Logistiikan koulutus
Opintojen tavoite
Logistiikan insinööriopinnot suoritettuasi osaat ohjata ja kehittää logistiikan prosesseja, joissa keskitytään materiaalitarpeiden suunnitteluun ja ohjaukseen. Tunnet eri tyyppiset kuljetusmuodot, varastonohjauksen, hankinnan, logistiikan ohjaamisen ja johtamisen periaatteet. Osaat huomioida asiakkaan tarpeiden, laadun ja kannattavuuden merkityksen työssäsi.
Osaamistasi ovat logistiikkaprosessien suunnittelu, toteuttaminen ja kehittäminen. Osaat huomioida turvallisuuden, vastuullisuuden ja kansainvälisen toimintaympäristön asettamat vaatimukset sekä digitalisaation ja uuden teknologian tuomat mahdollisuudet. Viestintä- ja vuorovaikutustaidot korostuvat logistisessa toimintaverkostossa. Logistiikan teknistä erityisosaamista voit hankkia itsellesi muun muassa älylogistiikan, robotiikan ja automaation aloilta.
Xamkin logistiikan koulutus tekee tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa mahdollistaen yritysvierailut ja vierailevat luennoitsijat. Yritysyhteistyö helpottaa sinua löytämään itsellesi opinnäytetyötoimeksiantoja ja työharjoittelupaikkoja.
Laajasta teknis-kaupallisesta koulutuksesta valmistuttuasi voit toimia monipuolisesti erilaisissa logistiikan esimies- ja asiantuntijatehtävissä. Logistiikan alalla pääset näköalapaikalle elinkeinoelämään kansainvälisten toimitusverkostojen pariin.
Koulutuksen sisältö
Logistiikkainsinöörin koulutuksen laajuus on 240 opintopistettä.
Koulutus koostuu ydinosaamisen ja täydentävän osaamisen opinnoista. Lisäksi täydennät ammattitaitoasi vapaasti valittavilla opinnoilla.
Ydinosaamisen opinnot (165 op) sisältävät insinöörin matemaattis-luonnontieteellisiä opintoja ja liiketalouden perusteet. Saat vahvat tiedot logistiseen ajatteluun, yleiset työelämävalmiudet, johtamistaidot ja kieliopintojen osaamisen.
Täydentävän osaaminen opinnoissa (80 op) hankit erityisosaamista logistiikan hallinnan, liiketoiminnan johtamisen ja kansainvälisten kuljetusten alalta.
Vapaasti valittavissa opinnoissa (15 op) täydennät logistista osaamistasi Venäjän-kuljetusten ja logistiikan, digitalisaation tai yrittäjyyden ja innovaatioiden alalta.
Koulutuksen vahvuutena on kattava tarjonta kansainvälisen logistiikan ja logistiikan IT-ratkaisujen opintoja. Lisäksi opetuksessa hyödynnetään koulutuksen erityisosaamista Venäjän-logistiikassa. Opintojasi voit laajentaa erikoistumalla Venäjän-kauppaan tai valitsemalla opintoja tietotekniikan, merenkulun ja liiketoiminnan logistiikan koulutuksista.
Keskeinen osa koulutusta ovat laajat, osittain ammattiaineisiin perustuvat kieliopinnot, case-tehtävät ja ryhmätyöt.
Opintojen toteutus ja joustavat oppimisväylät
Päivätoteutuksessa opetus on pääasiassa kontaktiopetusta Xamkin Kotkan kampuksella. Osa opinnoista on verkkototeutuksina.
Monimuotototeutuksessa opiskelet itsenäisesti, mutta ohjatusti. Opiskelua ohjataan pääsääntöisesti perjantaisin ja lauantaisin Kotkassa järjestettävillä lähipäivillä. Lähiviikonloppuja on noin 3 - 4 viikon välein syyskuusta toukokuuhun. Monimuoto-opiskelu on suunniteltu tehtäväksi työn ohessa ja se soveltuu vain henkilöille, joilla on jo työkokemusta. Työkokemuksen ei tarvitse olla alakohtaista.
Monimuotototeutuksessa pääosa työstä tehdään itsenäisesti kotona ja verkossa. Voit tehdä tehtävät silloin kun sinulle itsellesi parhaiten sopii. Opintojen määräajoista kiinni pitäminen, esimerkiksi tehtävien palauttaminen ajallaan ja sitä kautta opintojen eteneminen on omalla vastuullasi. Monimuoto-opiskelu vaatiikin omatoimisuutta ja omien aikataulujen hallintaa.
Opintojen alkuvaiheessa kanssasi tehdään henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS), jossa huomioidaan työkokemuksesi ja elämäntilanteesi. Aikaisemmin soveltuvin osin suorittamasi opinnot tai osaamisesi voidaan huomioida opinnoissasi, kun haet osaamisesi tunnustamista (HOT) oman koulutuksesi opetussuunnitelman tavoitteiden mukaisessa osaamisessa. Hyväksiluettavan osaamisen olet voinut saavuttaa aiemmilla opintosuorituksilla tai muulla tavoin, esimerkiksi työssä.
Opinnoissasi hyödynnetään monipuolisesti erilaisia oppimismenetelmiä ja -ympäristöjä. Perinteisen kontaktiopetuksen lisäksi opintoihisi sisältyy muun muassa itsenäisesti suoritettavia oppimistehtäviä ja tenttejä, ryhmätyöskentelyä sekä verkko-opintoja. Harjoittelun myötä työelämä on koulutuksessa mukana koko opintojesi ajan.
Opintojen ohjaus
Xamkissa tuetaan opiskelijoita kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa. Opiskelusi tukena ovat opiskelijavastaavat ja opiskelijatutorit, jotka ohjaavat muun muassa opiskeluympäristöjä ja opiskelukäytäntöjä koskevissa asioissa. Käytettävissäsi kampuksilla on myös opiskelijapalveluneuvojan, opiskelijakuraattorin, opintopsykologin ja opiskeluterveydenhuollon palvelut. Lue lisää opiskelijan hyvinvoinnista.
BYOD – Bring Your Own Device
Xamkin opiskelijoilta edellytetään omien päätelaitteiden (esim. kannettavien tietokoneiden) käyttöä. Lisätietoja löydät Xamkin verkkosivulta.
Uramahdollisuudet
Logistiikan insinöörin koulutuksen suoritettuasi voit toimia monenlaisissa esimies- ja asiantuntijatehtävissä, joissa tarvitaan liiketoiminnan ja logistiikan tuntemusta. Logistiikkainsinöörit työllistyvät tyypillisesti toimitusketjun eri osa-alueiden asiantuntijoiksi ja esimiehiksi.
Koulutus tarjoaa hyvät valmiudet suunnittelun, kehittämisen, ohjaamisen ja johtamisen eri tehtäviin. Voit sijoittua myös laadunhallinnan, asiakaspalvelun tai hallinnon työtehtäviin yrityksissä, kuntien ja valtion palveluksessa.
Tyypillisiä tehtävänimikkeitä ovat muun muassa
• ajojärjestelijä
• hankintapäällikkö
• kuljetuspäällikkö
• kuljetussuunnittelija
• logistiikkapäällikkö
• myyntipäällikkö
• ostaja
• terminaalipäällikkö
• tuotannonsuunnittelija
• varastoesimies
TKI ja työelämäyhteistyö
Xamk tekee yhteistyötä yritysten kanssa mahdollistaen erilaisia projekteja, yritysvierailuja ja vierailevia luennoitsijoita. Yritysyhteistyö helpottaa opinnäytetyö- ja työharjoittelupaikkojen löytämistä.
Työelämälähtöisissä projekteissa osaamisesi kasvaa tietojen, taitojen ja asenteiden osalta. Elinkeinoelämään tutustumisen lisäksi yhteistyö tuo sinulle yhteyksiä alueen yrityksiin ja muihin sidosryhmiin jo opintojesi aikana.
Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeissa (TKI) sinulla on mahdollisuus tehdä yhteistyötä alueen toimijoiden, korkeakoulun henkilöstön ja eri opiskelijoiden kanssa.
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Kielet ja viestintä, Kotka
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Englanti
- Suomi
Paikat
20 - 50
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Tarmo Ahvenainen
Vastuuhenkilö
Tarmo Ahvenainen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SPLogistiikka, insinöörikoulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
Osaat käyttää alasi perussanastoa aktiivisesti englanniksi.
Osaat toimia englannin kielellä erilaisissa oman alasi suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa eurooppalaisen viitekehyksen tasolla B2..
Osaat etsiä tietoa alasi englanninkielisistä lähteistä ja soveltaa sitä eri opiskelu- ja työelämän tilanteissa.
Sisältö
Mitä keskeistä ammattisanastoa tarvitset?
Kuinka etsit tietoa oman alasi lähteistä ja sovellat sitä?
Miten toimit suullisissa viestintätilanteissa ja kuinka laadit alasi tekstejä?
Miten opiskelu- ja työyhteisössä viestitään englannin kielellä?
Opiskelumateriaali
Opettajan Learnissa jakama materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Jos sinulla on kansainvälistä työkokemusta logistiikkainsinöörille tyypillisistä työtehtävistä tai muutoin työelämässä hankittu vastaava kielitaito, voit anoa opintojakson suorittamista näytöllä.
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei TKI- ja työelämäyhteyttä.
Tentit ja muut määräajat
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Kansainvälinen yhteistyö
Kurssilla tehdään esitys yhteistyössä ranskalaisen ISEL-korkeakoulun kanssa.
Opiskelijan työmäärä
5 op = 135h
13 x 2 = 26h lähiopetusta.
109 h itsenäistä yksilö- ja pienryhmätyöskentelyä
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Kyky toimia englannin kielellä erilaisissa oman alan suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa pääsääntöisesti eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) tasolla B1.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Kyky toimia englannin kielellä erilaisissa oman alan suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa pääsääntöisesti eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) tasolla B2.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kyky toimia englannin kielellä erilaisissa oman alan suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa pääsääntöisesti eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) tasolla C1.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Pakolliset pienet tehtävät asteikolla hyväksytty/hylätty.
Opintojakson arvosana perustuu numeerisesti arvioitaviin tehtäviin:
Kirjoitustentti (20%)
Suullinen tentti (20%)
Esitys (20%)
Soveltava kotitentti (30%)
Palautetut vapaaehtoiset tehtävät (10%)
Arviointi perustuu Euroopan neuvoston viitekehyksen kielitaidon arviointiasteikkoon.
Esitietovaatimukset
Jos sinut on lähtötasotestin perusteella ohjattu Englannin tehovalmennus -opintojaksolle, sinun on suoritettava se hyväksytysti tai hankittava itse valmentavan opintojakson sisältöä vastaavat tiedot ennen ammattienglannin opintojakson alkamista.
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
4 op
Toteutustapa
20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus
Yksikkö
Kielet ja viestintä, Kotka
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Englanti
- Suomi
Paikat
20 - 50
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Tarmo Ahvenainen
Vastuuhenkilö
Tarmo Ahvenainen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Osaat käyttää alasi perussanastoa aktiivisesti englanniksi.
Osaat toimia englannin kielellä erilaisissa oman alasi suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa eurooppalaisen viitekehyksen tasolla B2..
Osaat etsiä tietoa alasi englanninkielisistä lähteistä ja soveltaa sitä eri opiskelu- ja työelämän tilanteissa.
Sisältö
Mitä keskeistä ammattisanastoa tarvitset?
Kuinka etsit tietoa oman alasi lähteistä ja sovellat sitä?
Miten toimit suullisissa viestintätilanteissa ja kuinka laadit alasi tekstejä?
Miten opiskelu- ja työyhteisössä viestitään englannin kielellä?
Opiskelumateriaali
Opettajan Learnissa jakama materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Jos sinulla on kansainvälistä työkokemusta logistiikkainsinöörille tyypillisistä työtehtävistä tai muutoin työelämässä hankittu vastaava kielitaito, voit anoa opintojakson suorittamista näytöllä.
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei TKI- ja työelämäyhteyttä.
Tentit ja muut määräajat
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Kansainvälinen yhteistyö
Kurssilla tehdään esitys yhteistyössä ranskalaisen ISEL-korkeakoulun kanssa.
Opiskelijan työmäärä
5 op = 135h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Kyky toimia englannin kielellä erilaisissa oman alan suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa pääsääntöisesti eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) tasolla B1.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Kyky toimia englannin kielellä erilaisissa oman alan suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa pääsääntöisesti eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) tasolla B2.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kyky toimia englannin kielellä erilaisissa oman alan suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa pääsääntöisesti eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) tasolla C1.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Pakolliset pienet tehtävät asteikolla hyväksytty/hylätty.
Opintojakson arvosana perustuu numeerisesti arvioitaviin tehtäviin:
Kirjoitustentti (20%)
Suullinen tentti (20%)
Esitys (20%)
Soveltava kotitentti (30%)
Palautetut vapaaehtoiset tehtävät (10%)
Arviointi perustuu Euroopan neuvoston viitekehyksen kielitaidon arviointiasteikkoon.
Esitietovaatimukset
Jos sinut on lähtötasotestin perusteella ohjattu Englannin tehovalmennus -opintojaksolle, sinun on suoritettava se hyväksytysti tai hankittava itse valmentavan opintojakson sisältöä vastaavat tiedot ennen ammattienglannin opintojakson alkamista.
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 07.05.2023
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Yhteisten opintojen koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
- roo.sv
Paikat
20 - 40
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Marie Laaksonen
Vastuuhenkilö
Marie Laaksonen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Osaat toimia oman alasi viestintätilanteissa ruotsin kielellä sekä suullisesti että kirjallisesti.
Tunnet alasi keskeisen termistön ja pystyt hyödyntämään kielitaitoasi asiantuntijatehtävissä.
Tavoitetasona on eurooppalaisen viitekehyksen tasoa B1 sekä asetusta 18.12.2014/1129 vastaava osaaminen.
Suoritettuasi opintojakson arvosanalla 3
· ymmärrät selkeää yleiskielistä puhetta ja työelämän puheviestintää.
· käytät perusrakenteita jokseenkin virheettömästi sekä suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.
· puhut kohtalaisen sujuvasti niin, että satunnaiset sanaston, ääntämisen tai lauserytmin epätarkkuudet eivät aiheuta väärinymmärryksiä.
· ymmärrät pääkohdat ammatillisista teksteistä ja pystyt reagoimaan niihin sekä suullisesti että kirjallisesti.
· osaat kertoa keskeiset asiat koulutuksestasi ja työkokemuksestasi esim. työnhakutilanteessa.
· osaat kertoa ja keskustella alasi keskeisimmistä asioista (esimerkiksi yritysten ja organisaatioiden toiminta, tuotteet, prosessit ja palvelut).
Sisältö
Mitä koulutukseen, työympäristöön ja työtehtäviin liittyvää sanastoa tarvitset ruotsiksi?
Miten toimit ruotsin kielellä työelämän viestintätilanteissa, esimerkiksi sähköpostissa, puhelimessa ja tapaamisissa?
Mitä oman ammattialasi ja toimintaympäristösi keskeistä perustermistöä tarvitset?
Opiskelumateriaali
Materiaali Learnissa
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä: Tämä on logistiikan monimuoto-opiskelijoille tarkoitettu toteutus, joka sisältää myös lähiopetusta ja verkkotunteja.
Työhön integroitu oppimisväylä: voit neuvotella opettajan kanssa integrointimahdollisuudesta ennen opintojakson alkua.
TKI ja työelämäyhteistyö
Työelämän ja oman alan sanastoa ja viestintätilanteita.
Tentit ja muut määräajat
Uusinnat syksyllä 2023
Opiskelijan työmäärä
135 t
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Suullinen ja kirjallinen taito arvioidaan erikseen. Arvioinnin taustalla valtakunnalliset arviointikriteerit.
Tehtävät arvioidaan hyväksytty - täydennettävä - hylätty.
Esitietovaatimukset
Jos sinut on lähtötasotestin perusteella ohjattu ruotsin tehovalmennukseen, sinun on suoritettava se hyväksytysti tai hankittava itse valmentavan kurssin sisältöä vastaavat tiedot ennen ammattiruotsin alkamista.
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
1 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Yhteisten opintojen koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
- roo.sv
Paikat
20 - 40
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Marie Laaksonen
Vastuuhenkilö
Marie Laaksonen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SPLogistiikka, insinöörikoulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
Osaat toimia oman alasi viestintätilanteissa ruotsin kielellä sekä suullisesti että kirjallisesti.
Tunnet alasi keskeisen termistön ja pystyt hyödyntämään kielitaitoasi asiantuntijatehtävissä.
Tavoitetasona on eurooppalaisen viitekehyksen tasoa B1 sekä asetusta 18.12.2014/1129 vastaava osaaminen.
Suoritettuasi opintojakson arvosanalla 3
· ymmärrät selkeää yleiskielistä puhetta ja työelämän puheviestintää.
· käytät perusrakenteita jokseenkin virheettömästi sekä suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.
· puhut kohtalaisen sujuvasti niin, että satunnaiset sanaston, ääntämisen tai lauserytmin epätarkkuudet eivät aiheuta väärinymmärryksiä.
· ymmärrät pääkohdat ammatillisista teksteistä ja pystyt reagoimaan niihin sekä suullisesti että kirjallisesti.
· osaat kertoa keskeiset asiat koulutuksestasi ja työkokemuksestasi esim. työnhakutilanteessa.
· osaat kertoa ja keskustella alasi keskeisimmistä asioista (esimerkiksi yritysten ja organisaatioiden toiminta, tuotteet, prosessit ja palvelut).
Sisältö
Mitä koulutukseen, työympäristöön ja työtehtäviin liittyvää sanastoa tarvitset ruotsiksi?
Miten toimit ruotsin kielellä työelämän viestintätilanteissa, esimerkiksi sähköpostissa, puhelimessa ja tapaamisissa?
Mitä oman ammattialasi ja toimintaympäristösi keskeistä perustermistöä tarvitset?
Opiskelumateriaali
Verkossa
Yksilölliset oppimisväylät
Tämä on työviikkopohjaisen oppimisväylän toteutus logistiikan päiväryhmän opiskelijoille. Opetusta on työjärjestyksen mukaan, minimiläsnäolovelvollisuus 50 %.
Opintoja nopeuttava tai työhön integroitu väylä: ota yhteys opettajaan hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen selvittämiseksi, onko väylä mahdollinen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Työelämän ja oman alan sanastoa ja viestintätilanteita.
Tentit ja muut määräajat
Tentit huhtikuussa.
Uusinnat syksyllä 2023, tarkemmat ajat ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opiskelijan työmäärä
135 t
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Suullinen ja kirjallinen kielitaito arvioidaan erikseen, valtakunnalliset arviointikriteerit.
Oppimistehtävät: hyväksytty - täydennettävä - hylätty.
Esitietovaatimukset
Jos sinut on lähtötasotestin perusteella ohjattu ruotsin tehovalmennukseen, sinun on suoritettava se hyväksytysti tai hankittava itse valmentavan kurssin sisältöä vastaavat tiedot ennen ammattiruotsin alkamista.
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Tuula Kuparinen
Vastuuhenkilö
Tuula Kuparinen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SPLogistiikka, insinöörikoulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
Osaat kuvata asiakaslähtöisen markkinoinnin osa-alueet ja sen tavoitteet ja tehtävät. Osaat analysoida asiakkaan ostokäyttäytymistä ja määritellä segmentointiperusteet kohderyhmien valinnassa. Osaat arvioida digitaalisen toimintaympäristön vaikutuksia organisaation asiakaslähtöiseen markkinointiin. Osaat suunnitella perustellut markkinoinnin kilpailukeinoratkaisut huomioiden tuotteen elinkaari, markkinoinnin tavoitteet ja vastuullisuus.
Sisältö
Mikä on asiakaslähtöisen markkinoinnin ja suhdemarkkinointiajattelun tavoite ja merkitys organisaation toiminnassa? Miten digitaalinen talous ja toimintaympäristö vaikuttavat markkinoinnin suunnittelussa? Miten asiakkaan ostokäyttäytyminen ja segmentointi huomioidaan tavoitteita ja kohderyhmiä määritettäessä? Mitä ovat markkinoinnin kilpailukeinot ja miten niitä käytetään organisaation tavoitteiden saavuttamiseksi?
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 16.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Anni Lippo
Vastuuhenkilö
Anni Lippo
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Osaat kuvata asiakaslähtöisen markkinoinnin osa-alueet ja sen tavoitteet ja tehtävät. Osaat analysoida asiakkaan ostokäyttäytymistä ja määritellä segmentointiperusteet kohderyhmien valinnassa. Osaat arvioida digitaalisen toimintaympäristön vaikutuksia organisaation asiakaslähtöiseen markkinointiin. Osaat suunnitella perustellut markkinoinnin kilpailukeinoratkaisut huomioiden tuotteen elinkaari, markkinoinnin tavoitteet ja vastuullisuus.
Sisältö
Mikä on asiakaslähtöisen markkinoinnin ja suhdemarkkinointiajattelun tavoite ja merkitys organisaation toiminnassa? Miten digitaalinen talous ja toimintaympäristö vaikuttavat markkinoinnin suunnittelussa? Miten asiakkaan ostokäyttäytyminen ja segmentointi huomioidaan tavoitteita ja kohderyhmiä määritettäessä? Mitä ovat markkinoinnin kilpailukeinot ja miten niitä käytetään organisaation tavoitteiden saavuttamiseksi?
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 20
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Vesa Kankkunen
Vastuuhenkilö
Vesa Kankkunen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Tunnet hydrauliikan ja pneumatiikan perusteet
Tunnet mittaus- ja säätötekniikan perusteet
Tunnet ohjelmoitavien logiikoiden perusteet
Ymmärrät turvallisuuden merkityksen automaatiossa.
Sisältö
Mitkä ovat hydrauliikan ja pneumatiikan perusasiat?
Mitä mittaus- ja säätötekniikka käsittää?
Miten ohjelmoitavia logiikoita ohjataan?
Mikä on turvallisuuden merkitys automaatiossa?
Opiskelumateriaali
Learn
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakso sisältää lähiopetusta, harjoitustehtäviä ja itsenäistä opiskelua
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Opiskelija osallistuu opetukseen tarvittavin osin ja tekee oppimistehtäviä Learn -alustalla
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelija osallistuu opetukseen tarvittavin osin ja tekee oppimistehtäviä Learn -alustalla.
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 20
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Vesa Kankkunen
Vastuuhenkilö
Vesa Kankkunen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM1Logistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Tunnet hydrauliikan ja pneumatiikan perusteet
Tunnet mittaus- ja säätötekniikan perusteet
Tunnet ohjelmoitavien logiikoiden perusteet
Ymmärrät turvallisuuden merkityksen automaatiossa.
Sisältö
Mitkä ovat hydrauliikan ja pneumatiikan perusasiat?
Mitä mittaus- ja säätötekniikka käsittää?
Miten ohjelmoitavia logiikoita ohjataan?
Mikä on turvallisuuden merkitys automaatiossa?
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakso sisältää lähiopetusta, harjoitustehtäviä ja itsenäistä opiskelua
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Opiskelija osallistuu opetukseen tarvittavin osin ja tekee oppimistehtäviä Learn -alustalla
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelija osallistuu opetukseen tarvittavin osin ja tekee oppimistehtäviä Learn -alustalla.
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 20
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Vesa Kankkunen
Vastuuhenkilö
Vesa Kankkunen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM2Logistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Tunnet hydrauliikan ja pneumatiikan perusteet
Tunnet mittaus- ja säätötekniikan perusteet
Tunnet ohjelmoitavien logiikoiden perusteet
Ymmärrät turvallisuuden merkityksen automaatiossa.
