pääasiassa Xamkin Kotkan kampuksella.

Harjoittelut
Opinnot sisältävät useita pitkiä harjoittelujaksoja kauppa-aluksilla. Yhteensä tutkinto sisältää harjoittelua 360 päivää, josta korkeintaan puolet voi olla maapuolella tehtyä harjoittelua.
Teoriaopinnot yhdistetään mahdollisimman kattavasti käytännön taidoiksi ja osaamiseksi laboratorioissa tehtävien harjoituksien sekä koululaivalla, kauppalaivoilla ja maissa suoritettavan harjoittelun avulla. Opintoihin kuuluu pakollisena eräiden merenkulun turvallisuuskurssien suorittaminen.
Tutkintoon sisältyy 12 kuukautta ohjattua harjoittelua, josta vähintään puolet tulee olla ohjattua laivaharjoittelua ja puolet monipuolista sähkö- ja automaatiotekniikan harjoittelua maissa erilaisissa yrityksissä ja tehtävissä. Harjoittelujaksot syventävät osaamista ja auttavat urasuunnitteluasi, kun näet ja koet erilaisten työtehtävien vaatimuksia ja ominaisuuksia.

Opintojen ohjaus
Xamkissa tuetaan opiskelijoita kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa. Opiskelusi tukena ovat opiskelijavastaavat ja opiskelijatutorit, jotka ohjaavat muun muassa opiskeluympäristöjä ja opiskelukäytäntöjä koskevissa asioissa. Käytettävissäsi kampuksilla on myös opiskelupalveluneuvojan, opiskelijahyvinvoinnin asiantuntijan, opintopsykologin ja opiskeluterveydenhuollon palvelut. Lue lisää opiskelijan hyvinvoinnista.
BYOD – Bring Your Own Device
Xamkin opiskelijoilta edellytetään omien päätelaitteiden (esim. kannettavien tietokoneiden) käyttöä. Lisätietoja löydät Xamkin verkkosivulta.

Uramahdollisuudet

Merenkulkuala tarjoaa kiinnostavia ja monipuolisia tehtäviä sekä mahdollisuuden kansainväliselle uralle osaavassa ja taitavassa laivayhteisössä. Sähkömestareita työskentelee risteilyaluksilla, jäänmurtajilla ja muilla, sähköteholtaan suurilla laivoilla sekä kansainvälisissä tehtävissä öljynporauslautoilla.

Maaorganisaatioissa on tarjolla laaja kirjo tehtäviä sähkövoimatekniikan, sähkötekniikan ja automaatiotekniikan ammattilaisille.

Sähkövoimatekniikan koulutuksessa saat valmiudet laivan sähkökäyttöjen johtotehtäviin rajoittamattomassa liikenteessä. Valmistuttuasi voit sijoittua maailmanlaajuiseen meriliikenteeseen eri alustyypeille esimerkiksi rahti- ja säiliöaluksille sekä matkustajalaivoille ja
-autolautoille erityisesti sellaisille aluksille, joissa on merkittävän suuria sähkökäyttöjä, kuten sähkölaitostyyppisiä energiantuotantojärjestelmiä, korkeajännitteisiä sähkötehon siirtoja tai sähkökäyttöisiä ruoripotkureita. Sähkömestari toimii aluksilla konepäällikön alaisuudessa sähköosaston esimiehenä apunaan sähkömies tai -miehiä. Offshore-puolella on maailmanlaajuisesti lukuisia sähköinsinöörin pätevyyttä edellyttäviä tehtäviä.

Merenkulku on vahvassa tekniikan kehitysnosteessa, kun erilaiset sähkökäytöt lisääntyvät. Esimerkiksi autoista tuttu hybriditekniikka ja muut ilmaston kannalta erittäin tärkeät, fossiilisia polttoaineita säästävät ja laivojen energiatehokkuutta parantavat järjestelmät lisääntyvät jatkuvasti. Sähkökäyttöjen ohjaus on siirtymässä digitaalisten ohjausjärjestelmien käyttöön. Laivojen etädiagnostiikka ja etäohjaukset sekä vaatimukset tietoliikenneverkkojen toimivuudelle ja turvallisuudelle lisääntyvät samalla, kun digitalisaation käyttö muutenkin lisääntyy. Ala tarjoaa erittäin kiinnostavia työtehtäviä ja -näkymiä nyt ja tulevaisuudessa alan ammattilaisille ja sellaisiksi aikoville.

Maaorganisaatioissa ? kuten laitevalmistajilla, varustamoissa, telakoilla, sähköalan yrityksissä ja energian tuotannossa ¬? voit toimia muun muassa projektipäällikkönä, sähkötarkastajana ja teknillisenä asiantuntijana sekä alan johtotehtävissä. S1-sähköpätevyyksillä voit ryhtyä vaikkapa itsenäiseksi sähköalan yrittäjäksi monien muiden mahdollisuuksien lisäksi.

Tehtävänimikkeitä voivat olla

• tekninen päällikkö tai johtaja
• sähkötarkastaja
• asennustarkastaja
• huoltopäällikkö
• projektipäällikkö (sähkö- ja automaatio-ala)
• sähkömestari (laiva)
• sähkösuunnittelija (telakat, suunnittelutoimistot, sähköalan insinööritoimistot)
• sähkötöiden johtaja
• käytön johtaja

Koulutuksen oppimisympäristöt

Merenkulun insinöörin tärkeä oppimisympäristö jo aivan opintojen alussa on koululaiva Katarina, jota vuokraamme aluksen omistavalta Ekamilta vuotuiseen käyttöömme. Suomalaisista ammattikorkeakouluista vain Xamkissa on tällainen mahdollisuus. Sähkö- ja automaatiolaboratorion laitteita ja järjestelmiä pyritään käyttämään opetuksessa hyödyksi niin paljon kuin mahdollista, sillä merenkulun insinöörin on itse osattava tehdä käytännön työtehtävät turvallisesti. Kaikessa merenkulun insinöörin opetuksessamme painottuu käytännön tekeminen ja osaaminen. Näitä käytännön tekemistaitoja kartutetaan harjoittelujaksoilla laivoilla ja käytännön työtehtäväharjoitteluilla maissa.

Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus
Tunnus
(MSVKT24SP)
Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus
Tunnus
(MSVKT23SP)
Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus
Tunnus
(MSVKT22SP)
Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus
Tunnus
(MSVKT21SP)
Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus
Tunnus
(MSVKT20SP)
Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

25.09.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • José Hernández
Vastuuopettaja

José Hernández

Ryhmät
  • MSVKT22SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- digitaalisten järjestelmien toimintaperiaatteet
- yksinkertaisten digitaalipiirien suunnittelu

Sisältö

- lukujärjestelmät
- boolean algebra
- peruspiirit ja loogiset funktiot
- digitaalitekniikan peruskytkennät
- suunnittelumenetelmät

Opiskelumateriaali

Haltsonen, Levomäki, Rautanen - Digitaalitekniikka

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen (lähi- ja verkko-opetus), hyväksytty tentti, hyväksytyt oppimistehtävät.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 05.04.2024

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • José Hernández
Vastuuopettaja

José Hernández

Ryhmät
  • MSVKT23SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- elektroniikan peruskomponentit
- puolijohdekomponenttien rakenne ja toimintaperiaate
- elektroniikan yleisimmät sovellukset laivoissa

Sisältö

- resistanssit, kelat, kondensaattorit, diodit, tyristorit, transistorit
- elektroniikan yleisimmät sovellukset laivoissa

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, hyväksytyt oppimis- ja harjoitustehtävät ja tentti.

Ilmoittautumisaika

21.08.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 07.04.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Anne Gango
  • Jussi Sopanen
Ryhmät
  • MSVKT23SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Fysiikka: Opiskelija ymmärtää opintojakson sisältönä olevien osa-alueiden fysiikan teorian merkityksen käytännön sovelluksissa ja osaamuodostaa ja ratkaista niihin liittyvät keskeisimmät suureyhtälötsoveltaa saamiaan tietoja ammattiaineiden opinnoissa ja työelämässäkäyttää saamiaan tietoja alansa kehityksen seuraamiseen ja uusien sovellusten kehittämiseen

Kemia: Hallitset kemian perusteet ja osaat soveltaa ja syventää kemian tietoja myöhemmissä opinnoissasi ja työelämässä.

Sisältö

Fysiikka: Pistemäisen kappaleen kinematiikka ja dynamiikka, työ, teho ja energia, jäykän kappaleen pyörimisliike ja pyörimisliikkeen dynamiikka, gravitaatio.

Kemia: Aineen rakenne, jaksollinen järjestelmä, kemiallinen sitoutuminen, ainemäärä, kemiallinen reaktio, reaktioyhtälöt, aineen olomuotojen kemia, kaasulait, seokset, protolyysireaktiot, pH. Soveltuvin osin orgaaninen kemia.

Opiskelumateriaali

Kemia: Learnissa oleva materiaali.
Fysiikka: Kari Suvanto: Tekniikan fysiikka 1, luvut 1 - 9, EDITA

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Tentit ja muut määräajat

Kurssin osissa erilliset välikokeet, niiden ajankohdat ilmoitetaan Learn-alustalla.

Toteutuksen osien kuvaus

Fysiikka 2,5 op
Kemia 2,5 op

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kemia: Hyväksytysti suoritettu välikoe.
Fysiikka: Hyväksytysti suoritettu välikoe.

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

25.09.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Jussi Sopanen
  • Tiina Kettunen
Vastuuopettaja

Jussi Sopanen

Ryhmät
  • MSVKT22SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Ammattialaan liittyvien tekniikan sovellusten teoreettisen perustan ymmärtäminen. Opiskelija saa valmiuksia täydentää ja soveltaa fysiikan tietojaan niin, että hän pystyy hyödyntämään niitä ammattialan opinnoissa ja myöhemmin työelämässä.

Sähkötekniikka:
Tieto, ymmärrys ja taito
- sähköiset ja magneettiset perusilmiöt
- sähkö- ja magneettikenttien sekä virtapiirien syntyminen
- sähkö- ja magneettikenttien käyttö koneiden ja laitteiden toiminnassa

Sisältö

Fysiikka
- nesteiden ja kaasujen mekaniikka
- lämpötila ja lämpölaajeneminen
- ilman kosteus
- lämpöenergia
- lämmön siirtyminen
- mekaanisen värähtelyn ja aaltoliikkeen perusteet
- äänioppi

Sähkötekniikan perusteet
- sähkö- ja magneettikenttien syntyminen
- virtapiirit ja sähköiset komponentit
- materiaalien sähköiset ja magneettiset ominaisuudet
- sähkömagneettinen induktio

Opiskelumateriaali

Kari Suvanto: Tekniikan fysiikka 1, Luvut 11 - 15. Edita.
Kari Suvanto, Kari Laajalehto: Tekniikan fysiikka 2, Luvut 1 - 7 ja 9. Edita
Learnissa jaettava materiaali
Luentokalvot, -muistiinpanot ja laskuharjoitukset.

Yksilölliset oppimisväylät

Tentti

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Tentit ja muut määräajat

Kurssilla hyväksyttävästi suoritettavat laskuharjoitukset ja välikokeet tai tentti.

Kansainvälinen yhteistyö

Kurssiin ei sisälly kansainvälistä yhteistyötä.

Opiskelijan työmäärä

5 op

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytysti suoritetut laskuharjoitukset ja välikokeet tai tentti.

Esitietovaatimukset

Fysiikan ja kemian perusteet / fysiikan osa

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 31.01.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Matti Hänninen
Ryhmät
  • MSVKT20SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- henkilö- ja tavarahissien toimintaperiaatteista ja huollosta
- hydraulikoneikoista ja ramppien sekä nostimien ohjausjärjestelmistä
- kansinostureista, nestelastien käsittelylaitteista
- sähkö- ja hydrauliikkakäyttöisistä kansikoneista
- työturvallisuus hissien ja nostolaitteiden huollossa
- huoltosopimukset

Sisältö

- henkilö- ja tavarahissit sekä niiden kunnossapito
- muut laivakäytön nostolaitteet
- kansikoneet
- lastinkäsittelylaitteet: kansinosturit ja nestelastien käsittelylaitteet

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, hyväksytty tentti, hyväksytyt oppimistehtävät.

