Biotuotemuotoilun koulutus
Koulutuksen sisältö
Biotuotemuotoilija hallitsee tuotteiden suunnittelun ja tuotteistamisen
Ammattiosaamisesi perustuu erilaisten tuotesuunnittelu- ja muotoilumenetelmien hallintaan sekä vahvaan materiaali- ja menetelmäosaamiseen. Kulttuurin tuntemus luo pohjaa muotoilun ja tuotteiden kokonaisvaltaiselle ymmärrykselle.
Työpajoissa opit ymmärtämään kullekin materiaalille luontevan käyttökohteen, muodon ja valmistusmenetelmän.
Taideopinnoissa harjaannut näkemään ja kehittämään toimivia visuaalisia ratkaisuja muotoilualalle. Visualisointiopintojen aikana opit käyttämään digitaalisia visualisointiohjelmistoja ja luonnostelemaan käsin piirtämällä.
Menetelmäopintojen aikana opiskelet työkaluja, joiden avulla pystyt tunnistamaan ja huomioimaan käyttäjän tarpeet ja toiveet, mallintamaan suunnitelmiasi ja perustelemaan valintojasi.Toimiaksesi työelämässä sinun tulee tuntea luovan talouden tunnuspiirteitä. Saat opinnoissasi valmiuksia toimia muotoiluyrittäjänä.
Tutkinto koostuu 240 op ja koulutus sisältää seuraavia oppimismoduuleja:
Ydinosaaminen 135 op
• Ammattina muotoilu 15 op
• Kielet 15 op
• Pajat 15 op
• Taiteen soveltaminen 15 op
• Visualisointi 15 op
• Menetelmät 15 op
• Luova talous 15 op
• Harjoittelu 30 op
• Opinnäytetyö 15 op
Täydentävä osaaminen 105 op
• Puun materiaalituntemus 15 op
• 3D-mallinnus ja -valmistus 15 op
• Kestävä kehitys 15 op
• Tutkimus-, kehitys- ja innovaatio (TKI) -projekti 15 op
Opintojen tavoite
Tuotesuunnittelua ja materiaalituntemusta traditiota kunnioittaen, kokeillen ja uutta etsien. Biotuotemuotoilijan koulutuksessa yhdistyy perinteinen muotoilun ja materiaalituntemuksen tietotaito moderniin materiaali-, suunnittelu- ja valmistustaitoon kestävän elinkaariajattelun mukaisesti.
Sinusta tulee tuote- ja teollisen muotoilun rautainen ammattilainen, jolla on osaaminen ja ymmärrys uusiutuviin luonnonvaroihin pohjautuvista materiaaleista. Ymmärrät myös tuotteen koko elinkaaren materiaalin tuotannosta valmiiksi tuotteeksi ja kierrätykseen tai jatkokäyttöön asti.
Osaat valita tuotteen materiaalin kestävää kehitystä tukevasti ja ottaa huomioon suunnittelemasi tuotteen hiilijalanjäljen ja vaikutuksen ympäristöön.
Opit muotoiluprosessin asiakas- ja käyttäjätutkimuksesta ideoinnin kautta konseptointiin ja aina tuotteistamiseen asti.
Puun, puupohjaisten ja uusiutuvien materiaalien käyttö lisääntyy tulevaisuudessa. Kestävän muotoilun tavoitteena on kunnioittaa ympäristöarvoja ja kehittää uusia tuotteita vastuullisesti.Opintojen aikana tutustut puumateriaalien käyttöön perinteisiä oppeja kunnioittaen ja uusimpia teknologioita hyödyntäen. Opit käyttämään tuotesuunnittelussa uusiutuvien ja kehittyvien materiaalien tarjoamia mahdollisuuksia.
Koulutus antaa sinulle hyvät edellytykset toimia suunnittelu- ja tuotekehitystehtävissä sekä kehittää kilpailukykyäsi ja osaamistasi muotoilun ammattialalla. Toimit tuotesuunnittelun osaajana monialaisissa ammattitiimeissä ja kansainvälisissä verkostoissa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Biotuotemuotoilussa tehdään yhteistyötä ammattikorkeakoulun sisällä eri koulutusalojen sekä yhteistyöoppilaitosten ja yritysten kanssa niin kotimaassa kuin kansainvälissä verkostoissa. Alalla on myös alueellisia partnerisopimuksia muotoilua hyödyntävien yritysten ja asiantuntijoiden kanssa.
Biotuotemuotoilun koulutus toteutetaan yhteistyössä yritysten kanssa. Opintojen aikana osallistut erilaisiin työelämäprojekteihin, joissa toteutat opintomoduulin teemaan liittyviä toimeksiantoja, yhteistyössä opiskelijakollegoiden ja alan toimijoiden kanssa.
Voit suorittaa harjoittelun ja/tai tehdä opinnäytetyön erilaisissa luovien alojen TKI-hankkeissa ja työelämäyhteistyössä.
Tehtävänäsi voivat olla erilaisten esiselvitysten tekeminen ja toimeksiantojen toteuttaminen osana asiantuntijaryhmää. Opetussuunnitelmassa on opintojen loppuvaiheessa opintomoduuli, jonka opinnot ovat osa TKI-toimintaa ja siinä pureudutaan teemallisiin ajankohtaisiin aihealueisiin.
Esimerkiksi Savonlinnassa sijaitsevien biotuotetekniikan koulutuksen ja Kuitulaboratorion kanssa yhteistyössä voidaan kehittää uusia tuotesovelluksia uusiutuvista materiaaleista.
Opintojen toteutus ja joustavat oppimisväylät
Oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä ja työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä
Opintojen nopeuttaminen tapahtuu esimerkiksi valitsemalla itsenäisiä suoritustapoja, jotka voivat olla muun muassa verkkototeutuksia, tai valitsemalla opintoja jonkin toisen ryhmän työjärjestyksestä. Itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät sisältävät työviikkopohjaiseen oppimisväylään suhteutettuna enemmän itsenäistä aiheeseen tutustumista. Itsenäisen suorituksen voit tehdä myös samanaikaisesti työviikkopohjaisen opetuksen kanssa. Tällöin voit osallistua lähiopetukseen kiinnostuksesi ja tarpeittesi mukaisesti. Oppimistehtävät ovat kuitenkin itsenäisen toteutuksen mukaiset.
Mikäli sinulla on aiheeseen liittyvää aikaisempaa osaamista, voit hyväksilukea opintojakson vastaavalla työkokemuksella tai opinnoilla joko kokonaan tai osittain (osaamisen näyttö, jos ei ole todistusta). Osittaisessa hyväksilukemisessa suoritat itsenäisenä opiskeluna ne osa-alueet, joita ei ole hyväksiluettu.
Työhön integroitu oppimisväylä
Jos työskentelet alan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson tai moduulin työpaikallasi tai projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi tai projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus ja muoto määräytyvät opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.
Uramahdollisuudet
Valmistuttuasi voit sijoittua puutuoteteollisuuden muotoilu-, suunnittelu- ja asiantuntijatehtäviin sekä opetus-, tutkimus- ja tuotekehitystehtäviin.
Biotuotemuotoilijana voit toimia yhdessä alan asiantuntijoiden kanssa monialaisissa tiimeissä sekä yksityisen ja julkisen sektorin projekti- ja kehitystoiminnassa tai yrittäjänä omassa muotoiluyrityksessä. Opinnot antavat sinulle vaihtoehtoja toteuttaa omien kiinnostuksesi kohteiden mukaisia urapolkuja.
Sinusta voi tulla:
• biotuotemuotoilija
• puumuotoilija,
• luova tuotesuunnittelija
• muotoilija
• tuotemuotoilija
• puualan asiantuntija
• ekosuunnittelija
• yrittäjä
• innovaattori
• projektipäällikkö
• tuotekehityspäällikkö
• tutkimuspäällikkö
Koulutuksen oppimisympäristöt
Kouvolan kampuksella on erilaisiin muotoilutoimeksiantoihin sopivia suunnittelutiloja sekä useita tietokoneluokkia, joissa on varustettu ajanmukaisilla ja alan kannalta tarpeellisilla visualisointi-, 3D-mallinnus ja –dokumentointiohjelmistoilla.
Xamkn materiaalilähtöiset materiaalipajat tarjoavat toimivan oppimisympäristön. Pajat on varustettu toimivalla, modernilla konekannalla. 3D-mallinnuksen ja -valmistuksen oppimisympäristöissä voit toteuttaa jo opiskelun aikana pienoismalleja ja prototyyppejä aina lopputuotteiksi saakka. Laitekanta kattaa peruspuu-, muovi- ja metallipajan koneista 3D studion tietokoneohjattuihin valmistusmenetelmiin, kuten laserleikkaukseen, 3D tulostukseen ja biopohjaisten materiaalien CNC-koneistukseen.
Ympäristöissä on käytössä nykyaikaiset suunnitteluohjelmistot ja laitteet 3D skannaukseen, 3D-tulostukseen, laserleikkaukseen ja CNC-koneistukseen. Opintojen osana opit tietokoneavusteista suunnittelun perusteista 3D-mallinnuksen syventävään osaamiseen saakka. Ohjelmistoina ovat alalla yleisesti käytettävät suunnitteluohjelmistot.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kielet ja viestintä, Kouvola
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 50
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
Opettaja
- Hanna Aronen
Vastuuopettaja
Hanna Aronen
Ryhmät
-
BTMKV22KPBiotuotemuotoilun koulutus, päivätoteutus
-
MPKV22KPMuoti ja puvustus, päivätoteutus
Tavoitteet
Osaat käyttää alasi perussanastoa aktiivisesti englanniksi.
Osaat toimia englannin kielellä erilaisissa oman alasi suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa eurooppalaisen viitekehyksen tasolla B2..
Osaat etsiä tietoa alasi englanninkielisistä lähteistä ja soveltaa sitä eri opiskelu- ja työelämän tilanteissa.
Sisältö
Mitä keskeistä ammattisanastoa tarvitset?
Kuinka etsit tietoa oman alasi lähteistä ja sovellat sitä?
Miten toimit suullisissa viestintätilanteissa ja kuinka laadit alasi tekstejä?
Miten opiskelu- ja työyhteisössä viestitään englannin kielellä?
Aika ja paikka
Ammattienglanti-opintojaksosta on olemassa myös pääosin verkossa järjestettävä toteutus.
Ammattienglantia voi opiskella pääosin verkossa kesäisin.
Opiskelumateriaali
Opettajan ja opiskelijoiden kokoama materiaali Learnissa sekä lähiopetuksessa jaettava materiaali
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Muotoilun koulutusten (BTM, MP) yhteinen englannin ryhmä Kouvolan kampuksella. Työjärjestyksen mukainen opetus.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Ammattienglanti-opintojaksosta on olemassa myös pääosin verkossa järjestettävä toteutus.
Ammattienglantia voi opiskella pääosin verkossa kesäisin.
Aiemman osaaminen tunnistaminen ja tunnustaminen:
Jos sinulla on aiempia korkeakoulutason opintoja ammattienglannissa tai työssä hankittua ammatillista englannin osaamista ja haluat hyväksilukea näitä, katso lisätietoja Luxista: https://ksamk.sharepoint.com/sites/Opiskelu/SitePages/Osaaminen-tunnistaminen-kieliopinnoissa.aspx
TKI ja työelämäyhteistyö
Englantia työelämän viestintätilanteisiin.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakson uusintatentteihin on mahdollista osallistua Exam-tenttiakvaariossa.
Opiskelijan työmäärä
Opintojakson laajuus 5 op = 135 tuntia opiskelijatyötä, joka koostuu lähitunneista sekä itsenäisistä ja ryhmätehtävistä.
Lisätietoja opiskelijoille
Biotuotemuotoilun ja muodin ja puvustuksen yhteinen ammattienglannin ryhmä Kouvolan kampuksella. Työjärjestyksen mukainen opetus & itsenäisiä verkkotehtäviä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Kyky toimia englannin kielellä erilaisissa oman alan suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa pääsääntöisesti eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) tasolla B1.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Kyky toimia englannin kielellä erilaisissa oman alan suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa pääsääntöisesti eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) tasolla B2.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kyky toimia englannin kielellä erilaisissa oman alan suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa pääsääntöisesti eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) tasolla C1.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsenäiset tehtävät, tuntitehtävät, kirjallinen tentti, suullinen esitys, opiskelijan aktiivisuus ja lähitunneille osallistuminen
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa
a) käyttää johdonmukaisesti alansa keskeistä sanastoa
b) etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c) hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia
d) toimia työyhteisössä, asiakkaiden, kohderyhmien ja oman alansa sovellusten ja palveluiden käyttäjien kanssa sekä suullisissa että kirjallisissa viestintätilanteissa.
Arvioinnissa huomioidaan myös eurooppalaisen viitekehyksen taitotasokuvaukset ja niistä johdetut kansalliset amk-
taitotasokuvaukset sekä englannin suullisesta että kirjallisesta kielitaidosta.
Esitietovaatimukset
Jos sinut on lähtötasotestin perusteella ohjattu Englannin tehovalmennus -opintojaksolle, sinun on suoritettava se hyväksytysti tai hankittava itse valmentavan opintojakson sisältöä vastaavat tiedot ennen ammattienglannin opintojakson alkamista.
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 30.04.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
5 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
Opettaja
- Minna Pimiä
Vastuuopettaja
Heli Abdel-Rahman
Ryhmät
-
BTMKV20KPBiotuotemuotoilun koulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
- ymmärrät asiakasarvon syntyprosessin ja osaat ottaa sen huomioon luodessaan markkinointisuunnitelmia
- osaat käyttää eri työkaluja kehittäessään ja vahvistaessaan yrityksen brändia
- osaat luoda sopivia brändistrategioita ja toteuttaa niitä
- osaat tehdä sopivia brändiviestintäsuunnitelmia ja toteuttaa niitä tehokkaasti
Sisältö
Mistä asiakasarvo muodostuu ja miten se otetaan huomioon luotaessa markkinointisuunnitelmia?
Mitä eri työkaluja on olemassa ja miten niitä käytetään kehitettäessä ja vahvistaessa yrityksen brändiä?
Miten brändistrategioita luodaan ja toteutetaan?