Sisältö
Mitkä ovat hydrauliikan ja pneumatiikan perusasiat?
Mitä mittaus- ja säätötekniikka käsittää?
Miten ohjelmoitavia logiikoita ohjataan?
Mikä on turvallisuuden merkitys automaatiossa?
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakso sisältää lähiopetusta, harjoitustehtäviä ja itsenäistä opiskelua
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Opiskelija osallistuu opetukseen tarvittavin osin ja tekee oppimistehtäviä Learn -alustalla
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelija osallistuu opetukseen tarvittavin osin ja tekee oppimistehtäviä Learn -alustalla.
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
05.09.2022 - 02.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Englanti
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Tuula Kuparinen
Vastuuhenkilö
Tuula Kuparinen
Opiskelijaryhmät
-
LLKT22SDDouble Degree in Business Logistics
-
LOKT22SDDouble Degree in Logistics Engineering
-
LOKT20SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Tunnet e-liiketoiminnan eri muodot
Tiedät, miten luodaan ja kehitetään e-liiketoiminnan ratkaisuja
Osaat soveltaa parhaita e-liiketoiminan käytäntöjä
Tiedät e-liiketoiminnan haasteet ja keinot vastata näihin haasteisiin
Sisältö
Mitkä ovat e-liiketoiminan eri muodot?
Miten luodaan ja kehitetään e-liiketoiminnan ratkaisuja?
Mitkä ovat e-liiketoiminnan parhaita käytäntöjä?
Mitkä ovat e-liiketoiminnan haasteet ja keinot vastata niihin?
Opiskelumateriaali
Kirjallisuus
Xu, J., Quaddus, M. A., Quaddus, M. & Mohammed Quaddus. 2009. E-business In The 21st Century: Realities, Challenges And Outlook. WSPC.
Tentit ja muut määräajat
Ilmoitetaan Learn -oppimisympäristössä
Opiskelijan työmäärä
5 op / 135 h
Lähiopetus, 5 * 2,5 h
Verkko-ohjaus, 5 * 1,5 h
Tentit, 2 * 1 h
Itsenäinen työskentely 125
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakso toteutetaan monimuoto-opintoina sisältäen lähiopetusta sekä itsenäistä työskentelyä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojaksolla on kaksi tenttiä ja yksi ryhmätehtävä
Ryhmätehtävä ja tentit arvioidaan asteikolla 1-5.
Tentti 1 on 30%, tentti 2 on 30% opintojakson arvosanasta.
Ryhmätehtävä on 40% opintojakson arvosanasta.
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 29.04.2023
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
0 - 40
Tutkinto-ohjelma
- Liiketoiminnan logistiikan koulutus
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Salla Vaahersalo
Vastuuhenkilö
Salla Vaahersalo
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Eettisyys kysyntä-toimitusketjuissa 2 op.
Opiskelija tietää mitä tarkoittaa eettinen kysyntä-toimituskejtu ja mitä kestävyys ja yritysvastuu tarkoittavat kysyntä-toimitusketjuissa. Opiskelija tuntee eettisyyden merkityksen ja syyt eettisten kysyntä-toimitusketjujen kehittämiseen.
Tarkkailu ja mittaaminen 1 op
Opiskelija tietää kestävyyden mittaamisen perusmenetelmät.
Valtionjohdon rooli 1 op
Opiskelija tuntee valtionjohdon roolin kestävyyden edistämisessä.
Eettisyyden tukeminen 1 op
Opiskelija ymmärtää miten lean- ja vihreä ajattelu tukevat eettisyyttä kysyntä-toimitusketjuissa.
Sisältö
Eettisyys kysyntä-toimitusketjuissa 2 op.
Mitä tarkoittavat logistiikkka ja SCM/DSCM?
Mitä eettisyys on kysyntä-toimitusketjuissa?
Mitkä tekijät kannustavat tai pakottavat eettisyyden huomioimiseen kysyntä-toimitusketjuissa?
Tarkkailu ja mittaaminen 1 op
Miten ja miksi kestävyyttä mitataan?
Valtionjohdon rooli 1 op
Mikä on valtionjohdon rooli yritysvastuun edistämisessä?
Eettisyyden tukeminen 1 op
Miten lean-ajattelu ja vihreä logistiikka tukevat eettisyyttä?
Opiskelumateriaali
Ilmoitetaan kurssin alussa.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Aikataulu Learnissa.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Sovittava ennalta opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelija laatii ja toimittaa työnantajan kanssa kurssin sisällön mukaisen ja tavoitteet huomioivan ehdotuksen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollisuuksien mukaan.
Tentit ja muut määräajat
Ilmoitetaan kurssin Learn-alustalla.
Kansainvälinen yhteistyö
N/A
Opiskelijan työmäärä
135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kiitettävä (5), hyvä (4-3), tyydyttävä (2-1), hylätty (0)
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 28.04.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Lassi Leppänen
Vastuuhenkilö
Lassi Leppänen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Tunnet hankinnan merkityksen yritykselle sekä hankinnan roolin toimitusketjussa. Tunnet hankinnan keskeiset tehtävät ja dokumentaation.
Sisältö
Mikä on hankinnan rooli yrityksessä ja toimitusketjussa?
Mitkä ovat hankinnan keskeiset tehtävät, dokumentit ja tavoitteet?
Opiskelumateriaali
Kuvattu Learnissa
Yksilölliset oppimisväylät
Sovittava ohjaajan kanssa ennalta. Opiskelija suunnittelee oman väylänsä kurssin tavoitteiden, sisällön, arviointimenetelmien ja Xamkin arviointimatriisin pohjalta. Suunnitelman tulee sisältää tehtävät ja niiden arviointiperusteet. Yksilöllisessä oppimisväylässä oppimispäiväkirjan pitäminen on pakollista.
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei ole.
Tentit ja muut määräajat
Learnissa.
Kansainvälinen yhteistyö
Ei ole
Opiskelijan työmäärä
135 h
Toteutuksen osien kuvaus
Toteutuksella ei ole erillisiä osia.
Lisätietoja opiskelijoille
Kaikki tehtävät on palautettava ja tentit tehtävä kurssin aikana.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Learnissa
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
16.01.2023 - 28.04.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Eeva Ala-Krekola
Vastuuhenkilö
Eeva Ala-Krekola
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SPLogistiikka, insinöörikoulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
Tunnet hankinnan merkityksen yritykselle sekä hankinnan roolin toimitusketjussa. Tunnet hankinnan keskeiset tehtävät ja dokumentaation.
Sisältö
Mikä on hankinnan rooli yrityksessä ja toimitusketjussa?
Mitkä ovat hankinnan keskeiset tehtävät, dokumentit ja tavoitteet?
Opiskelumateriaali
Ilmoitetaan Learn -oppimisympäristössä
Yksilölliset oppimisväylät
Jos opiskelija haluaa käyttää yksilöllistä oppimisväylää, opiskelija laatii kurssin tavoitteet täyttävän kirjallisen suunnitelman yksilöllisestä toteutuksesta ja hyväksyttää sen ensin kurssin opettajalla ja sen jälkeen työpaikallaan. Kurssin yksilöllistämisestä on sovittava opettajan kanssa ennen kurssin alkua.
Tentit ja muut määräajat
Ilmoitetaan Learn -oppimisympäristössä
Opiskelijan työmäärä
5 op / 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ilmoitetaan Learn -oppimisympäristössä
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 60
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Antti Laakso
- Teemu Ylinen
Vastuuhenkilö
Antti Laakso
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Osaat käyttää erilaisia yhtälöitä ja yhtälöryhmiä ongelmanratkaisun välineenä.
Tunnet yleisimmät reaalifunktiot ja niiden perusominaisuudet.
Tunnet logaritmien ja eksponentti funktioiden perusominaisuudet ja eksponentiaalisen kasvun luonteen.
Osaat soveltaa geometrian laskentamenetelmiä koulutusalaasi liittyvien ongelmien ratkaisemiseen.
Tunnet vektoreiden keskeiset ominaisuudet ja niiden soveltamismahdollisuudet.
Käytät matematiikan apuvälineitä tarkoituksenmukaisesti.
Ymmärrät ja osaat ratkaista oman koulutusalasi matemaattisia sovelluksia.
Sisältö
Miten eri asioiden välisiä riippuvuussuhteita tutkitaan, mallinnetaan ja havainnollistetaan?
Miten voit soveltaa erilaisten yhtälöiden ja yhtälöryhmien ratkaisutaitojasi käytännön ongelmiin?
Miten käsittelet eksponentiaalisen kasvun ja vähenemisen ongelmia?
Miten käytät geometriaa ja vektorilaskentaa oman koulutusalaasi liittyvissä tehtävissä?
Millaisia matematiikan apuvälineitä on olemassa ja miten niitä käytetään?
Miten ratkaiset oman koulutusalasi matemaattisia ongelmia?
Opiskelumateriaali
Tuomenlehto ym, Insinöörin matematiikka. EDITA
Kaavakirja: Tekniikan kaavasto. Tammertekniikka tai MAOL-kaavakirja.
Lisäksi kurssin Learn-sivulla ja tunneilla jaettu materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi etenee työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaisesti.
TKI ja työelämäyhteistyö
Kurssi ei sisällä TKI- eikä työelämäyhteistyötä.
Tentit ja muut määräajat
Kurssilla hyväksyttävästi suoritettavat laskuharjoitukset ja välikokeet tai tentti.
Kansainvälinen yhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly kansainvälistä yhteistyötä.
Opiskelijan työmäärä
5 op
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kurssilla hyväksyttävästi suoritettavat laskuharjoitukset ja välikokeet tai tentti.
Esitietovaatimukset
"Tekniikan alan matematiikan tehovalmennus" -kurssi tai vastaava osaaminen.
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
16.01.2023 - 02.04.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Katja Helve
Vastuuhenkilö
Katja Helve
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SPLogistiikka, insinöörikoulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
Osaat käyttää erilaisia yhtälöitä ja yhtälöryhmiä ongelmanratkaisun välineenä.
Tunnet yleisimmät reaalifunktiot ja niiden perusominaisuudet.
Tunnet logaritmien ja eksponentti funktioiden perusominaisuudet ja eksponentiaalisen kasvun luonteen.
Osaat soveltaa geometrian laskentamenetelmiä koulutusalaasi liittyvien ongelmien ratkaisemiseen.
Tunnet vektoreiden keskeiset ominaisuudet ja niiden soveltamismahdollisuudet.
Käytät matematiikan apuvälineitä tarkoituksenmukaisesti.
Ymmärrät ja osaat ratkaista oman koulutusalasi matemaattisia sovelluksia.
Sisältö
Miten eri asioiden välisiä riippuvuussuhteita tutkitaan, mallinnetaan ja havainnollistetaan?
Miten voit soveltaa erilaisten yhtälöiden ja yhtälöryhmien ratkaisutaitojasi käytännön ongelmiin?
Miten käsittelet eksponentiaalisen kasvun ja vähenemisen ongelmia?
Miten käytät geometriaa ja vektorilaskentaa oman koulutusalaasi liittyvissä tehtävissä?
Millaisia matematiikan apuvälineitä on olemassa ja miten niitä käytetään?
Miten ratkaiset oman koulutusalasi matemaattisia ongelmia?
Opiskelumateriaali
Learn-alustalla ilmoitettu oppimateriaali.
Kurssikirja: Tuomenlehto, Holmlund, Huuskonen, Makkonen, Surakka: Insinöörin matematiikka. Edita.
Yksilölliset oppimisväylät
Kurssin toteutustavat ja arviointi ilmoitetaan Learn-alustalla.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.
Esitietovaatimukset
"Tekniikan alan matematiikan tehovalmennus" -kurssi tai vastaava osaaminen.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Lassi Salminen
Vastuuhenkilö
Lassi Salminen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Tunnet funktioiden perusominaisuudet ja osaat laskea raja-arvoja. Käytät differentiaali- ja integraalilaskentaa ongelmanratkaisun välineenä.
Osaat muodostaa matemaattisia malleja joistakin oman alasi tekniikan ilmiöistä.
Osaat soveltaa matematiikkaa omalla koulutusalallasi.
Sisältö
Mitä tarkoittavat funktion raja-arvo, derivointi ja integrointi? Mitä ovat funktion määrittely- ja arvojoukot? Miten analysoit funktion kulkua?
Miten voit käyttää differentiaali- ja integraalilaskentaa hyödyksi tekniikan ilmiöissä?
Miten ratkaiset oman koulutusalasi matemaattisia ongelmia?
Opiskelumateriaali
Tuomenlehto, Holmlund, Huuskonen, Makkonen, Surakka: Insinöörin matematiikka. Edita.
Tunneilla jaettava ja Learnissa oleva materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Kurssin suoritustapa: Laskutehtävät ja kurssikoe.
Arvosanan 3 saava opiskelija osaa
Käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eli tuntee funktioihin, raja-arvoihin, derivaattaan ja integraalilaskentaan liittyvät peruskaavat ja käsitteet.
Osaa suorittaa em. aihepiireihin liittyviä perustason laskutoimituksia ja analyysejä
Hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia - osaa yhdistellä matemaattisia kaavoja ja sääntöjä sekä muodostaa näin vaativampia matemaattisia rakenteita ja hahmottaa tällaisten rakenteiden soveltamismahdollisuuksia
Käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita ja mallintaa ja ratkaista matemaattisesti pienehköjä käytännön ongelmatilanteita.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakson toteutukseen ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.
Opiskelijan työmäärä
Oppitunnit ja AC-opetus n. 30 h.
Itsenäinen opiskelu Learnissa sekä asioiden kertaaminen ja kotitehtävät 70 h.
Välikokeet/tentti ja niihin valmistautuminen 20 h.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kurssin suoritustapa: Läsnäolo oppitunneilla 70 % sekä välikokeet tai tentti.
Arvosanan 3 saava opiskelija osaa
Käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eli tuntee funktioihin, raja-arvoihin, derivaattaan ja integraalilaskentaan liittyvät peruskaavat ja käsitteet.
Osaa suorittaa em. aihepiireihin liittyviä perustason laskutoimituksia ja analyysejä
Hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia - osaa yhdistellä matemaattisia kaavoja ja sääntöjä sekä muodostaa näin vaativampia matemaattisia rakenteita ja hahmottaa tällaisten rakenteiden soveltamismahdollisuuksia
Käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita ja mallintaa ja ratkaista matemaattisesti pienehköjä käytännön ongelmatilanteita.
Esitietovaatimukset
Edellytetään kurssin ”Insinöörin matematiikka 1” suorittamista tai vastaavaa osaamista.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Lassi Salminen
Vastuuhenkilö
Lassi Salminen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Tunnet funktioiden perusominaisuudet ja osaat laskea raja-arvoja. Käytät differentiaali- ja integraalilaskentaa ongelmanratkaisun välineenä.
Osaat muodostaa matemaattisia malleja joistakin oman alasi tekniikan ilmiöistä.
Osaat soveltaa matematiikkaa omalla koulutusalallasi.
Sisältö
Mitä tarkoittavat funktion raja-arvo, derivointi ja integrointi? Mitä ovat funktion määrittely- ja arvojoukot? Miten analysoit funktion kulkua?
Miten voit käyttää differentiaali- ja integraalilaskentaa hyödyksi tekniikan ilmiöissä?
Miten ratkaiset oman koulutusalasi matemaattisia ongelmia?
Opiskelumateriaali
Tuomenlehto, Holmlund, Huuskonen, Makkonen, Surakka: Insinöörin matematiikka. Edita.
Tunneilla jaettava ja Learnissa oleva materiaali.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakson toteutukseen ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.
Opiskelijan työmäärä
Oppitunnit 60 h.
Asioiden kertaaminen ja kotitehtävät sekä itsenäinen opiskelu Learnissa 40 h.
Välikokeet/tentti ja niihin valmistautuminen 20 h.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kurssin suoritustapa: Läsnäolo oppitunneilla 70 % sekä välikokeet tai tentti.
Arvosanan 3 saava opiskelija osaa
Käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eli tuntee funktioihin, raja-arvoihin, derivaattaan ja integraalilaskentaan liittyvät peruskaavat ja käsitteet.
Osaa suorittaa em. aihepiireihin liittyviä perustason laskutoimituksia ja analyysejä
Hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia - osaa yhdistellä matemaattisia kaavoja ja sääntöjä sekä muodostaa näin vaativampia matemaattisia rakenteita ja hahmottaa tällaisten rakenteiden soveltamismahdollisuuksia
Käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita ja mallintaa ja ratkaista matemaattisesti pienehköjä käytännön ongelmatilanteita.
Esitietovaatimukset
Edellytetään kurssin ”Insinöörin matematiikka 1” suorittamista tai vastaavaa osaamista.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
02.09.2022 - 10.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Anssi Salmi
Vastuuhenkilö
Anssi Salmi
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Sinä tunnet tuotteiden jakeluverkoston suunnittelun ja optimoinnin periaatteet.
Tunnet jakeluverkoston kustannusten muodostumisen periaatteet.
Sisältö
Millaisia palveluita tuotteiden jakelussa voidaan hyödyntää?
Miten jakeluverkostoa voidaan optimoida vastaamaan asiakkaiden vaatimuksia?
Millaisilla valinnoilla vaikutetaan jakeluverkoston kustannustasoon?
Opiskelumateriaali
Logistiikka-aiheinen Podcast: https://anchor.fm/logistiX
Lisäksi muu mahdollinen materiaali, jonka opettaja ilmoittaa myöhemmin.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelija etenee työjärjestyksen mukaisesti
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelija voi suorittaa opintojakson vanhemman opiskeluryhmän mukana
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei
Tentit ja muut määräajat
Opettaja ilmoittaa myöhemmin
Kansainvälinen yhteistyö
Ei
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on keskimäärin noin 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi perustuu tenttiin ja/tai tehtäviin
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
05.09.2022 - 09.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Anssi Salmi
Vastuuhenkilö
Anssi Salmi
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Sinä tunnet tuotteiden jakeluverkoston suunnittelun ja optimoinnin periaatteet.
Tunnet jakeluverkoston kustannusten muodostumisen periaatteet.
Sisältö
Millaisia palveluita tuotteiden jakelussa voidaan hyödyntää?
Miten jakeluverkostoa voidaan optimoida vastaamaan asiakkaiden vaatimuksia?
Millaisilla valinnoilla vaikutetaan jakeluverkoston kustannustasoon?
Opiskelumateriaali
Logistiikka-aiheinen Podcast: https://anchor.fm/logistiX
Lisäksi muu mahdollinen materiaali, jonka opettaja ilmoittaa myöhemmin.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelija etenee työjärjestyksen mukaisesti
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelija voi suorittaa opintojakson vanhemman opiskeluryhmän mukana
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei
Tentit ja muut määräajat
Opettaja ilmoittaa myöhemmin
Kansainvälinen yhteistyö
Ei
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on keskimäärin noin 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi perustuu tenttiin ja/tai tehtäviin
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
26.08.2022 - 15.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Jarmo Kulhelm
Vastuuhenkilö
Jarmo Kulhelm
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija on perehtynyt yrityksen talouden lainalaisuuksiin sisäisen laskentatoimen ja kysyntä-toimitusketjun talouden hallinnan näkökulmasta. Opiskelija osaa selvittää yrityksen kannattavuuden katetuottolaskennan avulla. Opiskelija osaa käyttää yleisimpiä hinnoittelumenetelmiä. Opiskelija osoittaa perehtyneisyyttä investointien ja budjetoinnin merkitykseen talouden ja yrityksen kestävän kehityksen suunnittelussa..
Sisältö
Sisäisen laskentatoimen rooli yrityksen päätöksenteossa. Kysyntä- toimintaketjun toiminnan tuotot ja kustannukset. Katetuottolaskennan hyödyntäminen yrityksen kannattavuuden arvioinnissa. Hinnoittelun vaikutus yrityksen kannattavuuteen. Investointien ja budjetoinnin merkitys yrityksen talouden ja yritysvastuun suunnittelussa.
Opiskelumateriaali
Suomela, Manninen Lyly-Yrjänäinen: Laskentatoimi johtamisen tukena (Business Edita), tai muu kirja, josta löytyy opintojaksolla käsiteltävää teoria-aineistoa.
Opintojakson Learn-alustalla oleva materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä.
Tentit ja muut määräajat
Annetut tehtävät ja tentti kurssin päätteksi.
Opiskelijan työmäärä
1 op = 27 tuntia opiskelijan työtä (lähiopiskelua ja verkko-opiskelua).
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Annetut arvioitavat tehtävät ja tentti kurssin päätteksi.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 18.12.2022
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Maisa Räsänen
Vastuuhenkilö
Maisa Räsänen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM1Logistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Opiskelija on perehtynyt yrityksen talouden lainalaisuuksiin sisäisen laskentatoimen ja kysyntä-toimitusketjun talouden hallinnan näkökulmasta. Opiskelija osaa selvittää yrityksen kannattavuuden katetuottolaskennan avulla. Opiskelija osaa käyttää yleisimpiä hinnoittelumenetelmiä. Opiskelija osoittaa perehtyneisyyttä investointien ja budjetoinnin merkitykseen talouden ja yrityksen kestävän kehityksen suunnittelussa..
Sisältö
Sisäisen laskentatoimen rooli yrityksen päätöksenteossa. Kysyntä- toimintaketjun toiminnan tuotot ja kustannukset. Katetuottolaskennan hyödyntäminen yrityksen kannattavuuden arvioinnissa. Hinnoittelun vaikutus yrityksen kannattavuuteen. Investointien ja budjetoinnin merkitys yrityksen talouden ja yritysvastuun suunnittelussa.
Opiskelumateriaali
Kirja: Jormakka, Koivusalo, Lappalainen, Niskanen: Laskentatoimi Edita (Business), v. 2021 (tai vanhempi painos), tai muu kirja, josta löytyy opintojaksolla käsiteltävää teoria-aineistoa.
Laskentatoimi- kirja löytyy myös e-kirjana Xamkin kirjastosta.
Opintojakson Learn-alustalla olevat harjoitukset ja muu materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit valita itsenäisiä suoritustapoja, jotka voivat olla mm. verkkototeutuksia, tai valitsemalla opintoja jonkin toisen ryhmän työjärjestyksestä.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Voit työskennellä alan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa. Voit suorittaa opintojakson tai moduulin työpaikalla tai projektissa joko kokonaan tai osittain.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla ei tehdä varsinaista työelämäyhteistyötä vaan opiskellaan opetusmateriaalin (kirja, videot, luennot) avulla yrityksen sisäistä laskentaa mm. katelaskentaa, hinnoittelua ja budjetointia.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakson päätteeksi viimeisillä tunneilla pidetään tentti, jonka painoarvo on 40 % opintojakson kokonaisarvosanasta.
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä muodostuu
- aktiivisesta tunneille osallistumisesta
- vaadituista palautettavista tehtävistä
- osallistumisesta tenttiin
1 op = 27 tuntia opiskelijan työtä (lähiopiskelua ja/tai verkko-opiskelua).
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson opettajana toimii Maisa Räsänen (maisa.rasanen@xamk.fi).