Esitietovaatimukset

- Sähkötyöturvallisuus 1
- Sähkömittaukset
- Sähkökoneet
- Ohjelmoitavat logiikat
- Sähköaitteiden kunnossapito ja valvonta 1
- Laivakoneistot 1
- Hydrauliikka ja pneumatiikka

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 28.04.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Arto Harmonen
Vastuuopettaja

Arto Harmonen

Ryhmät
  • MSVKT22SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- tulipalon torjumisesta, kontrolloinnista ja sammutuksesta laivalla
- toimimisesta pelastautumistilanteissa sekä pelastusveneiden ja -lauttojen ja muiden pelastusvälineiden käytöstä
- järjestää harjoituksia
- toimia oikein ja välittömästi erilaisissa onnettomuustilanteissa sekä suorittaa välitön vahinkoarvio ja valvonta
- menettelytavoista henkilöiden pelastamiseksi merestä ja avustettaessa hädässä olevaa alusta

Sisältö

- turvallisuusjohtamisen perusteet
- riskiarvioinnin perusteet
- alusten turvallisuusohjeet ja -kaaviot
- toimenpiteet erilaisissa vahinkotapauksissa
- palontorjunta, paloharjoitukset, paloluokat, palokalusto, pelastautuminen ja siihen liittyvät harjoitukset
- pelastusvälineet
- SOLAS III-luku
- matkustajien hallinta hätätilanteessa
- meripelastuksen perusteet (IAMSAR)
- IMO-merkit

Opiskelumateriaali

Learn materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistuminen lukujärjestyksen mukaiseen opetukseen
Hyväksytysti suoritetut kirjalliset harjoitustyöt
Hyväksytysti suoritetut muut harjoitukset ja palokoulutus
Hyväksytysti suoritettu tentti

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Ei saatavilla

Työhön integroitu oppimisväylä:
Ei Saatavilla

TKI ja työelämäyhteistyö

Kurssi saattaa sisältää ohjaustunteja, joita voidaan mahdollisesti käyttää työelämäprojekteihin tai -vierailuihin.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen ja hyväksytysti suoritetut harjoitukset ja tehtävät.

Esitietovaatimukset

- Pelastautuminen (A-VI/1-1)
- Palontorjunta (A-VI/1-2)
- Pelastusvene- ja lauttakoulutus (A-VI/2-1)

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 25.02.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Hannu Sarvelainen
Vastuuopettaja

Hannu Sarvelainen

Ryhmät
  • MSVKT20SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- aluksen ilmastointikoneistojen perusteista
- perusteet ilmastointikoneistojen ohjauksesta ja säädöistä

Sisältö

- sähköturvallisuus
- ilmastointikoneistojen rakenne ja toiminnot
- käyttöä koskevat standardit ja määräykset
- ilmastointikoneistojen ohjaus- ja automaatiojärjestelmät

Opiskelumateriaali

- Luennoilla jaettava materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, hyväksytyt oppimis- ja harjoitustehtävät ja tentti.

Esitietovaatimukset

- Laivakoneistot 1
- Kylmätekniikka

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 05.04.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Katja Helve
Vastuuopettaja

Katja Helve

Ryhmät
  • MSVKT23SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Osaat käyttää erilaisia yhtälöitä ja yhtälöryhmiä ongelmanratkaisun välineenä.
Tunnet yleisimmät reaalifunktiot ja niiden perusominaisuudet.
Tunnet logaritmien ja eksponentti funktioiden perusominaisuudet ja eksponentiaalisen kasvun luonteen.
Osaat soveltaa geometrian laskentamenetelmiä koulutusalaasi liittyvien ongelmien ratkaisemiseen.
Tunnet vektoreiden keskeiset ominaisuudet ja niiden soveltamismahdollisuudet.
Käytät matematiikan apuvälineitä tarkoituksenmukaisesti.
Ymmärrät ja osaat ratkaista oman koulutusalasi matemaattisia sovelluksia.

Sisältö

Miten eri asioiden välisiä riippuvuussuhteita tutkitaan, mallinnetaan ja havainnollistetaan?
Miten voit soveltaa erilaisten yhtälöiden ja yhtälöryhmien ratkaisutaitojasi käytännön ongelmiin?
Miten käsittelet eksponentiaalisen kasvun ja vähenemisen ongelmia?
Miten käytät geometriaa ja vektorilaskentaa oman koulutusalaasi liittyvissä tehtävissä?
Millaisia matematiikan apuvälineitä on olemassa ja miten niitä käytetään?
Miten ratkaiset oman koulutusalasi matemaattisia ongelmia?

Opiskelumateriaali

Learn-alustalla ilmoitettu oppimateriaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Kurssin toteutustavat ja arviointi ilmoitetaan Learn-alustalla.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioinnin perusteet ilmoitetaan yksityiskohtaisesti Learn-alustalla.

Esitietovaatimukset

"Tekniikan alan matematiikan tehovalmennus" -kurssi tai vastaava osaaminen.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 28.04.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Katja Helve
Vastuuopettaja

Katja Helve

Ryhmät
  • MSVKT22SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus
  • MIKT23KA
    Merenkulun insinööri, päivätoteutus

Tavoitteet

Tunnet funktioiden perusominaisuudet ja osaat laskea raja-arvoja. Käytät differentiaali- ja integraalilaskentaa ongelmanratkaisun välineenä.
Osaat muodostaa matemaattisia malleja joistakin oman alasi tekniikan ilmiöistä.
Osaat soveltaa matematiikkaa omalla koulutusalallasi.

Sisältö

Mitä tarkoittavat funktion raja-arvo, derivointi ja integrointi? Mitä ovat funktion määrittely- ja arvojoukot? Miten analysoit funktion kulkua?
Miten voit käyttää differentiaali- ja integraalilaskentaa hyödyksi tekniikan ilmiöissä?
Miten ratkaiset oman koulutusalasi matemaattisia ongelmia?

Opiskelumateriaali

Learn-alustalla ilmoitettu oppimateriaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Kurssin toteutustavat ja arviointi ilmoitetaan Learn-alustalla.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Arviointiasteikko

1-5

Esitietovaatimukset

Edellytetään kurssin ”Insinöörin matematiikka 1” suorittamista tai vastaavaa osaamista.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 25.02.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Matti Hänninen
Vastuuopettaja

Matti Hänninen

Ryhmät
  • MSVKT20SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- kylmäaineiden ja -laitteiden käsittelystä laivalla
- kylmäalan työturvallisuudesta ja kylmäaineiden käsittelyä koskevista ympäristölainsäädännöstä ja ohjeista
- jäähdytystekniikasta
- energiatehokkuudesta

Sisältö

- kylmäalan lainsäädäntö ja ohjeet
- kylmäaineiden ja kylmäkoneöljyjen turvallinen käsittely
- kylmäaineiden ympäristövaikutukset
- kylmälaitoksen tyhjöinti ja täyttö

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali ja harjoitustyöt.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Esitietovaatimukset

- Laivakoneistot 1
- Kylmätekniikka

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Matti Hänninen
Ryhmät
  • MSVKT20SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- laivan sähköasennuksien suunnittelussa, asennuksessa ja kunnossapidossa huomioitavat seikat
- räjähdysvaarallisten tilojen huomioiminen sähkösuunnittelussa, -asennuksessa ja -kunnosspidossa

Sisältö

- laivojen sähkönjakelu ja sähkölaitteet
- räjähdysvaaralliset tilat ja näiden suunnittelu sekä laitevalinnat (SFS-EN 60079)
- tilaluokitukset
- räjähdyssuojaluokat

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, hyväksytty tentti, hyväksytyt oppimistehtävät.

Esitietovaatimukset

Sähköasennukset

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 25.02.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 24

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Matti Hänninen
  • José Hernández
Vastuuopettaja

José Hernández

Ryhmät
  • MSVKT20SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

- Varmistetaan laivasähkömiehen STCWIII/7 osaamisvaatimusten täyttyminen käytännössä
- Sähkölaitteiston turvallinen käyttö
- Käsityökalujen ja mittalaitteiden käyttö
- Sähkölaitteiden valvonta ja käyttö
- Työturvallisuus ja sähkötyöturvallisuusmeriradiotaajuuksien käytön periaatteista

Sisältö

- Laivasähkömiehen käytännön asennusharjoitukset ja -tehtävät oikeilla välineillä
- Hotellilaitteiden käyttöönotto ja huolto
- Ilmastointilaitteiden kunnossapito
- Sähkötyöturvallisuus
- Sähköturvallisuus
- Sähkölaitteiden valinta ja asentaminen
- Työnaikaiset laatu- ja valvontatarkastukset
- Sähköasennusten käyttöönottotarkastukset

Opiskelumateriaali

Laboratoriotyöohjeet

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja pakollinen laboratoriotyöskentely.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelijan on suoritettava kaikki kurssin läpäisyyn vaadittavat harjoitukset hyväksytysti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen laboratoriotyöskentelyyn ja töiden hyväksytty ja turvallinen suorittaminen.

Esitietovaatimukset

- Sähkötyöturvallisuus 1
- Sähkömittaukset
- Sähköasennustekniikan laboraatiot
- Sähkövoimatekniikan laboraatiot
- Sähköturvallisuustarkastukset
- Sähkömestarin konehuonesimulaattoriharjoitukset
- Säätö-, mittaus- ja automaatiotekniikan laboraatiot
- Laivojen sähkö- ja automaatiojärjestelmät 1
- Sähköasennukset
- Sähkölaitteistojen kunnossapito ja kunnonvalvonta 1
- Sähkösuunnittelu (CAD)
- Laivan sähköasennukset ja laitteet

Lisätiedot

Opiskelijan on osallistuttava kaikille lähiopetus- ja harjoituskerroille.

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

25.09.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • José Hernández
Vastuuopettaja

Kalle Suoniemi

Ryhmät
  • MSVKT22SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- laivan sähköntuotantolaitoksen, pääsähköjärjestelmän ja suurten sähkökuormien käyttö
- sähköntuotantolaitoksen, pääsähköjärjestelmän ja suurien sähkökuormien toiminta, suojaus ja ohjaus
- turvallisuusohjeet- ja määräykset

Sisältö

- sähköjakeluverkon käytön toimintaperiaatteet
- tahdistaminen
- kuormanjako

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

yöviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, hyväksytty tentti, hyväksytyt oppimistehtävät.

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 12.11.2023

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • José Hernández
Vastuuopettaja

Kalle Suoniemi

Ryhmät
  • MSVKT21SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- laivojen pääsähköjärjestelmän rakenne, toiminta ja ohjaus
- verkon ylivirta- ja kosketusjännitesuojaus
- maasta erotetun ja sammutetun verkon ylivirta- ja maasulkusuojaus
- verkkojen käyttäytyminen vikatilanteissa
- sähköverkon ja sen komponenttien automaatio- ja ohjausjärjestelmien huolto ja kunnossapito

Sisältö

- sähköjakeluverkon käytön toimintaperiaatteet
- tahdistaminen
- kuormanjako
- laivan sähköverkon suojaus ja automaatio

Arviointiasteikko

1-5

Esitietovaatimukset

Laivojen sähkö- ja automaatiojärjestelmät 1

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 12.11.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 24

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Antti Lanki
Ryhmät
  • MSVKT21SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- käyttää ja koordinoida kaikkia taitoja, tietoa, kokemusta ja resursseja, joilla tiimi saavuttaa asetetut tavoitteet ja luo turvallisen toimintaympäristön aluksella kaikissa olosuhteissa
- päätöksentekotekniikoista

Sisältö

- kurssin sisältöä ohjaavat asenteet - eivät pelkät taidot
- keskittyminen tiimityöskentelyyn ja yksilön toimintaan tiimissä
- kulttuurien asenteiden ja käyttäytymisen tunnistaminen
- tilanteiden ja riskien havainnointi
- vuorovaikutteinen toimintatapa
- oppiminen ja tiedon soveltaminen esimerkkitapausten kautta
- tietokonepohjainen oppimisympäristö (Lisensoitu All Academy MRM -koulutus)

Opiskelumateriaali

ALL Academy web portal
(Learn)

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen.
Luennot ja harjoitukset.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
N/A

Työhön integroitu oppimisväylä:
N/A

TKI ja työelämäyhteistyö

N/A

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

100% läsnäolo. Hyväksytyt oppimistehtävät.

Esitietovaatimukset

- Hätätilannetoiminnot 1

Lisätiedot

Opiskelijan on osallistuttava kaikille lähiopetus- ja harjoituskerroille.

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Matti Hänninen
Ryhmät
  • MSVKT20SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- yleisempien merenkulku- ja yhteydenpitolaitteiden toimintaperiaatteet
- yleisempien merenkulku- ja yhteydenpitolaitteiden huolto ja ylläpito
- huoltosopimukset

Sisältö

- magneettikompassi
- hyrräkompassi
- kuituoptinen hyrräkompassi
- elektroninen kompassi
- tutka, ARPA
- GPS
- autopilotti
- loki
- peräsimen kulmaosoitin
- ECDIS
- maailmanlaajuiset meri- ja turvallisuusjärjestelmät: EPIRB, SART, NAVTEX, DSC
- AIS, LRIT, SSAS
- sisäiset kommunikaatiojärjestelmät

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, hyväksytty tentti, hyväksytyt oppimistehtävät.