Miten brändiviestintäsuunnitelmia tehdään ja kuinka niitä hyödynnetään tehokkaasti?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla toteutetaan aiheeseen liittyviä oppimistehtäviä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Oppimistehtävän arviointi
Aktiivinen osallistuminen opetukseen
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 20
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Ari Haapanen
Vastuuopettaja
Ari Haapanen
Ryhmät
-
SKKV21SPSisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu, päivätoteutus
Tavoitteet
- Tunnet erikoisalasi yleisimmät CAD-ohjelmat.
- Ymmärrät opintojaksolle valitun CAD ohjelman hyödyt ja sen tehokkaan käytön.
- Osaat käyttää ohjelman 2D- ja 3D-työkaluja.
- Sinulla on hyvät lähtökohdat kehittyä ko. ohjelman käyttäjänä muiden opintojaksojen harjoitustöitä tehdessäsi.
Sisältö
- Mitä CAD ohjelmia tulet ammatissasi käyttämään ja miksi?
- Miten käytät valittua ohjelmaa ja kuinka saat siitä parhaan hyödyn?
- Kuinka käytät ohjelman keskeisempiä työkaluja 2D piirtämisessä ja mallintamisessa?
- Miten jatkossa kehität ja ylläpidät nyt saavutettuja taitoja?
Opiskelumateriaali
Autocad ja Rhinoceros -ohjelmistot
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Lähiopetus työjärjestyksen mukaan, lisäksi itsenäinen työ ja sovitut tehtävät.
Hybridiopetusmalli voi osallistua sekä lähitunneille että Teams-alustan kautta.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työtehtävissäsi voit kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
- onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen
- millaisia näyttöjä sinun on mahdollista antaa osaamisestasi
- mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti suorittaa sen lisäksi opetukseen osallistuen
Työhön integroitu oppimisväylä:
Ota yhteys opettajaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakso toteutetaan yhteistyössä asunto- ja julkitilasuunnittelun opintojakson kanssa.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135 h josta itsenäisentyön osuus on 65h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvioidaan: oppimistehtävät ja oppilaan itsereflektio.
Perusteet: asiasisältö, harjoitustehtävien taso ja oppilaan oma arvio oppimisesta.
Aktiivinen osallistuminen opetukseen ja harjoitustöiden hyväksytty suorittaminen.
Kiitettävä (5), hyvä (4-3), tyydyttävä (2-1); hylätty (0)
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
25 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Ari Haapanen
Vastuuopettaja
Ari Haapanen
Ryhmät
-
REKV21SPRestaurointi, päivätoteutus
Tavoitteet
- Tunnet erikoisalasi yleisimmät CAD-ohjelmat.
- Ymmärrät opintojaksolle valitun CAD ohjelman hyödyt ja sen tehokkaan käytön.
- Osaat käyttää ohjelman 2D- ja 3D-työkaluja.
- Sinulla on hyvät lähtökohdat kehittyä ko. ohjelman käyttäjänä muiden opintojaksojen harjoitustöitä tehdessäsi.
Sisältö
- Mitä CAD ohjelmia tulet ammatissasi käyttämään ja miksi?
- Miten käytät valittua ohjelmaa ja kuinka saat siitä parhaan hyödyn?
- Kuinka käytät ohjelman keskeisempiä työkaluja 2D piirtämisessä ja mallintamisessa?
- Miten jatkossa kehität ja ylläpidät nyt saavutettuja taitoja?
Opiskelumateriaali
Autocad ja Rhinoceros -ohjelmistot
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Lähiopetus työjärjestyksen mukaan, lisäksi itsenäinen työ ja sovitut tehtävät.
Hybridiopetus, johon voi osallistua sekä lähitunneille että Teams-alustan kautta.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työtehtävissäsi voit kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
- onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen
- millaisia näyttöjä sinun on mahdollista antaa osaamisestasi
- mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti suorittaa sen lisäksi opetukseen osallistuen
Työhön integroitu oppimisväylä:
Ota yhteys opettajaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakso toteutetaan yhteistyössä interiöörirestaurointi opintojakson kanssa.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135 h josta itsenäisentyön osuus on 55h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvioidaan: oppimistehtävät ja oppilaan itsereflektio.
Perusteet: asiasisältö, harjoitustehtävien taso ja oppilaan oma arvio oppimisesta.
Aktiivinen osallistuminen opetukseen ja harjoitustöiden hyväksytty suorittaminen.
Kiitettävä (5), hyvä (4-3), tyydyttävä (2-1); hylätty (0)
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 30.04.2023
Opintopistemäärä
5 op
TKI-osuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
1 - 20
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Ari Haapanen
Vastuuopettaja
Ari Haapanen
Ryhmät
-
BTMKV22KPBiotuotemuotoilun koulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
- Tunnet erikoisalasi yleisimmät CAD-ohjelmat.
- Ymmärrät opintojaksolle valitun CAD ohjelman hyödyt ja sen tehokkaan käytön.
- Osaat käyttää ohjelman 2D- ja 3D-työkaluja.
- Sinulla on hyvät lähtökohdat kehittyä ko. ohjelman käyttäjänä muiden opintojaksojen harjoitustöitä tehdessäsi.
Sisältö
- Mitä CAD ohjelmia tulet ammatissasi käyttämään ja miksi?
- Miten käytät valittua ohjelmaa ja kuinka saat siitä parhaan hyödyn?
- Kuinka käytät ohjelman keskeisempiä työkaluja 2D piirtämisessä ja mallintamisessa?
- Miten jatkossa kehität ja ylläpidät nyt saavutettuja taitoja?
Opiskelumateriaali
Opettajan jakama opiskelumateriaali learn ja teams alustoilla.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Lähiopetus työjärjestyksen mukaan, lisäksi itsenäinen työ ja sovitut tehtävät.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työtehtävissäsi voit kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
- onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen
- millaisia näyttöjä sinun on mahdollista antaa osaamisestasi
- mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti suorittaa sen lisäksi opetukseen osallistuen
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollisuus yritysyhteistyöhön tuotekehityksessä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135 h josta itsenäisentyön osuus on 55h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Opettajien arvio ja yhteistyöyrityksen arviointi
Aktiivinen osallistuminen opetukseen ja harjoitustöiden hyväksytty suorittaminen
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
18 - 22
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Seija Kiuru-Lavaste
Vastuuopettaja
Seija Kiuru-Lavaste
Ryhmät
-
MPKV22KPMuoti ja puvustus, päivätoteutus
Tavoitteet
- Tunnet erikoisalasi yleisimmät CAD-ohjelmat.
- Ymmärrät opintojaksolle valitun CAD ohjelman hyödyt ja sen tehokkaan käytön.
- Osaat käyttää ohjelman 2D- ja 3D-työkaluja.
- Sinulla on hyvät lähtökohdat kehittyä ko. ohjelman käyttäjänä muiden opintojaksojen harjoitustöitä tehdessäsi.
Sisältö
- Mitä CAD ohjelmia tulet ammatissasi käyttämään ja miksi?
- Miten käytät valittua ohjelmaa ja kuinka saat siitä parhaan hyödyn?
- Kuinka käytät ohjelman keskeisempiä työkaluja 2D piirtämisessä ja mallintamisessa?
- Miten jatkossa kehität ja ylläpidät nyt saavutettuja taitoja?
Opiskelumateriaali
Verkkomateriaalit, tutoriaalit, opettajan kokoama ja jakama aineisto sekä alan kirjallisuus.
Yksilölliset oppimisväylät
Mahdollisesta yksilöllisestä oppimisväylästä tulee neuvotella opettajien kanssa.
Opiskelua on mahdollista suorittaa joustavasti kolme eri oppimisväylää:
- Työviikkopohjainen oppimisväylä
- Opintoja nopeuttava oppimisväylä
- Työhön integroitu oppimisväylä
Lisätietoja: https://ksamk.sharepoint.com/sites/Opiskelu/SitePages/Opinnot.aspx
Oppimisväylistä keskustellaan ovan kanssa Hops-keskusteluissa ja sovitaan lopullisesti opintojakson opettajan kanssa
TKI ja työelämäyhteistyö
Kurssi on peruskurssi, joten TKI yhteistyö tulee mukaan myöhemmin.
Tentit ja muut määräajat
Tehtävät ja niiden määräajat selviävät heti kurssin alkaessa.
Kansainvälinen yhteistyö
Opetusmateriaali on pääosin englanninkielistä.
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä yhtä opintopistettä kohden on 27 tuntia.
5 op x 27t, yhteensä 135 t, josta kontaktiopetusta 70 tuntia ja loppu opiskelijan itsenäistä työskentelyä.
Toteutuksen osien kuvaus
Kokonaisuuteen sisältyy
- vaatetuksen tasokuvien ja poikkileikkauskuvien piirtämistä Illustrator ohjelmalla sekä
- Grafis- kaavoitusohjelman opiskelua ja peruskaavojen kuosittelua ohjelman avulla
- 3D kaavoituksen esittely
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opetukseen osallistuminen aktiivisesti ja annettujen tehtävien suorittamien määräajassa.
Itsearviointia, reflektointia ja vertaisarviointia
Ilmoittautumisaika
02.01.2023 - 15.01.2023
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
TKI-osuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Englanti
- Suomi
Paikat
15 - 20
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Ari Haapanen
Vastuuopettaja
Ari Haapanen
Ryhmät
-
VV2022-2023Valinnaiset opinnot 2022-2023
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuasi
- osaat käyttää 3D tulostusta ja laserleikkausta hyödyksi tuotesuunnittelussa ja mallien rakentamisessa
- ymmärrät menetelmien mahdollisuudet ja rajoitteet
- tiedät miten mallinnukset pitää toteuttaa eri työstömenetelmille
Sisältö
- Mitä on 3D tulostus?
- Mitä on laserleikkaus?
- Millaisia ohjelmia hyödynnetään työstömenetelmissä?
- Miten data luodaan digitaalisesti työstöä varten?
- Mitä tietoja tarvitset suunnittelua varten?
Opiskelumateriaali
Opettajan jakama opiskelumateriaali. Mahdollisesti tulostusmateriaalikulut laskutetaan oppilaalta.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Lähiopetus työjärjestyksen mukaan, lisäksi itsenäinen työ ja sovitut tehtävät.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työtehtävissäsi voit kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
- onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen
- millaisia näyttöjä sinun on mahdollista antaa osaamisestasi
- mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti suorittaa sen lisäksi opetukseen osallistuen
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollisesti yritysyhteistyötä tuotekehityksessä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135 h josta itsenäisentyön osuus on 55h
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvioidaan: oppimistehtävät ja oppilaan itsereflektio.
Perusteet: asiasisältö, harjoitustehtävien taso ja oppilaan oma arvio oppimisesta.
Aktiivinen osallistuminen opetukseen ja harjoitustöiden hyväksytty suorittaminen.
Hyväksytty/ hylätty
Esitietovaatimukset
Suositeltavaa 2D ja/ tai 3D mallinnusosaaminen
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Juho Jurvanen
Vastuuopettaja
Heli Abdel-Rahman
Ryhmät
-
BTMKV22KPBiotuotemuotoilun koulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
Yleisesti
Osaat aksonometrian ja deskriptiivisen geometrian perusteet ja yhden pakopisteen perspektiivikuvan piirtämisen kolmesta eri projektiosta.
Osaat piirtää ympyrä-, ellipsi- ja vapaita käyriä perspektiivissä vapaalla kädellä.
Hallitset mittasuhteet perspektiivikuvassa.
Osaat käyttää viivanpaksuutta tehokeinona.
Osaat käyttää esitysteknisiä (apu)keinoja uskottavien esityskuvien toteuttamiseksi vapaalla kädellä.
Osaat yhdistää kuvia ja tekstiä esittelyplansseissa.
Hallitset varjojen ja varjostusten käytön perusteet perspektiivikuvassa.
Osaat piirtää ihmisen (nainen, mies, lapsi) anatomisesti oikein ja tyylitellen.
Sisältö
Yleisesti
Miten teet eurooppalaisen yhden käännön menetelmän?
Kuinka merkitset standardin mukainen mitoituksen?
Kuinka piirrät perspektiivikuvan?
Miten idea visualisoidaan käsin piirtämällä?
Miten toteutat väritettyjä sisä- ja/tai ulkonäkymiä?
Miten esitetään pieni esine aksonometrisenä esityskuvana ja projektioina?
Miten toteutetaan esitysplanssi?
Muodissa ja puvustuksessa erityisesti
Miten esitetään väritettyjä esityskuvia vaatemalleista ihmisen päällä tai erilaisia materiaaleja ja pintamuotoja eri välineillä?
Graafisessa muotoilussa
- Miten kuvitat tekstin ja tarinan pohjalta?
- Miten suunnittelet ja toteutat tarkoituksenmukaisen kuvituksen?
- Kuinka valitset oikean kuvitustekniikan?
- Miten huomioit kohderyhmän kuvitusprosessissa?
- Mitkä ovat julkaisemisen asettamat rajoitukset?
- Miten hallitset kuvitusprosessin?
Puumuotoilussa, sisustusarkkitehtuurissa ja kalustesuunnittelussa
- Miten piirrät perspektiivikuvia ihmisistä, tiloista ja tuotteista.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Lähiopetus työjärjestyksen mukaan, lisäksi itsenäinen työ ja sovitut tehtävät.
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
12 - 20
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Esko Ahola
Vastuuopettaja
Esko Ahola
Ryhmät
-
MPKV22KPMuoti ja puvustus, päivätoteutus
Tavoitteet
Yleisesti
Osaat aksonometrian ja deskriptiivisen geometrian perusteet ja yhden pakopisteen perspektiivikuvan piirtämisen kolmesta eri projektiosta.
Osaat piirtää ympyrä-, ellipsi- ja vapaita käyriä perspektiivissä vapaalla kädellä.
Hallitset mittasuhteet perspektiivikuvassa.
Osaat käyttää viivanpaksuutta tehokeinona.
Osaat käyttää esitysteknisiä (apu)keinoja uskottavien esityskuvien toteuttamiseksi vapaalla kädellä.
Osaat yhdistää kuvia ja tekstiä esittelyplansseissa.
Hallitset varjojen ja varjostusten käytön perusteet perspektiivikuvassa.