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu seuraavista osa-alueista:
1) Palautettavat ja arvioitavat tehtävät:
* Kateanalyysi: painoarvo 20 %
* Hinnoittelu: painoarvo 20 %
* Budjetointi: painoarvo 20 %
2) Tentti: paino 40 %
Kaikki osa-alueet pitää suorittaa hyväksyttävästi, jotta saat opintojakson suoritettua.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 18.12.2022
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Maisa Räsänen
Vastuuhenkilö
Maisa Räsänen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM2Logistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Opiskelija on perehtynyt yrityksen talouden lainalaisuuksiin sisäisen laskentatoimen ja kysyntä-toimitusketjun talouden hallinnan näkökulmasta. Opiskelija osaa selvittää yrityksen kannattavuuden katetuottolaskennan avulla. Opiskelija osaa käyttää yleisimpiä hinnoittelumenetelmiä. Opiskelija osoittaa perehtyneisyyttä investointien ja budjetoinnin merkitykseen talouden ja yrityksen kestävän kehityksen suunnittelussa..
Sisältö
Sisäisen laskentatoimen rooli yrityksen päätöksenteossa. Kysyntä- toimintaketjun toiminnan tuotot ja kustannukset. Katetuottolaskennan hyödyntäminen yrityksen kannattavuuden arvioinnissa. Hinnoittelun vaikutus yrityksen kannattavuuteen. Investointien ja budjetoinnin merkitys yrityksen talouden ja yritysvastuun suunnittelussa.
Opiskelumateriaali
Kirja: Jormakka, Koivusalo, Lappalainen, Niskanen: Laskentatoimi Edita (Business), v. 2021 (tai vanhempi painos), tai muu kirja, josta löytyy opintojaksolla käsiteltävää teoria-aineistoa.
Laskentatoimi- kirja löytyy myös e-kirjana Xamkin kirjastosta.
Opintojakson Learn-alustalla olevat harjoitukset ja muu materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit valita itsenäisiä suoritustapoja, jotka voivat olla mm. verkkototeutuksia, tai valitsemalla opintoja jonkin toisen ryhmän työjärjestyksestä.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Voit työskennellä alan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa. Voit suorittaa opintojakson tai moduulin työpaikalla tai projektissa joko kokonaan tai osittain.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla ei tehdä varsinaista työelämäyhteistyötä vaan opiskellaan opetusmateriaalin (kirja, videot, luennot) avulla yrityksen sisäistä laskentaa mm. katelaskentaa, hinnoittelua ja budjetointia.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakson päätteeksi viimeisillä tunneilla pidetään tentti, jonka painoarvo on 40 % opintojakson kokonaisarvosanasta.
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä muodostuu
- aktiivinen osallistuminen tunneilla
- vaadituista palautettavista tehtävistä
- osallistumisesta tenttiin
1 op = 27 tuntia opiskelijan työtä (lähiopiskelua ja verkko-opiskelua).
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson opettajana toimii Maisa Räsänen (maisa.rasanen@xamk.fi).
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu seuraavista osa-alueista:
1) Palautettavat ja arvioitavat tehtävät:
* Kateanalyysi: painoarvo 20 %
* Hinnoittelu: painoarvo 20 %
* Budjetointi: painoarvo 20 %
2) Tentti: paino 40 %
Kaikki osa-alueet pitää suorittaa hyväksyttävästi, jotta saat opintojakson suoritettua.
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 30.04.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Yhteisten opintojen koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 60
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Petteri Oinas
Vastuuhenkilö
Petteri Oinas
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Osaat johtaa itseäsi, kehittää johtajuuttasi ja valmiuksiasi työyhteisön vastuullisena toimijana.
Osaat analysoida ja kehittää työyhteisön toimintaa ratkaisukeskeisesti ja tuloksellisesti.
Osaat soveltaa johtamisen toimintamalleja tarkoituksenmukaisella tavalla.
Osaat toimia johtamisroolissa esimiehille tyypillisissä tilanteissa.
Sisältö
Miten johdat itseäsi?
Miten tunnistat erilaisia rooleja, käyttäytymismalleja ja ilmiöitä työyhteisössä?
Miten osaat viestiä ja toimia vastuullisena työyhteisön jäsenenä ja johtaa sitä?
Miten sovellat johtamisen toimintamalleja erilaisissa organisaatioissa?
Miten kehität työyhteisön toimintaa tavoitteellisesti?
Miten osaat toimia esimiehenä muuttuvassa työelämässä?
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 28.04.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Salla Vaahersalo
Vastuuhenkilö
Salla Vaahersalo
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Tunnet keskeiset johtamisjärjestelmät.
Ymmärrät standardoitujen järjestelmien ja laatupalkintomallien keskeiset periaatteet ja erot.
Ymmärrät, miten liiketoimintaa voidaan kehittää järjestelmien avulla.
Sisältö
Mitä ovat keskeiset ISO-standardien mukaisten laatujärjestelmien ja laatupalkintomallien periaatteet?
Miten ne eroavat toisistaan?
Miten liiketoimintaa voidaan kehittää järjestelmien avulla?
Opiskelumateriaali
Ilmoitetaan kurssin alussa.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Tuudon ja Pepin aikataulun mukaan
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Sovittava ennalta opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelija laatii ja toimittaa työnantajan kanssa kurssin sisällön mukaisen ja tavoitteet huomioivan ehdotuksen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollisuuksien mukaan.
Tentit ja muut määräajat
Ilmoitetaan kurssin Learn-alustalla.
Kansainvälinen yhteistyö
N/A
Opiskelijan työmäärä
135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kiitettävä (5), hyvä (4-3), tyydyttävä (2-1), hylätty (0)
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 30.04.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Salla Vaahersalo
Vastuuhenkilö
Salla Vaahersalo
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Tunnet keskeiset johtamisjärjestelmät.
Ymmärrät standardoitujen järjestelmien ja laatupalkintomallien keskeiset periaatteet ja erot.
Ymmärrät, miten liiketoimintaa voidaan kehittää järjestelmien avulla.
Sisältö
Mitä ovat keskeiset ISO-standardien mukaisten laatujärjestelmien ja laatupalkintomallien periaatteet?
Miten ne eroavat toisistaan?
Miten liiketoimintaa voidaan kehittää järjestelmien avulla?
Opiskelumateriaali
Ilmoitetaan kurssin alussa.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Tuudon ja Pepin aikataulun mukaan
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Sovittava ennalta opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelija laatii ja toimittaa työnantajan kanssa kurssin sisällön mukaisen ja tavoitteet huomioivan ehdotuksen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollisuuksien mukaan.
Tentit ja muut määräajat
Ilmoitetaan kurssin Learn-alustalla.
Kansainvälinen yhteistyö
N/A
Opiskelijan työmäärä
135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kiitettävä (5), hyvä (4-3), tyydyttävä (2-1), hylätty (0)
Ilmoittautumisaika
30.01.2023 - 01.05.2023
Ajoitus
01.06.2023 - 31.08.2023
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
5 op
T&K-osuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Pulse, Avoin AMK ja täydennyskoulutus
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
1 - 50
Tutkinto-ohjelma
- Liiketoiminnan logistiikan koulutus
- Avoin ammattikorkeakoulu
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Raimo Päivärinta
Vastuuhenkilö
Raimo Päivärinta
Opiskelijaryhmät
-
VV2022-2023Valinnaiset opinnot 2022-2023
Tavoitteet
Opiskelija tuntee kansainväliseen logistiikkaan liittyvää toimintaa ja rakennetta niin maantie-, meri- kuin rautatieliikenteen osalta. Hän ymmärtää Suomen ja Kymenlaakson roolin osana kansainvälistä logistista järjestelmää. Opiskelija osaa suunnitella ja organisoida ko. kuljetusmuotojen kuljetuksia EU:n ulkopuolelle ja sieltä Suomeen. Hän tuntee tullilaitoksen toimintaa näissä kuljetuksissa ja tiedostaa tullausprosessin logistiikkapalvelujen tarjoajan, asiakkaan sekä huolitsijan näkökulmasta. Opiskelija tuntee myös kansainvälisen postiliikenneprosessin.
Sisältö
Kuljetusinfrastruktuuria ja kuljetuslogistiikkaa EU:n ulkopuolelle maantie-, meri- sekä rautatieliikenteen osalta, eri kuljetusmuotojen kuljetusprosessit ja dokumentoinnit, jotka toteutetaan aitojen yritysesimerkkien avulla, niihin liittyvät tullaukset ja kuljetussopimukset, kansainvälinen postiliikenne
Opiskelumateriaali
Kaikki kurssin materiaali on kurssialustalla, ei tarvita muita lähteitä.
Yksilölliset oppimisväylät
Tutkinto-opiskelijat voivat hyödyntää kurssin täydentävissä opinnoissa osana tutkintoa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Koko kurssi toteutettu yhteistyössä alan toimijoiden kanssa.
Tentit ja muut määräajat
Kurssin voi suorittaa omaan tahtiin aikaikkunassa 1.6 - 31.8.2023, rajoituksia aikataulussa ei muuten ole mutta suoritusjärjestys on määritelty.
Kansainvälinen yhteistyö
ei
Opiskelijan työmäärä
1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä, eli työmäärä tällä opintojaksolla on 135 tuntia.
Toteutuksen osien kuvaus
Kurssi koostuu eri aiheiden moduuleista ja kurssi etenee loogisessa järjestyksessä. Kun olet suorittanut ensimmäisen osion kokonaisuudessaan seuraava avautuu automaattisesti, muita suoritusjärjestyksiä ei ole.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakso on tarjolla:
Avoimen AMKin opiskeljoille: 100 paikkaa
CampusOnlineopiskeljoille: 40 paikkaa
Tutkinto-opiskelijoille: 50 paikkaa
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi tapahtuu tenttien ja tehtävätenttien suoritusten perusteella.
a. Käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
c. Työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä
sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia
g. Soveltaa kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 07.05.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Suvi Johansson
Vastuuhenkilö
Suvi Johansson
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Tunnet eri kuljetusmuotojen ominaisuudet, niiden yhdistelemisen sekä soveltuvat käyttökohteet yrityksen lähetyksille.
Tunnet eri kuljetusmuotoja koskevat keskeiset sopimukset ja määräykset.
Tunnet huolinnan tarkoituksen, periaatteet ja lainsäädännön ja sopimusten vaatimukset
Sisältö
Mikä kuljetusmuoto tai niiden yhdistelmä on soveltuvin erilaisille toimituksille?
Millä perusteella valitset kuljetusmuodon?
Opiskelumateriaali
Ilmoitetaan kurssin alussa.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen/Learnissa olevan aikataulun mukaisesti.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Sovittava ennalta opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Sovittava ennalta opettajan kanssa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Ilmoitetaan kurssin alussa.
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Suvi Johansson
Vastuuhenkilö
Suvi Johansson
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SPLogistiikka, insinöörikoulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
Tunnet eri kuljetusmuotojen ominaisuudet, niiden yhdistelemisen sekä soveltuvat käyttökohteet yrityksen lähetyksille.
Tunnet eri kuljetusmuotoja koskevat keskeiset sopimukset ja määräykset.
Tunnet huolinnan tarkoituksen, periaatteet ja lainsäädännön ja sopimusten vaatimukset
Sisältö
Mikä kuljetusmuoto tai niiden yhdistelmä on soveltuvin erilaisille toimituksille?
Millä perusteella valitset kuljetusmuodon?
Opiskelumateriaali
Ilmoitetaan kurssin alussa.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen/Learnissa olevan aikataulun mukaisesti.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Sovittava ennalta opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Sovittava ennalta opettajan kanssa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Ilmoitetaan kurssin alussa.
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
14.03.2023 - 31.03.2023
Ajoitus
02.05.2023 - 31.08.2023
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
5 op
T&K-osuus
4 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 200
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Raimo Päivärinta
Vastuuhenkilö
Raimo Päivärinta
Opiskelijaryhmät
-
VV2022-2023Valinnaiset opinnot 2022-2023
Tavoitteet
Sinä osaat määritellä lentoliikenteen roolin kuljetusketjussa.
Sinä tunnet lentorahtitoiminnan rakenteen, ymmärrät eri viranomaisten,
eri toimijoiden sekä asiakkaan roolin osana kansainvälistä
lentoliikennejärjestelmää.
Sinä osaat suunnitella ja organisoida lentokuljetuksia sekä tunnet
lentotullin roolin.
Sinä osaat lentokuljetusprosessin sekä lentokuljetuspalvelujen tuottajan
että asiakkaan näkökulmasta.
Sisältö
Mikä on lentoliikenteen rooli kuljetusketjussa?
Millainen on Trafin rooli lentoprosessissa jossa on huomioitu
myös turvallisuusasiat
Miten kuvaat lentoaseman (Finavian) suorittamat maatoiminnot?
Millainen on normaali lento- ja kuriiriprosessi?
Miten lentorahdit hinnoitellaan?
Opiskelumateriaali
Kaikki kurssin opetusmateriaali on Learnissa kurssialustalla eikä opiskelija tarvitse muuta aineistoa kurssin suorittamiseen.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Aineisto ja tehtävät sekä tentit (useita tehtäviä yhtä aikaa) ovat avoinna aaltoina, kun edellinen aalto päättyy aukeaa seuraava heti.
Koko kurssi toteutetaan näin aaltoina.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Voit suorittaa kurssin nopeutetusti eli kun olet suorittanut kyseisen ”aallon” kaikki suoritukset niin sinulle avautuu seuraava ”aalto” ja voit jatkaa suorituksia omaan tahtiisi.
Eli kurssin aikataulutus ei ole esteenä nopeutettuun suoritukseen mutta huomioi että seuraava aalto aukeaa vasta kun olet suorittanut kaikki edelliset tehtävät / tentit.
TKI ja työelämäyhteistyö
Kurssi on toteutettu valtaosin työelämäyhteistyönä ja siellä oleva aineisto on oikeaa työelämätietoa.
Tentit ja muut määräajat
Kaikki kurssiin liittyvät tentit ja tehtävätentit on selvitetty kurssialustalla mukaanlukien myös aikataulut.
Opiskelijan työmäärä
laskennallisesti 27 h / opintopiste, yhteensä 135 h.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kaikki arviointiin ja arvioinnin perusteisiin liittyvät asiat on selvitetty kurssialustalla.
a. käyttää ammattikäsitteitä ja näyttää tietoperustaan liittyvän osaamisensa
b. käyttää tiedonhaun perustekniikoita yksittäisissä tilanteissa
c. suoriutua yksittäisistä tehtävistä
d. ottaa huomioon toiminnassaan asiakkaat, käyttäjät ja kohderyhmät
e. käyttää ohjatusti keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita
g. toimia oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
12.09.2022 - 30.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikka ja merenkulku
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 50
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Tarmo Ahvenainen
Vastuuhenkilö
Tarmo Ahvenainen
Opiskelijaryhmät
-
LLKT22SDDouble Degree in Business Logistics
-
LOKT22SDDouble Degree in Logistics Engineering
-
VV2022-2023Valinnaiset opinnot 2022-2023
-
LOKT20SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Ymmärrät ja osaa käyttää logistiikan älykkäissä järjestelmissä käytettäviä käsitteitä, ilmauksia ja sanastoa englanniksi.
Osaat kirjoittaa asiatekstiä raporttiin ja esseeseen englanniksi.
Kehität edelleen englanniksi keskustelemisen ja esittämisen taitoja.
Sisältö
Mitä käsitteitä, ilmauksia ja sanastoa tarvit ymmärtääksesi älykästä logistiikkaa käsitteleviä englanninkielisiä tekstejä?
Miten kirjoitat parempaa asiatekstiä englanniksi?
Miten keskustelet ja esiinnyt selkeästi ja vakuuttavasti englanniksi?
Opiskelumateriaali
Learnissa opettajan jakama materiaali sekä 0-12-818281-4 Dimitrakopoulos, G., Uden, L., Varlamis, I., 2020. The Future of Intelligent Transport Systems
Yksilölliset oppimisväylät
Opintojakso on mahdollisuus suorittaa itsenäisenä tehtäväpakettina, johon kuuluu laaja videoitu esitys ja sen itsearviointi, raportti ja sen itsearviointi, sekä sanaston osaamisen osoittava Exam-tentti. Tästä vaihtoehdosta on sovittava opettajan kanssa opintojakson alussa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei työelämäyhteistyötä.
Tentit ja muut määräajat
9 lähiopetuskertaa, joista vähintään 6:lle osallistuttava.
Pieni esitys
Tekstiosuus toiminnalliseen määrittelyyn (sama kuin ITS intelligent logistics -kurssille tehtävä toiminnallinen määrittely)
Loppuessee Learnissa
Opiskelijan työmäärä
5 op = 135 opiskelijan työtä.
18 h lähiopetusta, 115 itsenäistä työtä.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakso toteuteteaan yhteistyössä opintojakson ITS intelligent transport systems kanssa, ja on suositeltavaa suorittaa nämä kaksi opintojaksoa samanaikaisesti.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opiskelijan on otettava osaa vähintään kuudelle (6) oppitunnille.
Hyväksytty esitys ja toiminnanmäärittelyteksti.
Hyväksytty Learn-essee.
Esitietovaatimukset
Ammattienglanti tai vastaavat tiedot. On suositeltavaa, että Ammattienglannin arvosana on vähintään 3.
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 60
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Antti Laakso
Vastuuhenkilö
Antti Laakso
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuasi osaat
• muodostaa ja ratkaista fysiikan suureyhtälöitä
• käyttää nesteiden ja kaasujen mekaniikkaan, lämpöoppiin ja tasa- ja vaihtovirtapiireihin liittyviä käsitteitä fysiikassa ja tekniikassa esiintyvien ongelmien ratkaisemiseen
• soveltaa saamiasi tietoja ammattiaineiden opinnoissa ja työelämässä
• käyttää saamiasi tietoja alasi kehityksen seuraamiseen ja uusien sovellusten kehittämiseen
Sisältö
• Miten nestestatiikan ja nestedynamiikan lakeja käytetään paineeseen ja virtauksiin liittyvien probleemojen ratkaisussa?
• Miten lämpöopin sääntöjä hyödynnetään lämpölaajenemiseen, lämmön varastoitumiseen ja lämmön siirtymiseen liittyvien tehtävien ratkaisemisessa?
• Miten ideaalikaasun tilanyhtälöä sovelletaan kaasujen tilanmuutoksissa ja ilman kosteuteen liittyvissä laskuissa?
• Mikä on termodynaamisen koneen toimintaperiaate ja miten termodynaamisen koneen hyötysuhde lasketaan?
• Miten tasa- ja vaihtovirtapiirien peruskytkentöjen suureita lasketaan?
• Miten fysiikan muita ilmiöitä mallinnetaan logistiikassa?
Opiskelumateriaali
Kari Suvanto: Tekniikan fysiikka 1
Kari Suvanto, Tekniikan fysiikka 2
Luentokalvot, -muistiinpanot ja laskuharjoitukset.
Yksilölliset oppimisväylät
Tentti.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.
Kansainvälinen yhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly kansainvälistä yhteistyötä.
Opiskelijan työmäärä
5 op
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kurssilla hyväksyttävästi suoritettavat laskuharjoitukset ja välikokeet tai tentti.
Esitietovaatimukset
Suositellaan Logistiikan fysiikka ja kemia -opintojakson suorittamista
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
12 - 60
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Tiina Kettunen
Vastuuhenkilö
Tiina Kettunen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuasi osaat
• muodostaa ja ratkaista fysiikan suureyhtälöitä
• käyttää nesteiden ja kaasujen mekaniikkaan, lämpöoppiin ja tasa- ja vaihtovirtapiireihin liittyviä käsitteitä fysiikassa ja tekniikassa esiintyvien ongelmien ratkaisemiseen
• soveltaa saamiasi tietoja ammattiaineiden opinnoissa ja työelämässä
• käyttää saamiasi tietoja alasi kehityksen seuraamiseen ja uusien sovellusten kehittämiseen
Sisältö
• Miten nestestatiikan ja nestedynamiikan lakeja käytetään paineeseen ja virtauksiin liittyvien probleemojen ratkaisussa?
• Miten lämpöopin sääntöjä hyödynnetään lämpölaajenemiseen, lämmön varastoitumiseen ja lämmön siirtymiseen liittyvien tehtävien ratkaisemisessa?
• Miten ideaalikaasun tilanyhtälöä sovelletaan kaasujen tilanmuutoksissa ja ilman kosteuteen liittyvissä laskuissa?
• Mikä on termodynaamisen koneen toimintaperiaate ja miten termodynaamisen koneen hyötysuhde lasketaan?
• Miten tasa- ja vaihtovirtapiirien peruskytkentöjen suureita lasketaan?
• Miten fysiikan muita ilmiöitä mallinnetaan logistiikassa?
Opiskelumateriaali
Suomeksi
Kari Suvanto: Tekniikan fysiikka 1
Kari Suvanto, Tekniikan fysiikka 2
Luentokalvot, -muistiinpanot ja laskuharjoitukset.
Yksilölliset oppimisväylät
Tentti.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.
Tentit ja muut määräajat
Kurssilla hyväksyttävästi suoritettavat laskuharjoitukset ja välikokeet tai tentti.
Kansainvälinen yhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly kansainvälistä yhteistyötä.
Opiskelijan työmäärä
5 op.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kurssilla hyväksyttävästi suoritettavat laskuharjoitukset ja välikokeet tai tentti.
Esitietovaatimukset
Suositellaan Logistiikan fysiikka ja kemia -opintojakson suorittamista
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Suvi Johansson
Vastuuhenkilö
Ari Helle
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Osaat sopimusoikeuden yleiset periaatteet.
Tunnet lainsäädännön roolin toimitusketjussa.
Tunnet kuljetusalan vakuutukset ja niiden käytön sekä keskeiset
logistiikka-alan sopimustyypit.
Osaat nimetä logistiikkaan liittyviä lakeja.
Sisältö
Mitä sopimusoikeus pitää sisällään?
Millaisia sopimuksia logistiikka-alalla on?
Millaisia lakeja liittyy logistisiin toimintoihin?
Arviointiasteikko
1-5
Esitietovaatimukset
Perustiedot logistiikasta.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Suvi Johansson
Vastuuhenkilö
Suvi Johansson
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Osaat sopimusoikeuden yleiset periaatteet.
Tunnet lainsäädännön roolin toimitusketjussa.
Tunnet kuljetusalan vakuutukset ja niiden käytön sekä keskeiset
logistiikka-alan sopimustyypit.
Osaat nimetä logistiikkaan liittyviä lakeja.
Sisältö
Mitä sopimusoikeus pitää sisällään?
Millaisia sopimuksia logistiikka-alalla on?
Millaisia lakeja liittyy logistisiin toimintoihin?
Arviointiasteikko
1-5
Esitietovaatimukset
Perustiedot logistiikasta.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Anne Gango
- Tuomo Väärä
Vastuuhenkilö
Tuomo Väärä
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuasi osaat
• aineen rakenteen atomitasolta lähtien, alkuaineiden jaksollisen järjestelmän ja kemiallisen sitoutumisen
• olomuotojen kemiaa, pH:n ja kaasulakien perusteet
• laatia reaktioyhtälön ja hyödyntää sitä laskuissa
• ratkaista fysiikan suureyhtälöitä ja muuntaa suureiden lukuarvoja yksiköstä toiseen
• vektorisuureilla laskemisen ja suureiden graafisen määrityksen perusteet.
• käyttää kiinteän aineen mekaniikkaan liittyviä käsitteitä ja kaavoja, fysiikassa ja tekniikassa esiintyvien ongelmien ratkaisemiseen.
Sisältö
• Miten atomin rakenne vaikuttaa alkuaineen kemialliseen käyttäytymiseen?