Ilmoittautumisaika

21.08.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

16.10.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Yhteisten opintojen koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Englanti
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Mikko Koho
Vastuuopettaja

Mikko Koho

Ryhmät
  • MSVKT23SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa toimia oman alansa viestintätilanteissa englannin kielellä vakuuttavasti ja tilanteen huomioon ottaen, myös ennakoimattomissa tilanteissa. Hän tuntee oman alansa englanninkielistä käsitteistöä ja pystyy hyödyntämään kielitaitoaan asiantuntijatehtävissä. Tavoitetasona on eurooppalaisen viitekehyksen tasoa B2 vastaava osaaminen myös työtehtäviin liittyvissä tilanteissa. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa arvioida omaa oppimistaan, arvioida englanniksi tapahtuvien viestintätilanteiden onnistumista, käyttää kielellisiä apuneuvoja (esim. verkkosanakirjoja, hakukoneita ja oikolukutoimintoja) tehokkaasti, mukauttaa viestintätyyliään tilanteen, puhekumppanin ja osallistujien kielitaidon mukaan, kertoa eri laivatyyppien rakenteesta ja toiminnasta sekä esittää laivoihin liittyviä teknisiä tietoja alan asianmukaista ja vakiintunutta käsitteistöä käyttäen.

Sisältö

meriliikenteessä olevat alukset ja niiden toiminta
laivan yleisjärjestely
laivan vetoisuus ja koko

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaalin saa opettajalta.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelija osallistuu säännöllisesti oppitunneille ja tekee hänelle osoitetut tehtävät.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Sovitaan tapauskohtaisesti erikseen opiskelijan aloitteesta.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Sovitaan tapauskohtaisesti erikseen opiskelijan aloitteesta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Tentit ja muut määräajat

Uusintatentit sovitaan erikseen 12 kk sisällä opintojakson päättymisestä.

Opiskelijan työmäärä

2 op

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi perustuu ensisijaisesti tenttiin.

Esitietovaatimukset

Opintojaksolle osallistumisen edellytyksenä B2-tason kielitaito, jonka voi osoittaa yo-kokeen arvosanalla cum laude (C) tai korkeampi tai hyväksytysti läpäistyllä Xamkin kielitasotestillä. Mikäli opiskelijaa on opintojen alussa kielitaitotestin jälkeen kehotettu osallistumaan englannin tehovalmennukseen, on erittäin suositeltavaa, että tehovalmennus on hyväksytysti suoritettu ennen tämän opintojakson alkua.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 05.04.2024

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Yhteisten opintojen koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Englanti
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Mikko Koho
Ryhmät
  • MSVKT23SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa toimia oman alansa viestintätilanteissa englannin kielellä vakuuttavasti ja tilanteen huomioon ottaen, myös ennakoimattomissa tilanteissa. Hän tuntee oman alansa englanninkielistä käsitteistöä ja pystyy hyödyntämään kielitaitoaan asiantuntijatehtävissä. Tavoitetasona on eurooppalaisen viitekehyksen tasoa B2 vastaava osaaminen myös työtehtäviin liittyvissä tilanteissa. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa laatia CV:n ja työhakemuksen, sekä kuvailla omaa osaamistaan ja koulutustaan, laatia tyylillisesti asianmukaisia työelämän sähköpostiviestejä, suuntautumisvaihtoehtonsa mukaisesti kuvailla merenkulun alan työtehtäviä ja teknisiä sovelluksia asianmukaista sanastoa käyttäen, pitää ammattimaisen esitelmän oman alansa aihepiiristä ottaen esitelmää laatiessaan ja esittäessään huomioon kansainvälisen yleisön asettamat vaatimukset.

Sisältö

- CV ja työhakemus
- suullinen esitelmä
- erikoistumisalan mukaiset ammatilliset aihealueet

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaalin saa opettajalta.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelija osallistuu säännöllisesti oppitunneille ja tekee hänelle osoitetut tehtävät.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Sovitaan tapauskohtaisesti erikseen opiskelijan aloitteesta.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Sovitaan tapauskohtaisesti erikseen opiskelijan aloitteesta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Tentit ja muut määräajat

Kaikki pakolliset tehtävät täytyy saada valmiiksi ja tentti hyväksytysti tehdyksi 12 kk sisällä opintojakson päättymisestä.

Opiskelijan työmäärä

3 op

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kirjallisen osaamisen arviointi perustuu tenttiin.
Suullisen osaamisen arviointi perustuu ensisijaisesti suulliseen esitelmään, joka valmistellaan ja esitetään itsenäisesti.

Esitietovaatimukset

Opintojaksolle osallistumisen edellytyksenä on hyväksytysti suoritettu opintojakso Merenkulun englanti 1, tai meneillään oleva suoritus opintojaksolle Merenkulun englanti 1.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 28.04.2024

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Yhteisten opintojen koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
  • roo.sv
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Mira Kettunen
Ryhmät
  • MSVKT22SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa toimia oman alansa viestintätilanteissa ruotsin kielellä sekä suullisesti että kirjallisesti. Hän tuntee oman alansa terminologiaa ja pystyy hyödyntämään kielitaitoaan asiantuntijatehtävissä. Tavoitetasona on eurooppalaisen viitekehyksen tasoa B1 sekä asetusta 352/2003 § 8, 1. mom. 497/2004 vastaava osaaminen. Opiskelijan, joka lähtötasotestin perusteella on ohjattu ruotsin valmentavalle kurssille, on suoritettava kurssi hyväksytysti tai hankittava itse valmentavan kurssin sisältöä vastaavat tiedot, ennen kuin hän voi suorittaa opintojakson Merenkulun ruotsi. Opintojakson suoritettuaan opiskelijaymmärtää selkeää ja hidasta yleiskielistä ja ammattiaan koskevaa puhetta. ymmärtää pääkohdat ammatillisista teksteistä ja pystyy reagoimaan niihin sekä suullisesti että kirjallisesti käyttää perusrakenteita ja alansa ammattitermejä jokseenkin virheettömästi sekä suullisessa että kirjallisessa viestinnässäpuhuu kohtalaisen sujuvasti niin, että satunnaiset virheet ääntämisessä tai lauserytmissä eivät aiheuta väärinymmärryksiäpystyy kommunikoimaan ruotsin kielellä globaalissa meriklusterissa.

Sisältö

Koulutus, työympäristö, työkokemus- ja tehtävät, työelämän viestintä sähköpostitse, puhelimitse ja tapaamisissa. Merenkulun perusterminologian osaaminen, esim. konehuone- ja valvomoympäristö, komentosiltaympäristö , tehtävät merellä ja satamassa, ympäristö- ja turvallisuusmääräysten tunteminen. Koska Merenkulun ruotsi -opintojakson sisältö on räätälöity koulutusalakohtaisesti sisältämään alan omaa erityissanastoa, tulee opiskelijan käydä omalle koulutusohjelmalleen tarjottu toteutus opintojaksosta.

Arviointiasteikko

1-5

Esitietovaatimukset

Jos sinut on lähtötasotestin perusteella ohjattu Ruotsin tehovalmennus -opintojaksolle, sinun on suoritettava se hyväksytysti tai hankittava itse valmentavan kurssin sisältöä vastaavat tiedot ennen opintojakson alkamista.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

19.02.2024 - 14.04.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Arto Harmonen
Vastuuopettaja

Arto Harmonen

Ryhmät
  • MSVKT22SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus
  • MSVKT23SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- merenkulun olennaisesta kansallisesta ja kansainvälisestä lainsäädännöstä ja sopimuksista
- tunnistaa soveltuvat IMO-yleissopimukset turvallisuuslähtöisesti

Sisältö

- merenkulun kansallisen ja kansainvälisen sääntelyn perusteet
- IMO, rakenne
- IMO-yleissopimukset; SOLAS, STCW, LL, COLREG sekä muut yleissopimukset; MLC, SAR ja Port State Control

Opiskelumateriaali

Yleissopimukset
Lakitekstit (esim. Finlex) ja internet -lähteet
Learn-aineisto ja linkit

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Kurssi saattaa sisältää ohjaustunteja, joita voidaan mahdollisesti käyttää työelämäprojekteihin tai -vierailuihin.

Lisätietoja opiskelijoille

Aktiivinen osallistuminen ja hyväksytysti suoritetut harjoitukset ja tehtävät.

Arviointiasteikko

1-5

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

29.01.2024 - 28.04.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Roopertti Tikkanen
  • Antti Lanki
Vastuuopettaja

Antti Lanki

Ryhmät
  • MSVKT21SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- laivoilla yleisimmin käytetyistä merenkulun tietokonesovelluksista ja niiden käytöstä

Sisältö

- Aluksen kunnossapito -ohjelman peruskurssin suorittaminen
- Työaika- ja henkilöstönhallintaohjelman peruskurssin suorittaminen, tai
- muu aluksilla yleisesti käytetty ohjelmisto

Opiskelumateriaali

Opettajan antama opiskelumateriaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjaisessa väylässä opiskelijat osallistuvat lukujärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Ei tenttiä.

Esitietovaatimukset

Tietotekniikka

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 05.04.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Arto Harmonen
Vastuuopettaja

Arto Harmonen

Ryhmät
  • MSVKT23SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto ja ymmärrys:
- keskeisestä merenkulkijaa koskevasta työlainsäädännöstä
- keskeisestä merenkulkijaa koskevasta työturvallisuuteen liittyvästä lainsäädännöstä
- merimiesammattiin liittyvistä työturvallisuusriskeistä ja turvallisuusvaatimuksista

Sisältö

- merityösopimuslaki
- työsopimus
- työehtosopimukset
- merityöaikalaki
- palkkaturva
- merimiehen verotus ja eläke
- työsuojelulainsäädäntö
- työturvallisuuslaki
- laivatyön turvallisuustekijät
- keskeiset merenkulun organisaatiot

Opiskelumateriaali

Oheislukemisena:

Kröger, T., Siitonen, S. & Steiner, N. 2019. Merenkulun työsuhteet

- Luentomonisteet
- Learn-materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen.
Luennot sekä oppimis- ja harjoitustehtävät.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Täydentyy kurssin aikana

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, hyväksytty tentti, hyväksytyt oppimistehtävät

Esitietovaatimukset

Työsuojelu ja alus sosiaalisena ympäristönä (A-VI/1-4)

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 28.04.2024

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • José Hernández
Vastuuopettaja

José Hernández

Ryhmät
  • MSVKT22SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- ohjelmoinnin peruskäsitteet ja -taidot
- yksinkertaisten ohjelmakoodien tekeminen

Sisältö

- ohjelmoinnin peruskäsitteet
- ohjelmointitekniikan hyödyntäminen käytännön ongelmanratkaisussa

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot ja laboratoriotyöskentely.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen, hyväksytyt näytöt tunnilla tai kotona tehtävistä harjoituksista.

Esitietovaatimukset

Digitaalitekniikka

Ilmoittautumisaika

21.08.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

28.08.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • José Hernández
Vastuuopettaja

Marika Höglund

Ryhmät
  • MSVKT23SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Osaat opiskella tavoitteellisesti kehittäen omaa ammatillista kasvuasi ja ammattialan tuntemusta.
Osaat valita itsellesi parhaiten sopivat opiskelutavat ja osaat edetä kohti tutkintotavoitetta.
Osaat edistää työllistymisvalmiuksiasi.

Sisältö

Opiskelijana ammattikorkeakoulussa:
Millainen XAMK on opiskeluyhteisönä ja oppimisympäristönä?
Millainen on sinun henkilökohtainen ura- ja opiskelusuunnitelma?
Millainen sinä olet oppijana ja miten kehität opiskelutaitojasi?

Opiskelumateriaali

Ilmoitetaan myöhemmin kurssin Learn -alustalla.

Yksilölliset oppimisväylät

Kurssiin sisältyvät aloitusviikon pakolliset infot sekä Xamk:n yhteiset Learn -tiedotusalustat.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla ei ole TKI ja työelämäyhteistyötä.

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssiin sisältyy aloittavan opiskelijan pakollinen HOPS -keskustelu.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Ilmoittautumisaika

21.08.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 30

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Antti Lanki
Vastuuopettaja

Antti Lanki

Ryhmät
  • MSVKT23SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- paloriskin minimoimisesta ja valmiudesta toimia oikein tulipalon aiheuttamassa hätätilanteessa
- perustiedot palontorjunnasta ja palon sammutuksesta

Sisältö

- palojen ja räjähdysten teoriaa, palokolmio
- laivan palonsammutusorganisaatio ja hätätilannekaavio
- laivan palonsammutuslaitteiden merkinnät, sijainti, niiden laatu ja hätäpoistumisteiden sijainnit
- palonsyttymistyypit ja – lähteet
- syttyvät materiaalit, palovaarat ja palon leviäminen
- valppauden ja havainnoinnin merkitys
- palonsammutustoimenpiteet laivalla tulipalon syttyessä
- liekin- ja savunilmaisimet sekä automaattiset palonilmaisu- ja hälytysjärjestelmät
- paloluokittelu ja sopivat sammutusmenetelmät eri tilanteisiin
- opintojakso sisältää palonsammutusteorian lisäksi kaksipäiväisen miehistötason palonsammutuskoulutuksen palokoulutuskeskuksessa

Opiskelumateriaali

Learn

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen.
Luennot ja harjoitukset. Sisältää palokoulutuksen Upinniemessä.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
N/A

Työhön integroitu oppimisväylä:
N/A

TKI ja työelämäyhteistyö

N/A

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

100% läsnäolo. Hyväksytty suoritus.