Osaat piirtää ihmisen (nainen, mies, lapsi) anatomisesti oikein ja tyylitellen.
Sisältö
Yleisesti
Miten teet eurooppalaisen yhden käännön menetelmän?
Kuinka merkitset standardin mukainen mitoituksen?
Kuinka piirrät perspektiivikuvan?
Miten idea visualisoidaan käsin piirtämällä?
Miten toteutat väritettyjä sisä- ja/tai ulkonäkymiä?
Miten esitetään pieni esine aksonometrisenä esityskuvana ja projektioina?
Miten toteutetaan esitysplanssi?
Muodissa ja puvustuksessa erityisesti
Miten esitetään väritettyjä esityskuvia vaatemalleista ihmisen päällä tai erilaisia materiaaleja ja pintamuotoja eri välineillä?
Graafisessa muotoilussa
- Miten kuvitat tekstin ja tarinan pohjalta?
- Miten suunnittelet ja toteutat tarkoituksenmukaisen kuvituksen?
- Kuinka valitset oikean kuvitustekniikan?
- Miten huomioit kohderyhmän kuvitusprosessissa?
- Mitkä ovat julkaisemisen asettamat rajoitukset?
- Miten hallitset kuvitusprosessin?
Puumuotoilussa, sisustusarkkitehtuurissa ja kalustesuunnittelussa
- Miten piirrät perspektiivikuvia ihmisistä, tiloista ja tuotteista.
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali päivitetään opintojakson Learn-alustalla lähikertojen edetessä. Erityisiä kurssikirjoja tms. kirjallista opiskelumateriaalia ei ole määritelty, koska aihealueeseen (Fashion illustration) on olemassa runsaasti, erityisesti englanninkielistä materiaalia, sekä painettuina kirjoina että Internetistä löytyvänä materiaalina.
Opiskelumateriaaleihin lasketaan myös vaaditut piirustus- ja maalausvälineet, jotka opiskelijan tulee hankkia tehtävien suorittamiseksi.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.
Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.
Opintoja nopeuttavana vaihtoehtona
- voit esimerkiksi ilmoittautua aikaisemmin opintonsa aloittaneelle ryhmälle tarjottavalle vastaavalle toteutukselle.
Opintoja nopeuttavassa väylässä
TKI ja työelämäyhteistyö
Esitystekniikka-opintojakso toteutetaan opintojen alussa, 1. opintovuotena ja pääsääntöisesti lähiopetuksena. Työelämäyhteistyötä ei toteuteta.
Toteutussuunnitelmia tehtäessä työelämäyhteistyö on usein vahvistamatonta, mutta suunnitelmissa toteuttaa.
Kirjoita kuvauskenttään suunnitelma esim. mahdollisten ulkopuolisten luennoitsijoiden/asiantuntijoiden vierailuista, työelämävierailuista tai työelämä-/TKI-projekteista. Voit päivittää toteutussuunnitelmaa tuolta osin, kun suunnitelmat vahvistuvat.
Tarvittaessa lukujärjestykseen voit merkitä ohjaustunteja, joita voit myös käyttää työelämäprojekteihin tai -vierailuihin.
Mikäli työelämävierailut/asiantuntijaluennot vaativat lukujärjestysmerkintöjä, voit sopia niiden sijoittamisesta lukujärjestykseen toteutuksen opiskelijoiden kanssa. Lukujärjestyssuunnittelijat avustavat tarvittaessa.
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 19.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 22
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Tarja Brola
- Nina Palmros
Vastuuopettaja
Tarja Brola
Ryhmät
-
GRKV22SPGraafinen muotoilu, päivätoteutus
Tavoitteet
Yleisesti
Osaat aksonometrian ja deskriptiivisen geometrian perusteet ja yhden pakopisteen perspektiivikuvan piirtämisen kolmesta eri projektiosta.
Osaat piirtää ympyrä-, ellipsi- ja vapaita käyriä perspektiivissä vapaalla kädellä.
Hallitset mittasuhteet perspektiivikuvassa.
Osaat käyttää viivanpaksuutta tehokeinona.
Osaat käyttää esitysteknisiä (apu)keinoja uskottavien esityskuvien toteuttamiseksi vapaalla kädellä.
Osaat yhdistää kuvia ja tekstiä esittelyplansseissa.
Hallitset varjojen ja varjostusten käytön perusteet perspektiivikuvassa.
Osaat piirtää ihmisen (nainen, mies, lapsi) anatomisesti oikein ja tyylitellen.
Sisältö
Yleisesti
Miten teet eurooppalaisen yhden käännön menetelmän?
Kuinka merkitset standardin mukainen mitoituksen?
Kuinka piirrät perspektiivikuvan?
Miten idea visualisoidaan käsin piirtämällä?
Miten toteutat väritettyjä sisä- ja/tai ulkonäkymiä?
Miten esitetään pieni esine aksonometrisenä esityskuvana ja projektioina?
Miten toteutetaan esitysplanssi?
Muodissa ja puvustuksessa erityisesti
Miten esitetään väritettyjä esityskuvia vaatemalleista ihmisen päällä tai erilaisia materiaaleja ja pintamuotoja eri välineillä?
Graafisessa muotoilussa
- Miten kuvitat tekstin ja tarinan pohjalta?
- Miten suunnittelet ja toteutat tarkoituksenmukaisen kuvituksen?
- Kuinka valitset oikean kuvitustekniikan?
- Miten huomioit kohderyhmän kuvitusprosessissa?
- Mitkä ovat julkaisemisen asettamat rajoitukset?
- Miten hallitset kuvitusprosessin?
Puumuotoilussa, sisustusarkkitehtuurissa ja kalustesuunnittelussa
- Miten piirrät perspektiivikuvia ihmisistä, tiloista ja tuotteista.
Opiskelumateriaali
Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukainen opetus ja ohjaus (5 op).
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Osaamisen näyttö.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Hyväksiluku tai osittainen hyväksiluku.
TKI ja työelämäyhteistyö
Tällä toteutuksella ei ole TKI tai työelämäyhteistyötä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaa
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtävä kokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa
e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti
g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 30.04.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Sami Pylkkänen
Vastuuopettaja
Heli Abdel-Rahman
Ryhmät
-
SKKV22SPSisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu, päivätoteutus
Tavoitteet
Yleisesti
Osaat aksonometrian ja deskriptiivisen geometrian perusteet ja yhden pakopisteen perspektiivikuvan piirtämisen kolmesta eri projektiosta.
Osaat piirtää ympyrä-, ellipsi- ja vapaita käyriä perspektiivissä vapaalla kädellä.
Hallitset mittasuhteet perspektiivikuvassa.
Osaat käyttää viivanpaksuutta tehokeinona.
Osaat käyttää esitysteknisiä (apu)keinoja uskottavien esityskuvien toteuttamiseksi vapaalla kädellä.
Osaat yhdistää kuvia ja tekstiä esittelyplansseissa.
Hallitset varjojen ja varjostusten käytön perusteet perspektiivikuvassa.
Osaat piirtää ihmisen (nainen, mies, lapsi) anatomisesti oikein ja tyylitellen.
Sisältö
Yleisesti
Miten teet eurooppalaisen yhden käännön menetelmän?
Kuinka merkitset standardin mukainen mitoituksen?
Kuinka piirrät perspektiivikuvan?
Miten idea visualisoidaan käsin piirtämällä?
Miten toteutat väritettyjä sisä- ja/tai ulkonäkymiä?
Miten esitetään pieni esine aksonometrisenä esityskuvana ja projektioina?
Miten toteutetaan esitysplanssi?
Muodissa ja puvustuksessa erityisesti
Miten esitetään väritettyjä esityskuvia vaatemalleista ihmisen päällä tai erilaisia materiaaleja ja pintamuotoja eri välineillä?
Graafisessa muotoilussa
- Miten kuvitat tekstin ja tarinan pohjalta?
- Miten suunnittelet ja toteutat tarkoituksenmukaisen kuvituksen?
- Kuinka valitset oikean kuvitustekniikan?
- Miten huomioit kohderyhmän kuvitusprosessissa?
- Mitkä ovat julkaisemisen asettamat rajoitukset?
- Miten hallitset kuvitusprosessin?
Puumuotoilussa, sisustusarkkitehtuurissa ja kalustesuunnittelussa
- Miten piirrät perspektiivikuvia ihmisistä, tiloista ja tuotteista.
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla toteutetaan aiheeseen liittyviä oppimistehtäviä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Aktiivinen osallistuminen ja oppimistehtävän arviointi
Ajoitus
01.08.2022 - 31.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Avoin AMK ja täydennyskoulutus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Avoin ammattikorkeakoulu
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Vastuuopettaja
Nina Palmros
Tavoitteet
Yleisesti
Osaat aksonometrian ja deskriptiivisen geometrian perusteet ja yhden pakopisteen perspektiivikuvan piirtämisen kolmesta eri projektiosta.
Osaat piirtää ympyrä-, ellipsi- ja vapaita käyriä perspektiivissä vapaalla kädellä.
Hallitset mittasuhteet perspektiivikuvassa.
Osaat käyttää viivanpaksuutta tehokeinona.
Osaat käyttää esitysteknisiä (apu)keinoja uskottavien esityskuvien toteuttamiseksi vapaalla kädellä.
Osaat yhdistää kuvia ja tekstiä esittelyplansseissa.
Hallitset varjojen ja varjostusten käytön perusteet perspektiivikuvassa.
Osaat piirtää ihmisen (nainen, mies, lapsi) anatomisesti oikein ja tyylitellen.
Sisältö
Yleisesti
Miten teet eurooppalaisen yhden käännön menetelmän?
Kuinka merkitset standardin mukainen mitoituksen?
Kuinka piirrät perspektiivikuvan?
Miten idea visualisoidaan käsin piirtämällä?
Miten toteutat väritettyjä sisä- ja/tai ulkonäkymiä?
Miten esitetään pieni esine aksonometrisenä esityskuvana ja projektioina?
Miten toteutetaan esitysplanssi?
Muodissa ja puvustuksessa erityisesti
Miten esitetään väritettyjä esityskuvia vaatemalleista ihmisen päällä tai erilaisia materiaaleja ja pintamuotoja eri välineillä?
Graafisessa muotoilussa
- Miten kuvitat tekstin ja tarinan pohjalta?
- Miten suunnittelet ja toteutat tarkoituksenmukaisen kuvituksen?
- Kuinka valitset oikean kuvitustekniikan?
- Miten huomioit kohderyhmän kuvitusprosessissa?
- Mitkä ovat julkaisemisen asettamat rajoitukset?
- Miten hallitset kuvitusprosessin?
Puumuotoilussa, sisustusarkkitehtuurissa ja kalustesuunnittelussa
- Miten piirrät perspektiivikuvia ihmisistä, tiloista ja tuotteista.
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
15.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Panu Vuoristo
Vastuuopettaja
Panu Vuoristo
Ryhmät
-
BTMKV22KPBiotuotemuotoilun koulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuasi osaat
- InDesign ohjelman ja taiton perusteet
- osaat Illustrator ohjelman perusteet sekä toteuttaa vektorigrafiikkaa
- ymmärrät eri tiedostomuodot ja niiden käytön
- osaat sommitella ja käyttää kuvia julkaisuissa
- hallitset painovalmiin ja digitaalisen aineiston tuottamisen ja ymmärrät eri painotekniikoita
- osaat hyödyntää ohjelmien ominaisuuksia, jotta työskentely olisi mahdollisimman tehokasta
Sisältö
Miten taittaa julkaisuja ja tehdä kuvitusta vektorigrafiikalla?
Miten valita oikea typografia, väriprofiili ja paperi?
Kuinka tallentaa tiedosto tarkoituksen mukaisessa tiedostomuodossa ja hallita tiedostoja ohjelmistojen välillä?
Kuinka valitset kuhunkin työhön sopivat työkalut ja työskentelytavat?
Muodissa ja puvustuksessa on tärkeää hallita sommittelu ohjelmien avulla: vaate + ihminen + moodboard = visuaaliset presentaatiot.
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 19.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Frans Silvennoinen
- Panu Vuoristo
Vastuuopettaja
Panu Vuoristo
Ryhmät
-
MPKV22KPMuoti ja puvustus, päivätoteutus
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuasi osaat
- InDesign ohjelman ja taiton perusteet
- osaat Illustrator ohjelman perusteet sekä toteuttaa vektorigrafiikkaa
- ymmärrät eri tiedostomuodot ja niiden käytön
- osaat sommitella ja käyttää kuvia julkaisuissa
- hallitset painovalmiin ja digitaalisen aineiston tuottamisen ja ymmärrät eri painotekniikoita
- osaat hyödyntää ohjelmien ominaisuuksia, jotta työskentely olisi mahdollisimman tehokasta
Sisältö
Miten taittaa julkaisuja ja tehdä kuvitusta vektorigrafiikalla?
Miten valita oikea typografia, väriprofiili ja paperi?
Kuinka tallentaa tiedosto tarkoituksen mukaisessa tiedostomuodossa ja hallita tiedostoja ohjelmistojen välillä?
Kuinka valitset kuhunkin työhön sopivat työkalut ja työskentelytavat?
Muodissa ja puvustuksessa on tärkeää hallita sommittelu ohjelmien avulla: vaate + ihminen + moodboard = visuaaliset presentaatiot.
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
4 op
Toteutustapa
20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
10 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Panu Vuoristo
Vastuuopettaja
Suvi Pylvänen
Ryhmät
-
GDKV22KMGame design, part-time studies
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuasi osaat
- InDesign ohjelman ja taiton perusteet
- osaat Illustrator ohjelman perusteet sekä toteuttaa vektorigrafiikkaa
- ymmärrät eri tiedostomuodot ja niiden käytön
- osaat sommitella ja käyttää kuvia julkaisuissa
- hallitset painovalmiin ja digitaalisen aineiston tuottamisen ja ymmärrät eri painotekniikoita
- osaat hyödyntää ohjelmien ominaisuuksia, jotta työskentely olisi mahdollisimman tehokasta
Sisältö
Miten taittaa julkaisuja ja tehdä kuvitusta vektorigrafiikalla?
Miten valita oikea typografia, väriprofiili ja paperi?