• Mitä tietoa saat jaksollisesta järjestelmästä?
• Miten lasket yksinkertaiset pH ja kaasulaskut?
• Mitä tietoa saat reaktioyhtälöstä ja mihin sitä voidaan hyödyntää?
• Miten liikkeessä olevan kappaleen siirtymä, nopeus ja kiihtyvyys lasketaan?
• Miten Newtonin lakeja sovelletaan pistemäisiin ja jäykkiin kappaleisiin?
• Miten Newtonin lakeja sovelletaan paikallaan oleviin, eteneviin ja pyöriviin kappaleisiin?
• Miten mekaniikan energiaperiaatetta sovelletaan mekaanisen energian konversiossa?
Opiskelumateriaali
Kemia: Learnissa oleva materiaali.
Fysiikka: Kari Suvanto: Tekniikan fysiikka 1, luvut 1 - 9, EDITA
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Toteutus monimuoto-opetuksena OPS-suunnitelman mukaan. Sovittava opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.
Tentit ja muut määräajat
Kurssin osissa erilliset välikokeet, niiden ajankohdat ilmoitetaan Learn-alustalla.
Toteutuksen osien kuvaus
Fysiikka 2,5 op
Kemia 2,5 op
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytysti suoritetut välikokeet ja tehtävät.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Anne Gango
- Tuomo Väärä
Vastuuhenkilö
Tuomo Väärä
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuasi osaat
• aineen rakenteen atomitasolta lähtien, alkuaineiden jaksollisen järjestelmän ja kemiallisen sitoutumisen
• olomuotojen kemiaa, pH:n ja kaasulakien perusteet
• laatia reaktioyhtälön ja hyödyntää sitä laskuissa
• ratkaista fysiikan suureyhtälöitä ja muuntaa suureiden lukuarvoja yksiköstä toiseen
• vektorisuureilla laskemisen ja suureiden graafisen määrityksen perusteet.
• käyttää kiinteän aineen mekaniikkaan liittyviä käsitteitä ja kaavoja, fysiikassa ja tekniikassa esiintyvien ongelmien ratkaisemiseen.
Sisältö
• Miten atomin rakenne vaikuttaa alkuaineen kemialliseen käyttäytymiseen?
• Mitä tietoa saat jaksollisesta järjestelmästä?
• Miten lasket yksinkertaiset pH ja kaasulaskut?
• Mitä tietoa saat reaktioyhtälöstä ja mihin sitä voidaan hyödyntää?
• Miten liikkeessä olevan kappaleen siirtymä, nopeus ja kiihtyvyys lasketaan?
• Miten Newtonin lakeja sovelletaan pistemäisiin ja jäykkiin kappaleisiin?
• Miten Newtonin lakeja sovelletaan paikallaan oleviin, eteneviin ja pyöriviin kappaleisiin?
• Miten mekaniikan energiaperiaatetta sovelletaan mekaanisen energian konversiossa?
Opiskelumateriaali
Kemia: Learnissa oleva materiaali.
Fysiikka: Kari Suvanto: Tekniikan fysiikka 1, luvut 1 - 9, EDITA
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Toteutus monimuoto-opetuksena OPS-suunnitelman mukaan. Sovittava opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.
Tentit ja muut määräajat
Kurssin osissa erilliset välikokeet, niiden ajankohdat ilmoitetaan Learn-alustalla.
Toteutuksen osien kuvaus
Fysiikka 2,5 op
Kemia 2,5 op
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytysti suoritetut välikokeet ja tehtävät.
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 01.05.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Petteri Oinas
Vastuuhenkilö
Petteri Oinas
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM1Logistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Osaat huomioida tuotteen elinkaaren vaikutuksen sen logistiikan suunnittelussa
Tunnistat logistiikan kehittämistarpeita kysyntä-toimitusketjussa ja osaat priorisoida niitä
Osaat laskea logistiikan kokonaiskustannukset
Osaat verkostoitua eri alojen toimijoiden, asiantuntijoiden ja yritysten kanssa
Sisältö
Miten tuotantostrategia vaikuttaa logistiikan kustannuksiin ja informaatiotarpeeseen kysyntä-toimituskejussa.
Mitkä ovat vaatimukset tehokkaalle logistiikalle tuotteen elinkaaren eri vaiheissa?
Miten lasketaan yrityksen logistiikan kokonaiskustannukset?
Arviointiasteikko
1-5
Esitietovaatimukset
Opintojakso Varastologistiikka tai vastaavat tiedot
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 30.04.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Petteri Oinas
Vastuuhenkilö
Petteri Oinas
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Osaat huomioida tuotteen elinkaaren vaikutuksen sen logistiikan suunnittelussa
Tunnistat logistiikan kehittämistarpeita kysyntä-toimitusketjussa ja osaat priorisoida niitä
Osaat laskea logistiikan kokonaiskustannukset
Osaat verkostoitua eri alojen toimijoiden, asiantuntijoiden ja yritysten kanssa
Sisältö
Miten tuotantostrategia vaikuttaa logistiikan kustannuksiin ja informaatiotarpeeseen kysyntä-toimituskejussa.
Mitkä ovat vaatimukset tehokkaalle logistiikalle tuotteen elinkaaren eri vaiheissa?
Miten lasketaan yrityksen logistiikan kokonaiskustannukset?
Opiskelumateriaali
Opettaja ilmoittaa opiskelumateriaalin myöhemmin.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelija etenee työjärjestyksen mukaisesti
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelija voi suorittaa opintojakson vanhemman opiskeluryhmän mukana
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei
Tentit ja muut määräajat
Opettaja ilmoittaa myöhemmin.
Kansainvälinen yhteistyö
No
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on keskimäärin noin 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi perustuu tenttiin ja/tai tehtäviin
Esitietovaatimukset
Opintojakso Varastologistiikka tai vastaavat tiedot
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 01.05.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Petteri Oinas
Vastuuhenkilö
Petteri Oinas
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM2Logistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Osaat huomioida tuotteen elinkaaren vaikutuksen sen logistiikan suunnittelussa
Tunnistat logistiikan kehittämistarpeita kysyntä-toimitusketjussa ja osaat priorisoida niitä
Osaat laskea logistiikan kokonaiskustannukset
Osaat verkostoitua eri alojen toimijoiden, asiantuntijoiden ja yritysten kanssa
Sisältö
Miten tuotantostrategia vaikuttaa logistiikan kustannuksiin ja informaatiotarpeeseen kysyntä-toimituskejussa.
Mitkä ovat vaatimukset tehokkaalle logistiikalle tuotteen elinkaaren eri vaiheissa?
Miten lasketaan yrityksen logistiikan kokonaiskustannukset?
Arviointiasteikko
1-5
Esitietovaatimukset
Opintojakso Varastologistiikka tai vastaavat tiedot
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
05.09.2022 - 09.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Anssi Salmi
Vastuuhenkilö
Anssi Salmi
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SPLogistiikka, insinöörikoulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
Sinä osaat määritellä yleisesti logistiikan ja toimitusketjun käsitteet
Sinä osaat logistiikan peruskäsitteet ja –toiminnot
Sinä osaat huomioida basics of logistics osana toimitusketjun hallintaa
Sisältö
Miten määrittelet logistiikan?
Miten määrittelet toimitusketju-käsitteen?
Mitä ovat logistiset toiminnot?
Miten logistisia toimintoja arvioidaan ja seurataan yritystoiminnassa?
Mitkä tekijät vaikuttavat yrityksen logistiikkajärjestelmän rakenteeseen?
Mitkä ovat logististen toimintojen ympäristövaikutukset?
Kuinka logistiikan perusteet liittyy toimitusketjuosaamiseen?
Opiskelumateriaali
Opettaja ilmoittaa opiskelumateriaalin
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelija etenee työjärjestyksen mukaisesti
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelija voi suorittaa opintojakson vanhemman opiskeluryhmän mukana
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei
Tentit ja muut määräajat
Opettaja ilmoittaa myöhemmin.
Kansainvälinen yhteistyö
Ei
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on keskimäärin noin 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi perustuu tenttiin ja/tai tehtäviin
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
02.09.2022 - 10.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Anssi Salmi
Vastuuhenkilö
Anssi Salmi
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Sinä osaat määritellä yleisesti logistiikan ja toimitusketjun käsitteet
Sinä osaat logistiikan peruskäsitteet ja –toiminnot
Sinä osaat huomioida basics of logistics osana toimitusketjun hallintaa
Sisältö
Miten määrittelet logistiikan?
Miten määrittelet toimitusketju-käsitteen?
Mitä ovat logistiset toiminnot?
Miten logistisia toimintoja arvioidaan ja seurataan yritystoiminnassa?
Mitkä tekijät vaikuttavat yrityksen logistiikkajärjestelmän rakenteeseen?
Mitkä ovat logististen toimintojen ympäristövaikutukset?
Kuinka logistiikan perusteet liittyy toimitusketjuosaamiseen?
Opiskelumateriaali
Opettaja ilmoittaa opiskelumateriaalin
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelija etenee työjärjestyksen mukaisesti
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelija voi suorittaa opintojakson vanhemman opiskeluryhmän mukana
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei
Tentit ja muut määräajat
Opettaja ilmoittaa myöhemmin
Kansainvälinen yhteistyö
Ei
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on keskimäärin noin 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi perustuu tenttiin ja/tai tehtäviin
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 30.04.2023
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Leena Griinari
- Tuula Kuparinen
Vastuuhenkilö
Leena Griinari
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Ymmärrät neuvotteluiden merkityksen
Osaat valmistautua eri tyyppisiin neuvotteluihin
Tunnet keskeiset neuvottelutekniikat
Kehität esiintymisvalmiuksiasi erilaisissa työelämän tilanteissa
Osaat dokumentoida neuvottelun ja kokouksen
Osaat esiintyä yllättävässä tilanteessa
Sisältö
Miksi ja mistä neuvotellaan?
Miten neuvotteluihin valmistaudutaan?
Miten neuvotellaan tuloksellisesti?
Miten nonverbaali viestintä vaikuttaa neuvottelu- ja esiintymistilanteessa?
Miten dokumentoit neuvottelun ja kokouksen?
Miten harjoittelet ex tempore –esiintymistä?
Opiskelumateriaali
Neuvottelutaito:
- Kortetjärvi-Nurmi, S. & Murtola, K. 2015. Areena: Yritysviestinnän käsikirja. 1. p. Helsinki: Edita.
- Koivumäki, A. & Kortesuo, K. 2019. Sata faktaa myynnistä. Helsinki: Alma Talent
- Opettajan materiaali tarkentuu opintojakson aikana
Esiintymistaito
Oppimateriaali on Learn-alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Opintojakso suoritetaan lähi- sekä etäopetuksena lukujärjestyksen mukaan.
Lisäksi itsenäisesti suoritettavia tehtäviä opetustuntien ulkopuolella
Opiskelijan työmäärä
Neuvottelutaito, 2 op = 54 h:
- Lähiopetus, 5 x 2, 15 h
- Tunti- ja ryhmätehtävät.
Esiintymistaito 3 op = 81 h
- Lähiopetus 4 x 2,5 h ja Teamsissa 4 x 2,5 h > 20 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Esiintymistaidon osuus arvioissa on 60 % ja siinä arvioidaan yksittäiset suoritukset 1 - 5.
Tehtäväkohtaiset arviointiperusteet ovat Learn-alustalla.
Neuvottelutaidon osuus on 40 % opintojakson arvosanasta. Ryhmätehtävä arvioidaan asteikolla 1-5. Neuvottelutallenne ja neuvotteludokumentit (agenda, muistio) muodostavat 50% ryhmän arvosanasta. Kuvaus neuvotteluun valmistautumisesta (suunnitelma: mistä neuvotellaan, miten neuvotellaan, mitä halutaan saavuttaa) on 50 % ryhmän arvosanasta.
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 28.04.2023
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Anna-Liisa Luova
- Tuula Kuparinen
Vastuuhenkilö
Anna-Liisa Luova
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SPLogistiikka, insinöörikoulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
Ymmärrät neuvotteluiden merkityksen
Osaat valmistautua eri tyyppisiin neuvotteluihin
Tunnet keskeiset neuvottelutekniikat
Kehität esiintymisvalmiuksiasi erilaisissa työelämän tilanteissa
Osaat dokumentoida neuvottelun ja kokouksen
Osaat esiintyä yllättävässä tilanteessa
Sisältö
Miksi ja mistä neuvotellaan?
Miten neuvotteluihin valmistaudutaan?
Miten neuvotellaan tuloksellisesti?
Miten nonverbaali viestintä vaikuttaa neuvottelu- ja esiintymistilanteessa?
Miten dokumentoit neuvottelun ja kokouksen?
Miten harjoittelet ex tempore –esiintymistä?
Opiskelumateriaali
Neuvottelutaito:
- Kortetjärvi-Nurmi, S. & Murtola, K. 2015. Areena: Yritysviestinnän käsikirja. 1. p. Helsinki: Edita.
- Koivumäki, A. & Kortesuo, K. 2019. Sata faktaa myynnistä. Helsinki: Alma Talent
- Opettajan materiaali tarkentuu opintojakson aikana
Esiintymistaito
Oppimateriaali on Learn-alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Opintojakso suoritetaan lähi- sekä etäopetuksena lukujärjestyksen mukaan.
Lisäksi itsenäisesti suoritettavia tehtäviä opetustuntien ulkopuolella
Opiskelijan työmäärä
Neuvottelutaito, 2 op = 54 h
- Lähiopetus, 5 x 2,50 h
- Neuvotteluharjoitukseen varattu ryhmätyöaika, 1 x 2,50 h
- Tunti- ja ryhmätehtävät.
Esiintymistaito 3 op = 81 h
- Läsnäolovelvoite 8 x 2,5 h
- Kolme valmisteltavaa esitystä
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Esiintymistaidon osuus arvioissa on 60 % ja siinä arvioidaan yksittäiset suoritukset 1 - 5.
Tehtäväkohtaiset arviointiperusteet ovat Learn-alustalla.
Neuvottelutaidon osuus on 40 % opintojakson arvosanasta. Ryhmätehtävä arvioidaan asteikolla 1-5. Neuvottelutallenne ja neuvotteludokumentit (agenda, muistio) muodostavat 50% ryhmän arvosanasta. Kuvaus neuvotteluun valmistautumisesta (suunnitelma: mistä neuvotellaan, miten neuvotellaan, mitä halutaan saavuttaa) on 50 % ryhmän arvosanasta.
Ilmoittautumisaika
17.05.2022 - 31.05.2022
Ajoitus
05.09.2022 - 02.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Englanti
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Tuula Kuparinen
Vastuuhenkilö
Tuula Kuparinen
Opiskelijaryhmät
-
LLKT22SDDouble Degree in Business Logistics
-
LOKT22SDDouble Degree in Logistics Engineering
-
LOKT20SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Tiedät kysyntä-tarjontaketjun verkostojen rakenteen.
Tunnet logistiikan prosessien hallinnan periaatteet.
Tiedät tuotteiden elinkaarivaatimukset logistiikkatoiminnalle.
Tunnet logistiikkatoiminnan parantamisen perusperiaatteet
Sisältö
Logististen prosessien hallinnan periaatteet
Kysyntä-tarjontaketjujen parantaminen
Toiminnan parantaminen hyödyntämällä JIT- ja LEAN-periaatteita
Opiskelumateriaali
Luentomateriaali
Kirjallisuus ilmoitetaan myöhemmin
Tentit ja muut määräajat
Learn-tentti
Opiskelijan työmäärä
Luennot, 12.5 h
Tentti, 1 h
Itsenäinen työskentely, 122 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ryhmätyö = 40%, tentti = 60% opintojakson arvosanasta
Esitietovaatimukset
Logistiikan ja SCM:n perusteet
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 30.04.2025
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Salla Vaahersalo
Vastuuhenkilö
Salla Vaahersalo
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SPLogistiikka, insinöörikoulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
Osaat toimia vastuullisesti opiskelijana ja korkeakouluyhteisön jäsenenä.
Osaat asettaa oppimistavoitteesi, suunnitella opinto- ja urapolkuasi, seurata opintojesi edistymistä ja arvioida omaa oppimistasi.
Osaat edistää työelämä- ja työllistymisvalmiuksiasi.
Osaat toimia oman alasi eettisten periaatteiden mukaisesti.
Osaat markkinoida omaa osaamistasi työelämälle.
Sisältö
Millainen Xamk on opiskeluyhteisönä ja oppimisympäristönä?
Miten rakennat oman opinto- ja urasuunnitelman?
Miten tunnistat oman osaamisesi ja edistät työelämävalmiuksiasi?
Millainen on ammattialasi?
Mitä ja millainen on alasi ammattietiikka?
Miten markkinoit omaa osaamistasi ja vahvistat työnhakutaitojasi?
Miten edistät jatkuvaa oppimistasi?
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 28.04.2025
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Lassi Leppänen
Vastuuhenkilö
Lassi Leppänen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Osaat toimia vastuullisesti opiskelijana ja korkeakouluyhteisön jäsenenä.
Osaat asettaa oppimistavoitteesi, suunnitella opinto- ja urapolkuasi, seurata opintojesi edistymistä ja arvioida omaa oppimistasi.
Osaat edistää työelämä- ja työllistymisvalmiuksiasi.
Osaat toimia oman alasi eettisten periaatteiden mukaisesti.
Osaat markkinoida omaa osaamistasi työelämälle.
Sisältö
Millainen Xamk on opiskeluyhteisönä ja oppimisympäristönä?
Miten rakennat oman opinto- ja urasuunnitelman?
Miten tunnistat oman osaamisesi ja edistät työelämävalmiuksiasi?
Millainen on ammattialasi?
Mitä ja millainen on alasi ammattietiikka?
Miten markkinoit omaa osaamistasi ja vahvistat työnhakutaitojasi?
Miten edistät jatkuvaa oppimistasi?
Opiskelumateriaali
Learnissa
Yksilölliset oppimisväylät
Suunniteltu oppimisväylä:
Pepin aikataulun mukaan.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelija laatii työnantajan kanssa kurssin sisällön mukaisen ja tavoitteet huomioivan ehdotuksen ja hyväksyttää sen kurssin ohjaajalla ennen kurssin alkua.
TKI ja työelämäyhteistyö
Vierailevia luennoitsijoita, jolloin läsnäolopakko
Tentit ja muut määräajat
Ei tenttejä. Määräajat ilmoitetaan kunkin jakson alusaa ensimmäisellä tunneilla/Teams-tapaamisessa ja Learn-alustalla.
Kansainvälinen yhteistyö
Ilmoitetaan kunkin jakson alusaa ensimmäisellä tunneilla/Teams-tapaamisessa ja Learn-alustalla.
Opiskelijan työmäärä
135 h
Toteutuksen osien kuvaus
1. Orientaatio AMK-opintoihin
2. Työelämätaidot
3. Oman alan etiikka
4. Oman osaamisen markkinointi
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tehtävät
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 29.04.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Jouni Ropponen
Vastuuhenkilö
Jouni Ropponen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM1Logistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Sinä tunnet yleisimmät kuljettimet ja niiden tyypillisimmät käyttökohteet
Sinä tunnet pakkausten merkityksen ja tehtävät logistisessa ketjussa
Sinä osaat pakkausmateriaalien ominaisuudet ja niiden merkityksen
Sinä osaat ottaa huomioon tuotteiden asettamat vaatimukset pakkauksille
Sinä tunnet kuljettimien ja pakkausten ympäristövaikutukset toimitusketjussa
Sisältö
Mitkä ovat yleisimmät kuljetintyypit ja niiden tyypillisimmät käyttökohteet?
Mitkä ovat pakkausten tehtävät ja merkitys logistisessa ketjussa?
Mitkä ovat yleisimmät pakkausmateriaalit ja niiden tyypilliset käyttökohteet?
Mitä pakkaussuunnittelun merkitys on logistisessa ketjussa?
Miten lainsäädäntö vaikuttaa pakkausmateriaalien valmistuksessa, käytössä ja pakkausjätteen käsittelyssä?
Mitkä ovat pakkausten ja kuljettimien ympäristövaikutukset toimitusketjussa?
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Tuudon ja Pepin aikataulun mukaan
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Opiskelija laatii ja toimittaa työnantajan kanssa kurssin sisällön mukaisen ja tavoitteet huomioivan ehdotuksen
Työhön integroitu oppimisväylä:
Sovittava ennalta opettajan kanssa
Kansainvälinen yhteistyö
Ei ole
Opiskelijan työmäärä
135h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kiitettävä (5), hyvä (4-3), tyydyttävä (2-1), hylätty (0)
Lisätiedot
Ei edellytä aikaisempaa osaamista
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 28.04.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Jouni Ropponen
Vastuuhenkilö
Jouni Ropponen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Sinä tunnet yleisimmät kuljettimet ja niiden tyypillisimmät käyttökohteet
Sinä tunnet pakkausten merkityksen ja tehtävät logistisessa ketjussa
Sinä osaat pakkausmateriaalien ominaisuudet ja niiden merkityksen
Sinä osaat ottaa huomioon tuotteiden asettamat vaatimukset pakkauksille
Sinä tunnet kuljettimien ja pakkausten ympäristövaikutukset toimitusketjussa
Sisältö
Mitkä ovat yleisimmät kuljetintyypit ja niiden tyypillisimmät käyttökohteet?
Mitkä ovat pakkausten tehtävät ja merkitys logistisessa ketjussa?
Mitkä ovat yleisimmät pakkausmateriaalit ja niiden tyypilliset käyttökohteet?
Mitä pakkaussuunnittelun merkitys on logistisessa ketjussa?
Miten lainsäädäntö vaikuttaa pakkausmateriaalien valmistuksessa, käytössä ja pakkausjätteen käsittelyssä?
Mitkä ovat pakkausten ja kuljettimien ympäristövaikutukset toimitusketjussa?
Yksilölliset oppimisväylät
Suomeksi
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Tuudon ja Pepin aikataulun mukaan
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Opiskelija laatii ja toimittaa työnantajan kanssa kurssin sisällön mukaisen ja tavoitteet huomioivan ehdotuksen
Työhön integroitu oppimisväylä:
Sovittava ennalta opettajan kanssa
Kansainvälinen yhteistyö
Ei ole
Opiskelijan työmäärä
135h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kiitettävä (5), hyvä (4-3), tyydyttävä (2-1), hylätty (0)
Lisätiedot
Ei edellytä aikaisempaa osaamista
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 29.04.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Jouni Ropponen
Vastuuhenkilö
Jouni Ropponen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM2Logistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Sinä tunnet yleisimmät kuljettimet ja niiden tyypillisimmät käyttökohteet
Sinä tunnet pakkausten merkityksen ja tehtävät logistisessa ketjussa
Sinä osaat pakkausmateriaalien ominaisuudet ja niiden merkityksen
Sinä osaat ottaa huomioon tuotteiden asettamat vaatimukset pakkauksille
Sinä tunnet kuljettimien ja pakkausten ympäristövaikutukset toimitusketjussa
Sisältö
Mitkä ovat yleisimmät kuljetintyypit ja niiden tyypillisimmät käyttökohteet?
Mitkä ovat pakkausten tehtävät ja merkitys logistisessa ketjussa?
Mitkä ovat yleisimmät pakkausmateriaalit ja niiden tyypilliset käyttökohteet?
Mitä pakkaussuunnittelun merkitys on logistisessa ketjussa?