Lisätiedot

Opiskelijan on osallistuttava kaikille lähiopetus- ja harjoituskerroille. Lisäksi opintojakson suorittamisen edellytyksenä on miehistön palonsammutuskurssin hyväksytty suoritus.

Ilmoittautumisaika

21.08.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 22.10.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 30

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Antti Lanki
Vastuuopettaja

Antti Lanki

Ryhmät
  • MSVKT23SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- erilaisista mahdollisista laivaa kohtaavista hätätilanteista: yhteentörmäys, tulipalo, uppoaminen
- yleisimmistä laivalla kuljetettavista hengenpelastuslaitteista
- pelastusveneen ja -lautan varusteista
- henkilökohtaisten hengenpelastuslaitteiden sijoituksesta
- henkilökohtaista pelastautumista koskevista pääperiaatteista

Sisältö

- Pelastusliivien pukeminen
- pelastautumispuvun pukeminen ja käyttö
- turvallinen hyppääminen korkeudesta veteen
- kumossa olevan pelastuslautan kääntäminen oikein päin pelastusliiveihin puettuna
- uiminen pelastusliiveissä
- pinnalla pysyttely ilman pelastusliivejä
- pelastusveneeseen tai -lauttaan nouseminen laivalla ja vedestä käsin pelastusliiveissä
- perustehtävät pelastusveneessä selviytymisen varmistamiseksi
- ajoankkurin käyttäminen
- pelastusveneen varustuksen käyttö
- hätäpaikanmääritys- ja hätäradiolaitteiden käyttö
- käytännön harjoitukset uima-altaalla, avovedessä ja pelastautumisasemalla

Opiskelumateriaali

Learn

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen.
Luennot ja harjoitukset.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
N/A

Työhön integroitu oppimisväylä:
N/A

TKI ja työelämäyhteistyö

N/A

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

100% läsnäolo. Hyväksytty suoritus.

Lisätiedot

Opiskelijan on osallistuttava kaikille lähiopetus- ja harjoituskerroille.

Ilmoittautumisaika

21.08.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 22.10.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 30

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Opettaja3 Merenkulku
  • Antti Lanki
Vastuuopettaja

Antti Lanki

Ryhmät
  • MSVKT23SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- pelastusveneiden ja -lauttojen rakenteista ja varusteista ja ominaisuuksista
- pelastusveneiden- ja lauttojen tehokkaasta käytöstä ennen ja jälkeen laivanjätön mukaan luettuna moottori, huolto ja laskulaitteistot myös kovassa merenkäynnissä
- kaikista omaa ja muiden hädässäolijoiden selviytymistä ja havaittavuutta edistävistä menetelmistä ja toimista pelastusveneessä ja –lautassa

Sisältö

- pelastusveneiden ja -lauttojen rakenteet ja varusteet
- pelastusveneiden ja -lauttojen erityisominaisuudet
- erilaiset pelastusveneiden ja lauttojen laskumekanismit, laskeminen ja nostaminen myös kovassa merenkäynnissä, riskit huomioiden
- pelastusveneen ja -lautan käyttöönotto ja käyttö laivanjätön jälkeen
- pelastusveneiden ja -lauttojen huoltomenettelyt
- pelastusveneen moottorin käynnistäminen ja lisälaitteiden käyttö sekä palonsammuttimen käyttö
- pelastusveneen käsittely kovassa merenkäynnissä
- pelastusveneen varusteiden käyttö
- muonan ja juomaveden annostelu pelastusveneessä
- toimenpiteet pelastusveneen havaittavuuden tehostamiseksi
- helikopteritoimenpiteet pelastustoiminnassa
- hypotermian vaarat ja siltä suojautuminen
- pelastusveneiden käyttö pelastuslauttojen opastuksessa sekä selviytyneiden pelastaminen merestä veneelle tai lautalle
- rantautuminen pelastusveneellä
- pelastusveneen radiolaitteiden ja EPIRB sekä SART-laitteiden käyttö
- pyrotekniset signaalivarusteet ja niiden käyttö
- ensiapuvälineistön käyttö ja ensiavun antaminen
- loukkaantuneiden, vertavuotavien ja shokkiin joutuneiden henkilöiden hoito
- käytännön harjoitukset pelastautumisasemalla ja avovedessä

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen.
Luennot ja harjoitukset.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
N/A

Työhön integroitu oppimisväylä:
N/A

TKI ja työelämäyhteistyö

N/A

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

100% läsnäolo. Hyväksytty suoritus.

Lisätiedot

Opiskelijan on osallistuttava kaikille lähiopetus- ja harjoituskerroille.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 28.04.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 30

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Arto Harmonen
Vastuuopettaja

Arto Harmonen

Ryhmät
  • MSVKT22SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- aluksen palontorjunnan johtamisesta
- palontorjuntahenkilöstön järjestämisestä ja koulutuksesta
- palonhavaitsemis ja –sammutuslaitteiston huolto- ja tarkastustehtävistä
- tulipalon syyn selvittämisen ja raportoinnin perusteista

Sisältö

- Palonsammutustoimet merellä ja satamassa, erityisesti koordinoinnin, johtamisen ja taktiikan näkökulmasta, sekä tehokas viestintä operaation aikana
- Veden käyttö palon sammuttamisessa ja sen vaikutukset vakavuuteen
- Tuuletus, savunpoisto, ilmanvaihto sekä sähkö- ja polttoainejärjestelmät
- palontorjunnan vaaratekijät; kemialliset reaktiot, pyrolyysi, kattilapalo sekä vaaralliset lastit ja muu materiaali, kuten maalit
- loukkaantuneiden evakuointi ja käsittely
- yhteistoiminta sataman palolaitosten kanssa
- suunnitelmien, listojen ja kaavioiden laatiminen sekä palontoruntaryhmien muodostaminen
- palontorjuntataktiikat aluksen eri osissa
- erilaiset palonhavaitsemis ja –sammutusjärjestelmät; kiinteät ja kannettavat
- luokituslaitosten ja valtioiden tarkastukset ja vaatimukset
- palon syttymissyiden arviointi
- opintojakso sisältää palonsammutusteorian lisäksi kolmepäiväisen päällystön palonsammutuskoulutuksen palokoulutuskeskuksessa

Opiskelumateriaali

Paikanpäällä jaettava Meriturvan mahdollinen materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Kolmipäiväinen koulutus Upinniemessä.
Pääsyvaatimuksena Suomen valvonnassa olevassa oppilaitoksessa tai kurssikeskuksessa suoritettu STCW Palokoulutus A-VI/1-2

TKI ja työelämäyhteistyö

Meriturvan järjestämä kurssi

Lisätietoja opiskelijoille

STCW Päällystön palokoulutus on alusten päällystölle suunnattu kolmipäiväinen koulutus, joka sisältää sammutus-, savusukellus- sekä loppuharjoituspäivän. Sammutuspäivään sisältyy sammutustaktiikan kertausta sekä sammutusharjoituksia eri menetelmin. Savusukelluspäivänä kerrataan paineilmahengityslaitteiden toimintaperiaatteita sekä huoltoa. Päivän aikana tehdään etsintä-, pelastus-, ja sammutusharjoituksia. Kurssin lopuksi opiskelijat laativat sammutus- ja pelastussuunnitelman, joka toteutetaan toiminta- ja johtamisharjoituksena.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Esitietovaatimukset

Palontorjunta (A-VI/1-2)

Lisätiedot

Opiskelijan on osallistuttava kaikille lähiopetus- ja harjoituskerroille.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 05.04.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Joni Hietakangas
Vastuuopettaja

Joni Hietakangas

Ryhmät
  • MSVKT23SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Osaat merenkulun radioliikenteen perusteet ja toimintatavat.
Osaat käyttää meri-VHF-puhelinta.

Sisältö

- merenkulun radioliikenne
- meri-VHF
- VHF-kanavat ja niiden käyttötarkoitukset
- radioliikenteen menettelytavat
- radioliikenneohjeet

Opiskelumateriaali

Rannikkolaivurin radioliikenneopas (Viestintävirasto)
Learn-materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen.
Luennot sekä oppimis- ja harjoitustehtävät.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Traficomin radiotutkinto

Opiskelijan työmäärä

- Luennot ja harjoitukset 12 h
- Oma työskentely ja valmistautuminen tutkintoon 12 h
- Tutkinto 3 h
- Yhteensä 27 h

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojaksolla 100 %:n läsnäolovaatimus.
Kurssin lopuksi suoritat Traficomin rannikkolaivurin radiotutkinnon. Lisätietoja Liikenne- ja viestintäviraston internetsivuilta: www.traficom.fi (ks. Veneilijöiden radiotutkinnot ja pätevyystodistukset)

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Rannikkolaivurin radiotutkinnon suorittaminen hyväksytysti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytysti suoritettu SRC-tutkinto. Tutkinto suoritetaan Liikenne- ja viestintäviraston valtuuttamalle tutkinnonpitäjälle.

Tutkinto koostuu turvallisuusliikennettä koskevasta osasta (A-osa) ja yleisestä osasta (B-osa). Tutkinto hyväksytään, jos A-osan pistemäärä on vähintään 80 % maksimipistemäärästä ja B-osan pistemäärä on vähintään 60 % maksimipistemäärästä. Molemmat osat tulee suorittaa hyväksytysti.

Esitietovaatimukset

Ei edellytä aiempaa osaamista

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 24

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Matti Hänninen
Ryhmät
  • MSVKT20SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- suoritetaan järjestelmällisesti ja turvallisesti HV-tekniikan kytkentöjä ja mittauksia laboratorioympäristössä
- mittausten raportointi ja analysointi

Sisältö

- sähkötyöturvallisuus
- sähköturvallisuus
- työmaadoittaminen
- HV-verkon käyttö, varatoimet ja kunnossapito

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Esitietovaatimukset

Sähkövoimatekniikan laboraatiot

Lisätiedot

Opiskelijan on osallistuttava kaikille lähiopetus- ja harjoituskerroille.

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Matti Hänninen
  • Kalle Suoniemi
Ryhmät
  • MSVKT20SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- suurjännitetekniikan keskeiset peruskäsitteet
- suurjännitetekniikan keskeiset komponentit
- suurjännitetekniikassa käytettävät keskeiset laskentamenetelmät

Sisältö

- ylijännitteet
- ylijännitteiden rajoittaminen
- eristysrakenteiden jännitelujuus
- eristyskoordinaatio
- testaus- ja mittaustekniikka

Arviointiasteikko

1-5

Esitietovaatimukset

Sähköverkkotekniikka ja komponentit 1

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 25.02.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Matti Hänninen
Vastuuopettaja

Kalle Suoniemi

Ryhmät
  • MSVKT20SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- aluksen keittiö- ja hotellitoimintojen laitteista
- sähköisten ja elektronisten laitteiden käytöstä ja vaatimuksista palovaarallisilla alueilla
- turvallisista työskentelymentelmistä huollossa ja kunnossapidossa
- koneistoissa syntyvien vikojen ja häiriöiden hausta sekä niiden rajaamisesta

Sisältö

- suurkeittiölaitteet
- pesulalaitteet
- hotellilaitteiden turvajärjestelmät
- ilmastointikoneistojen ohjaus- ja automaatiojärjestelmät

Opiskelumateriaali

- Luennoilla jaettava materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, hyväksytyt oppimis- ja harjoitustehtävät ja tentti.

Esitietovaatimukset

- Laivakoneistot 1
- Kylmätekniikka

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 28.04.2024

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Tuomas Kiviahde
  • José Hernández
  • Meri Virtuaali-laivasähkö
Vastuuopettaja

Kalle Suoniemi

Ryhmät
  • MSVKT22SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- kiinteistön sähköverkon suunnittelu ja mitoitus
- sähkölaitteiden valinta ja asentaminen
- sähköturvallisuusvaatimukset
- vastuut ja velvoitteet

Sisältö

- sähköturvallisuus
- suojaus sähköiskulta
- verkon rakenne
- tehon määritys
- johdon mitoittaminen
- sähkölaitteiden valinta ja asentaminen
- kotelointiluokat

Opiskelumateriaali

- Luennoilla jaettava materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, hyväksytyt oppimis- ja harjoitustehtävät ja tentti.