Kuinka tallentaa tiedosto tarkoituksen mukaisessa tiedostomuodossa ja hallita tiedostoja ohjelmistojen välillä?
Kuinka valitset kuhunkin työhön sopivat työkalut ja työskentelytavat?
Muodissa ja puvustuksessa on tärkeää hallita sommittelu ohjelmien avulla: vaate + ihminen + moodboard = visuaaliset presentaatiot.
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 19.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 23
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Petri Hurme
Vastuuopettaja
Petri Hurme
Ryhmät
-
GRKV22SPGraafinen muotoilu, päivätoteutus
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuasi osaat
- InDesign ohjelman ja taiton perusteet
- osaat Illustrator ohjelman perusteet sekä toteuttaa vektorigrafiikkaa
- ymmärrät eri tiedostomuodot ja niiden käytön
- osaat sommitella ja käyttää kuvia julkaisuissa
- hallitset painovalmiin ja digitaalisen aineiston tuottamisen ja ymmärrät eri painotekniikoita
- osaat hyödyntää ohjelmien ominaisuuksia, jotta työskentely olisi mahdollisimman tehokasta
Sisältö
Miten taittaa julkaisuja ja tehdä kuvitusta vektorigrafiikalla?
Miten valita oikea typografia, väriprofiili ja paperi?
Kuinka tallentaa tiedosto tarkoituksen mukaisessa tiedostomuodossa ja hallita tiedostoja ohjelmistojen välillä?
Kuinka valitset kuhunkin työhön sopivat työkalut ja työskentelytavat?
Muodissa ja puvustuksessa on tärkeää hallita sommittelu ohjelmien avulla: vaate + ihminen + moodboard = visuaaliset presentaatiot.
Opiskelumateriaali
Luentomateriaalit, julkaistaan Learn-alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Lähiopetus työjärjestyksen mukaan, lisäksi itsenäinen työ ja sovitut tehtävät.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työtehtävissäsi voit kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
- onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen
- millaisia näyttöjä sinun on mahdollista antaa osaamisestasi
- mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti suorittaa sen lisäksi opetukseen osallistuen
Työhön integroitu oppimisväylä:
Ota yhteys opettajaan
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei liity TKI- tai työelämäyhteistyötä.
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 30.04.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Panu Vuoristo
Vastuuopettaja
Panu Vuoristo
Ryhmät
-
SKKV22SPSisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu, päivätoteutus
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuasi osaat
- InDesign ohjelman ja taiton perusteet
- osaat Illustrator ohjelman perusteet sekä toteuttaa vektorigrafiikkaa
- ymmärrät eri tiedostomuodot ja niiden käytön
- osaat sommitella ja käyttää kuvia julkaisuissa
- hallitset painovalmiin ja digitaalisen aineiston tuottamisen ja ymmärrät eri painotekniikoita
- osaat hyödyntää ohjelmien ominaisuuksia, jotta työskentely olisi mahdollisimman tehokasta
Sisältö
Miten taittaa julkaisuja ja tehdä kuvitusta vektorigrafiikalla?
Miten valita oikea typografia, väriprofiili ja paperi?
Kuinka tallentaa tiedosto tarkoituksen mukaisessa tiedostomuodossa ja hallita tiedostoja ohjelmistojen välillä?
Kuinka valitset kuhunkin työhön sopivat työkalut ja työskentelytavat?
Muodissa ja puvustuksessa on tärkeää hallita sommittelu ohjelmien avulla: vaate + ihminen + moodboard = visuaaliset presentaatiot.
Opiskelumateriaali
Kurssimateriaalit toimitetaan oppituntien aikana Teamsin tai Learnin kautta. Kotitehtävät toimitetaan (pääosin) Learnin kautta.
Materiaaliin sisältyy erilaisia harjoitustehtäviä, tukimateriaalia ja tutoriaaleja.
Tunneilla käydyistä asioista ei pääsääntöisesti tehdä erillistä materiaalipakettia etäoppimiskäyttöön. Toisin sanoen, oppilaat tekevät tarvittaessa muistiinpanoja tunnilla, ja poissaolo tilanteessa oppilas on itse velvollinen selvittämään tunnin sisällön (esimerkiksi kysymällä ryhmän muilta opiskelijoilta)
Yksilölliset oppimisväylät
Perustuu työviikkoon.
Osallistut oppitunneille annetun aikataulun mukaan. Oppituntiharjoitusten lisäksi tehdään erikseen annettavia, itsenäisesti työstettäviä kotitehtäviä.
Jos sinulla on vastaava aiempi opintosuoritus (ts. korkeakoulutasoinen kurssisuoritus), olet opiskellut vuoden esim. kansanopistossa ja sinulla on työnäytteet esitettävissä tai sinulla on kurssia tasoa vastaava tai ylittävä osaaminen esim. työkokemuksen kautta ja portfolio esiteltävissä voit halutessasi pyrkiä hyväksilukemaan kurssin. Tästä on kuitenkin ensin keskusteltava kurssin opettajan kanssa
Tentit ja muut määräajat
- kurssitehtävät on palautettava ajallaan Learnin palautuskansioihin (tai erikseen ilmoitettavaan paikkaan)
- jos tehtävä ei palaudu ajoissa, tehtävä voidaan palauttaa kurssin lopussa. Tällöin tehtävästä ei kuitenkaan saa palautetta
- jos opiskelija on estynyt toimittamasta tehtäviä ajallaan, on mahdollisesta lykkäyksestä neuvoteltava opettajan kanssa hyvissä ajoin
- jos kaikkia tehtäviä ei ole palautettu kurssin päättyessä tai erikseen sovittuun päivämäärään mennessä, kurssisuoritus arvioidaan palautettujen tehtävien perusteella (pääsääntöisesti 70% palautuksista ja mahdolliset lopputyöt vaaditaan läpipääsyyn). Jos kurssin päättyessä riittäviä tehtäviä ei ole palautettu, voi oppilas palauttaa kaikki tehtävät 1 vuoden sisällä kurssin päättymisestä erikseen sovittuna ajankohtana. Tällä on kuitenkin laskeva vaikutus pisteytykseen eikä tehtävistä anneta erillistä palautetta
Opiskelijan työmäärä
Luokassa opiskelija osallistuu tehtäviin harjoituksiin, ja saa säännöllistä palautetta ja apua. Luokkajan ulkopuolella opiskelija suorittaa itsenäisesti kotitehtäviä.
Toteutuksen osien kuvaus
Kurssilla käydään seuraavia asioita:
- Illustraattorin perusteet (shapes, pen tool, pathfinder, shape builder, liukuvärit, kuviot, väripaletit, artboardit, kuvien jäljentäminen yms.)
- Indesignin perusteet (sivuasetukset, masterit/parentit, paragraph styles, fontit, tulostus-/julkaisuasetukset, taitto, kuvatyökalut yms.)
- Photoshopin perusteita (valintatyökalut, maskaus, layerit, tehostelayerit yms.)
- erilaiset kuvaformaatit
- vektori- ja rasterigrafiikan erot
- tulostuksessa ja digitaalisessa julkaisussa huomioonotettavat asiat
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointiin vaikuttavat tekijät:
- tunneille osallistuminen
- aikatauluissa pysyminen
- tehtävänannon seuraaminen
- palautettavien tehtävien laatu
- kehittymisen osoittaminen
- osaamisen soveltaminen (esim. kotitehtävän vieminen minimivaatimuksia pidemmälle)
Arvostelu: Hylätty: 0/-, Kesken: 1, Välttävä: 2, Kohtalainen: 3, Hyvä: 4, Erinomainen: 5
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Pulse, Avoin AMK ja täydennyskoulutus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Avoin ammattikorkeakoulu
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Vastuuopettaja
Nina Palmros
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuasi osaat
- InDesign ohjelman ja taiton perusteet
- osaat Illustrator ohjelman perusteet sekä toteuttaa vektorigrafiikkaa
- ymmärrät eri tiedostomuodot ja niiden käytön
- osaat sommitella ja käyttää kuvia julkaisuissa
- hallitset painovalmiin ja digitaalisen aineiston tuottamisen ja ymmärrät eri painotekniikoita
- osaat hyödyntää ohjelmien ominaisuuksia, jotta työskentely olisi mahdollisimman tehokasta
Sisältö
Miten taittaa julkaisuja ja tehdä kuvitusta vektorigrafiikalla?
Miten valita oikea typografia, väriprofiili ja paperi?
Kuinka tallentaa tiedosto tarkoituksen mukaisessa tiedostomuodossa ja hallita tiedostoja ohjelmistojen välillä?
Kuinka valitset kuhunkin työhön sopivat työkalut ja työskentelytavat?
Muodissa ja puvustuksessa on tärkeää hallita sommittelu ohjelmien avulla: vaate + ihminen + moodboard = visuaaliset presentaatiot.
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
02.01.2023 - 15.01.2023
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Puumuotoilun koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Tommi Rintamäki
Vastuuopettaja
Tommi Rintamäki
Ryhmät
-
VV2022-2023Valinnaiset opinnot 2022-2023
Tavoitteet
Opintojakson jälkeen
- tutustut sekä perehdyt greenwood-puuntyöstössä käytettyihin eri puuntyöstömenetelmiin, materiaaliin sekä filosofiaan
- ymmärrät opintojakson jälkeen tuoreen puun (Greenwood) ja koneellisesti kuivatun teollisuudelle ja puusepille myytävän puutavaran eron sekä erilaisten puumateriaalien ja puulajien erilaiset käyttökohteet tulevat tutuiksi
- tuntuma puumateriaaliin syvenee, käyttämällä puuntyöstössä perinteisiä käsityökaluja sekä kansanperinteestä saatua tietoa puusta ja sen käyttökohteista sekä
- tutustut puun höyrytaivutukseen
Sisältö
Tuoreen puun työstö, Green woodworking, on perinteistä puun käyttötaitoa. Tuoreella puulla tarkoitetaan puumateriaalia, jota ei ole keinokuivattu. Ihanteellisinta olisi kuitenkin, että materiaali olisi tuoretta, eli vasta kaadettua tai kaadosta on kulunut vain vähän aikaa. Tuoreen puun työstäjä käyttää hyväkseen puun luontaista rakennetta. Työvälineet ovat yksinkertaisia käsityökaluja sekä apuvälineitä ja muoto syntyy materiaalin ehdoilla. Aihiot valmistetaan tavallisesti halkaisemalla, jolloin puun syyrakenne säilyy ehjänä ja mahdollisimman lujana, muoto seuraa syyrakennetta ja hukka minimoituu. Puumateriaali tuoksuineen, väreineen ja pintoineen antaa tuotteelle ominaiset piirteet. Kutistuminen ja muodonmuutokset kuuluvat asiaan. Tuoreen puun työstö on esimerkki valmistustavasta, jossa luontoa kunnioittaen, paikallisesti tuotetaan tarve-esineitä, kalusteita, rakennusten osia ja kokonaisia puurakennuksia mahdollisimman pienellä energiamäärällä. Materiaaliksi soveltuvat myös toisarvoiset ja muuten hukkaan joutuvat puun osat, kuten harvennushakkuiden rangat, ylisuuret tyvipölkyt, mutkaiset rungon osat, oksat, juurakot jne. Opintojaksolla suunnittelemme ja valmistamme esineen Greenwood -käsityömenetelmin.
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
02.01.2023 - 15.01.2023
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 22
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Nina Palmros
Vastuuopettaja
Nina Palmros
Ryhmät
-
VV2022-2023Valinnaiset opinnot 2022-2023
Tavoitteet
Opintojakson tavoitteena on vahvistaa opiskelijan itseluottamusta, - tuntemusta ja hyvinvointia erilaisten visuaalisten harjoitusten avulla. Työskentelemme yhdessä toisiltamme oppien, mutta omista lähtökohdistamme käsin.
Tuntien positiivinen ja salliva ilmapiiri tuo opiskelijalle mahdollisuuden tuntea iloa ja onnistumista omasta luovuudesta ilman kritiikkiä ja arvostelua.
Oma rohkeus ja riskinotto kasvaa uusien materiaalien ja kokeilujen edetessä.
Sisältö
Keskitytään hyvän, rauhallisen ja luovan elämänympäristön löytämiseen ja kokemiseen erilaisten visuaalisten tehtävien avulla.
Luova ja inspiroiva ympäristö koostuu värien, pintojen, materiaalien, muotojen, valon, luonnon, äänien ja tuoksujen moninaisuudesta ja tasapainoisuudesta.
Käytämme piirustuksen, maalauksen ja 3-ulotteisten teosten rakentamisen perustekniikoita, -materiaaleja ja -välineitä.
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 22
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Nina Palmros
Vastuuopettaja
Nina Palmros
Ryhmät
-
BTMKV22KPBiotuotemuotoilun koulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
- osaat kuvan tekemisen perinteisiä ja uusia tekniikoita, välineitä ja materiaaleja
- osaat tehdä havaintoja visuaalisesta ympäristöstä sekä näet kokonaisuuksia että yksityiskohtia
- ymmärrät sommittelun, valon, värin, muodon, tilan ja liikkeen
merkityksen
- osaat puhua kuvista ja tulkita niitä omien kokemustesi pohjalta
- osaat hyödyntää visuaalisen ilmaisun mahdollisuuksia omalla alallasi
Sisältö
Mitkä ovat yleisimmät kuvan tekemisen perinteiset ja uudet tekniikat, välineet ja materiaalit?
- Miten kuvaat ihmisen rakennetta ja mittasuhteita?
- Osaatko kertoa työskentelyprosessistasi, materiaalien ja tekniikoiden käytöstäsi muille?
- Kuinka osaat ilmaista itseäsi kuvien avulla?
- Miten hyödynnät saatavissa olevaa tietoa?
- Miten näyttelyihin tutustuminen vie sinua eteenpäin työskentelyssäsi?
Ammattialaan sovelletut harjoitustyöt, jotka yhdistävät Taiteen ja muotoilun historian, Kuvataiteen sekä Muodonanto-opintojaksojen opintoja.
Ammattialaan sovelletut harjoitustyöt, jotka yhdistävät Taiteen ja muotoilun historian, Kuvataiteen sekä Muodonanto-opintojaksojen opintoja.
Opiskelumateriaali
Opettajan jakama materiaali
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukainen opetus ja ohjaus (5 op).