Miten lainsäädäntö vaikuttaa pakkausmateriaalien valmistuksessa, käytössä ja pakkausjätteen käsittelyssä?
Mitkä ovat pakkausten ja kuljettimien ympäristövaikutukset toimitusketjussa?
Yksilölliset oppimisväylät
Suomeksi
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Tuudon ja Pepin aikataulun mukaan
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Opiskelija laatii ja toimittaa työnantajan kanssa kurssin sisällön mukaisen ja tavoitteet huomioivan ehdotuksen
Työhön integroitu oppimisväylä:
Sovittava ennalta opettajan kanssa
Kansainvälinen yhteistyö
Ei ole
Opiskelijan työmäärä
135h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kiitettävä (5), hyvä (4-3), tyydyttävä (2-1), hylätty (0)
Lisätiedot
Ei edellytä aikaisempaa osaamista
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
01.09.2022 - 17.11.2022
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
3 op
T&K-osuus
1 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
8 - 30
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Minna Porasmaa
Vastuuhenkilö
Minna Porasmaa
Opiskelijaryhmät
-
LLKT22SDDouble Degree in Business Logistics
-
LOKT22SDDouble Degree in Logistics Engineering
-
LOKT20SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Ymmärrät kansainvälisten toimitusketjujen koostumuksen (toiminnot/toimijat) and osaat kuvata niitä sanallisesti ja visuaalisesti.
Osaat valita soveltuvia modernin teknologian välineitä tukemaan eri operaatioita kansainvälisessä toimitusketjussa.
Ymmärrät eri toimintojen linkityksen toisiinsa kansainvälisessä toimitusketjussa.
Sisältö
Mistä funktioista/toiminnoista kansainväliset toimitusketjut koostuvat?
Millaisia toimijoita niissä on mukana?
Mitä teknologioita voidaan käyttää/käytetään tukemaan eri toimintoja kansainvälisissä toimitusketjuissa?
Miten kuvaat kv. toimitusketjuja sanallisesti ja visuaalisesti?
Opiskelumateriaali
Relevant logistics/SCM literature.
Yksilölliset oppimisväylät
The course will have a few facilitating contact lessons (class or distant); otherwise the course is executed in form of a a large group assignment, mainly carried out outside the classes. The course will be graded based on the group assignment. In the assignment the students will plan one end-to-end, international supply chain including its operations, operators, technical tools etc.
TKI ja työelämäyhteistyö
If wished, the assignment can be written of a real company case; added by potential imaginary elements.
Tentit ja muut määräajat
No exam
Kansainvälinen yhteistyö
Course is potentially joined by exchange and/or double degree students. The assignment has a mandatory international focus.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
The course will be evaluated based on the large group assignment. No exam.
Ilmoittautumisaika
17.05.2022 - 31.05.2022
Ajoitus
05.09.2022 - 09.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Englanti
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Jouni Ropponen
Vastuuhenkilö
Jouni Ropponen
Opiskelijaryhmät
-
LLKT22SDDouble Degree in Business Logistics
-
LOKT22SDDouble Degree in Logistics Engineering
-
LOKT20SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
• Tunnet projektimenetelmien perusteet.
• Tunnet projektiohjelmistojen toimintaperiaatteet, edut ja rajoitukset.
• Osaat valita sinulle tutun menetelmän, esim. Prince 2
• Osaat soveltaa valittuja menetelmiä ja työkaluja kurssiprojekteissa.
• Tunnet eri tietolähteet ja osaat arvioida niiden luotettavuutta.
• Voit käyttää sopivinta viestintävälinettä, työskennellä ryhmässä ja noudattaa sähköisen viestinnän toimintaohjeita.
• Osaat hyödyntää parhaita projektikäytäntöjä toimitusketjun hallinnan tehostamiseksi
Sisältö
• Mitkä ovat sopivimmat projektimenetelmät?
• Mitä ohjelmistoja voidaan käyttää?
• Miten menetelmiä kuten esim. Prince2 käytetään käytössä?
• Kuinka voit soveltaa valittuja menetelmiä ja työkaluja kurssiprojekteissa?
• Miten voit käyttää erilaisia tietolähteitä ja arvioida niiden luotettavuutta?
• Kuinka käyttää sopivinta viestintävälinettä, työskennellä tehokkaasti ryhmässä ja noudattaa sähköisen viestinnän toimintaohjeita?
• Kuinka hyödyntää parhaita projektikäytäntöjä toimitusketjun hallinnan tehostamiseksi?
Opiskelumateriaali
Suomeksi
Opettaja ilmoittaa materiaalin myöhemmin
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Tuudon ja Pepin aikataulun mukaan
Työhön integroitu oppimisväylä:
Sovittava ennalta opettajan kanssa
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakso ei sisällä harjoittelua
Tentit ja muut määräajat
Uusintatentin voi suorittaa opettajan määrittelemässä uusintatenttitilaisuudessa
Kansainvälinen yhteistyö
Opintojakso on yhteinen Logistiikan ja Liiketoiminnan logistiikan vaihto- ja kaksoistutkinto-opiskelijoiden kanssa.
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on keskimäärin 135 h.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi perustuu tenttiin ja/tai tehtäviin
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 29.04.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Jouni Ropponen
Vastuuhenkilö
Jouni Ropponen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Tunnet keskeiset projektinhallinan menetelmät.
Ymmärrät projektinhallinnan haasteet.
Tunnet projektiohjelmistojen periaatteet, edut ja rajoitukset.
Tunnet keskeiset prosessijohtamisen periaateet.
Ymmärrät prosessijohtamisen mahdollisuudet ja haasteet.
Sisältö
Mitä ovat projektinhallinan keskeiset menetelmät?
Mitä ovat projektinhallinnan haasteet?
Mitä ovat projektiohjelmistojen periaatteet, edut ja rajoitukset?
Mitkä ovat prosessijohtamisen keskeiset periaateet?
Mitkä ovat prosessijohtamisen mahdollisuudet ja haasteet?
Yksilölliset oppimisväylät
Suomeksi
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Tuudon ja Pepin aikataulun mukaan
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Opiskelija laatii ja toimittaa työnantajan kanssa kurssin sisällön mukaisen ja tavoitteet huomioivan ehdotuksen
Työhön integroitu oppimisväylä:
Sovittava ennalta opettajan kanssa
Kansainvälinen yhteistyö
Ei ole
Opiskelijan työmäärä
135h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kiitettävä (5), hyvä (4-3), tyydyttävä (2-1), hylätty (0)
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 28.04.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Jouni Ropponen
Vastuuhenkilö
Jouni Ropponen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Tunnet keskeiset projektinhallinan menetelmät.
Ymmärrät projektinhallinnan haasteet.
Tunnet projektiohjelmistojen periaatteet, edut ja rajoitukset.
Tunnet keskeiset prosessijohtamisen periaateet.
Ymmärrät prosessijohtamisen mahdollisuudet ja haasteet.
Sisältö
Mitä ovat projektinhallinan keskeiset menetelmät?
Mitä ovat projektinhallinnan haasteet?
Mitä ovat projektiohjelmistojen periaatteet, edut ja rajoitukset?
Mitkä ovat prosessijohtamisen keskeiset periaateet?
Mitkä ovat prosessijohtamisen mahdollisuudet ja haasteet?
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Tuudon ja Pepin aikataulun mukaan
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Opiskelija laatii ja toimittaa työnantajan kanssa kurssin sisällön mukaisen ja tavoitteet huomioivan ehdotuksen
Työhön integroitu oppimisväylä:
Sovittava ennalta opettajan kanssa
Kansainvälinen yhteistyö
Ei ole
Opiskelijan työmäärä
135h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kiitettävä (5), hyvä (4-3), tyydyttävä (2-1), hylätty (0)
Ilmoittautumisaika
14.03.2023 - 31.03.2023
Ajoitus
02.05.2023 - 31.08.2023
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
5 op
T&K-osuus
4 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 200
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Raimo Päivärinta
Vastuuhenkilö
Raimo Päivärinta
Opiskelijaryhmät
-
VV2022-2023Valinnaiset opinnot 2022-2023
Tavoitteet
Saat käsityksen rautatiealan toimijoista ja viranomaisista sekä toimintaa säätelevistä laeista, normeista sekä toimintaan tarvittavista luvista.
Ymmärrät rautatieliikenteen harjoittamisen edellytykset sekä miten liikennettä ohjataan ja valvotaan turvallisen liikenteen varmistamiseksi.
Ymmärrät rautatieliikenteen osana kansainvälistä kuljetusketjua.
Ymmärrät rautatiekuljetusten edellytykset asiakasnäkökulmasta sekä tiedostat alan erilaisia sopimuksia ja kansainvälisen kaupan periaatteita.
Sisältö
Mitä kaikkea kuuluu rautatiejärjestelmään ja miten se toimii?
Millaisia lupia, sopimuksia, kapasiteetin määritystä, liikenteen ohjausta ja valvontaa rautatieliikenne sisältää?
Kuinka ratakapasiteettia jaetaan, liikennettä suunnitellaan ja junien täsmällisyyttä valvotaan?
Mitä kaikkea junan liikkeellelähtö ja kuljettaminen vaatii sekä millaista kalustoa rataverkolla liikkuu?
Miten ratapihat toimivat ja mitä on vaihtotyö?
Mitä asioita yritysten näkökulmasta tulee huomioida jos käytetään rautateitä kuljetusmuotona?
Miten Suomesta pääsee rautateitse Kiinaan ja mitä vienti/tuontikauppa pitää sisällään?
Aika ja paikka
Tehtävät (useita tehtäviä yhtä aikaa) ovat avoinna aaltoina, kun edellinen aalto päättyy aukeaa seuraava heti.
Koko kurssi toteutetaan näin aaltoina.
Voit suorittaa kurssin nopeutetusti eli kun olet suorittanut kyseisen ”aallon” kaikki suoritukset niin sinulle avautuu seuraava ”aalto” ja voit jatkaa suorituksia omaan tahtiisi.
Eli kurssin aikataulutus ei ole esteenä nopeutettuun suoritukseen mutta huomioi että seuraava aalto aukeaa vasta kun olet suorittanut kaikki edelliset tehtävät / tentit
Opiskelumateriaali
Kaikki kurssimateriaali on Learn-kurssialustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Aineisto ja tehtävät sekä tentit (useita tehtäviä yhtä aikaa) ovat avoinna aaltoina, kun edellinen aalto päättyy aukeaa seuraava heti.
Koko kurssi toteutetaan näin aaltoina.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Tehtävät (useita tehtäviä yhtä aikaa) ovat avoinna aaltoina, kun edellinen aalto päättyy aukeaa seuraava heti.
Koko kurssi toteutetaan näin aaltoina.
Voit suorittaa kurssin nopeutetusti eli kun olet suorittanut kyseisen ”aallon” kaikki suoritukset niin sinulle avautuu seuraava ”aalto” ja voit jatkaa suorituksia omaan tahtiisi.
Eli kurssin aikataulutus ei ole esteenä nopeutettuun suoritukseen mutta huomioi että seuraava aalto aukeaa vasta kun olet suorittanut kaikki edelliset tehtävät / tentit
TKI ja työelämäyhteistyö
Kurssi on toteutettu valtaosin työelämäyhteistyönä ja siellä oleva aineisto on oikeaa työelämätietoa.
Tentit ja muut määräajat
Kaikki kurssiin liittyvät tentit ja tehtävätentit on selvitetty kurssialustalla mukaanlukien myös aikataulut.
Opiskelijan työmäärä
laskennallisesti 27 h / opintopiste, yhteensä 135 h.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kaikki arviointiin ja arvioinnin perusteisiin liittyvät asiat on selvitetty kurssialustalla.
a. käyttää ammattikäsitteitä ja näyttää tietoperustaan liittyvän osaamisensa
b. käyttää tiedonhaun perustekniikoita yksittäisissä tilanteissa
c. suoriutua yksittäisistä tehtävistä
d. ottaa huomioon toiminnassaan asiakkaat, käyttäjät ja kohderyhmät
e. käyttää ohjatusti keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tek-niikoita
f. toimia tiimin jäsenenä
g. toimia oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti
Esitietovaatimukset
Ei edellytä aiempaa osaamista
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Antti Laakso
- Joel Paananen
Vastuuhenkilö
Joel Paananen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM1Logistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Ymmärrät turvallisuuden merkityksen mekatroniikan ratkaisuissa
Tunnet eri robottityypit
Ymmärrät robottien ohjaamisen perusteet
Tunnet robotiikan käyttösovellukset
Sisältö
Mitä robotiikan turvallisuus käsittää?
Millaisia robottityyppejä on olemassa?
Miten robotteja ohjataan?
Millaisia sovelluksia robotiikassa on?
Opiskelumateriaali
Opintojakson kirjallisuus kerrotaan aloitusluennolla
Muu materiaali jaetaan luennoilla
Yksilölliset oppimisväylät
Jos opiskelija haluaa käyttää yksilöllistä oppimisväylää, opiskelija laatii kurssin tavoitteet täyttävän kirjallisen suunnitelman yksilöllisestä toteutuksesta ja hyväksyttää sen ensin kurssin opettajalla ja sen jälkeen työpaikallaan. Kurssin yksilöllistämisestä on sovittava opettajan kanssa ennen kurssin alkua.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla ei suoriteta TKI-yhteistyötä.
Tentit ja muut määräajat
Tentistä sovitaan aloitusluennolla.
Kaikista tenteistä on sovittava opettajan kanssa ennen tenttiin ilmoittautumista ja uusintatentit on suoritettava tutkintosäännön mukaisessa aikataulussa.
Opiskelijan työmäärä
5 op / 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tentti ja/tai mahdolliset arviointiin vaikuttavat harjoitustehtävät sovitaan opintojakson johdantoluennolla.
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Antti Laakso
Vastuuhenkilö
Joel Paananen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Ymmärrät turvallisuuden merkityksen mekatroniikan ratkaisuissa
Tunnet eri robottityypit
Ymmärrät robottien ohjaamisen perusteet
Tunnet robotiikan käyttösovellukset
Sisältö
Mitä robotiikan turvallisuus käsittää?
Millaisia robottityyppejä on olemassa?
Miten robotteja ohjataan?
Millaisia sovelluksia robotiikassa on?
Opiskelumateriaali
Opintojakson kirjallisuus kerrotaan aloitusluennolla
Muu materiaali jaetaan luennoilla
Yksilölliset oppimisväylät
Jos opiskelija haluaa käyttää yksilöllistä oppimisväylää, opiskelija laatii kurssin tavoitteet täyttävän kirjallisen suunnitelman yksilöllisestä toteutuksesta ja hyväksyttää sen ensin kurssin opettajalla ja sen jälkeen työpaikallaan. Kurssin yksilöllistämisestä on sovittava opettajan kanssa ennen kurssin alkua.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla ei suoriteta TKI-yhteistyötä.
Tentit ja muut määräajat
Tentistä sovitaan aloitusluennolla.
Kaikista tenteistä on sovittava opettajan kanssa ennen tenttiin ilmoittautumista ja uusintatentit on suoritettava tutkintosäännön mukaisessa aikataulussa.
Opiskelijan työmäärä
5 op / 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tentti ja/tai mahdolliset arviointiin vaikuttavat harjoitustehtävät sovitaan opintojakson johdantoluennolla.
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Antti Laakso
- Joel Paananen
Vastuuhenkilö
Joel Paananen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM2Logistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Ymmärrät turvallisuuden merkityksen mekatroniikan ratkaisuissa
Tunnet eri robottityypit
Ymmärrät robottien ohjaamisen perusteet
Tunnet robotiikan käyttösovellukset
Sisältö
Mitä robotiikan turvallisuus käsittää?
Millaisia robottityyppejä on olemassa?
Miten robotteja ohjataan?
Millaisia sovelluksia robotiikassa on?
Opiskelumateriaali
Opintojakson kirjallisuus kerrotaan aloitusluennolla
Muu materiaali jaetaan luennoilla
Yksilölliset oppimisväylät
Jos opiskelija haluaa käyttää yksilöllistä oppimisväylää, opiskelija laatii kurssin tavoitteet täyttävän kirjallisen suunnitelman yksilöllisestä toteutuksesta ja hyväksyttää sen ensin kurssin opettajalla ja sen jälkeen työpaikallaan. Kurssin yksilöllistämisestä on sovittava opettajan kanssa ennen kurssin alkua.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla ei suoriteta TKI-yhteistyötä.
Tentit ja muut määräajat
Tentistä sovitaan aloitusluennolla.
Kaikista tenteistä on sovittava opettajan kanssa ennen tenttiin ilmoittautumista ja uusintatentit on suoritettava tutkintosäännön mukaisessa aikataulussa.
Opiskelijan työmäärä
5 op / 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tentti ja/tai mahdolliset arviointiin vaikuttavat harjoitustehtävät sovitaan opintojakson johdantoluennolla.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Olli-Pekka Brunila
Vastuuhenkilö
Olli-Pekka Brunila
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM2Logistiikka, monimuoto
-
LOKT19SPLogistiikka, päivätoteutus
-
LOKT21SMLogistiikka, monimuoto
-
LOKT18SMLogistiikka, monimuoto
-
LOKT20SM1Logistiikka, monimuoto
-
LOKT20SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Tunnet satamien ominaisuudet ja toiminnot.
Tunnet satamien merkityksen toimitusketjussa.
Tunnet satamien sisäiset toimijat ja sidosryhmät.
Sisältö
Mitkä ovat Suomen satamat?
Minkälainen on satamien historia?
Mitkä ovat satamatyypit?
Minkälainen on satamien rooli toimitusketjussa eri kuljetusmuotojen solmukohtana?
Minkälainen on satama-alue ja satamatekniikka?
Mitkä ovat satamaoperaattorit?
Mitkä ovat sataman sidosryhmät?
Arviointiasteikko
1-5
Esitietovaatimukset
Perustiedot logistiikasta
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 50
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Tiina Kettunen
Vastuuhenkilö
Tiina Kettunen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SMLogistiikka, monimuoto
-
VV2022-2023Valinnaiset opinnot 2022-2023
Tavoitteet
Opiskelija saavuttaa ammattikorkeakoulun fysiikan opinnoissa tarvittavan tason ja kehittää fysikaalista ajattelutapaa ja ongelmanratkaisutaitoa kinematiikan sovelluksissa.
Sisältö
Suureet ja yksiköt, SI-järjestelmä, yksikkömuunnokset, suureyhtälöt, graafiset esitykset, vektorisuureet, tasainen liike, tasaisesti kiihtyvä liike, heittoliike.
Opiskelumateriaali
Luentokalvot, -muistiinpanot ja laskuharjoitukset.
Kurssikirja: Kari Suvanto: Tekniikan fysiikka 1, Edita. Kirjan luvut 1 - 4.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.
Tentit ja muut määräajat
XAMK:n tenttijärjestyksen mukaan
Opiskelijan työmäärä
3 ECTS Credits, 80h
n. 30h työjärjestyksen mukaisesti opettajan ohjauksessa ja n. 50h itsenäistä työntekoa
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytysti suoritetut tehtävät.
Tentti.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 50
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Tiina Kettunen
Vastuuhenkilö
Tiina Kettunen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SPLogistiikka, päivätoteutus
-
VV2022-2023Valinnaiset opinnot 2022-2023
Tavoitteet
Opiskelija saavuttaa ammattikorkeakoulun fysiikan opinnoissa tarvittavan tason ja kehittää fysikaalista ajattelutapaa ja ongelmanratkaisutaitoa kinematiikan sovelluksissa.
Sisältö
Suureet ja yksiköt, SI-järjestelmä, yksikkömuunnokset, suureyhtälöt, graafiset esitykset, vektorisuureet, tasainen liike, tasaisesti kiihtyvä liike, heittoliike.
Opiskelumateriaali
Luentokalvot, -muistiinpanot ja laskuharjoitukset.
Kurssikirja: Kari Suvanto: Tekniikan fysiikka 1, Edita. Kirjan luvut 1 - 4.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.
Tentit ja muut määräajat
XAMK:n tenttijärjestyksen mukaan
Kansainvälinen yhteistyö
Ei.
Opiskelijan työmäärä
3 ECTS Credits, 80h
n. 30h työjärjestyksen mukaisesti opettajan ohjauksessa ja n. 50h itsenäistä työntekoa
Toteutuksen osien kuvaus
Hyväksytysti suoritetut tehtävät.
Tentti.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytysti suoritetut tehtävät.
Tentti.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 04.09.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 16.12.2022
Laajuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 50
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Antti Laakso
Vastuuhenkilö
Antti Laakso
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SMLogistiikka, monimuoto
-
VV2022-2023Valinnaiset opinnot 2022-2023
Tavoitteet
Opiskelija saavuttaa ammattikorkeakoulun fysiikan opinnoissa tarvittavan tason ja kehittää fysikaalista ajattelutapaa ja ongelmanratkaisutaitoa kinematiikan sovelluksissa.
Sisältö
Suureet ja yksiköt, SI-järjestelmä, yksikkömuunnokset, suureyhtälöt, graafiset esitykset, vektorisuureet, tasainen liike, tasaisesti kiihtyvä liike, heittoliike.
Opiskelumateriaali
Luentokalvot, -muistiinpanot ja laskuharjoitukset.
Kurssikirja: Kari Suvanto: Tekniikan fysiikka 1, Edita. Kirjan luvut 1 - 4.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.
Tentit ja muut määräajat
XAMK:n tenttijärjestyksen mukaan
Opiskelijan työmäärä
3 ECTS Credits, 80h
n. 30h työjärjestyksen mukaisesti opettajan ohjauksessa ja n. 50h itsenäistä työntekoa
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytysti suoritetut tehtävät.
Tentti.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 04.09.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 50
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Antti Laakso
Vastuuhenkilö
Antti Laakso
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SPLogistiikka, insinöörikoulutus, päivätoteutus
-
VV2022-2023Valinnaiset opinnot 2022-2023
Tavoitteet
Opiskelija saavuttaa ammattikorkeakoulun fysiikan opinnoissa tarvittavan tason ja kehittää fysikaalista ajattelutapaa ja ongelmanratkaisutaitoa kinematiikan sovelluksissa.
Sisältö
Suureet ja yksiköt, SI-järjestelmä, yksikkömuunnokset, suureyhtälöt, graafiset esitykset, vektorisuureet, tasainen liike, tasaisesti kiihtyvä liike, heittoliike.
Opiskelumateriaali
Luentokalvot, -muistiinpanot ja laskuharjoitukset.
Kurssikirja: Kari Suvanto: Tekniikan fysiikka 1, Edita. Kirjan luvut 1 - 4.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.
Tentit ja muut määräajat
XAMK:n tenttijärjestyksen mukaan
Kansainvälinen yhteistyö
Ei.
Opiskelijan työmäärä
3 ECTS Credits, 80h
n. 30h työjärjestyksen mukaisesti opettajan ohjauksessa ja n. 50h itsenäistä työntekoa
Toteutuksen osien kuvaus
Hyväksytysti suoritetut tehtävät.
Tentti.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytysti suoritetut tehtävät.
Tentti.
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 04.09.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 16.12.2022
Laajuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 70
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Antti Laakso
Vastuuhenkilö
Antti Laakso
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SMLogistiikka, monimuoto
-
VV2022-2023Valinnaiset opinnot 2022-2023
Tavoitteet
Lasket luontevasti erilaisilla lausekkeilla
Osaat käsitellä murtolukuja myös lausekemuodossa.
Ymmärrät funktion käsitteen.
Pystyt ratkaisemaan erityyppisiä ensimmäisen ja toisen asteen yhtälöitä.