Esitietovaatimukset

Teoreettinen sähkötekniikka

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 28.04.2024

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 24

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Tuomas Kiviahde
  • Matti Hänninen
Vastuuopettaja

Kalle Suoniemi

Ryhmät
  • MSVKT22SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- kiinteistö - ja teollisen sähköverkon asennusharjoituksia
- sähköturvallisuusvaatimukset
- sähkötyöturvallisuusvaatimukset
- vastuut ja velvoitteet
- vaatimustenmukaisuuksien todentaminen yleisimmille järjestelmille
- mittausten raportointi ja analysointi

Sisältö

- sähkötyöturvallisuus
- sähköturvallisuus
- verkon rakenne
- sähkölaitteiden valinta ja asentaminen
- suojaus sähköiskulta
- kotelointiluokat
- työnaikaiset laatu- ja valvontatarkastukset
- sähköasennusten käyttöönottotarkastukset

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali ja harjoitustyöt.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssi hyväksytään suoritettujen laboratoriotöiden ja arvostellaan niistä tehdyn raportin perusteella.

Esitietovaatimukset

Sähköasennukset

Lisätiedot

Opiskelijan on osallistuttava kaikille lähiopetus- ja harjoituskerroille.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

29.01.2024 - 28.04.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Matti Hänninen
Vastuuopettaja

Matti Hänninen

Ryhmät
  • MSVKT21SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- muuntajien ja pyörivien sähkökoneiden rakenteet, toimintaperiaatteet ja perusominaisuudet
- muuntajien ja pyörivien sähkökoneiden ja niiden etukojeiden valinta- ja mitoitusperusteet

Sisältö

- DC-koneet
- muuntajat
- kuristimet
- tahtikoneet
- epätahtikoneet
- kestomagneettikoneet
- erikoiskoneet

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali ja harjoitustyöt.

Yksilölliset oppimisväylät

yöviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä

Arviointiasteikko

1-5

Esitietovaatimukset

Sähkövoimatekniikan perusteet

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

29.01.2024 - 28.04.2024

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Matti Hänninen
Vastuuopettaja

Matti Hänninen

Ryhmät
  • MSVKT21SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- sähköjärjestelmien käytön- ja kunnossapidon perusteet
- turvallisuusvaatimukset ja -toimenpiteet sähkölaitteistojen kunnonvalvonnalle ja kunnossapidolle
- vikojen havaitseminen, paikallistaminen ja lisävaurioiden estäminen
- sähkökuvien lukeminen, tulkitseminen ja päivittäminen

Sisältö

- sähköturvallisuusvaatimukset korjaus-, muutos- ja lisätöissä
- käytännön tietoa testauksesta, huollosta, vianetsinnästä ja korjauksesta
- sähkölaitteistojen käyttöönotto

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali ja harjoitustyöt.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä

Arviointiasteikko

1-5

Esitietovaatimukset

Laivojen sähkö- ja automaatiojärjestelmät 1

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Matti Hänninen
Ryhmät
  • MSVKT20SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- huolto- ja kunnossapitosuunnitelman suunnittelu, määräykset ja vastuut
- sähköjärjestelmien modernisointi

Sisältö

- huolto- ja kunnossapito-ohjelmat
- sähkölaitteiden määräaikaistarkastukset
- luokitukset
- riskien hallinta

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, hyväksytty tentti, hyväksytyt oppimistehtävät.

Esitietovaatimukset

Sähkölaitteistojen kunnossapito ja kunnon valvonta 1

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

25.09.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 30

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • José Hernández
Vastuuopettaja

José Hernández

Ryhmät
  • MSVKT22SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- sähkömestarin toimenpiteiden suorittamisesta propulsio- ja sähköntuotantojärjestelmän käytönvalvonnassa

Sisältö

- propulsio ja apulaitteistojen automaattiolaitteiden käytönvalvonta
- generaattoreiden ja sähkönjakelujärjestelmien käyttö
- sisäisten kommunikointivälineiden käyttö

Opiskelumateriaali

Opettajan antama opiskelumateriaali Learn alustalla.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjaisessa väylässä opiskelijat osallistuvat lukujärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Tämä on simulaattorikurssi, jolla läsnäolo on pakollista.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Mahdolliset arviointiin vaikuttavat harjoitustehtävät sovitaan opintojakson johdantoluennolla.

Esitietovaatimukset

- Käyttötekniikka ja konevahdinpito 1
- Laivakoneistot 1
- Dieselmoottorit 1

Lisätiedot

Opiskelijan on osallistuttava kaikille lähiopetus- ja harjoituskerroille.

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 12.11.2023

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Matti Hänninen
Vastuuopettaja

Kalle Suoniemi

Ryhmät
  • MSVKT21SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- CAD-ohjelmiston käyttäminen suunnittelun työkaluna
- lukea, ymmärtää ja tuottaa sähköteknisiä dokumentteja
- havainnoida, tulkita ja ymmärtää valmiin sähköteknisen laitteen kytkentöjä

Sisältö

- CAD-ohjelmiston käyttö
- olemassa olevan asennuksen selvittely
- dokumentaation tuottaminen

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot ja niillä tehtävät oppimistehtävät.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, hyväksytyt oppimis- ja harjoitustehtävät.

Esitietovaatimukset

Sähköasennukset

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 22.10.2023

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Yhteisten opintojen koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Englanti
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Mikko Koho
Vastuuopettaja

Mikko Koho

Ryhmät
  • MSVKT21SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

- opiskelija osaa kirjoittaa ja puhua englantia
- opiskelija vahvistaa valmiuksiaan toimia oman alansa englanninkielisissä viestintätilanteissa
- hän laajentaa englanninkielisen käsitteistön hallintaansa ja pystyy hyödyntämään kielitaitoaan asiantuntijatehtävissä
- opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa kertoa täsmällisesti laivan sähkölaitteiden huoltotoimenpiteistä, kertoa ja keskustella henkilökohtaiseen työturvallisuuteen liittyvistä asioista, laatia selkeän ja jäsennellyn varaosatilauksen, sekä kuvailla merenkulkualan kehitysnäkymiä laivasähkötekniikan näkökulmasta
- opiskelija osaa mukauttaa viestintätyyliään tilanteen, puhekumppanin ja osallistujien kielitaidon mukaan

Sisältö

- riittävä osaaminen, jotta sähkömestari pystyy käyttämään englanninkielisiä julkaisuja ja suoriutuu tehtävistään englanniksi kommunikoiden
- kuljetus- ja apukoneiston huoltotoimenpiteet
- henkilökohtainen työturvallisuus
- varaosien tilaaminen
- merenkulkualan tulevaisuuden näkymät laivatekniikan näkökulmasta
- tekninen raportointi
- opinnäytetyön abstrakti

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaalin saa opettajalta.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelija osallistuu säännöllisesti oppitunneille ja tekee hänelle osoitetut tehtävät.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Sovitaan tapauskohtaisesti erikseen opiskelijan aloitteesta.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Sovitaan tapauskohtaisesti erikseen opiskelijan aloitteesta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Tentit ja muut määräajat

Kaikki pakolliset tehtävät täytyy saada valmiiksi 12 kk sisällä opintojakson päättymisestä.

Opiskelijan työmäärä

2 op

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi perustuu ensisijaisesti pakollisiin kirjallisiin tehtäviin.

Esitietovaatimukset

Opintojaksolle osallistumisen edellytyksenä on hyväksytysti suoritetut opintojaksot Merenkulun englanti 1 ja Merenkulun englanti 2, tai meneillään oleva suoritus näille opintojaksoille.

Lisätiedot

Arviointi perustuu opettajan osoittamaan kirjalliseen ja suulliseen näyttöön.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

29.01.2024 - 28.04.2024

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Marko Saxell
Vastuuopettaja

Matti Hänninen

Ryhmät
  • MSVKT21SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- turvallinen mittaustekniikka ja tulosten analysointi
- vaatimustenmukaisuuksien todentaminen yleisimmille järjestelmille
- mittausten raportointi ja analysointi

Sisältö

- kiinteistö- ja jakeluverkon mittaukset
- sähköasennusten käyttöönottotarkastukset
- työnaikaiset laatu- ja valvontatarkastukset
- vastaanoton ja käyttöönoton tarkastukset
- kunnossapitotarkastukset
- laitteistojen toimintakokeet

Opiskelumateriaali

Luennoilla osoitettava materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Oppimistehtävät ja verkkotyöskentely.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, hyväksytyt oppimis- ja harjoitustehtävät ja tentti.

Esitietovaatimukset

Sähköasennukset

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 25.02.2024

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Matti Hänninen
  • José Hernández
Vastuuopettaja

José Hernández

Ryhmät
  • MSVKT20SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Toimit sähkötyöturvallisuus-standardien mukaan. Otat huomioon sähköalaan kohdistuvat Kauppa- ja teollisuusministeriön päätökset. Toimit sähköalan standardien mukaan. Työskentelet saadaksesi S1-sähköurakointitutkintoon tarvittavan tietotaidon.

Sisältö

Mitkä ovat sähköurakoinnin edellytykset ja vastuut?
Millaisia suojaustapoja eri asennustilat edellyttävät?
Kuinka mitoitat kaapelit?
Mikä on sallittu kosketusjännite?
Kuinka suuri maasulkuvirta sallitaan?

Opiskelumateriaali

Kaikki MSV:n opetussuunnitelmassa olevat sähkötekniikan opinnot.
Luennoilla jaettava materiaali.
Sähköturvallisuustutkintoon tarvittavat standardit ja muu kirjallisuus. Tukesin listaama, kysy opettajalta.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, hyväksytyt oppimis- ja harjoitustehtävät ja tentti.

Esitietovaatimukset

MSV:n opetussuunnitelmassa Sähkötekniikka (S1-pätevyys) alla olevat kurssit.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 05.04.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Matti Hänninen
Vastuuopettaja

Matti Hänninen

Ryhmät
  • MSVKT23SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- sähköturvallisuuden keskeiset perusteet
- sähköturvallisuusvaatimukset sähköalan töissä
- vastuut ja velvoitteet, jotka liittyvät sähkötyöturvallisuudesta vastaavan henkilön työtehtäviin

Sisältö

- SFS 6002 (EN 50110)
- opiskelijan Sähkötyöturvallisuuskorttikoulutus

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, hyväksytyt oppimis- ja harjoitustehtävät ja tentti.

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Matti Hänninen
  • Marko Saxell
Ryhmät
  • MSVKT20SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- sähköturvallisuuden keskeiset perusteet
- sähköturvallisuusvaatimukset sähköalan töissä
- vastuut ja velvoitteet, jotka liittyvät sähkötyöturvallisuudesta vastaavan henkilön työtehtäviin

Sisältö

- SFS 6002 (EN 50110)
- Sähkötyöturvallisuuskorttikoulutus

Arviointiasteikko

1-5

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

29.01.2024 - 28.04.2024

Opintopistemäärä

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Matti Hänninen
Vastuuopettaja

Matti Hänninen

Ryhmät
  • MSVKT21SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- sähköenergian tuotannon, siirron ja jakelun sekä sähkön käytön pääperiaatteet ja peruskomponentit
- sähkönjakeluverkon rakenne, komponentit ja ominaispiirteet

Sisältö

- sähköenergian tuotannon ja kulutuksen rakenne
- sähköverkkojen rakenneperiaatteet ja peruskomponentit
- muuntajien ja yleisimpien sähkökoneiden perusominaisuudet, sähkömoottorikäytön perusrakenne ja komponentit
- sähkömarkkinoiden toimintaperiaatteet

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali ja harjoitustyöt.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä

Arviointiasteikko

1-5

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Tuomas Kiviahde
  • Matti Hänninen
Ryhmät
  • MSVKT20SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- mitoittaa ja valita pienjännitemuuntopiirin komponentit
- suunnitella muuntopiirin ylivirta- ja kosketusjännitesuojauksen
- suunnitella säteittäisen maasta erotetun ja sammutetun keskijänniteverkon ylivirta- ja maasulkusuojauksen
- sähkönjakeluverkkojen suojaus ja automaatio

Sisältö

- verkon komponenttien ja kuormitusten mallintaminen
- tehonjakolaskenta
- oikosulkuvirtojen laskenta
- maasulkutilanteiden laskenta
- sähkönjakeluverkkojen käytön perusperiaatteet
- sähköjakeluverkkojen teknistaloudellisen suunnittelun

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, hyväksytty tentti, hyväksytyt oppimistehtävät.

Esitietovaatimukset

Sähköverkkotekniikka ja komponentit 1

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 12.11.2023

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 24

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Matti Hänninen
Vastuuopettaja

Matti Hänninen

Ryhmät
  • MSVKT21SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- suoritetaan järjestelmällisesti ja turvallisesti sähkövoimatekniikan eri osa-alueiden kytkentöjä ja mittauksia laboratorioympäristössä
- mittausten raportointi ja analysointi

Sisältö

- sähkötyöturvallisuus
- sähköturvallisuus
- perusmittaukset
- kolmivaihejärjestelmä
- generaattorit
- moottorit
- suuntaajat
- muuttajat
- muuntajat

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Esitietovaatimukset

Sähkövoimatekniikan perusteet

Lisätiedot

Opiskelijan on osallistuttava kaikille lähiopetus- ja harjoituskerroille.