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Osaamisen näyttö.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Hyväksiluku tai osittainen hyväksiluku.
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei ole
Opiskelijan työmäärä
5 op
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaa
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtävä kokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa
e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti
g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 22
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Nina Palmros
Vastuuopettaja
Nina Palmros
Ryhmät
-
MPKV22KPMuoti ja puvustus, päivätoteutus
Tavoitteet
- osaat kuvan tekemisen perinteisiä ja uusia tekniikoita, välineitä ja materiaaleja
- osaat tehdä havaintoja visuaalisesta ympäristöstä sekä näet kokonaisuuksia että yksityiskohtia
- ymmärrät sommittelun, valon, värin, muodon, tilan ja liikkeen
merkityksen
- osaat puhua kuvista ja tulkita niitä omien kokemustesi pohjalta
- osaat hyödyntää visuaalisen ilmaisun mahdollisuuksia omalla alallasi
Sisältö
Mitkä ovat yleisimmät kuvan tekemisen perinteiset ja uudet tekniikat, välineet ja materiaalit?
- Miten kuvaat ihmisen rakennetta ja mittasuhteita?
- Osaatko kertoa työskentelyprosessistasi, materiaalien ja tekniikoiden käytöstäsi muille?
- Kuinka osaat ilmaista itseäsi kuvien avulla?
- Miten hyödynnät saatavissa olevaa tietoa?
- Miten näyttelyihin tutustuminen vie sinua eteenpäin työskentelyssäsi?
Ammattialaan sovelletut harjoitustyöt, jotka yhdistävät Taiteen ja muotoilun historian, Kuvataiteen sekä Muodonanto-opintojaksojen opintoja.
Ammattialaan sovelletut harjoitustyöt, jotka yhdistävät Taiteen ja muotoilun historian, Kuvataiteen sekä Muodonanto-opintojaksojen opintoja.
Opiskelumateriaali
Opettajan jakama materiaali
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukainen opetus ja ohjaus (5 op).
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Osaamisen näyttö.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Hyväksiluku tai osittainen hyväksiluku.
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei ole
Opiskelijan työmäärä
5 op
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaa
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtävä kokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa
e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti
g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 30.04.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 22
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Nina Palmros
Vastuuopettaja
Nina Palmros
Ryhmät
-
SKKV22SPSisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu, päivätoteutus
Tavoitteet
- osaat kuvan tekemisen perinteisiä ja uusia tekniikoita, välineitä ja materiaaleja
- osaat tehdä havaintoja visuaalisesta ympäristöstä sekä näet kokonaisuuksia että yksityiskohtia
- ymmärrät sommittelun, valon, värin, muodon, tilan ja liikkeen
merkityksen
- osaat puhua kuvista ja tulkita niitä omien kokemustesi pohjalta
- osaat hyödyntää visuaalisen ilmaisun mahdollisuuksia omalla alallasi
Sisältö
Mitkä ovat yleisimmät kuvan tekemisen perinteiset ja uudet tekniikat, välineet ja materiaalit?
- Miten kuvaat ihmisen rakennetta ja mittasuhteita?
- Osaatko kertoa työskentelyprosessistasi, materiaalien ja tekniikoiden käytöstäsi muille?
- Kuinka osaat ilmaista itseäsi kuvien avulla?
- Miten hyödynnät saatavissa olevaa tietoa?
- Miten näyttelyihin tutustuminen vie sinua eteenpäin työskentelyssäsi?
Ammattialaan sovelletut harjoitustyöt, jotka yhdistävät Taiteen ja muotoilun historian, Kuvataiteen sekä Muodonanto-opintojaksojen opintoja.
Ammattialaan sovelletut harjoitustyöt, jotka yhdistävät Taiteen ja muotoilun historian, Kuvataiteen sekä Muodonanto-opintojaksojen opintoja.
Opiskelumateriaali
Opettajan jakama materiaali
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukainen opetus ja ohjaus (5 op).
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Osaamisen näyttö.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Hyväksiluku tai osittainen hyväksiluku.
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei ole
Opiskelijan työmäärä
5 op
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaa
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtävä kokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa
e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti
g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
16.01.2023 - 07.04.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 23
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Katariina Silvola
Vastuuopettaja
Katariina Silvola
Ryhmät
-
GRKV22SPGraafinen muotoilu, päivätoteutus
Tavoitteet
- osaat kuvan tekemisen perinteisiä ja uusia tekniikoita, välineitä ja materiaaleja
- osaat tehdä havaintoja visuaalisesta ympäristöstä sekä näet kokonaisuuksia että yksityiskohtia
- ymmärrät sommittelun, valon, värin, muodon, tilan ja liikkeen
merkityksen
- osaat puhua kuvista ja tulkita niitä omien kokemustesi pohjalta
- osaat hyödyntää visuaalisen ilmaisun mahdollisuuksia omalla alallasi
Sisältö
Mitkä ovat yleisimmät kuvan tekemisen perinteiset ja uudet tekniikat, välineet ja materiaalit?
- Miten kuvaat ihmisen rakennetta ja mittasuhteita?
- Osaatko kertoa työskentelyprosessistasi, materiaalien ja tekniikoiden käytöstäsi muille?
- Kuinka osaat ilmaista itseäsi kuvien avulla?
- Miten hyödynnät saatavissa olevaa tietoa?
- Miten näyttelyihin tutustuminen vie sinua eteenpäin työskentelyssäsi?
Ammattialaan sovelletut harjoitustyöt, jotka yhdistävät Taiteen ja muotoilun historian, Kuvataiteen sekä Muodonanto-opintojaksojen opintoja.
Ammattialaan sovelletut harjoitustyöt, jotka yhdistävät Taiteen ja muotoilun historian, Kuvataiteen sekä Muodonanto-opintojaksojen opintoja.
Aika ja paikka
Hyväksiluku tai osittainen hyväksiluku.
Opiskelumateriaali
- Opettajan materiaalit Learnissa.
- Opiskelija voi opiskella ja laajentaa osaamistaan käymällä aktiviisesti esim. taidegallerioissa, taidemuseoissa sekä Suomessa että ulkomailla. Netin kautta pääsee virtuaalikierroksille, jos ei pääse paikan päälle.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukainen opetus ja ohjaus (5 op).
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Osaamisen näyttö.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Hyväksiluku tai osittainen hyväksiluku.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla tehdään yhteistyötä TKI ja työelämän kanssa, jos näiltä tai opiskelijoilta tulee kurssin sisältöön ja aikatauluun sopivia ehdotuksia ja projekteja esim. tilaisuuksien livekuvittaminen
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Osaamisen näyttö.
Opiskelijan työmäärä
5 op
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaa
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtävä kokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa
e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti
g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti
Ajoitus
01.08.2022 - 31.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Avoin AMK ja täydennyskoulutus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Avoin ammattikorkeakoulu
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Vastuuopettaja
Nina Palmros
Tavoitteet
- osaat kuvan tekemisen perinteisiä ja uusia tekniikoita, välineitä ja materiaaleja
- osaat tehdä havaintoja visuaalisesta ympäristöstä sekä näet kokonaisuuksia että yksityiskohtia
- ymmärrät sommittelun, valon, värin, muodon, tilan ja liikkeen
merkityksen
- osaat puhua kuvista ja tulkita niitä omien kokemustesi pohjalta
- osaat hyödyntää visuaalisen ilmaisun mahdollisuuksia omalla alallasi
Sisältö
Mitkä ovat yleisimmät kuvan tekemisen perinteiset ja uudet tekniikat, välineet ja materiaalit?
- Miten kuvaat ihmisen rakennetta ja mittasuhteita?
- Osaatko kertoa työskentelyprosessistasi, materiaalien ja tekniikoiden käytöstäsi muille?
- Kuinka osaat ilmaista itseäsi kuvien avulla?
- Miten hyödynnät saatavissa olevaa tietoa?
- Miten näyttelyihin tutustuminen vie sinua eteenpäin työskentelyssäsi?
Ammattialaan sovelletut harjoitustyöt, jotka yhdistävät Taiteen ja muotoilun historian, Kuvataiteen sekä Muodonanto-opintojaksojen opintoja.
Ammattialaan sovelletut harjoitustyöt, jotka yhdistävät Taiteen ja muotoilun historian, Kuvataiteen sekä Muodonanto-opintojaksojen opintoja.
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Palvelumuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Marjo Suviranta
Vastuuopettaja
Marjo Suviranta
Ryhmät
-
SKKV21SPSisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu, päivätoteutus
Tavoitteet
Liittyy Tutkimus- ja kehittämisosaaminen (5 op) -opintojaksoon. Osaat havainnoida ympäristöäsi ja kerätä tietoa kentältä oikeista palveluympäristöistä erilaisilla menetelmillä. Osaat selvittää ja tunnistaa käyttäjien tarpeita ja ottaa ne huomioon suunnittelutyössäsi. Osaat tutkia ja analysoida kehitettävää tuotetta tai palvelua suhteutettuna käyttötarkoitukseensa ja tehdä parannusehdotuksia.
Sisältö
Yleisesti
- Miten tunnistat käyttäjien tarpeita ja mieltymyksiä?
- Miten käyttäjät osallistetaan suunnitteluun niin, että käyttötarkoitus tulee samalla huomioiduksi?
- Miten tuotteen ergonomisuus ja käytettävyys suhteutetaan käyttötarkoitukseensa?
- Miten suunnittelet käyttäjää palvelevan ja ajan henkeen soveltuvan tuotteen tai palvelun?
Opiskelumateriaali
Työterveyslaitos http://www.ttl.fi/fi/ergonomia/Sivut/default.aspx
Työterveyslaitoksen tiedotteita useista eri aihealueista
Seppo Väyrynen, Nina Nevala, Minna Päivinen Tammer paino 2004, Ergonomia ja käytettävyys suunnittelussa ja käyttäjätutkimuksen menetelmät
Hyysalo, Sampsa, 2006, Käyttäjätieto ja käyttäjätutkimuksen menetelmät
Opintojakson opetusmateriaalit
RT-kortit
www.TTL.fi
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Lähiopetus työjärjestyksen mukaan, lisäksi itsenäinen työ ja sovitut tehtävät.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työtehtävissäsi voit kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
- onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen
- millaisia näyttöjä sinun on mahdollista antaa osaamisestasi
- mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti suorittaa sen lisäksi opetukseen osallistuen
Työhön integroitu oppimisväylä:
Ota yhteys opettajaan
TKI ja työelämäyhteistyö
Käyttäjätietoa ja -ymmärrystä haetaan ja tutkitaan yhteistyössä yritysten kanssa. Opiskelija hakee soveltuvat yhteistyöyritykset omaan tiedonhankinta ja tutkimustyöhönsä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135 tuntia opiskelijan työtä
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
-
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvioidaan: oppimistehtävät ja oppilaan itsereflektio.
Perusteet: asiasisältö, harjoitustehtävien taso ja oppilaan oma arvio oppimisesta.
Aktiivinen osallistuminen opetukseen ja harjoitustöiden hyväksytty suorittaminen.
Kiitettävä (5), hyvä (4-3), tyydyttävä (2-1); hylätty
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 19.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 23
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Marjo Suviranta
Vastuuopettaja
Marjo Suviranta
Ryhmät
-
GRKV21SPGraafinen muotoilu, päivätoteutus
Tavoitteet
Liittyy Tutkimus- ja kehittämisosaaminen (5 op) -opintojaksoon. Osaat havainnoida ympäristöäsi ja kerätä tietoa kentältä oikeista palveluympäristöistä erilaisilla menetelmillä. Osaat selvittää ja tunnistaa käyttäjien tarpeita ja ottaa ne huomioon suunnittelutyössäsi. Osaat tutkia ja analysoida kehitettävää tuotetta tai palvelua suhteutettuna käyttötarkoitukseensa ja tehdä parannusehdotuksia.
Sisältö
Yleisesti
- Miten tunnistat käyttäjien tarpeita ja mieltymyksiä?
- Miten käyttäjät osallistetaan suunnitteluun niin, että käyttötarkoitus tulee samalla huomioiduksi?
- Miten tuotteen ergonomisuus ja käytettävyys suhteutetaan käyttötarkoitukseensa?
- Miten suunnittelet käyttäjää palvelevan ja ajan henkeen soveltuvan tuotteen tai palvelun?
Opiskelumateriaali
Työterveyslaitos http://www.ttl.fi/fi/ergonomia/Sivut/default.aspx
Työterveyslaitoksen tiedotteita useista eri aihealueista
Seppo Väyrynen, Nina Nevala, Minna Päivinen Tammer paino 2004, Ergonomia ja käytettävyys suunnittelussa ja käyttäjätutkimuksen menetelmät
Hyysalo, Sampsa, 2006, Käyttäjätieto ja käyttäjätutkimuksen menetelmät
Opintojakson opetusmateriaalit
www.TTL.fi
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Lähiopetus työjärjestyksen mukaan, lisäksi itsenäinen työ ja sovitut tehtävät.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työtehtävissäsi voit kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
- onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen
- millaisia näyttöjä sinun on mahdollista antaa osaamisestasi
- mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti suorittaa sen lisäksi opetukseen osallistuen
Työhön integroitu oppimisväylä:
Ota yhteys opettajaan
TKI ja työelämäyhteistyö
Käyttäjätietoa ja -ymmärrystä haetaan ja tutkitaan yhteistyössä yritysten kanssa. Opiskelija hakee soveltuvat yhteistyöyritykset omaan kehitystyöhönsä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135 tuntia opiskelijan työtä
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
-
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvioidaan: oppimistehtävät ja oppilaan itsereflektio.
Perusteet: asiasisältö, harjoitustehtävien taso ja oppilaan oma arvio oppimisesta.
Aktiivinen osallistuminen opetukseen ja harjoitustöiden hyväksytty suorittaminen.