Osaat käsitellä suoran yhtälöä niin matemaattisesti kuin graafisestikin.
Osaat ratkaista yhtälöpareja.
Lasket erilaisilla potenssilausekkeilla ja osaat sieventää niitä.
Osaat käsitellä erilaisia juurilausekkeita.
Käsittelet toisen asteen polynomifunktiota matemaattisesti ja graafisesti.
Tunnet polynomifunktioiden tekijöihin jakamisen menetelmät ja osaat laskea erilaisia laskuoperaatioita polynomifunktiolla.
Osaat ratkaista suorakulmaisia kolmioita.
Tunnet prosenttilaskennan perusperiaatteet.
Sisältö
Miten lausekkeita sievennetään?
Miten murtoluvuilla ja -lausekkeilla lasketaan ja miten niitä sievennetään?
Mitä funktio ja sen kuvaaja tarkoittavat? Mitä ovat funktion nollakohdat? Miten funktioita piirretään?
Miten erilaisia ensimmäisen asteen yhtälöitä ratkaistaan?
Mitä suora tarkoittaa matemaattisesti? Mitä ovat kulmakerroin ja y-akselin leikkauspiste?
Miten lineaarisia yhtälöpareja ratkaistaan?
Miten erilaisia potenssilausekkeita sievennetään? Mitkä ovat potenssilaskusäännöt?
Miten erilaisia juurilausekkeita sievennetään?
Miten ratkaistaan toisen asteen yhtälö?
Mihin diskriminanttia käytetään? Miten toisen asteen funktion kuvaaja piirretään?
Miten polynomeilla lasketaan? Miten polynomeja jaetaan tekijöihin?
Miten suorakulmaisia kolmioita ratkaistaan?
Miten lasketaan erilaisia prosenttilaskuja?
Opiskelumateriaali
Luentokalvot ja laskuharjoitukset.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 04.09.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 16.12.2022
Laajuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 60
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Antti Laakso
Vastuuhenkilö
Antti Laakso
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SPLogistiikka, insinöörikoulutus, päivätoteutus
-
VV2022-2023Valinnaiset opinnot 2022-2023
Tavoitteet
Lasket luontevasti erilaisilla lausekkeilla
Osaat käsitellä murtolukuja myös lausekemuodossa.
Ymmärrät funktion käsitteen.
Pystyt ratkaisemaan erityyppisiä ensimmäisen ja toisen asteen yhtälöitä.
Osaat käsitellä suoran yhtälöä niin matemaattisesti kuin graafisestikin.
Osaat ratkaista yhtälöpareja.
Lasket erilaisilla potenssilausekkeilla ja osaat sieventää niitä.
Osaat käsitellä erilaisia juurilausekkeita.
Käsittelet toisen asteen polynomifunktiota matemaattisesti ja graafisesti.
Tunnet polynomifunktioiden tekijöihin jakamisen menetelmät ja osaat laskea erilaisia laskuoperaatioita polynomifunktiolla.
Osaat ratkaista suorakulmaisia kolmioita.
Tunnet prosenttilaskennan perusperiaatteet.
Sisältö
Miten lausekkeita sievennetään?
Miten murtoluvuilla ja -lausekkeilla lasketaan ja miten niitä sievennetään?
Mitä funktio ja sen kuvaaja tarkoittavat? Mitä ovat funktion nollakohdat? Miten funktioita piirretään?
Miten erilaisia ensimmäisen asteen yhtälöitä ratkaistaan?
Mitä suora tarkoittaa matemaattisesti? Mitä ovat kulmakerroin ja y-akselin leikkauspiste?
Miten lineaarisia yhtälöpareja ratkaistaan?
Miten erilaisia potenssilausekkeita sievennetään? Mitkä ovat potenssilaskusäännöt?
Miten erilaisia juurilausekkeita sievennetään?
Miten ratkaistaan toisen asteen yhtälö?
Mihin diskriminanttia käytetään? Miten toisen asteen funktion kuvaaja piirretään?
Miten polynomeilla lasketaan? Miten polynomeja jaetaan tekijöihin?
Miten suorakulmaisia kolmioita ratkaistaan?
Miten lasketaan erilaisia prosenttilaskuja?
Opiskelumateriaali
Luentokalvot ja laskuharjoitukset.
Yksilölliset oppimisväylät
Tentti.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 16.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Katja Helve
Vastuuhenkilö
Virpi Aalto
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Osaat talousmatematiikassa tarvittavat tavanomaiset laskentatavat ja voit
soveltaa niitä toimintaketjuosaamisen toteuttamisessa. Osaat käyttää
loogista päättelyä talouselämän ongelmien ratkaisemisessa sekä arvioida
saatujen ratkaisujen merkitystä. Osaat laatia ja tulkita tilastoja (taulukot,
kuviot ja tavanomaiset tunnusluvut). Osaat käyttää
taulukkolaskentaohjelmaa (Excel) laskennan apuna.
Sisältö
Miten lasket indeksilaskuja ja miten sovellat niitä talousmatematiikassa?
Miten ratkaiset korko- ja koronkorkolaskuja ja niiden liiketaloudellisia
sovelluksia? Mitä ovat jaksollisten suoritusten nykyarvo ja tuleva arvo?
Miten käytät niitä laskelmissasi? Miten teet investointilaskelmia? Miten
esität ja tulkitset tilastoaineistoa? Mitä ovat keskiluvut ja hajontaluvut,
miten niitä tulkitaan? Miten käytät taulukkolaskentaohjelmaa (Excel)
talousmatematiikassa ja tilastomateriaalin analysoinnissa ja käsittelyssä?
Opiskelumateriaali
Learn-alustalla ilmoitettu oppimateriaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Kurssin toteutustavat ja arviointi ilmoitetaan Learn-alustalla.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.
Esitietovaatimukset
Matematiikan perustaidot.
Valinnaiskurssi: Matematiikan ja fysiikan perusteet
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 16.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Katja Helve
Vastuuhenkilö
Katja Helve
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM1Logistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Osaat talousmatematiikassa tarvittavat tavanomaiset laskentatavat ja voit
soveltaa niitä toimintaketjuosaamisen toteuttamisessa. Osaat käyttää
loogista päättelyä talouselämän ongelmien ratkaisemisessa sekä arvioida
saatujen ratkaisujen merkitystä. Osaat laatia ja tulkita tilastoja (taulukot,
kuviot ja tavanomaiset tunnusluvut). Osaat käyttää
taulukkolaskentaohjelmaa (Excel) laskennan apuna.
Sisältö
Miten lasket indeksilaskuja ja miten sovellat niitä talousmatematiikassa?
Miten ratkaiset korko- ja koronkorkolaskuja ja niiden liiketaloudellisia
sovelluksia? Mitä ovat jaksollisten suoritusten nykyarvo ja tuleva arvo?
Miten käytät niitä laskelmissasi? Miten teet investointilaskelmia? Miten
esität ja tulkitset tilastoaineistoa? Mitä ovat keskiluvut ja hajontaluvut,
miten niitä tulkitaan? Miten käytät taulukkolaskentaohjelmaa (Excel)
talousmatematiikassa ja tilastomateriaalin analysoinnissa ja käsittelyssä?
Opiskelumateriaali
Learn-alustalla ilmoitettu oppimateriaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Kurssin toteutustavat ja arviointi ilmoitetaan Learn-alustalla.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.
Esitietovaatimukset
Matematiikan perustaidot.
Valinnaiskurssi: Matematiikan ja fysiikan perusteet
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 16.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Katja Helve
Vastuuhenkilö
Katja Helve
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM2Logistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Osaat talousmatematiikassa tarvittavat tavanomaiset laskentatavat ja voit
soveltaa niitä toimintaketjuosaamisen toteuttamisessa. Osaat käyttää
loogista päättelyä talouselämän ongelmien ratkaisemisessa sekä arvioida
saatujen ratkaisujen merkitystä. Osaat laatia ja tulkita tilastoja (taulukot,
kuviot ja tavanomaiset tunnusluvut). Osaat käyttää
taulukkolaskentaohjelmaa (Excel) laskennan apuna.
Sisältö
Miten lasket indeksilaskuja ja miten sovellat niitä talousmatematiikassa?
Miten ratkaiset korko- ja koronkorkolaskuja ja niiden liiketaloudellisia
sovelluksia? Mitä ovat jaksollisten suoritusten nykyarvo ja tuleva arvo?
Miten käytät niitä laskelmissasi? Miten teet investointilaskelmia? Miten
esität ja tulkitset tilastoaineistoa? Mitä ovat keskiluvut ja hajontaluvut,
miten niitä tulkitaan? Miten käytät taulukkolaskentaohjelmaa (Excel)
talousmatematiikassa ja tilastomateriaalin analysoinnissa ja käsittelyssä?
Opiskelumateriaali
Learn-alustalla ilmoitettu oppimateriaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Kurssin toteutustavat ja arviointi ilmoitetaan Learn-alustalla.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.
Esitietovaatimukset
Matematiikan perustaidot.
Valinnaiskurssi: Matematiikan ja fysiikan perusteet
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
16.01.2023 - 30.04.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Eeva Ala-Krekola
Vastuuhenkilö
Eeva Ala-Krekola
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Tiedät ERP-järjestelmien tärkeimmät toimintaperaatteet ja
hyödyt liiketoiminnalle.
Tiedät tärkeimpiä ERP-toimittajia ja heidän tuotteidensa
ominaisuuksia.
Osaat toimia liiketoiminta-alueesi asiantuntijana ERPjärjestelmien
valinta- ja käyttöottoprojekteissa.
Osaat käyttää SAP-järjestelmän perustoiminnallisuuksia.
Osaat hakea tietoa eri tietolähteistä, arvioida tietolähteitä ja
tiedon luotettavuutta kriittisesti sekä käsitellä digitaalista tietoa.
Osaat käyttää tarkoitukseen sopivia viestintävälineitä,
teknologiaa ja kanavia viestintään ja tiimityöhön sekä käyttäytyä
sähköisessä viestinnässä asianmukaisesti.
Tiedät, miten ERP-järjestelmät parantavat toimitusketjun
hallintaa.
Sisältö
Mitkä ovat ERP-järjestelmien tärkeimmät toimintaperaatteet?
Mitä hyötyjä saavutetaan onnistuneella ERP-käyttöönotolla ja
mitkä ovat toisaalta suurimmat haasteet?
Mitkä ovat tärkeimpiä ERP-toimittajia ja miten heidän ERPtuoteensa
eroavat muiden järjestelmistä?
Miten onnistutaan oman liiketoiminta-alueen asiantuntijana ERPprojekteissa?
Miten käytetään SAP-järjestelmän perustoiminnallisuuksia?
Miten haetaan tietoa eri tietolähteistä, arvioidaan tietolähteitä ja
tiedon luotettavuutta kriittisesti sekä käsitellään digitaalista
tietoa?
Miten käytetään tarkoitukseen sopivia viestintävälineitä,
teknologiaa ja kanavia viestintään ja tiimityöhön sekä
käyttäydytään sähköisessä viestinnässä asianmukaisesti?
Miten ERP järjestelmät parantavat toimitusketjun hallintaa?
Opiskelumateriaali
Ilmoitetaan Learn -oppimisympäristössä
Yksilölliset oppimisväylät
Jos opiskelija haluaa käyttää yksilöllistä oppimisväylää, opiskelija laatii kurssin tavoitteet täyttävän kirjallisen suunnitelman yksilöllisestä toteutuksesta ja hyväksyttää sen ensin kurssin opettajalla ja sen jälkeen työpaikallaan. Kurssin yksilöllistämisestä on sovittava opettajan kanssa ennen kurssin alkua.
Tentit ja muut määräajat
Ilmoitetaan Learn -oppimisympäristössä
Opiskelijan työmäärä
5 op / 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ilmoitetaan Learn -oppimisympäristössä
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
13.01.2023 - 30.04.2023
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
4 op
Toteutustapa
20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 60
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Eeva Ala-Krekola
Vastuuhenkilö
Eeva Ala-Krekola
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Tiedät ERP-järjestelmien tärkeimmät toimintaperaatteet ja
hyödyt liiketoiminnalle.
Tiedät tärkeimpiä ERP-toimittajia ja heidän tuotteidensa
ominaisuuksia.
Osaat toimia liiketoiminta-alueesi asiantuntijana ERPjärjestelmien
valinta- ja käyttöottoprojekteissa.
Osaat käyttää SAP-järjestelmän perustoiminnallisuuksia.
Osaat hakea tietoa eri tietolähteistä, arvioida tietolähteitä ja
tiedon luotettavuutta kriittisesti sekä käsitellä digitaalista tietoa.
Osaat käyttää tarkoitukseen sopivia viestintävälineitä,
teknologiaa ja kanavia viestintään ja tiimityöhön sekä käyttäytyä
sähköisessä viestinnässä asianmukaisesti.
Tiedät, miten ERP-järjestelmät parantavat toimitusketjun
hallintaa.
Sisältö
Mitkä ovat ERP-järjestelmien tärkeimmät toimintaperaatteet?
Mitä hyötyjä saavutetaan onnistuneella ERP-käyttöönotolla ja
mitkä ovat toisaalta suurimmat haasteet?
Mitkä ovat tärkeimpiä ERP-toimittajia ja miten heidän ERPtuoteensa
eroavat muiden järjestelmistä?
Miten onnistutaan oman liiketoiminta-alueen asiantuntijana ERPprojekteissa?
Miten käytetään SAP-järjestelmän perustoiminnallisuuksia?
Miten haetaan tietoa eri tietolähteistä, arvioidaan tietolähteitä ja
tiedon luotettavuutta kriittisesti sekä käsitellään digitaalista
tietoa?
Miten käytetään tarkoitukseen sopivia viestintävälineitä,
teknologiaa ja kanavia viestintään ja tiimityöhön sekä
käyttäydytään sähköisessä viestinnässä asianmukaisesti?
Miten ERP järjestelmät parantavat toimitusketjun hallintaa?
Opiskelumateriaali
Ilmoitetaan Learn -oppimisympäristössä
Yksilölliset oppimisväylät
Jos opiskelija haluaa käyttää yksilöllistä oppimisväylää, opiskelija laatii kurssin tavoitteet täyttävän kirjallisen suunnitelman yksilöllisestä toteutuksesta ja hyväksyttää sen ensin kurssin opettajalla ja sen jälkeen työpaikallaan. Kurssin yksilöllistämisestä on sovittava opettajan kanssa ennen kurssin alkua.
Tentit ja muut määräajat
Ilmoitetaan Learn -oppimisympäristössä
Opiskelijan työmäärä
5 op / 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ilmoitetaan Learn -oppimisympäristössä
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
16.01.2023 - 28.04.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Tuula Kuparinen
Vastuuhenkilö
Tuula Kuparinen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Ymmärrät, mistä osista/funktioista toimitusketjut muodostuvat.
Ymmärrät toimitusketjuintegraation käsitteen ja kokonaisuuden hallinnan merkityksen toimintojen ja toimitusketjujen johtamisessa.
Tiedät toimitusketjujen tulevaisuuden kehityssuuntia/menetelmiä/välineitä.
Sisältö
Mistä eri osista ja funktioista toimitusketjut muodostuvat?
Mitä tarkoittaa toimitusketjuintegraatio ja mikä on sen merkitys?
Miltä toimitusketjujen tulevaisuus näyttää?
Opiskelumateriaali
Ilmoitetaan opintojakson alussa
Yksilölliset oppimisväylät
Opintojakso toteutetaan monimuoto-opintoina sisältäen lähiopetusta sekä itsenäistä työskentelyä. Opintojakson Learn-alustalla annetaan tehtävät ja niiden palautuspäivät sekä Learn-tentin ajankohta.
Tentit ja muut määräajat
Ilmoitetaan opintojakson alussa
Opiskelijan työmäärä
135 h
Toteutuksen osien kuvaus
Ilmoitetaan opintojakson alussa
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointiasteikko on 1-5, hylätty
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
16.01.2023 - 12.05.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Tuula Kuparinen
Vastuuhenkilö
Tuula Kuparinen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Ymmärrät, mistä osista/funktioista toimitusketjut muodostuvat.
Ymmärrät toimitusketjuintegraation käsitteen ja kokonaisuuden hallinnan merkityksen toimintojen ja toimitusketjujen johtamisessa.
Tiedät toimitusketjujen tulevaisuuden kehityssuuntia/menetelmiä/välineitä.
Sisältö
Mistä eri osista ja funktioista toimitusketjut muodostuvat?
Mitä tarkoittaa toimitusketjuintegraatio ja mikä on sen merkitys?
Miltä toimitusketjujen tulevaisuus näyttää?
Opiskelumateriaali
Ilmoitetaan opintojakson alussa
Yksilölliset oppimisväylät
Opintojakso toteutetaan monimuoto-opintoina sisältäen lähiopetusta sekä itsenäistä työskentelyä. Opintojakson Learn-alustalla annetaan tehtävät ja niiden palautuspäivät sekä Learn-tentin ajankohta.
Opiskelijan työmäärä
135 h
Toteutuksen osien kuvaus
Ilmoitetaan opintojakson alussa
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointiasteikko on 1-5, hylätty
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
05.09.2022 - 09.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Eeva Ala-Krekola
Vastuuhenkilö
Eeva Ala-Krekola
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Tiedostat koko toimitusketjun logistisiin toimintoihin liittyvät niin materiaaliset kuin henkilöihinkin kohdistuvat turvallisuusasia ja uhat.
Osaat soveltaa turvallisuutta parantavia peiaatteita ja käytäntöjä toimitusketjun suunnittelussa.
Sisältö
Mitä eri seikkoja sinun tulee huomioida toimitusketjun turvalliseen toimintaan vaihe vaiheelta?
Miten voit parantaa toimitusketjun turvallisuutta mm. hävikkiä, vahinkoja sekä rikollista toimintaa vastaan?
Opiskelumateriaali
Ilmoitetaan Learn -oppimisympäristössä
Yksilölliset oppimisväylät
Jos opiskelija haluaa käyttää yksilöllistä oppimisväylää, opiskelija laatii kurssin tavoitteet täyttävän kirjallisen suunnitelman yksilöllisestä toteutuksesta ja hyväksyttää sen ensin kurssin opettajalla ja sen jälkeen työpaikallaan. Kurssin yksilöllistämisestä on sovittava opettajan kanssa ennen kurssin alkua.
Tentit ja muut määräajat
Ilmoitetaan Learn -oppimisympäristössä
Opiskelijan työmäärä
5 op / 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ilmoitetaan Learn -oppimisympäristössä
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
30.08.2022 - 11.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Eeva Ala-Krekola
Vastuuhenkilö
Eeva Ala-Krekola
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM1Logistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Tiedostat koko toimitusketjun logistisiin toimintoihin liittyvät niin materiaaliset kuin henkilöihinkin kohdistuvat turvallisuusasia ja uhat.
Osaat soveltaa turvallisuutta parantavia peiaatteita ja käytäntöjä toimitusketjun suunnittelussa.
Sisältö
Mitä eri seikkoja sinun tulee huomioida toimitusketjun turvalliseen toimintaan vaihe vaiheelta?
Miten voit parantaa toimitusketjun turvallisuutta mm. hävikkiä, vahinkoja sekä rikollista toimintaa vastaan?
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
31.08.2022 - 11.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Eeva Ala-Krekola
Vastuuhenkilö
Eeva Ala-Krekola
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM2Logistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Tiedostat koko toimitusketjun logistisiin toimintoihin liittyvät niin materiaaliset kuin henkilöihinkin kohdistuvat turvallisuusasia ja uhat.
Osaat soveltaa turvallisuutta parantavia peiaatteita ja käytäntöjä toimitusketjun suunnittelussa.
Sisältö
Mitä eri seikkoja sinun tulee huomioida toimitusketjun turvalliseen toimintaan vaihe vaiheelta?
Miten voit parantaa toimitusketjun turvallisuutta mm. hävikkiä, vahinkoja sekä rikollista toimintaa vastaan?
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
16.01.2023 - 30.04.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
0 - 40
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Anssi Salmi
Vastuuhenkilö
Anssi Salmi
Opiskelijaryhmät
-
LLKT22SDDouble Degree in Business Logistics
-
LOKT22SDDouble Degree in Logistics Engineering
-
LOKT20SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
You understand the potential of and challenges in innovations in relation to the supply chain.
Sisältö
How to define innovation?
Why are innovations crucial for companies?
What recent innovative solutions can be found in supply chains?
How can innovations help in developing the supply chain so that it would better meet future economic, environmental and social requirements?
Opiskelumateriaali
Opettaja ilmoittaa opiskelumateriaalin myöhemmin.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelija etenee työjärjestyksen mukaisesti
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelija voi suorittaa opintojakson vanhemman opiskeluryhmän mukana
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei.
Tentit ja muut määräajat
Opettaja ilmoittaa myöhemmin.
Kansainvälinen yhteistyö
Ei.
Opiskelijan työmäärä
Will be informed later by teacher.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi perustuu tenttiin ja/tai tehtäviin.
Esitietovaatimukset
Basics of supply chain management
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 16.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Salla Vaahersalo
Vastuuhenkilö
Ari Helle
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Ymmärrät tuotannon ja sisälogistiikan perusteet
Sisältö
Mitkä ovat tuotanto ja sisälogistiikan keskeiset käsitteet ja toiminnat?
Mitkä ovat tuotannon ja sisälogistiikan tavoitteet?
Miten tuotantoa ja sisälogistiikkaa ohjataan
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 16.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Salla Vaahersalo
Vastuuhenkilö
Salla Vaahersalo
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Ymmärrät tuotannon ja sisälogistiikan perusteet
Sisältö
Mitkä ovat tuotanto ja sisälogistiikan keskeiset käsitteet ja toiminnat?
Mitkä ovat tuotannon ja sisälogistiikan tavoitteet?
Miten tuotantoa ja sisälogistiikkaa ohjataan
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.02.2023 - 02.04.2023
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
5 op
T&K-osuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 45
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Minna Porasmaa
- Sami Norrbacka
Vastuuhenkilö
Minna Porasmaa
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM1Logistiikka, monimuoto
Tavoitteet
2 op.
Yhteiset osaamistavoitteet (koulutus- tai koulutusalakohtainen toteutus) :
Tunnet tutkimus- ja kehittämisprosessin yleiset vaiheet.
Osaat hakea tietoa systemaattisesti oman alasi keskeisistä tietoympäristöistä.
Osaat lukea, kriittisesti arvioida ja hyödyntää oman alasi kirjallisuutta ja tutkimusjulkaisuja.
Tunnet ja osaat soveltaa tutkimuseettisiä ja luotettavuuteen liittyviä periaatteita.
Osaat laatia omaa alaasi ja opinnäytetyötäsi hyödyntävän kirjallisuuskatsauksen tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaan.
3 op.
Tutkimus- ja kehittämismenetelmien koulutus- tai koulutusalakohtaiset osaamistavoitteet:
Tunnet ajankohtaisia oman alasi tutkimuskohteita ja kehittämistarpeita.
Tunnet ja osaat soveltaa oman alasi keskeisiä kehittämisen lähestymistapoja ja/tai tutkimusmenetelmiä sekä eettisiä periaatteita.
Osaat raportoida tutkimus- tai kehittämisprosessista ammatillisen ja tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaan.
Sisältö
2 op. Yhteisiä osaamistavoitteita vastaava sisältö
Millaisiin vaiheisiin tutkimus- ja kehittämisprosessi voidaan jakaa?