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 12.11.2023

Opintopistemäärä

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Hannu Porasmaa
Vastuuopettaja

Hannu Porasmaa

Ryhmät
  • MSVKT21SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- kolmivaihejärjestelmä
- symmetrinen ja epäsymmetrinen kuorma
- sähkölaitteiden valinta ja mitoitus
- sähköenergian tuotannon, siirron, jakelun ja käytön pääperiaatteet ja peruskomponentit

Sisältö

- kolmivaihejärjestelmän perusteet
- sähköenergian tuotannon ja kulutuksen rakenne
- jakelujärjestelmät ja peruskomponentit
- sähkölaitteiden ja johdon valinnan periaatteet
- muuntajien ja sähkökoneiden perusominaisuudet
- sähkömoottorikäytön perusrakenne ja komponentit

Arviointiasteikko

1-5

Esitietovaatimukset

Teoreettinen sähkötekniikka

Ilmoittautumisaika

21.08.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

0 op

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 50

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Antti Lanki
Vastuuopettaja

Antti Lanki

Ryhmät
  • MIKT23SP
    Merenkulun insinööri, päivätoteutus
  • MSVKT23SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- palontorjuntatoimista, järjestelyistä ja toimenpiteistä kaasusäiliö- ja IGF-aluksilla
- sammutusmenetelmistä ja –aineista sekä käytettävistä varusteista kaasupalossa

Sisältö

- kaasusäiliö- ja IGF-aluksen palonsammutusorganisaatio ja toiminta
- nesteytettyjen kaasujen palontorjunnan erityispiirteet, vaarat ja menetelmät

Opintojakso sisältää palonsammutusteorian lisäksi miehistötason palonsammutuskoulutuksen palokoulutuskeskuksessa.

Opiskelumateriaali

Meriturva

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Sisältää palokoulutuksen Upinniemessä.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
N/A

Työhön integroitu oppimisväylä:
N/A

TKI ja työelämäyhteistyö

N/A

Lisätietoja opiskelijoille

Mahdollistaa osallistumisen IGF -kurssille.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

100% läsnäolo. Hyväksytty suoritus.

Lisätiedot

Opiskelijan on osallistuttava kaikille lähiopetus- ja harjoituskerroille.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 28.04.2024

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • José Hernández
Vastuuopettaja

José Hernández

Ryhmät
  • MSVKT22SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- mittaustekniikan perusteet
- säätötekniikan perusteet
- ohjaustekniikan perusteet
- automaatiojärjestelmien perusteet

Sisältö

- automaation käsitteet
- perusmittaukset
- instrumenttiviestit
- säätimien ja säätöpiirien rakenteet
- automaatiojärjestelmät ja niiden rakenne
- PI-kaavio

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali ja harjoitustyöt.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä

Arviointiasteikko

1-5

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 28.04.2024

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 24

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Meri Virtuaali-laivasähkö
  • Niko Puurtinen
Vastuuopettaja

Niko Puurtinen

Ryhmät
  • MSVKT22SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- osaa laiva-automaation yleisempiä mittaus- ja instrumentointitekniikat
- tehdä yksinkertaisia ohjelmia laivojen automaatiolaitteisiin
- ymmärtää ja hallitsee säätö- ja mittaustekniikan laiva-automaatiossa
- osaa kalibroida laiva-automaation yleisemmät mittalaitteitteet ja tulkita niiden virheet ja epätarkkuudet
- analysoida ja raportoida tutkimustuloksensa kirjallisesti

Sisältö

- mittaus- ja toimilaitteet
- yleisemmät kytkennät
- kalibrointilaitteet ja –menetelmät
- P-, PI-, PID-säädin
- ohjelmoitavien logiikoiden käyttö ja ohjelmointi
- profinet- ja profibus-kenttäväylät
- kenttälaitteiden ja ohjausjärjestelmien rakennesuunnittelu
- laite- ja sovellusssuunnittelu
- mittaustulosten analysointi ja raportointi

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssi hyväksytään suoritettujen laboratoriotöiden ja arvostellaan niistä tehdyn raportin perusteella.

Esitietovaatimukset

Säätö-, mittaus- ja automaatiotekniikka

Lisätiedot

Opiskelijan on osallistuttava kaikille lähiopetus- ja harjoituskerroille.

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

25.09.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Niko Puurtinen
Vastuuopettaja

Niko Puurtinen

Ryhmät
  • MSVKT22SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- tasasähköpiireihin liittyvät käsitteet, komponentit ja laskentamenetelmät
- laskea ja analysoida tasasähköpiirejä

Sisältö

- käsitteet ja suureet
- jännite- ja virtalähteiden toiminta
- passiiviset peruskomponentit
- laskenta- ja analysointimenetelmät

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, hyväksytyt oppimis- ja harjoitustehtävät ja tentti.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 05.04.2024

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Niko Puurtinen
Vastuuopettaja

Niko Puurtinen

Ryhmät
  • MSVKT23SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- tasasähköpiireihin liittyvät käsitteet, komponentit ja laskentamenetelmät
- laskea ja analysoida tasasähköpiirejä

Sisältö

- käsitteet ja suureet
- jännite- ja virtalähteiden toiminta
- passiiviset peruskomponentit
- laskenta- ja analysointimenetelmät

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, hyväksytyt oppimis- ja harjoitustehtävät ja tentti.

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 12.11.2023

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • José Hernández
Vastuuopettaja

José Hernández

Ryhmät
  • MSVKT21SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- erilaisten tehoelektroniikan suuntaajien ja muuttajien rakenteet, sekä toimintaperiaatteet
- sähkömoottorikäytöt sekä näiden mitoituskriteereitä
- säädettyjen käyttöjen merkitykset laivan sähköverkolle ja sähköhuollolle
- komponenttien valinta-, ohjaus- ja suojausperusteet

Sisältö

- suuntaajien ja muuttajien toimintaperiaatteet laivan sähköverkossa
- sähkömoottorikäyttöjen ominaisuudet, mitoitus, käyttö ja suojaus laivan sähköverkossa
- tehoelektroniikkalaitteiden verkkovaikutukset ja tuotettujen häiriöiden vähentäminen laivan sähköverkossa

Opiskelumateriaali

Marco Giuffrida: Electrical Plants and Electric Propulsion on Ships
Sähkökoneet ja tehoelektroniikan perusteet - Aura Lauri

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen (lähi- ja verkko-opetus), hyväksytty tentti, hyväksytyt oppimistehtävät.

Esitietovaatimukset

Elektroniikan perusteet

Ilmoittautumisaika

21.08.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 30.11.2023

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Jussi Sopanen
Vastuuopettaja

Antti Laakso

Ryhmät
  • MIKT23SP
    Merenkulun insinööri, päivätoteutus
  • MSVKT23SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Opiskelija saavuttaa ammattikorkeakoulun fysiikan opinnoissa tarvittavan tason ja kehittää fysikaalista ajattelutapaa ja ongelmanratkaisutaitoa kinematiikan sovelluksissa.

Sisältö

Suureet ja yksiköt, SI-järjestelmä, yksikkömuunnokset, suureyhtälöt, graafiset esitykset, vektorisuureet, tasainen liike, tasaisesti kiihtyvä liike, heittoliike.

Opiskelumateriaali

Luentokalvot, -muistiinpanot ja laskuharjoitukset.
Kurssikirja: Kari Suvanto: Tekniikan fysiikka 1, Edita. Kirjan luvut 1 - 4 (soveltuvin osin).

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Tentit ja muut määräajat

XAMK:n tenttijärjestyksen mukaan.

Opiskelijan työmäärä

3 ECTS Credits, 80h
n. 30h työjärjestyksen mukaisesti opettajan ohjauksessa ja n. 50h itsenäistä työntekoa

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytysti suoritetut välikokeet / tentti.

Ilmoittautumisaika

21.08.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Lassi Salminen
Vastuuopettaja

Lassi Salminen

Ryhmät
  • MIKT23SP
    Merenkulun insinööri, päivätoteutus
  • MSVKT23SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Lasket luontevasti erilaisilla lausekkeilla
Osaat käsitellä murtolukuja myös lausekemuodossa.
Ymmärrät funktion käsitteen.
Pystyt ratkaisemaan erityyppisiä ensimmäisen ja toisen asteen yhtälöitä.
Osaat käsitellä suoran yhtälöä niin matemaattisesti kuin graafisestikin.
Osaat ratkaista yhtälöpareja.
Lasket erilaisilla potenssilausekkeilla ja osaat sieventää niitä.
Osaat käsitellä erilaisia juurilausekkeita.
Käsittelet toisen asteen polynomifunktiota matemaattisesti ja graafisesti.
Tunnet polynomifunktioiden tekijöihin jakamisen menetelmät ja osaat laskea erilaisia laskuoperaatioita polynomifunktiolla.
Osaat ratkaista suorakulmaisia kolmioita.
Tunnet prosenttilaskennan perusperiaatteet.

Sisältö

Miten lausekkeita sievennetään?
Miten murtoluvuilla ja -lausekkeilla lasketaan ja miten niitä sievennetään?
Mitä funktio ja sen kuvaaja tarkoittavat? Mitä ovat funktion nollakohdat? Miten funktioita piirretään?
Miten erilaisia ensimmäisen asteen yhtälöitä ratkaistaan?
Mitä suora tarkoittaa matemaattisesti? Mitä ovat kulmakerroin ja y-akselin leikkauspiste?
Miten lineaarisia yhtälöpareja ratkaistaan?
Miten erilaisia potenssilausekkeita sievennetään? Mitkä ovat potenssilaskusäännöt?
Miten erilaisia juurilausekkeita sievennetään?
Miten ratkaistaan toisen asteen yhtälö?
Mihin diskriminanttia käytetään? Miten toisen asteen funktion kuvaaja piirretään?
Miten polynomeilla lasketaan? Miten polynomeja jaetaan tekijöihin?
Miten suorakulmaisia kolmioita ratkaistaan?
Miten lasketaan erilaisia prosenttilaskuja?

Opiskelumateriaali

Learn-alustalta löytyy koko kurssimateriaali: aihepiireittäin jaoteltuna tekstimateriaali,
AC-opetusvideot ja tehtävät.

Yksilölliset oppimisväylät

Miten käsittelet matemaattisia summalausekkeita?
======================================
• Lausekkeen arvo
• Samanmuotoisten termien yhdistäminen
• Sulkujen poistaminen summalausekkeesta
• Summan kertominen ja jakaminen luvulla
• Tekijän erottaminen
======================================
Miten suoritat laskutoimituksia murtoluvuilla?
======================================
• Murtolukujen yhteenlasku
• Murtolukujen vähennyslasku
• Murtolukujen kertolasku
• Murtolukujen jakolasku
======================================
Miten ratkaiset ensimmäisen asteen yhtälön? Miten tulkitset yhtälön kuvaaman ongelman?
======================================
• Yhtälön peruskäsitteitä
• Kaavat sovelluksissa
• Kuvaaja: suora
======================================
Mikä on yhtälöpari? Millaisista ongelmista syntyy yhtälöpareja? Miten se ratkaistaan?
======================================
• ratkaiseminen sijoitusmenettelyllä
• ratkaiseminen yhteenlaskumenettelyllä
• yhtälöparin graafinen tulkinta
======================================
Miten käsittelet potenssilausekkeita? Mitä tarkoittaa negatiivinen potenssi?
======================================
• Neliö ja kuutio
• Eksponenttina nolla
• Eksponenttina negatiivinen luku
• Tulon ja osamäärän potenssi
• Samankantaisten potenssien tulo ja osamäärä
• Potenssin potenssi
======================================
Miten käsitellään juurilausekkeita?
======================================
• Neliöjuuri
• Kuutiojuuri
• Juuret kaavoissa
======================================
Mikä on polynomilauseke? Miten kerrot ja jaat polynomeja keskenään? Mitä ovat binomin neliö ja summan ja erotuksen tulo?
======================================
• Käsitteitä
• Polynomien yhteen- ja vähennyslasku
• Polynomien kertolasku
• Binomin neliö
• Summan ja erotuksen tulo
• Polynomien jakolasku – myös jakokulmaa käyttäen
• Polynomin jakaminen tekijöihin
======================================
Mikä on toisen asteen yhtälö? Miten ratkaistaan erityyppisiä toisen asteen yhtälöitä?
======================================
• Peruskäsitteitä
• Juurtaminen
• Tekijöihin jakaminen yhtälöä ratkaistaessa
• Ratkaisukaava
• Yhtälön juurten reaalisuuden tutkiminen diskriminantin avulla
• Kuvaaja: paraabeli
======================================
Mikä on funktio? Miten piirretään perusfunktioiden kuvaajat (suora ja paraabeli)?
Miten kuvaajia tulkitaan?
======================================
• Funktion käsite
• Ensimmäisen asteen funktion kuvaaja: suora
• Kulmakerroin
• Yhdensuuntaiset suorat
• Nouseva ja laskeva suora
• Toisen asteen funktion kuvaaja: paraabeli
• Nollakohtien ja aukeamissuunnan määrittäminen
======================================
Miten ratkaistaan suorakulmainen kolmio?
======================================
• Pythagoraan lause ja suorakulmaisen kolmion trigonometria
======================================

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakson toteutukseen ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Opiskelijan työmäärä

Oppitunnit 36 h.
Kotitehtävät 15 h.
Learn-materiaaliin perehtyminen 15 h.
Koe ja siihen valmistautuminen 10 h.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssikoe ja kotitehtävät.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 28.04.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Tuomas Kiviahde
  • José Hernández
Vastuuopettaja

Kalle Suoniemi

Ryhmät
  • MSVKT22SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- tasa- ja vaihtosähköpiirien laskentamenetelmät
- kolmivaihepiirit ja niiden toiminta
- muutosilmiöt ja resonanssi
- yliaallot ja niiden suodatus

Sisältö

- laskenta- ja analysointimenetelmät
- kompleksilukujen algebra
- siirtofunktiot
- aaltomuotoanalyysi

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali.
Piirianalyysi 1 .