Kiitettävä (5), hyvä (4-3), tyydyttävä (2-1); hylätty
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 30.04.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
12 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Marjo Suviranta
Vastuuopettaja
Marjo Suviranta
Ryhmät
-
BTMKV22KPBiotuotemuotoilun koulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
Liittyy Tutkimus- ja kehittämisosaaminen (5 op) -opintojaksoon. Osaat havainnoida ympäristöäsi ja kerätä tietoa kentältä oikeista palveluympäristöistä erilaisilla menetelmillä. Osaat selvittää ja tunnistaa käyttäjien tarpeita ja ottaa ne huomioon suunnittelutyössäsi. Osaat tutkia ja analysoida kehitettävää tuotetta tai palvelua suhteutettuna käyttötarkoitukseensa ja tehdä parannusehdotuksia.
Sisältö
Yleisesti
- Miten tunnistat käyttäjien tarpeita ja mieltymyksiä?
- Miten käyttäjät osallistetaan suunnitteluun niin, että käyttötarkoitus tulee samalla huomioiduksi?
- Miten tuotteen ergonomisuus ja käytettävyys suhteutetaan käyttötarkoitukseensa?
- Miten suunnittelet käyttäjää palvelevan ja ajan henkeen soveltuvan tuotteen tai palvelun?
Opiskelumateriaali
Työterveyslaitos http://www.ttl.fi/fi/ergonomia/Sivut/default.aspx
Työterveyslaitoksen tiedotteita useista eri aihealueista
Seppo Väyrynen, Nina Nevala, Minna Päivinen Tammer paino 2004, Ergonomia ja käytettävyys suunnittelussa ja käyttäjätutkimuksen menetelmät
Hyysalo, Sampsa, 2006, Käyttäjätieto ja käyttäjätutkimuksen menetelmät
Opintojakson opetusmateriaalit
RT-kortit
www.TTL.fi
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Lähiopetus työjärjestyksen mukaan, lisäksi itsenäinen työ ja sovitut tehtävät.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työtehtävissäsi voit kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
- onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen
- millaisia näyttöjä sinun on mahdollista antaa osaamisestasi
- mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti suorittaa sen lisäksi opetukseen osallistuen
Työhön integroitu oppimisväylä:
Ota yhteys opettajaan
TKI ja työelämäyhteistyö
Käyttäjätietoa ja -ymmärrystä haetaan ja tutkitaan yhteistyössä yritysten kanssa. Opiskelija hakee soveltuvat yhteistyöyritykset omaan tiedonhankinta ja tutkimustyöhönsä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135 tuntia opiskelijan työtä
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
-
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvioidaan: oppimistehtävät ja oppilaan itsereflektio.
Perusteet: asiasisältö, harjoitustehtävien taso ja oppilaan oma arvio oppimisesta.
Aktiivinen osallistuminen opetukseen ja harjoitustöiden hyväksytty suorittaminen.
Kiitettävä (5), hyvä (4-3), tyydyttävä (2-1); hylätty
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
12 - 22
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Esko Ahola
- Iida Silvennoinen
Vastuuopettaja
Esko Ahola
Ryhmät
-
MPKV22KPMuoti ja puvustus, päivätoteutus
Tavoitteet
Liittyy Tutkimus- ja kehittämisosaaminen (5 op) -opintojaksoon. Osaat havainnoida ympäristöäsi ja kerätä tietoa kentältä oikeista palveluympäristöistä erilaisilla menetelmillä. Osaat selvittää ja tunnistaa käyttäjien tarpeita ja ottaa ne huomioon suunnittelutyössäsi. Osaat tutkia ja analysoida kehitettävää tuotetta tai palvelua suhteutettuna käyttötarkoitukseensa ja tehdä parannusehdotuksia.
Sisältö
Yleisesti
- Miten tunnistat käyttäjien tarpeita ja mieltymyksiä?
- Miten käyttäjät osallistetaan suunnitteluun niin, että käyttötarkoitus tulee samalla huomioiduksi?
- Miten tuotteen ergonomisuus ja käytettävyys suhteutetaan käyttötarkoitukseensa?
- Miten suunnittelet käyttäjää palvelevan ja ajan henkeen soveltuvan tuotteen tai palvelun?
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali esitellään yleisesti opintojakson alussa. Opiskelumateriaali päivittyy lisäksi kunkin lähiopetuskerran aiheen/teeman mukaisesti erilaisina tiedostoina Learn-alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Mahdollisesta yksilöllisestä oppimisväylästä tulee neuvotella opintojakson opettajien kanssa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Työelämäyhteistyö keskittyy lähinnä taustatiedon ja materiaalin keräämiseen yrityksiltä/brändeiltä ja/tai julkisen tahon toimijoilta.
Tentit ja muut määräajat
Opintojaksosta ei järjestetä erillistä tenttiä. Opiskelija valmistaa laajan, oman henkilökohtaisen harjoitustehtävän, joka esitellään opintojakson lopulla.
Opiskelijan työmäärä
Kokonaistyömäärä 5 op jakautuu Muoti ja puvustuksessa (MP) opettajien kesken:
Iida Silvennoinen 2,5 op
Esko Ahola 2,5 op
ja vastaavasti opiskelijoiden kesken.
Toteutuksen osien kuvaus
Kurssilla perehdytään asiakas- ja kohderyhmälähtöiseen suunnitteluun muodin ja puvustuksen alalla.
Lisätietoja opiskelijoille
Lisätietoja antavat opintojakson opettajat. Osa kurssin tehtävistä pohjustaa Mallistosuunnittelun kurssia, joten käyttäjäymmäryksen kurssia suositellaan suoritettavaksi ensin.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
-
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvioinnin perustana ovat aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen/luennoille, hyväksytyt harjoitustehtävät ja laajan, kokoavan henkilökohtaisen tehtävän suorittaminen ja esittely.
Ilmoittautumisaika
02.01.2023 - 15.01.2023
Ajoitus
09.01.2023 - 31.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
12 - 30
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Marjo Suviranta
Vastuuopettaja
Marjo Suviranta
Ryhmät
-
PAKV23KMPalvelumuotoilu, monimuoto
Tavoitteet
Liittyy Tutkimus- ja kehittämisosaaminen (5 op) -opintojaksoon. Osaat havainnoida ympäristöäsi ja kerätä tietoa kentältä oikeista palveluympäristöistä erilaisilla menetelmillä. Osaat selvittää ja tunnistaa käyttäjien tarpeita ja ottaa ne huomioon suunnittelutyössäsi. Osaat tutkia ja analysoida kehitettävää tuotetta tai palvelua suhteutettuna käyttötarkoitukseensa ja tehdä parannusehdotuksia.
Sisältö
Yleisesti
- Miten tunnistat käyttäjien tarpeita ja mieltymyksiä?
- Miten käyttäjät osallistetaan suunnitteluun niin, että käyttötarkoitus tulee samalla huomioiduksi?
- Miten tuotteen ergonomisuus ja käytettävyys suhteutetaan käyttötarkoitukseensa?
- Miten suunnittelet käyttäjää palvelevan ja ajan henkeen soveltuvan tuotteen tai palvelun?
Opiskelumateriaali
Työterveyslaitos http://www.ttl.fi/fi/ergonomia/Sivut/default.aspx
Työterveyslaitoksen tiedotteita useista eri aihealueista
Seppo Väyrynen, Nina Nevala, Minna Päivinen Tammer paino 2004, Ergonomia ja käytettävyys suunnittelussa ja käyttäjätutkimuksen menetelmät
Hyysalo, Sampsa, 2006, Käyttäjätieto ja käyttäjätutkimuksen menetelmät
Opintojakson opetusmateriaalit
RT-kortit
www.TTL.fi
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Lähiopetus työjärjestyksen mukaan, lisäksi itsenäinen työ ja sovitut tehtävät.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työtehtävissäsi voit kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
- onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen
- millaisia näyttöjä sinun on mahdollista antaa osaamisestasi
- mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti suorittaa sen lisäksi opetukseen osallistuen
Työhön integroitu oppimisväylä: Ota yhteys opettajaan
Scheduled track:
Teaching organized according to timetable, in addition to working order share of the independent work as agreed.
TKI ja työelämäyhteistyö
Käyttäjätietoa ja -ymmärrystä haetaan ja tutkitaan yhteistyössä yritysten kanssa. Opiskelija hakee soveltuvat yhteistyöyritykset omaan tiedonhankinta ja tutkimustyöhönsä.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakso sisältää kolme lähipäivää Kouvolan kampuksella.
Opiskelijan työmäärä
5 op = 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
-
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvioidaan: oppimistehtävät ja oppilaan itsereflektio.
Perusteet: asiasisältö, harjoitustehtävien taso ja oppilaan oma arvio oppimisesta.
Aktiivinen osallistuminen opetukseen ja harjoitustöiden hyväksytty suorittaminen.
Kiitettävä (5), hyvä (4-3), tyydyttävä (2-1); hylätty
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
30.08.2022 - 15.12.2022
Opintopistemäärä
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Joni Yrjönen
- Tommi Rintamäki
Vastuuopettaja
Tommi Rintamäki
Ryhmät
-
SKKV22SPSisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu, päivätoteutus
Tavoitteet
Yleisesti
- Oikeuteen työskennellä itsenäisesti pajalla edellytetään kunkin materiaalipajan opintojakson hyväksyttyä suoritusta.
- Osaat käyttää pajojen koneita, laitteita ja käsityökaluja.
- Omaksut perustiedot ja -taidot suuntautumisalasi keskeisimmistä materiaaleista ja menetelmistä.
- Tunnet kyseisen pajan materiaalien mahdolliset rakenteet, ominaisuudet ja käyttö- ja työstötavat.
- Pystyt osallistumaan aktiivisesti työympäristösi kehittämiseen.
- Opit seuraamaan alan kehitystä ja osaat kehittää jatkuvasti materiaaliosaamistasi.
Opintojaksojen sisällöt vaihtelevat koulutuksittain.
Sisältö
Miten käytät työvälineitä, koneita ja laitteita turvallisesti ja pidät ne hyvässä kunnossa?
Miten tunnistat kyseisen pajan materiaalien tärkeimmät ominaisuudet?
Miten suunnittelet esteettisiä ja tarkoituksenmukaisia esineitä ja tuotteita käyttäen samalla vastuullisesti materiaalia?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
02.01.2023 - 15.01.2023
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Opintopistemäärä
10 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
18 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Iida Silvennoinen
- Seija Kiuru-Lavaste
Vastuuopettaja
Seija Kiuru-Lavaste
Ryhmät
-
MPKV23KPMuoti ja puvustus, päivätoteutus
Tavoitteet
Yleisesti
- Oikeuteen työskennellä itsenäisesti pajalla edellytetään kunkin materiaalipajan opintojakson hyväksyttyä suoritusta.
- Osaat käyttää pajojen koneita, laitteita ja käsityökaluja.
- Omaksut perustiedot ja -taidot suuntautumisalasi keskeisimmistä materiaaleista ja menetelmistä.
- Tunnet kyseisen pajan materiaalien mahdolliset rakenteet, ominaisuudet ja käyttö- ja työstötavat.
- Pystyt osallistumaan aktiivisesti työympäristösi kehittämiseen.
- Opit seuraamaan alan kehitystä ja osaat kehittää jatkuvasti materiaaliosaamistasi.
Opintojaksojen sisällöt vaihtelevat koulutuksittain.
Sisältö
Miten käytät työvälineitä, koneita ja laitteita turvallisesti ja pidät ne hyvässä kunnossa?
Miten tunnistat kyseisen pajan materiaalien tärkeimmät ominaisuudet?
Miten suunnittelet esteettisiä ja tarkoituksenmukaisia esineitä ja tuotteita käyttäen samalla vastuullisesti materiaalia?
Opiskelumateriaali
Alan kirjallisuus ja verkkomateriaalit, opettajien kokoama ja jakama materiaali ja opiskelijoiden kokoama materiaali.
Kaikki materiaali löytyy opintojakson Learn alustalta
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä
Mahdollisesta yksilöllisestä oppimisväylästä tulee neuvotella opettajien kanssa.
Opiskelua on mahdollista suorittaa joustavasti kolmea eri oppimisväylää:
- Työviikkopohjainen oppimisväylä
- Opintoja nopeuttava oppimisväylä
- Työhön integroitu oppimisväylä
Lisätietoja: https://ksamk.sharepoint.com/sites/Opiskelu/SitePages/Opinnot.aspx
Oppimisväylistä keskustellaan ovan kanssa Hops-keskusteluissa ja sovitaan lopullisesti opintojakson opettajan kanssa
TKI ja työelämäyhteistyö
Kurssi on peruskurssi joten työelämäyhteistyö koskee vain vaatetusalan perusteet hallitsevia.
Tentit ja muut määräajat
Opintojaksolla on tehtäviä ja myös tenttejä. Ajoitus selviää jakson alussa.
Kansainvälinen yhteistyö
Kurssilla ei ole kansainvälistä yhteistyötä. Vieraskielistä materiaalia on jonkin verran.
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on yhtä opintopistettä kohden 27 tuntia
10 op on yhteensä 270 tuntia, josta kontaktiopetusta on 140-150 tuntia ja loput itsenäistä työskentelyä.
Toteutuksen osien kuvaus
10 op jakaantuu seuraavasti
- Materiaalituntemus 3 op
- Ammattitekniikka, koneet ja laitteet 2 op
- Kaavoitus 2 op
- Kankaankuviointi 3 op
Lisätietoja opiskelijoille
Kurssia varten opiskelija hankkii ainakin seuraavat työvälineet:
- kaavoitusta varten suhdeviivain (1/4)
- kaavoitusta varten kaariviivain
- lyijytäytekynä ja kapeakärkinen tussi väreissä musta, sininen ja punainen
- lasipäisiä nuppineuloja sekä käsinompeluneuloja
- kangassakset
- mittanauha
- kankaan merkitsemiseen soveltuva kynä, liitu tai muu vastaava
- maalarinteippiä
- kirkasta mattapintaista teippiä
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osallistuminen kontaktiopetukseen ja tehtävien tekeminen määräajassa.
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi.
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 26.02.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 20
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
Opettaja
- Tommi Rintamäki
Vastuuopettaja
Tommi Rintamäki
Ryhmät
-
BTMKV22KPBiotuotemuotoilun koulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
- osaat hyödyntää puuta koko elinkaaren ajalta
- osaat puun ja puupohjaisten materiaalien tarkoituksenmukaisen käytön
- tunnistat metsän monimuotoisuuden tarjoamat mahdollisuudet tuotesuunnittelun näkökulmasta
Sisältö
Miten tunnistat puun ja puupohjaisten materiaalien tärkeimmät ominaisuudet?