Miten löydät, luet ja arvioit oman alasi tutkimustietoa?
Miten laadit luotettavaa tutkimustietoa hyödyntävän ja omaan alaasi ja opinnäytetyöhön liittyvän kirjallisuuskatsauksen tieteellisen viestinnän ja eettisten periaatteiden mukaisesti?
3 op. Koulutus- tai koulutusalakohtaisesti tarkennettava sisältö
Mitä ovat oman alasi keskeiset tutkimuskohteet ja kehittämistarpeet?
Mitä ovat oman alasi kehittämisen lähestymistavat ja/tai tutkimusmenetelmät ja miten sovellat niitä käytännössä oman alasi kehittämisen tarpeisiin?
Miten raportoit tutkimus- tai kehittämisprosessista ammatillisen ja tieteellisen viestinnän sekä oman alasi eettisten periaatteiden mukaisesti?
Opiskelumateriaali
Learnissä olevat ja tunneilla läpikäytävät materiaalit
Yksilölliset oppimisväylät
Muutamia fasilitoivia etäopetuskertoja, itsenäisesti toteutettavia aiheeseen (ja parhaassa tapauksessa omaan opinnäytetyöhön) liittyviä harjoitustehtäviä. Opintojakson tavoitteena on tukea ja edesauttaa opinnäytetyöprosessin aloitusta ja opinnäytetyön kirjoittamista. Opintojaksolle on hyvä osallistua siinä vaiheessa, kun oma opinnäytetyö ja/tai sen aloittaminen on ajankohtainen/-sta.
TKI ja työelämäyhteistyö
Linkitys yritysmaailmaan opinnäytetyöaiheiden kautta.
Tentit ja muut määräajat
Ei tenttiä, opintojakso arvioidaan palautettujen harjoitustehtävien perusteella.
Toteutuksen osien kuvaus
Etäopetus Teamsin välityksellä
Itsenäisesti tehtävät harjoitustehtävät
Lisätietoja opiskelijoille
HUOM! Verkkokurssi.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso arvioidaan palautettujen harjoitustehtävien perusteella. Hyväksytyn arvosanan saadakseen kaikkien tehtävien tulee olla palautettu hyväksyttyinä.
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
11.01.2023 - 19.03.2023
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
5 op
T&K-osuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 45
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Minna Porasmaa
- Sami Norrbacka
Vastuuhenkilö
Minna Porasmaa
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
2 op.
Yhteiset osaamistavoitteet (koulutus- tai koulutusalakohtainen toteutus) :
Tunnet tutkimus- ja kehittämisprosessin yleiset vaiheet.
Osaat hakea tietoa systemaattisesti oman alasi keskeisistä tietoympäristöistä.
Osaat lukea, kriittisesti arvioida ja hyödyntää oman alasi kirjallisuutta ja tutkimusjulkaisuja.
Tunnet ja osaat soveltaa tutkimuseettisiä ja luotettavuuteen liittyviä periaatteita.
Osaat laatia omaa alaasi ja opinnäytetyötäsi hyödyntävän kirjallisuuskatsauksen tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaan.
3 op.
Tutkimus- ja kehittämismenetelmien koulutus- tai koulutusalakohtaiset osaamistavoitteet:
Tunnet ajankohtaisia oman alasi tutkimuskohteita ja kehittämistarpeita.
Tunnet ja osaat soveltaa oman alasi keskeisiä kehittämisen lähestymistapoja ja/tai tutkimusmenetelmiä sekä eettisiä periaatteita.
Osaat raportoida tutkimus- tai kehittämisprosessista ammatillisen ja tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaan.
Sisältö
2 op. Yhteisiä osaamistavoitteita vastaava sisältö
Millaisiin vaiheisiin tutkimus- ja kehittämisprosessi voidaan jakaa?
Miten löydät, luet ja arvioit oman alasi tutkimustietoa?
Miten laadit luotettavaa tutkimustietoa hyödyntävän ja omaan alaasi ja opinnäytetyöhön liittyvän kirjallisuuskatsauksen tieteellisen viestinnän ja eettisten periaatteiden mukaisesti?
3 op. Koulutus- tai koulutusalakohtaisesti tarkennettava sisältö
Mitä ovat oman alasi keskeiset tutkimuskohteet ja kehittämistarpeet?
Mitä ovat oman alasi kehittämisen lähestymistavat ja/tai tutkimusmenetelmät ja miten sovellat niitä käytännössä oman alasi kehittämisen tarpeisiin?
Miten raportoit tutkimus- tai kehittämisprosessista ammatillisen ja tieteellisen viestinnän sekä oman alasi eettisten periaatteiden mukaisesti?
Opiskelumateriaali
Learnissä olevat ja tunneilla läpikäytävät materiaalit
Yksilölliset oppimisväylät
Muutamia fasilitoivia etäopetuskertoja, itsenäisesti toteutettavia aiheeseen (ja parhaassa tapauksessa omaan opinnäytetyöhön) liittyviä harjoitustehtäviä. Opintojakson tavoitteena on tukea ja edesauttaa opinnäytetyöprosessin aloitusta ja opinnäytetyön kirjoittamista.
Opintojaksolle voivat osallistua myös muut kuin ryhmän LOKT20SP logistiikan opiskelijat, mikäli opinnäytetyön kirjoittaminen on alkamassa/suunnitteilla. Opintojaksolle on hyvä osallistua siinä vaiheessa, kun oma opinnäytetyö ja/tai sen aloittaminen on ajankohtainen/-sta.
TKI ja työelämäyhteistyö
Linkitys yritysmaailmaan opinnäytetyöaiheiden kautta.
Tentit ja muut määräajat
Ei tenttiä, opintojakso arvioidaan palautettujen harjoitustehtävien perusteella.
Toteutuksen osien kuvaus
Etäopetus Teamsin välityksellä
Itsenäisesti tehtävät harjoitustehtävät
Lisätietoja opiskelijoille
HUOM! Verkkokurssi.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso arvioidaan palautettujen harjoitustehtävien perusteella. Hyväksytyn arvosanan saadakseen kaikkien tehtävien tulee olla palautettu hyväksyttyinä.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
05.09.2022 - 09.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Jouni Ropponen
Vastuuhenkilö
Jouni Ropponen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Tunnet työturvallisuuden johtamisen periaatteet logistissa toiminnoissa sekä työhyvinvoinnissa
Sisältö
Miten sinun tulee varmistaa työtehtävien turvallinen toiminta, siihen liittyvät riskit sekä huomioida myös yksilön edellytykset jaksamisen takaamiseksi.
Mitä tarkoittaa nolla tapaturma -periaate?
Mitkä ovat kenenkin työturvallisuusvastuut?
Osaatko yhteisen työpaikan määritelmän ja eri toimijoiden roolit?
Miten tunnistat yhteisen työpaikan kuormitustekijöitä?
Miten tunnistat yhteisen työpaikan vaarat?
Opiskelumateriaali
Opettaja ilmoittaa opiskelumateriaalin
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelija etenee työjärjestyksen mukaisesti
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelija voi suorittaa opintojakson vanhemman opiskeluryhmän mukana
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakso ei sisällä harjoittelua
Tentit ja muut määräajat
Uusintatentin voi suorittaa opettajan määrittelemässä uusintatenttitilaisuudessa
Kansainvälinen yhteistyö
Ei kansainvälistä yhteistyötä
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on keskimäärin noin 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi perustuu tenttiin ja/tai tehtäviin
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Jouni Ropponen
Vastuuhenkilö
Jouni Ropponen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM1Logistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Tunnet työturvallisuuden johtamisen periaatteet logistissa toiminnoissa sekä työhyvinvoinnissa
Sisältö
Miten sinun tulee varmistaa työtehtävien turvallinen toiminta, siihen liittyvät riskit sekä huomioida myös yksilön edellytykset jaksamisen takaamiseksi.
Mitä tarkoittaa nolla tapaturma -periaate?
Mitkä ovat kenenkin työturvallisuusvastuut?
Osaatko yhteisen työpaikan määritelmän ja eri toimijoiden roolit?
Miten tunnistat yhteisen työpaikan kuormitustekijöitä?
Miten tunnistat yhteisen työpaikan vaarat?
Opiskelumateriaali
Opettaja ilmoittaa opiskelumateriaalin
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelija etenee työjärjestyksen mukaisesti
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakso ei sisällä harjoittelua
Tentit ja muut määräajat
Uusintatentin voi suorittaa opettajan määrittelemässä uusintatenttitilaisuudessa
Kansainvälinen yhteistyö
Ei kansainvälistä yhteistyötä
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on keskimäärin noin 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi perustuu tenttiin ja/tai tehtäviin
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Jouni Ropponen
Vastuuhenkilö
Jouni Ropponen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM2Logistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Tunnet työturvallisuuden johtamisen periaatteet logistissa toiminnoissa sekä työhyvinvoinnissa
Sisältö
Miten sinun tulee varmistaa työtehtävien turvallinen toiminta, siihen liittyvät riskit sekä huomioida myös yksilön edellytykset jaksamisen takaamiseksi.
Mitä tarkoittaa nolla tapaturma -periaate?
Mitkä ovat kenenkin työturvallisuusvastuut?
Osaatko yhteisen työpaikan määritelmän ja eri toimijoiden roolit?
Miten tunnistat yhteisen työpaikan kuormitustekijöitä?
Miten tunnistat yhteisen työpaikan vaarat?
Opiskelumateriaali
Opettaja ilmoittaa opiskelumateriaalin
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelija etenee työjärjestyksen mukaisesti
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakso ei sisällä harjoittelua
Tentit ja muut määräajat
Uusintatentin voi suorittaa opettajan määrittelemässä uusintatenttitilaisuudessa
Kansainvälinen yhteistyö
Ei kansainvälistä yhteistyötä
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on keskimäärin noin 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi perustuu tenttiin ja/tai tehtäviin
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 16.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Katja Helve
Vastuuhenkilö
Marika Höglund
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SPLogistiikka, insinöörikoulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
Osaat käyttää tekstinkäsittely-, taulukkolaskenta- ja esitysgrafiikkaohjelmia logistiikan opiskelun vaatimalla tavalla.
Sisältö
Word:
Miten teet merkki- ja kappalemuotoiluja? Miten teet sivuasetuksia? Miten lisäät ja muotoilet kuvia, WordArt- ja SmartArt-objekteja? Miten luot Wordin toiminnoilla kaavoja? Miten palstoitat tekstin ja laadit ja muotoilet taulukoita ja käytät sarkaimia? Miten käytät, luot ja muotoilet tyylejä? Miten laadit asiakirjamalliin perustuvia asiakirjoja? Miten luot ja muotoilet sisällysluettelon ja lähdeluettelon? Miten jaat asiakirjan osiin?
Excel:
Miten laadit taulukon ja muotoilet sen sekä solun sisällön? Miten käytät funktioita ja luot kaavoja? Miten teet suhteellisen ja absoluuttisen soluviittauksen ja miten hyödynnät niitä tehokkaassa taulukkolaskennassa? Miten lisäät työkirjaan kaavioita, yhdistelmäkaavioita ja miten muotoilet niitä? Miten käsittelet (siirrät, kopioit, poistat, uudelleennimeät, piilotat, suojaat, muotoilet) työkirjan taulukoita? Miten lajittelet ja suodatat isoja taulukoita. Miten käytät haku-, jos-, summa.jos-, laske.jos- ja laske.a-funktioita sekä teet pudotettavia luetteloja? Miten hyödynnät ehdollista muotoilua taulukon luettavuuden selkeyttämiseksi?
PowerPoint:
Miten teet näyttävän diaesityksen, hyödynnät teemoja ja muotoilet niitä? Miten hyödynnät erilaisia diojen rakennemalleja? Miten lisäät animaatioita, videoita ja ääntä esitykseesi? Miten teet non-stop sekä yleisölle pidettäviä esityksiä?
Miten voit upottaa ja linkittää tietoja Office-ohjelmasta toiseen?
Opiskelumateriaali
Learn-alustalla ilmoitettu oppimateriaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Kurssin toteutustavat ja arviointi ilmoitetaan Learn-alustalla.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly TKI- ja työelämäyhteistyötä.
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
02.09.2022 - 09.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Anssi Salmi
Vastuuhenkilö
Anssi Salmi
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Osaat käyttää tekstinkäsittely-, taulukkolaskenta- ja esitysgrafiikkaohjelmia logistiikan opiskelun vaatimalla tavalla.
Sisältö
Word:
Miten teet merkki- ja kappalemuotoiluja? Miten teet sivuasetuksia? Miten lisäät ja muotoilet kuvia, WordArt- ja SmartArt-objekteja? Miten luot Wordin toiminnoilla kaavoja? Miten palstoitat tekstin ja laadit ja muotoilet taulukoita ja käytät sarkaimia? Miten käytät, luot ja muotoilet tyylejä? Miten laadit asiakirjamalliin perustuvia asiakirjoja? Miten luot ja muotoilet sisällysluettelon ja lähdeluettelon? Miten jaat asiakirjan osiin?
Excel:
Miten laadit taulukon ja muotoilet sen sekä solun sisällön? Miten käytät funktioita ja luot kaavoja? Miten teet suhteellisen ja absoluuttisen soluviittauksen ja miten hyödynnät niitä tehokkaassa taulukkolaskennassa? Miten lisäät työkirjaan kaavioita, yhdistelmäkaavioita ja miten muotoilet niitä? Miten käsittelet (siirrät, kopioit, poistat, uudelleennimeät, piilotat, suojaat, muotoilet) työkirjan taulukoita? Miten lajittelet ja suodatat isoja taulukoita. Miten käytät haku-, jos-, summa.jos-, laske.jos- ja laske.a-funktioita sekä teet pudotettavia luetteloja? Miten hyödynnät ehdollista muotoilua taulukon luettavuuden selkeyttämiseksi?
PowerPoint:
Miten teet näyttävän diaesityksen, hyödynnät teemoja ja muotoilet niitä? Miten hyödynnät erilaisia diojen rakennemalleja? Miten lisäät animaatioita, videoita ja ääntä esitykseesi? Miten teet non-stop sekä yleisölle pidettäviä esityksiä?
Miten voit upottaa ja linkittää tietoja Office-ohjelmasta toiseen?
Opiskelumateriaali
Opettaja ilmoittaa opiskelumateriaalin myöhemmin.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelija etenee työjärjestyksen mukaisesti
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelija voi suorittaa opintojakson vanhemman opiskeluryhmän mukana
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei.
Tentit ja muut määräajat
Opettaja ilmoittaa myöhemmin.
Kansainvälinen yhteistyö
Ei.
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on keskimäärin noin 135 h.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi perustuu tenttiin ja/tai tehtäviin.
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
10.01.2023 - 07.05.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Anssi Salmi
Vastuuhenkilö
Anssi Salmi
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Osaat käyttää Exceliä perusteita syvällisemmin ja hyödyntää tehokkaasti ohjelmien välistä yhteiskäyttöä. Osaat käyttää Exceliä koulutusalasi laskelmissa. Osaat tuottaa ja käsitellä yksinkertaista digitaalista sisältöä ja ymmärrät käyttöoikeuksien ja lisenssien merkityksen. Osaat arvioida ja valita ongelman ratkaisuun sopivan välineen sekä osaat ratkoa yksinkertaisia henkilökohtaisen teknologian käyttöön liittyviä ongelmia ymmärtäen omat kehittymistarpeesi (ongelman ratkaisu).
Sisältö
Miten lisäät Word-asiakirjaan tai PowerPoint-esitykseen upotetun tai linkitetyn taulukon taulukkolaskentaohjelmasta? Miten laadit omia lomakkeita Wordissä? Miten lisäät PowerPoint esitykseen omia selostuksia? Excel: Miten käytät Excelin erikoisfunktioita, kuten rahoitus-, loogiset-, päivämäärä- ja aikafunktioita? Miten hyödynnät Lajittelu- ja Suodatus –toimintoja sekä lasket välisummia isoissa taulukoissa? Miten käytät ja hyödynnät Pivot –taulukoita tiedon raportoinnissa ja analysoinnissa? Miten käytät Pivot –taulukoissa yhteenveto –funktioita ja hyödynnät automaattista laskentaa? Miten teet ja muokkaat erilaisia graafisia esityksiä, kuten trendikäyriä, yhdistelmäkaavioita ja Pivot –kaavioita? Miten käytät tavoitteenhakua ja ratkaisinta? Miten lasket kellonajoilla? Miten suojaat taulukoita ja sen osia?
Opiskelumateriaali
Opettaja ilmoittaa myöhemmin.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelija etenee työjärjestyksen mukaisesti
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelija voi suorittaa opintojakson vanhemman opiskeluryhmän mukana
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei.
Tentit ja muut määräajat
Opettaja ilmoittaa myöhemmin.
Kansainvälinen yhteistyö
Ei
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on keskimäärin noin 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi perustuu tenttiin ja/tai tehtäviin
Esitietovaatimukset
Työvälineohjelmat 1 –opintojakso tai vastaavat tiedot.
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Marika Höglund
Vastuuhenkilö
Marika Höglund
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SPLogistiikka, insinöörikoulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
Osaat käyttää Exceliä perusteita syvällisemmin ja hyödyntää tehokkaasti ohjelmien välistä yhteiskäyttöä. Osaat käyttää Exceliä koulutusalasi laskelmissa. Osaat tuottaa ja käsitellä yksinkertaista digitaalista sisältöä ja ymmärrät käyttöoikeuksien ja lisenssien merkityksen. Osaat arvioida ja valita ongelman ratkaisuun sopivan välineen sekä osaat ratkoa yksinkertaisia henkilökohtaisen teknologian käyttöön liittyviä ongelmia ymmärtäen omat kehittymistarpeesi (ongelman ratkaisu).
Sisältö
Miten lisäät Word-asiakirjaan tai PowerPoint-esitykseen upotetun tai linkitetyn taulukon taulukkolaskentaohjelmasta? Miten laadit omia lomakkeita Wordissä? Miten lisäät PowerPoint esitykseen omia selostuksia? Excel: Miten käytät Excelin erikoisfunktioita, kuten rahoitus-, loogiset-, päivämäärä- ja aikafunktioita? Miten hyödynnät Lajittelu- ja Suodatus –toimintoja sekä lasket välisummia isoissa taulukoissa? Miten käytät ja hyödynnät Pivot –taulukoita tiedon raportoinnissa ja analysoinnissa? Miten käytät Pivot –taulukoissa yhteenveto –funktioita ja hyödynnät automaattista laskentaa? Miten teet ja muokkaat erilaisia graafisia esityksiä, kuten trendikäyriä, yhdistelmäkaavioita ja Pivot –kaavioita? Miten käytät tavoitteenhakua ja ratkaisinta? Miten lasket kellonajoilla? Miten suojaat taulukoita ja sen osia?
Opiskelumateriaali
Opettajan ilmoittama materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Miten lisäät Word-asiakirjaan tai PowerPoint-esitykseen upotetun tai linkitetyn taulukon taulukkolaskentaohjelmasta?
Miten laadit omia lomakkeita Wordissä?
Miten lisäät PowerPoint esitykseen omia selostuksia?
Excel:
Miten käytät Excelin erikoisfunktioita, kuten rahoitus-, loogiset-, päivämäärä- ja aikafunktioita?
Miten hyödynnät Lajittelu- ja Suodatus –toimintoja sekä lasket välisummia isoissa taulukoissa?
Miten käytät ja hyödynnät Pivot –taulukoita tiedon raportoinnissa ja analysoinnissa?
Miten käytät Pivot –taulukoissa yhteenveto –funktioita ja hyödynnät automaattista laskentaa?
Miten teet ja muokkaat erilaisia graafisia esityksiä, kuten trendikäyriä, yhdistelmäkaavioita ja Pivot –kaavioita?
Miten käytät tavoitteenhakua ja ratkaisinta? Mitä ovat Excel-ohjelman makrot, miten nauhoitat ja hyödynnät niitä?
Miten suojaat taulukoita ja sen osia?
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Miten lisäät Word-asiakirjaan tai PowerPoint-esitykseen upotetun tai linkitetyn taulukon taulukkolaskentaohjelmasta?
Miten laadit omia lomakkeita Wordissä?
Miten lisäät PowerPoint esitykseen omia selostuksia?
Excel:
Miten käytät Excelin erikoisfunktioita, kuten rahoitus-, loogiset-, päivämäärä- ja aikafunktioita?
Miten hyödynnät Lajittelu- ja Suodatus –toimintoja sekä lasket välisummia isoissa taulukoissa?
Miten käytät ja hyödynnät Pivot –taulukoita tiedon raportoinnissa ja analysoinnissa?
Miten käytät Pivot –taulukoissa yhteenveto –funktioita ja hyödynnät automaattista laskentaa?
Miten teet ja muokkaat erilaisia graafisia esityksiä, kuten trendikäyriä, yhdistelmäkaavioita ja Pivot –kaavioita?
Miten käytät tavoitteenhakua ja ratkaisinta? Mitä ovat Excel-ohjelman makrot, miten nauhoitat ja hyödynnät niitä?
Miten suojaat taulukoita ja sen osia?
Työhön integroitu oppimisväylä:
Miten lisäät Word-asiakirjaan tai PowerPoint-esitykseen upotetun tai linkitetyn taulukon taulukkolaskentaohjelmasta?
Miten laadit omia lomakkeita Wordissä?
Miten lisäät PowerPoint esitykseen omia selostuksia?
Excel:
Miten käytät Excelin erikoisfunktioita, kuten rahoitus-, loogiset-, päivämäärä- ja aikafunktioita?
Miten hyödynnät Lajittelu- ja Suodatus –toimintoja sekä lasket välisummia isoissa taulukoissa?
Miten käytät ja hyödynnät Pivot –taulukoita tiedon raportoinnissa ja analysoinnissa?
Miten käytät Pivot –taulukoissa yhteenveto –funktioita ja hyödynnät automaattista laskentaa?
Miten teet ja muokkaat erilaisia graafisia esityksiä, kuten trendikäyriä, yhdistelmäkaavioita ja Pivot –kaavioita?
Miten käytät tavoitteenhakua ja ratkaisinta? Mitä ovat Excel-ohjelman makrot, miten nauhoitat ja hyödynnät niitä?
Miten suojaat taulukoita ja sen osia?
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla ei ole TKI ja työelämäyhteistyötä.
Tentit ja muut määräajat
Ilmoitetaan myöhemmin kurssin Learn -alustalla.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointikriteerien taso 3: osaamisen alkuvaihe:
a) Osaat käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä.
b) Osaat etsiä tietoa opiskeluun liittyen keskeisistä tietolähteistä.
c) Osaat hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia.
e) Osaat käyttää keskeisiä opiskeluun liittyviä tietoteknisiä ohjelmistoja.
Esitietovaatimukset
Työvälineohjelmat 1 –opintojakso tai vastaavat tiedot.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
05.09.2022 - 09.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Antti Lanki
- Jouni Ropponen
Vastuuhenkilö
Jouni Ropponen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa perustiedot vaarallisten aineiden kuljetuksiin liittyvästä lainsäädännöstä ja viranomaismääräyksistä, vaarallisten aineiden luokitukseen, pakkaamiseen, käsittelyyn ja kuljetukseen liittyvät asiat eri kuljetusmuodoissa
Sisältö
Vaarallisten aineiden kuljetuksia koskevat kansainväliset sopimukset määräykset eri kuljetusmuodoissa (ADR, RID, IMDG, ICAO-TI), MARPOL-sopimus, lait ja asetukset) ja yleiset käsitteet.Vaarallisten aineiden luokitus, pakkaukset, merkinnät, vapaarajat, asiakirjat, yhteenkuormauskiellot, kuljetuskalusto, turvallisuusohjeet ja vastuunjako.Turvallisuusneuvonantajan nimeäminen ja tehtävät.Perehtyminen käsikirjojen käyttöön ja tiedonhakuun esimerkkien avulla.