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, hyväksytyt oppimis- ja harjoitustehtävät ja tentti.

Esitietovaatimukset

Vaihtosähköpiirit

Ilmoittautumisaika

21.08.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Terhi Hede
Vastuuopettaja

Terhi Hede

Ryhmät
  • MSVKT23SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- riskien ja hoidon tarpeen arviointiin ihmisen peruselintoiminnoissa sairastumis- ja vammautumistilanteissa
- elimistön rakenne ja toiminta
- hätätilanteen tunnistaminen ja siinä asianmukainen toimiminen, kun ihminen on sairastunut tai vammautunut, eloton, vuotaa verta, shokissa, palovamman tai sähkötapaturman uhri, joutuu liikenneonnettomuuteen
- ensiapupakkauksessa olevien välineiden asianmukainen käyttö
- lisäonnettomuuksien ennaltaehkäisy ja riskien vähentäminen

Sisältö

- ihmisen anatomian ja fysiologian perusteet
- vitaalielintoimintojen arviointi
- tajuttomuuden tunnistaminen ja ensiapu
- elottomuuden tunnistaminen ja peruselvytys
- vammojen paikallistaminen sekä niiden laadun ja vakavuuden arviointi
- vammautuneen raajan ja rangan tukeminen
- verenvuodon tyrehdyttäminen, paineside, kiristysside
- shokkiin joutuneen henkilön tunnistamisen, tutkimisen ja ensiavun perusteet
- sokeritasapainon häiriön tunnistaminen ja hoito
- palovammojen, haavojen ja sähköiskun saaneen ensiapu onnettomuustilanteissa
- uhrien pelastaminen ja kuljetuskuljetusasennon valinta
- jatkuva tilanteen arviointi ja potilaan/ potilaiden äkillisten peruselintoimintojen muutoksien tunnistaminen ja ensiapu
- hälytystilanteessa asianmukainen reagointi ja toiminta

Opiskelumateriaali

https://www.punainenristi.fi/ensiapuohjeet ja oppitunneilla osoitettu oppimateriaali Learnissa.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Terveydenhuolto 1 (A-VI/1-3)

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Ensiapukurssi joka toteutuu EU-direktiivien ja Manilan 2010 sopimuksen vaatimusten mukaisesti.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Ensiapu 1 -kurssi, Suomen Punainen Risti. Jos opiskelijalla on voimassa oleva Ensiaputodistus niin hän voi anoa sillä korvaavuutta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Tentit ja muut määräajat

Tenttiin liittyvät asiat sovitaan opintojakson alussa lähitunneilla. Tentti tehdään Examissa.

Kansainvälinen yhteistyö

-

Opiskelijan työmäärä

1op tarkoittaa 27 tuntia opiskelijan työtä mukaanlukien lopputenttiin valmistautuminen.

Toteutuksen osien kuvaus

-

Lisätietoja opiskelijoille

terhi.hede@xamk.fi

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

100% osallistuminen lähiopetukseen ja hyväksytty koesuoritus antaa oikeuden STCW-sertifikaatin saamiseen. Sertifikaati on voimassa 5 vuotta.

Lisätiedot

Opiskelijan on osallistuttava kaikille lähiopetus- ja harjoituskerroille.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.04.2024 - 28.04.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 24

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Tomi Pahula
Vastuuopettaja

Tomi Pahula

Ryhmät
  • MSVKT21SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- suoritetaan järjestelmällisesti ja turvallisesti tietotekniikan eri osa-alueiden kytkentöjä ja mittauksia laboratorioympäristössä
- mittausten raportointi ja analysointi

Sisältö

- tiedonsiirtotekniikka
- digitaalinen tiedonsiirto
- langattomat tietoliikennejärjestelmät
- radioverkkosuunnittelu

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Kurssi toteutetaan läsnäolopakollisena laboratoriotyöskentelynä.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen pakollisiin laboratoriopäiviin ja niiden aikana tehtävien harjoitusten sekä raporttien ansioituneeseen suorittamiseen.

Esitietovaatimukset

Tietoliikenneverkot, datansiirto ja kyberturvallisuus

Lisätiedot

Opiskelijan on osallistuttava kaikille lähiopetus- ja harjoituskerroille.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

29.01.2024 - 28.04.2024

Opintopistemäärä

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Tomi Pahula
  • José Hernández
Vastuuopettaja

José Hernández

Ryhmät
  • MSVKT21SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- paikallisverkkojen ja väylien perusrakenteet
- protokollien merkitykset ja toimintatavat
- määritellä tietoturvan merkityksen eri verkoissa
- määritellä eri verkoissa käytettyjä salausmenetelmiä
- määritellä eri menetelmiä tietoturvan varmistamiseksi

Sisältö

- topologioiden rakenteet
- paikallisverkkojen ja väylien toimintaperiaatteet ja kaapeloinnit
- aktiivilaitteiden toimintaperiaatteet ja ominaisuudet
- aliverkkojen muodostaminen
- protokollien käsitteistö ja käytetyimmät sovellukset
- TCP/IP- ja OSI-arkkitehtuurit, protokollien perustoiminnot siirto-, verkko- ja kuljetuskerroksella, IP-palvelun laatu
- tietoturvaan liittyvät peruskäsitteet
- salausavaimet ja niiden käsittely
- tieto- ja tietoliikennejärjestelmien turvallisuus, käyttäjien hallinta ja todentaminen

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali.
Suomen automaatioseura RY : Automaation tietoturva
Granlund Kaj : Tietoliikenne

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen (lähi- ja verkko-opetus), hyväksytty tentti, hyväksytyt oppimistehtävät.

Esitietovaatimukset

Digitaalitekniikka

Ilmoittautumisaika

21.08.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

3 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

34 % Lähiopetus, 66 % Etäopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Marika Höglund
Vastuuopettaja

Marika Höglund

Ryhmät
  • MSVKT23SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa käyttää oppilaitoksen tietoteknistä ympäristöä. Hänellä on valmiudet hyödyntää tietotekniikkaa opiskelussaan ja hän osaa käyttää tekstinkäsittely-, taulukkolaskenta- ja esitysgrafiikkaohjelmia koulutusohjelmansa opiskelun vaatimalla tavalla.

Sisältö

Opiskelija osaa käyttää tekstinkäsittely- ja taulukkolaskentaohjelmien työelämässä ja opiskelussa tarvittavia toimintoja. Hän pystyy laatimaan PowerPoint -esityksiä. Hän osaa siirtää tietoa (upottaa/linkittää) MS Office -ohjelmien välillä. Opintojaksossa käytetään Microsoft Office -ohjelmia.

Opiskelumateriaali

Opettajan ilmoittama materiaali.
Learnissä oleva kurssiaineisto.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Word: Miten teet merkki- ja kappalemuotoiluja? Miten teet sivuasetuksia?
Miten lisäät ja muotoilet kuvia, WordArt- ja SmartArt-objekteja?
Miten palstoitat tekstin ja laadit ja muotoilet taulukoita ja käytät sarkaimia? Miten käytät, luot ja muotoilet
tyylejä? Miten laadit asiakirjamalliin perustuvia asiakirjoja? Miten
luot ja muotoilet sisällysluettelon ja lähdeluettelon? Miten jaat asiakirjan
osiin?
Excel: Miten laadit taulukon ja muotoilet sen sekä solun sisällön? Miten
käytät funktioita ja luot kaavoja? Miten teet suhteellisen ja absoluuttisen
soluviittauksen ja miten hyödynnät niitä tehokkaassa taulukkolaskennassa?
Miten lisäät työkirjaan kaavioita, yhdistelmäkaavioita ja miten
muotoilet niitä? Miten käsittelet (siirrät, kopioit, poistat, uudelleennimeät,
piilotat, suojaat, muotoilet) työkirjan taulukoita? Miten lajittelet
ja suodatat isoja taulukoita. Miten käytät haku-, jos-, summa.jos-,
laske.jos- ja laske.a-funktioita sekä teet pudotettavia luetteloja? Miten hyödynnät Pivot -toimintoja?
PowerPoint: Miten teet näyttävän diaesityksen, hyödynnät teemoja ja
muotoilet niitä? Miten hyödynnät erilaisia diojen rakennemalleja? Miten teet non-stop
sekä yleisölle pidettäviä esityksiä?
Suoritustapa: Osallistuminen opetukseen ja koe.
Opintojaksolla käytetään Office 2016 ohjelmia.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Word: Miten teet merkki- ja kappalemuotoiluja? Miten teet sivuasetuksia?
Miten lisäät ja muotoilet kuvia, WordArt- ja SmartArt-objekteja?
Miten palstoitat tekstin ja laadit ja muotoilet taulukoita ja käytät sarkaimia? Miten käytät, luot ja muotoilet
tyylejä? Miten laadit asiakirjamalliin perustuvia asiakirjoja? Miten
luot ja muotoilet sisällysluettelon ja lähdeluettelon? Miten jaat asiakirjan
osiin?
Excel: Miten laadit taulukon ja muotoilet sen sekä solun sisällön? Miten
käytät funktioita ja luot kaavoja? Miten teet suhteellisen ja absoluuttisen
soluviittauksen ja miten hyödynnät niitä tehokkaassa taulukkolaskennassa?
Miten lisäät työkirjaan kaavioita, yhdistelmäkaavioita ja miten
muotoilet niitä? Miten käsittelet (siirrät, kopioit, poistat, uudelleennimeät,
piilotat, suojaat, muotoilet) työkirjan taulukoita? Miten lajittelet
ja suodatat isoja taulukoita. Miten käytät haku-, jos-, summa.jos-,
laske.jos- ja laske.a-funktioita sekä teet pudotettavia luetteloja? Miten hyödynnät Pivot -toimintoja?
PowerPoint: Miten teet näyttävän diaesityksen, hyödynnät teemoja ja
muotoilet niitä? Miten hyödynnät erilaisia diojen rakennemalleja? Miten teet non-stop
sekä yleisölle pidettäviä esityksiä?
Suoritustapa: Osallistuminen opetukseen ja koe.
Opintojaksolla käytetään Office 2016 ohjelmia.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Word: Miten teet merkki- ja kappalemuotoiluja? Miten teet sivuasetuksia?
Miten lisäät ja muotoilet kuvia, WordArt- ja SmartArt-objekteja?
Miten palstoitat tekstin ja laadit ja muotoilet taulukoita ja käytät sarkaimia? Miten käytät, luot ja muotoilet
tyylejä? Miten laadit asiakirjamalliin perustuvia asiakirjoja? Miten
luot ja muotoilet sisällysluettelon ja lähdeluettelon? Miten jaat asiakirjan
osiin?
Excel: Miten laadit taulukon ja muotoilet sen sekä solun sisällön? Miten
käytät funktioita ja luot kaavoja? Miten teet suhteellisen ja absoluuttisen
soluviittauksen ja miten hyödynnät niitä tehokkaassa taulukkolaskennassa?
Miten lisäät työkirjaan kaavioita, yhdistelmäkaavioita ja miten
muotoilet niitä? Miten käsittelet (siirrät, kopioit, poistat, uudelleennimeät,
piilotat, suojaat, muotoilet) työkirjan taulukoita? Miten lajittelet
ja suodatat isoja taulukoita. Miten käytät haku-, jos-, summa.jos-,
laske.jos- ja laske.a-funktioita sekä teet pudotettavia luetteloja? Miten hyödynnät Pivot -toimintoja?
PowerPoint: Miten teet näyttävän diaesityksen, hyödynnät teemoja ja
muotoilet niitä? Miten hyödynnät erilaisia diojen rakennemalleja? Miten teet non-stop
sekä yleisölle pidettäviä esityksiä?
Suoritustapa: Osallistuminen opetukseen ja koe.
Opintojaksolla käytetään Office 2016 ohjelmia.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla ei ole TKI ja työelämäyhteistyötä.