Mihin ja miten puuta ja puupohjaisia materiaaleja käytetään tulevaisuudessa?
Miten suunnittelet esteettisiä ja tarkoituksenmukaisia esineitä käyttäen samalla vastuullisesti materiaalia?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla toteutetaan aiheeseen liittyviä oppimistehtäviä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Aktiivinen osallistuminen ja oppimistehtävän arviointi
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
19.10.2022 - 16.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 23
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Elsa Hulkkonen
Vastuuopettaja
Elsa Hulkkonen
Ryhmät
-
BTMKV22KPBiotuotemuotoilun koulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
- osaat havainnoida ja analysoida kolmiulotteisuutta
- ymmärrät kolmiulotteisen sommittelun tärkeimpiä käsitteitä
- ymmärrät ihmisen vartalon rakenteen ja toiminnan plastisen sommittelun näkökulmasta (kuvanveisto)
- hallitset perusteet tavallisimpien plastisen sommittelun materiaalien käytöstä (kuten savi ja kipsi)
- osaa soveltaa kolmiulotteisen sommittelun periaatteita oman alan suunnittelutehtävissä
Sisältö
Kuinka hahmottaa kolmiulotteista maailmaa?
Kolmiulotteisen sommittelun perusperiaatteet?
Mistä materiaaleista ja millä tekniikoilla kannattaa tutkia kolmiulotteisia muotoja?
Miten muovaan kiinnostavia ja jännitteisiä muotoja?
Kuinka voin hyödyntää saavuttamaani taiteellista ymmärrystä ammatissani?
Ammattialaan sovelletut harjoitustyöt, jotka yhdistävät Taiteen ja muotoilun historian, Kuvataiteen sekä Muodonanto-opintojaksojen opintoja. sekä Muodonanto-opintojaksojen opintoja.
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h opiskelijan työtä (1op = 27h)
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson kontaktitapaamisten aikana pidetään luentoja ja tehdään oppimistehtäviä. Arvioinnin kohteena olevista oppimistehtävistä osa toteutetaan itsenäisesti ja osa osittain ohjatusti annetun aikataulun mukaisesti.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointimenetelmänä käytetään suullista ja/tai kirjallista palautetta, itsearviointia, reflektointia ja vertaisarviointia.
Arvioinnin perusteet on selvitetty opetussuunnitelmaan pohjautuvien tehtävänantojen yhteydessä.
Aktiivinen osallistuminen tärkeää.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 16.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 23
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Elsa Hulkkonen
- Iida Silvennoinen
Vastuuopettaja
Elsa Hulkkonen
Ryhmät
-
MPKV22KPMuoti ja puvustus, päivätoteutus
Tavoitteet
- osaat havainnoida ja analysoida kolmiulotteisuutta
- ymmärrät kolmiulotteisen sommittelun tärkeimpiä käsitteitä
- ymmärrät ihmisen vartalon rakenteen ja toiminnan plastisen sommittelun näkökulmasta (kuvanveisto)
- hallitset perusteet tavallisimpien plastisen sommittelun materiaalien käytöstä (kuten savi ja kipsi)
- osaa soveltaa kolmiulotteisen sommittelun periaatteita oman alan suunnittelutehtävissä
Sisältö
Kuinka hahmottaa kolmiulotteista maailmaa?
Kolmiulotteisen sommittelun perusperiaatteet?
Mistä materiaaleista ja millä tekniikoilla kannattaa tutkia kolmiulotteisia muotoja?
Miten muovaan kiinnostavia ja jännitteisiä muotoja?
Kuinka voin hyödyntää saavuttamaani taiteellista ymmärrystä ammatissani?
Ammattialaan sovelletut harjoitustyöt, jotka yhdistävät Taiteen ja muotoilun historian, Kuvataiteen sekä Muodonanto-opintojaksojen opintoja. sekä Muodonanto-opintojaksojen opintoja.
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Avain ilmoitetaan opintojakson alussa.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Kurssilla ei ole ensisijaista TKI tai työelämäyhteistyötä.
Tentit ja muut määräajat
Kurssilla ei ole erillistä tenttiä
Kansainvälinen yhteistyö
Kurssilla ei ole kansainvälistä yhteistyötä
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h opiskelijan työtä (1op = 27h)
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakso toteutetaan kahdessa osassa:
Muodonanto, perusteet ja Muodonanto, ammatillinen. Kurssin aikana tutustutaan mm. kolmiulotteiseen työskentelyyn.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson kontaktitapaamisten aikana pidetään luentoja ja tehdään oppimistehtäviä. Arvioinnin kohteena olevista oppimistehtävistä osa toteutetaan itsenäisesti ja osa osittain ohjatusti annetun aikataulun mukaisesti.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointimenetelmänä käytetään suullista ja/tai kirjallista palautetta, itsearviointia, reflektointia ja vertaisarviointia.
Arvioinnin perusteet on selvitetty opetussuunnitelmaan pohjautuvien tehtävänantojen yhteydessä.
Aktiivinen osallistuminen tärkeää.
Arvioinnissa korostetaan mm. luovaa ja kokeilevaa ajattelua sekä kolmiulotteista hahmotuskykyä.
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 28.03.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 22
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Elsa Hulkkonen
Vastuuopettaja
Elsa Hulkkonen
Ryhmät
-
SKKV22SPSisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu, päivätoteutus
Tavoitteet
- osaat havainnoida ja analysoida kolmiulotteisuutta
- ymmärrät kolmiulotteisen sommittelun tärkeimpiä käsitteitä
- ymmärrät ihmisen vartalon rakenteen ja toiminnan plastisen sommittelun näkökulmasta (kuvanveisto)
- hallitset perusteet tavallisimpien plastisen sommittelun materiaalien käytöstä (kuten savi ja kipsi)
- osaa soveltaa kolmiulotteisen sommittelun periaatteita oman alan suunnittelutehtävissä
Sisältö
Kuinka hahmottaa kolmiulotteista maailmaa?
Kolmiulotteisen sommittelun perusperiaatteet?
Mistä materiaaleista ja millä tekniikoilla kannattaa tutkia kolmiulotteisia muotoja?
Miten muovaan kiinnostavia ja jännitteisiä muotoja?
Kuinka voin hyödyntää saavuttamaani taiteellista ymmärrystä ammatissani?
Ammattialaan sovelletut harjoitustyöt, jotka yhdistävät Taiteen ja muotoilun historian, Kuvataiteen sekä Muodonanto-opintojaksojen opintoja. sekä Muodonanto-opintojaksojen opintoja.
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Alustan avain ilmoitetaan opintojakson alussa.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei ole suunniteltu TKI- tai työelämäyhteistyötä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h opiskelijan työtä (1op = 27h)
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson kontaktitapaamisten aikana pidetään luentoja ja tehdään oppimistehtäviä. Arvioinnin kohteena olevia oppimistehtäviä toteutetaan ohjatusti ja itsenäisesti annetun aikataulun mukaisesti.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointimenetelmänä käytetään suullista ja joissain harvoissa tapauksissa kirjallista palautetta, itsearviointia, reflektointia ja vertaisarviointia.
Arvioinnin perusteet on selvitetty opetussuunnitelmaan pohjautuvien tehtävänantojen yhteydessä.
Aktiivinen osallistuminen on tärkeää.
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 28.03.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 24
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Elsa Hulkkonen
Vastuuopettaja
Sanna Haapanen
Ryhmät
-
GRKV22SPGraafinen muotoilu, päivätoteutus
Tavoitteet
- osaat havainnoida ja analysoida kolmiulotteisuutta
- ymmärrät kolmiulotteisen sommittelun tärkeimpiä käsitteitä
- ymmärrät ihmisen vartalon rakenteen ja toiminnan plastisen sommittelun näkökulmasta (kuvanveisto)
- hallitset perusteet tavallisimpien plastisen sommittelun materiaalien käytöstä (kuten savi ja kipsi)
- osaa soveltaa kolmiulotteisen sommittelun periaatteita oman alan suunnittelutehtävissä
Sisältö
Kuinka hahmottaa kolmiulotteista maailmaa?
Kolmiulotteisen sommittelun perusperiaatteet?
Mistä materiaaleista ja millä tekniikoilla kannattaa tutkia kolmiulotteisia muotoja?
Miten muovaan kiinnostavia ja jännitteisiä muotoja?
Kuinka voin hyödyntää saavuttamaani taiteellista ymmärrystä ammatissani?
Ammattialaan sovelletut harjoitustyöt, jotka yhdistävät Taiteen ja muotoilun historian, Kuvataiteen sekä Muodonanto-opintojaksojen opintoja. sekä Muodonanto-opintojaksojen opintoja.
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Alustan avain ilmoitetaan opintojakson alussa.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei ole suunniteltu TKI- tai työelämäyhteistyötä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h opiskelijan työtä (1op = 27h)
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson kontaktitapaamisten aikana pidetään luentoja ja tehdään oppimistehtäviä. Arvioinnin kohteena olevia oppimistehtäviä toteutetaan ohjatusti ja itsenäisesti annetun aikataulun mukaisesti.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointimenetelmänä käytetään suullista ja joissain harvoissa tapauksissa kirjallista palautetta, itsearviointia, reflektointia ja vertaisarviointia.
Arvioinnin perusteet on selvitetty opetussuunnitelmaan pohjautuvien tehtävänantojen yhteydessä.
Aktiivinen osallistuminen on tärkeää.
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
31.08.2022 - 14.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
42 - 50
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Heli Abdel-Rahman
- Esa Hämäläinen
- Marjo Kivilompolo
Vastuuopettaja
Heli Abdel-Rahman
Ryhmät
-
GRKV22SPGraafinen muotoilu, päivätoteutus
-
SKKV22SPSisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu, päivätoteutus
Tavoitteet
Opit muotoiluprosessin toimintatapoja. Opit hyödyntämään erilaisia ideointimenetelmiä etsiessäsi uusia, käyttäjälähtöisiä ratkaisuja.
Opit tarkkailemaan ympäristöäsi.
Mitä ihmiset haluavat ja tarvitsevat elämäänsä?
Miten muotoilija voi parantaa elämän laatua?
Luonnosten ja muiden visuaalisten esittämistapojen avulla opit helpottamaan ongelmanratkaisua ja ajattelua.
Sisältö
Miten muotoiluprosessi toimii ja miten siinä tuotetaan uusia ideoita?
Miten visualisoit ideasi ja kehität sen edelleen luonnoksesta prototyypiksi ja tuotteeksi?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Avain ilmoitetaan ennen opintojakson alkua.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakso jakautuu 2 osaan:
Ensin toteutuu teoria-osa (3 op), joka koostuu luennoista ja oppimistehtävistä, joissa käsitellään muotoilualaa yleisesti ja muotoiluprosessin eri vaiheita, riippumatta eri koulutusten substanssialasta.
Sen jälkeen toteutuu substanssi-osa (2 op), jonka aikana käsitellään muotoiluprosessin eri vaiheita ja alan käytänteitä kunkin koulutuksen näkökulmasta ja tehdään oppimistehtäviä. Ryhmien toteutukset ovat erikseen, kummankin ryhmän substanssiopettajan johdolla.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla pidetään aiheeseen liittyviä luentoja, tehdään lyhyitä oppimistehtäviä ja ekskursio.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Aktiivinen osallistuminen ja oppimistehtävän arviointi
Ilmoittautumisaika
02.01.2023 - 15.01.2023
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Heli Abdel-Rahman
- Seija Kiuru-Lavaste
Vastuuopettaja
Heli Abdel-Rahman
Ryhmät
-
MPKV23KPMuoti ja puvustus, päivätoteutus
Tavoitteet
Opit muotoiluprosessin toimintatapoja. Opit hyödyntämään erilaisia ideointimenetelmiä etsiessäsi uusia, käyttäjälähtöisiä ratkaisuja.
Opit tarkkailemaan ympäristöäsi.
Mitä ihmiset haluavat ja tarvitsevat elämäänsä?
Miten muotoilija voi parantaa elämän laatua?
Luonnosten ja muiden visuaalisten esittämistapojen avulla opit helpottamaan ongelmanratkaisua ja ajattelua.
Sisältö
Miten muotoiluprosessi toimii ja miten siinä tuotetaan uusia ideoita?
Miten visualisoit ideasi ja kehität sen edelleen luonnoksesta prototyypiksi ja tuotteeksi?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Avain ilmoitetaan ennen opintojakson alkua.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakso jakautuu 2 osaan:
Ensin toteutuu teoria-osa (3 op), joka koostuu luennoista ja oppimistehtävistä, joissa käsitellään muotoilualaa yleisesti ja muotoiluprosessin eri vaiheita, riippumatta eri koulutusten substanssialasta.
Sen jälkeen toteutuu substanssi-osa (2 op), jonka aikana käsitellään muotoiluprosessin eri vaiheita ja alan käytänteitä kunkin koulutuksen näkökulmasta ja tehdään oppimistehtäviä.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla pidetään aiheeseen liittyviä luentoja, tehdään lyhyitä oppimistehtäviä ja ekskursio.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Aktiivinen osallistuminen ja oppimistehtävän arviointi
Ilmoittautumisaika
02.01.2023 - 15.01.2023
Ajoitus
09.01.2023 - 31.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 30
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Marjo Suviranta
Vastuuopettaja
Marjo Suviranta
Ryhmät
-
PAKV23KMPalvelumuotoilu, monimuoto
Tavoitteet
Opit muotoiluprosessin toimintatapoja. Opit hyödyntämään erilaisia ideointimenetelmiä etsiessäsi uusia, käyttäjälähtöisiä ratkaisuja.
Opit tarkkailemaan ympäristöäsi.
Mitä ihmiset haluavat ja tarvitsevat elämäänsä?
Miten muotoilija voi parantaa elämän laatua?
Luonnosten ja muiden visuaalisten esittämistapojen avulla opit helpottamaan ongelmanratkaisua ja ajattelua.
Sisältö
Miten muotoiluprosessi toimii ja miten siinä tuotetaan uusia ideoita?