Opiskelumateriaali
Opettaja ilmoittaa opiskelumateriaalin
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelija etenee työjärjestyksen mukaisesti
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelija voi suorittaa opintojakson vanhemman opiskeluryhmän mukana
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakso ei sisällä harjoittelua
Tentit ja muut määräajat
Examissa
Kansainvälinen yhteistyö
Ei kansainvälistä yhteistyötä
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on keskimäärin noin 135 h
Toteutuksen osien kuvaus
Sisältää kaksi (2) osaa:
- Maakuljetukset (ADR ym.)
- Merikuljetukset (IMDG)
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Excellent (5), good (4-3), satisfying (2-1), failed (0)
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi perustuu tenttiin ja/tai tehtäviin
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Antti Lanki
- Jouni Ropponen
Vastuuhenkilö
Jouni Ropponen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM1Logistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa perustiedot vaarallisten aineiden kuljetuksiin liittyvästä lainsäädännöstä ja viranomaismääräyksistä, vaarallisten aineiden luokitukseen, pakkaamiseen, käsittelyyn ja kuljetukseen liittyvät asiat eri kuljetusmuodoissa
Sisältö
Vaarallisten aineiden kuljetuksia koskevat kansainväliset sopimukset määräykset eri kuljetusmuodoissa (ADR, RID, IMDG, ICAO-TI), MARPOL-sopimus, lait ja asetukset) ja yleiset käsitteet.Vaarallisten aineiden luokitus, pakkaukset, merkinnät, vapaarajat, asiakirjat, yhteenkuormauskiellot, kuljetuskalusto, turvallisuusohjeet ja vastuunjako.Turvallisuusneuvonantajan nimeäminen ja tehtävät.Perehtyminen käsikirjojen käyttöön ja tiedonhakuun esimerkkien avulla.
Opiskelumateriaali
Opettaja ilmoittaa opiskelumateriaalin
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelija etenee työjärjestyksen mukaisesti
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelija voi suorittaa opintojakson vanhemman opiskeluryhmän mukana
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakso ei sisällä harjoittelua
Tentit ja muut määräajat
Examissa
Kansainvälinen yhteistyö
Ei kansainvälistä yhteistyötä
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on keskimäärin noin 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Excellent (5), good (4-3), satisfying (2-1), failed (0)
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi perustuu tenttiin ja/tai tehtäviin
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Antti Lanki
- Jouni Ropponen
Vastuuhenkilö
Jouni Ropponen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM2Logistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa perustiedot vaarallisten aineiden kuljetuksiin liittyvästä lainsäädännöstä ja viranomaismääräyksistä, vaarallisten aineiden luokitukseen, pakkaamiseen, käsittelyyn ja kuljetukseen liittyvät asiat eri kuljetusmuodoissa
Sisältö
Vaarallisten aineiden kuljetuksia koskevat kansainväliset sopimukset määräykset eri kuljetusmuodoissa (ADR, RID, IMDG, ICAO-TI), MARPOL-sopimus, lait ja asetukset) ja yleiset käsitteet.Vaarallisten aineiden luokitus, pakkaukset, merkinnät, vapaarajat, asiakirjat, yhteenkuormauskiellot, kuljetuskalusto, turvallisuusohjeet ja vastuunjako.Turvallisuusneuvonantajan nimeäminen ja tehtävät.Perehtyminen käsikirjojen käyttöön ja tiedonhakuun esimerkkien avulla.
Opiskelumateriaali
Opettaja ilmoittaa opiskelumateriaalin
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelija etenee työjärjestyksen mukaisesti
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelija voi suorittaa opintojakson vanhemman opiskeluryhmän mukana
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakso ei sisällä harjoittelua
Tentit ja muut määräajat
Examissa
Kansainvälinen yhteistyö
Ei kansainvälistä yhteistyötä
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on keskimäärin noin 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Excellent (5), good (4-3), satisfying (2-1), failed (0)
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi perustuu tenttiin ja/tai tehtäviin
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Petteri Oinas
Vastuuhenkilö
Petteri Oinas
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Ymmärrät varastoinnin merkityksen tilaus – ja toimitusprosessissa
Sisältö
Miksi varastointia tarvitaan?
Miten suunnittelet ja mitoitat varastotiloja ja varaston työprosesseja sekä materiaalinkäsittelylaitteita?
Miten tieto hallitaan varastotoiminnoissa?
Miten otat huomioon työturvallisuustekijät varastotoimintojen suunnittelu-, toteutus- ja käyttövaiheessa
Mitkä ovat tuotanto ja sisälogistiikan keskeiset käsitteet ja toiminnat?
Mitkä ovat tuotannon ja sisälogistiikan tavoitteet?
Miten tuotantoa ja sisälogistiikkaa ohjataan
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Petteri Oinas
Vastuuhenkilö
Petteri Oinas
Opiskelijaryhmät
-
LOKT21SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Ymmärrät varastoinnin merkityksen tilaus – ja toimitusprosessissa
Sisältö
Miksi varastointia tarvitaan?
Miten suunnittelet ja mitoitat varastotiloja ja varaston työprosesseja sekä materiaalinkäsittelylaitteita?
Miten tieto hallitaan varastotoiminnoissa?
Miten otat huomioon työturvallisuustekijät varastotoimintojen suunnittelu-, toteutus- ja käyttövaiheessa
Mitkä ovat tuotanto ja sisälogistiikan keskeiset käsitteet ja toiminnat?
Mitkä ovat tuotannon ja sisälogistiikan tavoitteet?
Miten tuotantoa ja sisälogistiikkaa ohjataan
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Kielet ja viestintä, Kotka
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 50
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Osku Kiri
Vastuuhenkilö
Osku Kiri
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SPLogistiikka, insinöörikoulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
Ymmärrät vuorovaikutuksen merkityksen osana ammattitaitoasi ja osaat toimia tarkoituksenmukaisesti erilaisissa vuorovaikutustilanteissa.
Tunnet korkeakoulusi opiskelukirjoittamisen ohjeet ja osaat käyttää niitä.
Osaat hakea luotettavaa tietoa ja hyödyntää sitä eettisesti.
Osaat ilmaista näkemyksesi asiallisesti ja perustellen sekä käyttää tilanteen mukaista yleiskieltä.
Osaat tuottaa muodoltaan, sisällöltään ja kieliasultaan huoliteltuja asianmukaisia opiskelun ja työelämän tekstejä sekä käyttää niiden tuottamisessa sopivia viestintäfoorumeita ja -välineitä.
Syvennät vuorovaikutustaitojasi ja selviydyt erilaisissa ryhmäviestintätilanteissa, kuten kokouksissa ja neuvotteluissa.
Kehität esiintymisvalmiuksiasi työelämän tarpeisiin sekä harjaannut palautteen antamisen ja vastaanottamisen taidoissa.
Sisältö
Millaista vuorovaikutustaitojen osaamista sinulta edellytetään opinnoissasi ja oman alasi viestintätilanteissa?
Miten perustelet näkemyksesi asiallisesti yleiskielellä?
Miten haet luotettavaa tietoa ja hyödynnät tietolähteitä eettisesti?
Mitä tekstilajeja opiskelijan ja ammattilaisen tulee hallita?
Miten hyödynnät kielenhuollon ohjeita ja apuvälineitä opinnoissa ja ammatillisessa viestinnässä?
Millaisia taitoja tarvitset erilaisissa esiintymis-, kokous- ja neuvottelutilanteissa?
Miten arvioit omia taitojasi ja hallitset jännitystäsi?
Miten annat rakentavaa palautetta?
Miten hyödynnät saamaasi palautetta?
Opiskelumateriaali
Kurssilla jaettavat aineistot.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukainen opetus.
Tentit ja muut määräajat
Mahdolliset uusinnat toteutuksella määritellyillä tavoilla.
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on 135 tuntia.
Lisätietoja opiskelijoille
osku.kiri@xamk.fi
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvioinnin perusteena ovat kurssin osaamistavoitteiden mukaiset tehtävät. Arvioinnin perusteiden ja arviointimenetelmien tarkempi kuvaus löytyy kurssin Learn-alustalta.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Tason 3 saavuttanut opiskelija osaa 1. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä, suhtautua tietoon kriittisesti ja hyödyntää sitä omassa suullisessa ja kirjallisessa viestinnässään 2. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia ja suoriutua niistä aikataulussa 3. viestiä tarkoituksenmukaisesti ja vuorovaikutteisesti erilaisissa tilanteissa 4. käyttää keskeisiä opiskelukirjoittamisen malleja ja lähdeviiteohjeita sekä tekstinkäsittelyyn ja esiintymiseen liittyviä tietokoneohjelmia.
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Kielet ja viestintä, Kotka
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 50
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Osku Kiri
Vastuuhenkilö
Osku Kiri
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Ymmärrät vuorovaikutuksen merkityksen osana ammattitaitoasi ja osaat toimia tarkoituksenmukaisesti erilaisissa vuorovaikutustilanteissa.
Tunnet korkeakoulusi opiskelukirjoittamisen ohjeet ja osaat käyttää niitä.
Osaat hakea luotettavaa tietoa ja hyödyntää sitä eettisesti.
Osaat ilmaista näkemyksesi asiallisesti ja perustellen sekä käyttää tilanteen mukaista yleiskieltä.
Osaat tuottaa muodoltaan, sisällöltään ja kieliasultaan huoliteltuja asianmukaisia opiskelun ja työelämän tekstejä sekä käyttää niiden tuottamisessa sopivia viestintäfoorumeita ja -välineitä.
Syvennät vuorovaikutustaitojasi ja selviydyt erilaisissa ryhmäviestintätilanteissa, kuten kokouksissa ja neuvotteluissa.
Kehität esiintymisvalmiuksiasi työelämän tarpeisiin sekä harjaannut palautteen antamisen ja vastaanottamisen taidoissa.
Sisältö
Millaista vuorovaikutustaitojen osaamista sinulta edellytetään opinnoissasi ja oman alasi viestintätilanteissa?
Miten perustelet näkemyksesi asiallisesti yleiskielellä?
Miten haet luotettavaa tietoa ja hyödynnät tietolähteitä eettisesti?
Mitä tekstilajeja opiskelijan ja ammattilaisen tulee hallita?
Miten hyödynnät kielenhuollon ohjeita ja apuvälineitä opinnoissa ja ammatillisessa viestinnässä?
Millaisia taitoja tarvitset erilaisissa esiintymis-, kokous- ja neuvottelutilanteissa?
Miten arvioit omia taitojasi ja hallitset jännitystäsi?
Miten annat rakentavaa palautetta?
Miten hyödynnät saamaasi palautetta?
Opiskelumateriaali
Kurssilla jaettavat aineistot.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukainen opetus.
Tentit ja muut määräajat
Mahdolliset uusinnat toteutuksella määritellyillä tavoilla.
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on 135 tuntia.
Lisätietoja opiskelijoille
osku.kiri@xamk.fi
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvioinnin perusteena ovat kurssin osaamistavoitteiden mukaiset tehtävät. Arvioinnin perusteiden ja arviointimenetelmien tarkempi kuvaus löytyy kurssin Learn-alustalta.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Tason 3 saavuttanut opiskelija osaa 1. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä, suhtautua tietoon kriittisesti ja hyödyntää sitä omassa suullisessa ja kirjallisessa viestinnässään 2. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia ja suoriutua niistä aikataulussa 3. viestiä tarkoituksenmukaisesti ja vuorovaikutteisesti erilaisissa tilanteissa 4. käyttää keskeisiä opiskelukirjoittamisen malleja ja lähdeviiteohjeita sekä tekstinkäsittelyyn ja esiintymiseen liittyviä tietokoneohjelmia.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
05.09.2022 - 21.10.2022
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Maisa Räsänen
Vastuuhenkilö
Maisa Räsänen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SPLogistiikka, päivätoteutus
Tavoitteet
Osoitat perehtyneisyyttä yrityksen talouden lainalaisuuksiin ulkoisen laskentatoimen näkökulmasta. Osaat kirjata perusliiketapahtumat kirjanpitoon ja tilinpäätökseen. Osaat analysoida ja tulkita pk-yrityksen taloutta ja tunnuslukuja tilinpäätösraporttien pohjalta. Tiedät perusperiaatteet arvonlisäverotuksesta sekä yritysverotuksesta eri yhtiömuodoissa.
Sisältö
Mikä on laskentatoimen rooli yrityksen toiminnassa? Millainen on ulkoisen laskentatoimen prosessi liiketapahtumista tilinpäätöksen analysointiin? Miten tulkitset pk-yrityksen talouden tunnuslukuja? Mitä ovat arvonlisä- ja yritysverotuksen perusperiaatteet? Miten arvonlisäverotus huomioidaan kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä?
Opiskelumateriaali
Kirja: Jormakka, Koivusalo, Lappalainen, Niskanen: Laskentatoimi Edita (Business), v. 2021 (tai vanhempi painos), tai muu kirja, josta löytyy opintojaksolla käsiteltävää teoria-aineistoa.
Laskentatoimi- kirja löytyy myös e-kirjana Xamkin kirjastosta.
Opintojakson Learn-alustalla olevat harjoitukset ja muu materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit valita itsenäisiä suoritustapoja, jotka voivat olla mm. verkkototeutuksia, tai valitsemalla opintoja jonkin toisen ryhmän työjärjestyksestä.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Voit työskennellä alan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa. Voit suorittaa opintojakson tai moduulin työpaikalla tai projektissa joko kokonaan tai osittain.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla ei tehdä varsinaista työelämäyhteistyötä, mutta opiskellaan opetusmateriaalin ja taloushallinnon ohjelmiston avulla pk-yrityksen kirjanpitoa, tilinpäätöstä ja verotusta. Tunneilla tuotetun materiaalin pohjalta lasketaan pk-yrityksen talouden tunnuslukuja.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakson päätteeksi viimeisillä tunneilla pidetään tentti, jonka painoarvo on 40 % opintojakson kokonaisarvosanasta.
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä muodostuu
- Merit Aktiva-ohjelman aktiivisesta käytöstä
- vaadituista palautettavista tehtävistä
- osallistumisesta tenttiin
1 op = 27 tuntia opiskelijan työtä (lähiopiskelua ja verkko-opiskelua).
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson opettajana toimii Maisa Räsänen (maisa.rasanen@xamk.fi).
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu seuraavista osa-alueista:
1) Palautettavat ja arvioitavat tehtävät:
* Tilikausiharjoitus Merit Aktiva -ohjelmalla: paino 40 %
* Verotusharjoitus: paino 20 %
2) Tentti: paino 40 %
Kaikki osa-alueet pitää suorittaa hyväksyttävästi, jotta saat opintojakson suoritettua.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
03.09.2022 - 18.12.2022
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Maisa Räsänen
Vastuuhenkilö
Maisa Räsänen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM1Logistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Osoitat perehtyneisyyttä yrityksen talouden lainalaisuuksiin ulkoisen laskentatoimen näkökulmasta. Osaat kirjata perusliiketapahtumat kirjanpitoon ja tilinpäätökseen. Osaat analysoida ja tulkita pk-yrityksen taloutta ja tunnuslukuja tilinpäätösraporttien pohjalta. Tiedät perusperiaatteet arvonlisäverotuksesta sekä yritysverotuksesta eri yhtiömuodoissa.
Sisältö
Mikä on laskentatoimen rooli yrityksen toiminnassa? Millainen on ulkoisen laskentatoimen prosessi liiketapahtumista tilinpäätöksen analysointiin? Miten tulkitset pk-yrityksen talouden tunnuslukuja? Mitä ovat arvonlisä- ja yritysverotuksen perusperiaatteet? Miten arvonlisäverotus huomioidaan kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä?
Opiskelumateriaali
Kirja: Jormakka, Koivusalo, Lappalainen, Niskanen: Laskentatoimi Edita (Business), v. 2021 (tai vanhempi painos), tai muu kirja, josta löytyy opintojaksolla käsiteltävää teoria-aineistoa.
Laskentatoimi- kirja löytyy myös e-kirjana Xamkin kirjastosta.
Opintojakson Learn-alustalla olevat harjoitukset ja muu materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit valita itsenäisiä suoritustapoja, jotka voivat olla mm. verkkototeutuksia, tai valitsemalla opintoja jonkin toisen ryhmän työjärjestyksestä.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Voit työskennellä alan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa. Voit suorittaa opintojakson tai moduulin työpaikalla tai projektissa joko kokonaan tai osittain.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla ei tehdä varsinaista työelämäyhteistyötä, mutta opiskellaan opetusmateriaalin ja taloushallinnon ohjelmiston avulla pk-yrityksen kirjanpitoa, tilinpäätöstä ja verotusta. Tunneilla tuotetun materiaalin pohjalta lasketaan pk-yrityksen talouden tunnuslukuja.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakson päätteeksi viimeisillä tunneilla pidetään tentti, jonka painoarvo on 40 % opintojakson kokonaisarvosanasta.
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä muodostuu
- Merit Aktiva-ohjelman aktiivisesta käytöstä
- vaadituista palautettavista tehtävistä
- osallistumisesta tenttiin
1 op = 27 tuntia opiskelijan työtä (lähiopiskelua ja verkko-opiskelua).
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson opettajana toimii Maisa Räsänen (maisa.rasanen@xamk.fi).
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu seuraavista osa-alueista:
1) Palautettavat ja arvioitavat tehtävät:
* Tilikausiharjoitus Merit Aktiva -ohjelmalla: paino 40 %
* Verotusharjoitus: paino 20 %
2) Tentti: paino 40 %
Kaikki osa-alueet pitää suorittaa hyväksyttävästi, jotta saat opintojakson suoritettua.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
03.09.2022 - 18.12.2022
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Maisa Räsänen
Vastuuhenkilö
Maisa Räsänen
Opiskelijaryhmät
-
LOKT20SM2Logistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Osoitat perehtyneisyyttä yrityksen talouden lainalaisuuksiin ulkoisen laskentatoimen näkökulmasta. Osaat kirjata perusliiketapahtumat kirjanpitoon ja tilinpäätökseen. Osaat analysoida ja tulkita pk-yrityksen taloutta ja tunnuslukuja tilinpäätösraporttien pohjalta. Tiedät perusperiaatteet arvonlisäverotuksesta sekä yritysverotuksesta eri yhtiömuodoissa.
Sisältö
Mikä on laskentatoimen rooli yrityksen toiminnassa? Millainen on ulkoisen laskentatoimen prosessi liiketapahtumista tilinpäätöksen analysointiin? Miten tulkitset pk-yrityksen talouden tunnuslukuja? Mitä ovat arvonlisä- ja yritysverotuksen perusperiaatteet? Miten arvonlisäverotus huomioidaan kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä?
Opiskelumateriaali
Kirja: Jormakka, Koivusalo, Lappalainen, Niskanen: Laskentatoimi Edita (Business), v. 2021 (tai vanhempi painos), tai muu kirja, josta löytyy opintojaksolla käsiteltävää teoria-aineistoa.
Laskentatoimi- kirja löytyy myös e-kirjana Xamkin kirjastosta.
Opintojakson Learn-alustalla olevat harjoitukset ja muu materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit valita itsenäisiä suoritustapoja, jotka voivat olla mm. verkkototeutuksia, tai valitsemalla opintoja jonkin toisen ryhmän työjärjestyksestä.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Voit työskennellä alan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa. Voit suorittaa opintojakson tai moduulin työpaikalla tai projektissa joko kokonaan tai osittain.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla ei tehdä varsinaista työelämäyhteistyötä, mutta opiskellaan opetusmateriaalin ja taloushallinnon ohjelmiston avulla pk-yrityksen kirjanpitoa, tilinpäätöstä ja verotusta. Tunneilla tuotetun materiaalin pohjalta lasketaan pk-yrityksen talouden tunnuslukuja.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakson päätteeksi viimeisillä tunneilla pidetään tentti, jonka painoarvo on 40 % opintojakson kokonaisarvosanasta.
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä muodostuu
- Merit Aktiva-ohjelman aktiivisesta käytöstä
- vaadituista palautettavista tehtävistä
- osallistumisesta tenttiin
1 op = 27 tuntia opiskelijan työtä (lähiopiskelua ja verkko-opiskelua).
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson opettajana toimii Maisa Räsänen (maisa.rasanen@xamk.fi).
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu seuraavista osa-alueista:
1) Palautettavat ja arvioitavat tehtävät:
* Tilikausiharjoitus Merit Aktiva -ohjelmalla: paino 40 %
* Verotusharjoitus: paino 20 %
2) Tentti: paino 40 %
Kaikki osa-alueet pitää suorittaa hyväksyttävästi, jotta saat opintojakson suoritettua.
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
05.09.2022 - 09.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Anssi Salmi
Vastuuhenkilö
Anssi Salmi
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SPLogistiikka, insinöörikoulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
Ymmärrät yritystoiminnan merkityksen. Tunnet yritysten
johtamisen keskeisten työkalujen ja vastuullisen liiketoiminnan
periaatteet. Osaat kuvata yritysten keskeiset toiminnot ja
ymmärrät yrityksen roolin osana toimitusketjua.
Sisältö
Mikä on yritystoiminnan merkitys?
Mitä toimintoja yrityksissä on ja mikä on niiden tehtävä?
Mikä on yksittäisen yrityksen rooli toimitusketjussa?
Miten yrityksiä johdetaan?
Mitä tarkoittaa vastuullisuus yritystoiminnassa?
Opiskelumateriaali
Opettaja ilmoittaa opiskelumateriaalin
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelija etenee työjärjestyksen mukaisesti
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelija voi suorittaa opintojakson vanhemman opiskeluryhmän mukana
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei
Tentit ja muut määräajat
Opettaja ilmoittaa myöhemmin.
Kansainvälinen yhteistyö
Ei
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on keskimäärin noin 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi perustuu tenttiin ja/tai tehtäviin
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
02.09.2022 - 10.12.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Logistiikan koulutus
Opettaja
- Anssi Salmi
Vastuuhenkilö
Anssi Salmi
Opiskelijaryhmät
-
LOKT22SMLogistiikka, monimuoto
Tavoitteet
Ymmärrät yritystoiminnan merkityksen. Tunnet yritysten
johtamisen keskeisten työkalujen ja vastuullisen liiketoiminnan
periaatteet. Osaat kuvata yritysten keskeiset toiminnot ja
ymmärrät yrityksen roolin osana toimitusketjua.
Sisältö
Mikä on yritystoiminnan merkitys?
Mitä toimintoja yrityksissä on ja mikä on niiden tehtävä?
Mikä on yksittäisen yrityksen rooli toimitusketjussa?
Miten yrityksiä johdetaan?
Mitä tarkoittaa vastuullisuus yritystoiminnassa?
Opiskelumateriaali
Opettaja ilmoittaa opiskelumateriaalin
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelija etenee työjärjestyksen mukaisesti
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opiskelija voi suorittaa opintojakson vanhemman opiskeluryhmän mukana
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei
Tentit ja muut määräajat
Opettaja ilmoittaa myöhemmin
Kansainvälinen yhteistyö
Ei
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on keskimäärin noin 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi perustuu tenttiin ja/tai tehtäviin