Tentit ja muut määräajat

Ilmoitetaan myöhemmin kurssin Learn -alustalla.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointikriteerien taso 3: osaamisen alkuvaihe:
a) Osaat käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä.
b) Osaat etsiä tietoa opiskeluun liittyen keskeisistä tietolähteistä.
c) Osaat hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia.
e) Osaat käyttää keskeisiä opiskeluun liittyviä tietoteknisiä ohjelmistoja.

Ilmoittautumisaika

21.08.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 30

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Marko Saxell
  • Esa Huuhtanen
Ryhmät
  • MSVKT23SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Työturvallisuuskorttikoulutus: Työturvallisuuskorttikoulutus antaa perustiedot työympäristön vaaroista ja työsuojelusta yhteisellä työpaikalla. Työturvallisuuskorttikurssin suorittaneella on perustiedot yhteisen työpaikan yhteistoiminnasta ja yleisistä vaaroista, tiedot työturvallisuuden keskeisistä periaatteista ja hyvistä käytännöistä, perusvalmiudet omaksua työpaikka- ja työtehtäväkohtainen perehdyttäminen

Tulityökorttikoulutus: Tulityöt ovat erityistä vaaraa aiheuttavia töitä, joita säätelevät monet lait, säädökset ja määräykset. Tulitöitä ohjaava lainsäädäntö edellyttää tulitöihin ryhdyttäessä suunnitelmallisuutta, onnettomuuksien ennalta ehkäisyä ja onnettomuuksiin varautumista henkilöiden, ympäristön ja omaisuuden turvaamiseksi.

Sisältö

Koulutuksen hyväksytystä suorittamisesta myönnetään viisi vuotta (5) voimassa oleva, henkilökohtainen työturvallisuuskortti. Kortin kustannukset (n. 15 euroa) peritään opiskelijalta etukäteen. Maksua ei palauteta, vaikka opintosuoritus jäisi kesken.Oppimateriaalin saa etukäteen kurssimaksun (15 euroa) suoritusta vastaan opintotoimistosta. Tulityökorttikoulutus toteutetaan Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) tavoitteiden mukaisesti. Opintojaksoon liittyvä kirjanen "Tulitöihin ryhdyttäessä" jaetaan osanottajille opintojakson alkaessa. Kurssin suorittaminen edellyttää kaikille lähijaksoille osallistumista (100 %).

Opiskelumateriaali

Tunnilla jaettava opetusmateriaali

Yksilölliset oppimisväylät

Ei

TKI ja työelämäyhteistyö

Ei

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssien suoritukseen vaaditaan 100% osallistuminen

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Lisätiedot

Työturvallisuuskorttikoulutuksessa hyväksytty/hylätty. Kurssin voi myös suorittaa vapaasti markkinoilta löytyvällä Työturvallisuuskeskuksen valvomalla työturvallisuuskorttikurssilla. Hyväksyttyyn suoritukseen riittää, kun esittää voimassa olevan työturvallisuuskortin (AHOT-menettely).

Tulityökorttikoulutuksessa hyväksytty/hylätty. Opiskelijan on osallistuttava kaikille lähiopetus- ja harjoituskerroille. Hyväksytysti suoritettu loppukoe. Hyväksyttyyn suoritukseen riittää, kun esittää voimassa olevan tulityökortin (AHOT-menettely).

Opintojakson suoritettuaan opiskelija saa tulityökortin, jonka kustannukset (n. 15 euroa) peritään opiskelijalta etukäteen. Maksua ei palauteta, vaikka opintosuoritus jäisi kesken. Suomessa myönnetty tulityökortti on voimassa Pohjoismaissa ja vastaavasti muissa Pohjoismaissa myönnetty tulityökortti hyväksytään Suomessa.

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

29.01.2024 - 28.04.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Tapani Alastalo
Vastuuopettaja

Tapani Alastalo

Ryhmät
  • MSVKT21SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito
- turvasuunnitelman käyttö, ylläpito ja opastaminen
- turvariskien, -uhkien ja haavoittuvuuden arviointi
- säännöllisten tarkastusten tekeminen turvallisuuden ja turvatoimien ylläpitämiseksi
- kannustaminen turvatioetoisuuteen ja valppauteen
- perustiedot varustamon ja satamarakenteiden turvatoimista ja turvauhkista

Sisältö

- turvasuunnitelmien kehittäminen, käyttöön otto, ylläpito ja ohjeistaminen
- turvauhkien ja haavoittuvuuksien tunnistaminen ja arviointi
- menetelmät aluksella ja satamissa olevien turvatoiminen tarkastamiseksi ja seuraamiseksi
- turvajärjestelmien ja –laitteiden toiminta ja testaaminen
- laivan ja maaorganisaatioiden turvavalmiuden ja valppauden edistäminen
- turvaharjoitusten ja koulutuksen suunnittelu

Aluksen turvapäällikön koulutus mallikurssin 3.19, yhtiön turvapäällikkö mallikurssin 3.20 sekä satamarakenteen turvapäällikkö mallikurssin 3.21 mukaisesti, muiden määräyksien ja ohjeiden mukaan.

Opiskelumateriaali

ISPS-koodi

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen.
Luennot, oppimis- ja harjoitustehtävät.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
N/A

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Mahdollisesti yhteistyötahojen luentoja eri osa-alueilta:
Varustamot, satamat, viranomaiset

Lisätietoja opiskelijoille

Opiskelijan on osallistuttava kaikille lähiopetus- ja harjoituskerroille.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssi aktiivisuus, tehdyt tehtävät ja harjoitukset.

Esitietovaatimukset

Turvatoimikoulutus (A-VI/6-1, A-VI/6-2)

Lisätiedot

Opiskelijan on osallistuttava kaikille lähiopetus- ja harjoituskerroille.

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

25.09.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Niko Puurtinen
Vastuuopettaja

Niko Puurtinen

Ryhmät
  • MSVKT22SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- vaihtosähköpiirien käsitteet ja komponentit
- vaihtosähköpiirien laskentamenetelmät
- osaa analysoida vaihtosähköpiirin toiminnan

Sisältö

- vaihtosähköpiirien käsitteet
- jännite- ja virtalähteet
- passiiviset peruskomponentit
- laskenta- ja analysointimenetelmät

Opiskelumateriaali

Luennoilla jaettava materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen, ohjaukseen ja harjoitustöihin.
Luennot, oppimistehtävät, verkkotyöskentely ja mahdollinen laboratoriotyöskentely.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, hyväksytyt oppimis- ja harjoitustehtävät ja tentti.

Esitietovaatimukset

Tasasähköpiirit

Ilmoittautumisaika

08.01.2024 - 14.01.2024

Ajoitus

08.01.2024 - 28.04.2024

Opintopistemäärä

2 op

Virtuaaliosuus

0.5 op

Toteutustapa

75 % Lähiopetus, 25 % Etäopetus

Yksikkö

Yhteisten opintojen koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Leena Griinari
Ryhmät
  • MIKT24KA
    Merenkulun insinööri, päivätoteutus
  • MSVKT22SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelijakirjoittaa muodoltaan, sisällöltään ja kieliasultaan huoliteltuja asiatekstejä ja asiakirjojatuntee keskeiset kielenhuolto-ohjeetselviytyy hyvin työelämän ryhmäviestintätilanteissaosaa kehittää esiintymisvalmiuksiaan työelämäntarpeisiin.

Sisältö

- asiakirjat ja asiatekstit
- kielenhuolto
- esiintymistekniikka ja -harjoitukset
- kokoukset ja neuvottelut

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaali löytyy Learn-alustalta ja sen linkeistä.

Yksilölliset oppimisväylät

Lukujärjestyksen mukainen opetus, osittainen osaamisen tunnistaminen tai aiemmin suorituksen hyväksiluku.

TKI ja työelämäyhteistyö

Ei työelämäyhteistyötä, mutta tehtävät perustuvat työelämään.

Tentit ja muut määräajat

Sovitaan lähitapaamisissa.

Kansainvälinen yhteistyö

Ei ole.

Opiskelijan työmäärä

2 op on 54 tuntia työskentelyä.
Lähiopetusta 5 x 3 h ja verkko-opiskelua n. 12 tuntia. Loput itsenäistä työskentelyä.

Toteutuksen osien kuvaus

Esiintymistaito 0,5 op
Työelämän kirjoittaminen 1 op
Kokous- ja neuvottelutaito 0,5 op

Lisätietoja opiskelijoille

Yhteys opettajaan: leena.griinari@xamk.fi

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Arviointiasteikko: Kiitettävä (5), hyvä (4-3), tyydyttävä (2-1): hylätty (0). Hyväksytty suoritus edellyttää aktiivista osallistumista opetukseen. Aktiivinen osallistuminen tarkoittaa seuraavaa:Opiskelija on läsnä 75 %:ssa opintojakson lähiopetuksesta, ellei opintojakson toteutuksen kuvauksessa toisin ohjeisteta. Kieltenopettajat pitävät läsnäolorekisteriä lähiopetukseen osallistumisesta. Opintojaksoa, joka on hylätty poissaolojen takia, ei voi tenttiä, vaan opetukseen on osallistuttava uudelleen.Opiskelija ottaa osaa opettajan ohjeistamiin aktiviteetteihin lähiopetuksessa.Opiskelija tekee koti- ja etätehtävät opettajan antamien ohjeiden ja aikataulun mukaisesti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssin kolme tehtävää arvioidaan asteikolla 1 - 5.

Ilmoittautumisaika

06.04.2023 - 21.04.2023

Ajoitus

25.09.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Anne Gango
Vastuuopettaja

Anne Gango

Ryhmät
  • MSVKT22SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- käytännön työskentelytiedot asiaankuuluvista IMO:n sopimuksista, jotka koskevat merellisen ympäristön suojelua
- suoritettavista varotoimenpiteistä, menetelmistä sekä laitteistoista merellisen ympäristön saastumisen ehkäisemiseksi

Sisältö

- yhteenveto meriympäristön suojeluun liittyvistä määräyksistä ja sopimuksista sekä toimenpiteet aluksella päästöjen ehkäisemiseksi
- laitteistot ja järjestelmät
- MARPOL 73/78 -sopimus
- ilmansuojelu ja erityisalueet
- Oil Pollution Act (OPA)
- vaarallisten nestemäisten aineiden luokitteluperusteet (GESAMP)
- P&A-manuaali
- Marpol-tarkastukset
- antifouling-maalit

Opiskelumateriaali

Learnissa olevat materiaalit.

Yksilölliset oppimisväylät

Kaikilla tavoilla opiskeltaessa hyväksytysti suoritettu tentti.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Tentit ja muut määräajat

Lopputentti.

Arviointiasteikko

1-5

Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 25.02.2024

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Tapani Alastalo
Ryhmät
  • MSVKT20SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- laivan käyttöä avustavat digitaaliset sovellukset ja näiden toimintaperaatteet

Sisältö

- digitalisaatio laivateknologiassa
- teollinen internet
- etävalvonta ja -ohjaus
- lisätty todellisuus

Opiskelumateriaali

Learn alustalla jaettava oppimateriaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen.
Luennot, oppimis- ja harjoitustehtävät.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
N/A

Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon voi mahdollisesti sisältyä TKI- ja työelämäyhteistyötä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Suoritettu tentti, kurssi aktiivisuus, tehdyt tehtävät ja harjoitukset.

Esitietovaatimukset

Laivojen sähkö- ja automaatiojärjestelmät 2

Ilmoittautumisaika

21.08.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

04.09.2023 - 18.12.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

12 - 40

Koulutus
  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka
Opettaja
  • Arto Harmonen
Vastuuopettaja

Arto Harmonen

Ryhmät
  • MSVKT23SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Tieto, ymmärrys ja taito:
- öljy- ja kemikaalisäiliöalustyypeistä, sekä niiden lastijärjestelmistä ja lastien ominaisuuksista
- säiliöalustoimintoihin liittyvien vaarojen ja vaaroilta suojautumisen perusteista
- säiliöaluksien turvallisuuskulttuurin ja -johtamisen perusteista

Sisältö

- säiliöalustyypit ja rakenne
- lastinkäsittelyjärjestelmät
- lastien fysikaaliset ominaisuudet
- terveys-, ympäristö- sekä palo- ja reaktiivusuusvaarat
- perustiedot vaarojen hallitsemiseksi
- käyttöturvallisuustiedotteet
- turvallisen lasti- ja vahtitoiminnan perusteet ja meriympäristön suojelu

Opiskelumateriaali

Tunneilla jaettava materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen.
Luennot sekä oppimis- ja harjoitustehtävät.

TKI ja työelämäyhteistyö

Ei sisälly

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Lisätiedot

Opiskelijan on osallistuttava kaikille lähiopetus- ja harjoituskerroille.