Miten visualisoit ideasi ja kehität sen edelleen luonnoksesta prototyypiksi ja tuotteeksi?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Avain ilmoitetaan ennen opintojakson alkua.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla toteutetaan aiheeseen liittyviä oppimistehtäviä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Aktiivinen osallistuminen ja oppimistehtävän arviointi
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 14.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
22 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Anu Vainio
- Maiju Koskinen
- Sabine Suorsa
Vastuuopettaja
Sabine Suorsa
Ryhmät
-
SKKV20SPSisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu, päivätoteutus
Tavoitteet
- Tunnistat yrittäjyyden merkityksen uravaihtoehtona muotoilun alalla.
- Osaat havaita ja arvioida muuttuvan toimintaympäristön ja verkostojen tarjoamia mahdollisuuksia oman yritystoiminnan kehittämiseksi.
- Osaat tuotteistaa, kaupallistaa ja markkinoida tuote- tai palveluideasi.
- Tunnistat yritystoiminnan riskit ja osaat varautua niihin.
- Osaat tehdä perustettavan yrityksen viranomaisilmoitukset.
Sisältö
- Minkälaisia valmiuksia yrittäjä tarvitsee?
- Miten yritysidea löytyy?
- Miten idea tuotteistetaan, kaupallistetaan ja markkinoidaan?
- Mihin toimiva liikeidea perustuu?
- Miten analysoit markkinoita?
- Minkälaisia laskelmia on tehtävä ennen yritystoiminnan aloittamista?
- Miten suunnittelet asiakaslähtöistä markkinointia?
- Mitkä ovat yritystoiminnan riskejä ja miten suunnittelet riskienhallintaa?
- Mitkä ovat yrityksen käytännön perustamistoimet?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Avain ilmoitetaan ennen opintojakson alkua.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakso jakautuu 2 osaan:
Ensin toteutuu teoria-osa (3 op), joka koostuu luennoista ja oppimistehtävistä, joissa käsitellään muotoilualaa yleisesti ja muotoiluprosessin eri vaiheita, riippumatta eri koulutusten substanssialasta.
Sen jälkeen toteutuu substanssi-osa (2 op), jonka aikana käsitellään muotoiluprosessin eri vaiheita ja alan käytänteitä kunkin koulutuksen näkökulmasta ja tehdään oppimistehtäviä.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla pidetään aiheeseen liittyviä luentoja, tehdään lyhyitä oppimistehtäviä ja ekskursio.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Aktiivinen osallistuminen ja oppimistehtävän arviointi
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 22
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Anu Vainio
- Sabine Suorsa
- Iida Silvennoinen
Vastuuopettaja
Heli Abdel-Rahman
Ryhmät
-
MPKV21KPMuoti ja puvustus, päivätoteutus
Tavoitteet
- Tunnistat yrittäjyyden merkityksen uravaihtoehtona muotoilun alalla.
- Osaat havaita ja arvioida muuttuvan toimintaympäristön ja verkostojen tarjoamia mahdollisuuksia oman yritystoiminnan kehittämiseksi.
- Osaat tuotteistaa, kaupallistaa ja markkinoida tuote- tai palveluideasi.
- Tunnistat yritystoiminnan riskit ja osaat varautua niihin.
- Osaat tehdä perustettavan yrityksen viranomaisilmoitukset.
Sisältö
- Minkälaisia valmiuksia yrittäjä tarvitsee?
- Miten yritysidea löytyy?
- Miten idea tuotteistetaan, kaupallistetaan ja markkinoidaan?
- Mihin toimiva liikeidea perustuu?
- Miten analysoit markkinoita?
- Minkälaisia laskelmia on tehtävä ennen yritystoiminnan aloittamista?
- Miten suunnittelet asiakaslähtöistä markkinointia?
- Mitkä ovat yritystoiminnan riskejä ja miten suunnittelet riskienhallintaa?
- Mitkä ovat yrityksen käytännön perustamistoimet?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla toteutetaan aiheeseen liittyviä oppimistehtäviä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Oppimistehtävän arviointi
Aktiivinen osallistuminen opetukseen
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 31.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 30
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Anu Vainio
Vastuuopettaja
Anu Vainio
Ryhmät
-
PAKV21KMPalvelumuotoilu, monimuoto
Tavoitteet
- Tunnistat yrittäjyyden merkityksen uravaihtoehtona muotoilun alalla.
- Osaat havaita ja arvioida muuttuvan toimintaympäristön ja verkostojen tarjoamia mahdollisuuksia oman yritystoiminnan kehittämiseksi.
- Osaat tuotteistaa, kaupallistaa ja markkinoida tuote- tai palveluideasi.
- Tunnistat yritystoiminnan riskit ja osaat varautua niihin.
- Osaat tehdä perustettavan yrityksen viranomaisilmoitukset.
Sisältö
- Minkälaisia valmiuksia yrittäjä tarvitsee?
- Miten yritysidea löytyy?
- Miten idea tuotteistetaan, kaupallistetaan ja markkinoidaan?
- Mihin toimiva liikeidea perustuu?
- Miten analysoit markkinoita?
- Minkälaisia laskelmia on tehtävä ennen yritystoiminnan aloittamista?
- Miten suunnittelet asiakaslähtöistä markkinointia?
- Mitkä ovat yritystoiminnan riskejä ja miten suunnittelet riskienhallintaa?
- Mitkä ovat yrityksen käytännön perustamistoimet?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla toteutetaan aiheeseen liittyviä oppimistehtäviä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Oppimistehtävän arviointi
Aktiivinen osallistuminen opetukseen
Ilmoittautumisaika
14.03.2023 - 31.03.2023
Ajoitus
02.05.2023 - 31.07.2023
Opintopistemäärä
15 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Heli Abdel-Rahman
Vastuuopettaja
Heli Abdel-Rahman
Ryhmät
-
BTMKV22KPBiotuotemuotoilun koulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
Syvennät taitojasi alan työtehtäviin ja täydennät koulutuksesi opintoja.
Sovellat teoriassa opittuja tietoja käytäntöön ja kehität valmiuksiasi itsenäiseen työskentelyyn.
Tunnistat omat kehittämistä vaativat ammatilliset osaamisalueet.
Opit ymmärtämään työelämän pelisäännöt ja sen, miten organisaatio ja työyhteisö toimivat.
Sisältö
Etsit tarkoituksenmukaisen harjoittelupaikan oman urapolkusi näkökulmasta katsottuna
Teet harjoittelun aikana oman alasi työtehtäviä
Raportoit harjoittelun annettujen ohjeiden mukaisesti.
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Harjoittelu, muotoilu -Learn-alustalla.
Kurssiavain: muharj
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
TKI ja työelämäyhteistyö
Työelämälähtöinen harjoittelu, joka suoritetaan koulutusta vastaavassa yhteistyöyrityksessä.
Harjoittelu 30 op koostuu kahdesta osasta:
Harjoittelu 1 15 op
Harjoittelu 2 15 op
Opiskelijan työmäärä
1 op = 27 h opiskelijan työaikaa
15 op = 405 h opiskelijan työaikaa
30 op = 810 h opiskelijan työaikaa
Lisätietoja opiskelijoille
Kaikki harjoitteluohjeet ovat Harjoittelu, muotoilu -learn-alustalla (Avain muharj)
Harjoittelu voi koostua eri laajuisista 1 - 30 op harjoittelujaksoista
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hajoittelun päätyttyä opiskelija toimittaa harjoittelulomakkeet harjoittelukoordinaattorille:
- Työharjoittelusopimus
- Työharjoittelun toteuttaminen
- Työharjoittelun arviointi ja palaute (työnantaja)
Kun opiskelija on palauttanut lomakkeet, ne toimitetaan tarkistuksen jälkeen opintosihteerille, joka merkitsee opintopistemäärän ja suoritusmerkinnän H.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
10 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Brenda Jiménez
- Sarah-Jane Leavey
Vastuuopettaja
Brenda Jiménez
Ryhmät
-
GDKV20SPGame design, full-time studies
Tavoitteet
- Osaat reflektoida osaamisesi kehittymistä.
- Hahmotat portfolion suunnitteluprosessin ja rakenteen.
- Olet tietoinen portfolion ammatillisista perusteista
- Osaat käsikirjoittaa sisällön, sekä valita ja valmistella kuvamateriaalin.
- Osaat käyttää eri työkaluja ja ohjelmistoja portfolion luontiin.
- Pystyt hyödyntämään eri työkaluja ja ohjelmistoja oman portfoliosivustosi tekemisessä
- Ymmärrät portfolion julkaisun perusteet
Opiskelija palauttaa työt ajallaan määräaikaan mennessä.
Sisältö
- Miten reflektoit osaamisesi kehittymistä?
- Miten suunnitella toimiva ja tarkoituksenmukainen ammatillinen portfolio?
- Miten tehdä verkkoportfolio ja videoportfolio?
- Miten käsikirjoittaa portfolio ja valita sekä käsitellä kuvat siihen?
- Miten valita ja käyttää julkaisualustaa?
- Miten käyttää ja valita julkaisuun tarvittavat välineet ja ohjelmat?
- Kuinka kohderyhmä tulisi huomioida suunnittelussa?
Opiskelumateriaali
Videot, linkit ja tutoriaalit Learnissä.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkoon perustuva oppimisreitti
Osallistut opetus- ja ohjaustilaisuuksiin aikataulun mukaisesti. Opintoaikataulusi määräytyy ajoitettujen ryhmätilaisuuksien ja itseopiskelujen perusteella.
Oppimisreitti, joka nopeuttaa opintoja
Jos olet hankkinut aiheesta aikaisempaa oppimista (kokonaan / osittain), ota ennen kurssia vastuuopettajaan yhteyttä. Näin voitte keskustella siitä, onko sinulla tarvittava pätevyys ja mitkä ovat menetelmät kyseisen pätevyyden osoittamiseksi. Jos et pysty osallistumaan kaikkiin lähiopetustilaisuuksiin muiden kurssien takia, sinun on suoritettava oppimistehtävät itsenäisesti.
Työperusteinen oppimisreitti
Sinun on otettava yhteyttä kurssin opettajaan ennen kurssia sopiaksesi kehitystehtävistä, jotka suoritat työpaikallasi. Sinun on todistettava oppimasi sekä teoreettisesti että käytännössä pitämällä esitys Game Design näyttöpäivässä (show & tell day).
Lisätietoja opiskelijoille
Opiskelijat suorittavat tehtäviä myös itsenäisesti ohjeistuksien ja videoiden avulla. Lähipäivillä töistä saa palautetta ja syvennetään osaamista.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Toteutettu pelialan portfolio.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 13.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
22 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Silva Kärpänoja
Vastuuopettaja
Heli Abdel-Rahman
Ryhmät
-
SKKV21SPSisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu, päivätoteutus
Tavoitteet
- Osaat reflektoida osaamisesi kehittymistä.
- Hahmotat portfolion suunnitteluprosessin ja rakenteen.
- Olet tietoinen portfolion ammatillisista perusteista
- Osaat käsikirjoittaa sisällön, sekä valita ja valmistella kuvamateriaalin.
- Osaat käyttää eri työkaluja ja ohjelmistoja portfolion luontiin.
- Pystyt hyödyntämään eri työkaluja ja ohjelmistoja oman portfoliosivustosi tekemisessä
- Ymmärrät portfolion julkaisun perusteet
Opiskelija palauttaa työt ajallaan määräaikaan mennessä.
Sisältö
- Miten reflektoit osaamisesi kehittymistä?
- Miten suunnitella toimiva ja tarkoituksenmukainen ammatillinen portfolio?
- Miten tehdä verkkoportfolio ja videoportfolio?
- Miten käsikirjoittaa portfolio ja valita sekä käsitellä kuvat siihen?
- Miten valita ja käyttää julkaisualustaa?
- Miten käyttää ja valita julkaisuun tarvittavat välineet ja ohjelmat?
- Kuinka kohderyhmä tulisi huomioida suunnittelussa?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla toteutetaan aiheeseen liittyviä oppimistehtäviä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Aktiivinen osallistuminen ja oppimistehtävän arviointi
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Frans Silvennoinen
Vastuuopettaja
Heli Abdel-Rahman
Ryhmät
-
MPKV22KPMuoti ja puvustus, päivätoteutus
Tavoitteet
- Osaat reflektoida osaamisesi kehittymistä.
- Hahmotat portfolion suunnitteluprosessin ja rakenteen.
- Olet tietoinen portfolion ammatillisista perusteista
- Osaat käsikirjoittaa sisällön, sekä valita ja valmistella kuvamateriaalin.
- Osaat käyttää eri työkaluja ja ohjelmistoja portfolion luontiin.
- Pystyt hyödyntämään eri työkaluja ja ohjelmistoja oman portfoliosivustosi tekemisessä
- Ymmärrät portfolion julkaisun perusteet
Opiskelija palauttaa työt ajallaan määräaikaan mennessä.
Sisältö
- Miten reflektoit osaamisesi kehittymistä?
- Miten suunnitella toimiva ja tarkoituksenmukainen ammatillinen portfolio?
- Miten tehdä verkkoportfolio ja videoportfolio?
- Miten käsikirjoittaa portfolio ja valita sekä käsitellä kuvat siihen?
- Miten valita ja käyttää julkaisualustaa?
- Miten käyttää ja valita julkaisuun tarvittavat välineet ja ohjelmat?
- Kuinka kohderyhmä tulisi huomioida suunnittelussa?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla toteutetaan aiheeseen liittyviä oppimistehtäviä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Aktiivinen osallistuminen ja oppimistehtävän arviointi
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 01.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Silva Kärpänoja
Vastuuopettaja
Sanna Haapanen
Ryhmät
-
GRKV21SPGraafinen muotoilu, päivätoteutus
Tavoitteet
- Osaat reflektoida osaamisesi kehittymistä.
- Hahmotat portfolion suunnitteluprosessin ja rakenteen.
- Olet tietoinen portfolion ammatillisista perusteista
- Osaat käsikirjoittaa sisällön, sekä valita ja valmistella kuvamateriaalin.
- Osaat käyttää eri työkaluja ja ohjelmistoja portfolion luontiin.
- Pystyt hyödyntämään eri työkaluja ja ohjelmistoja oman portfoliosivustosi tekemisessä
- Ymmärrät portfolion julkaisun perusteet
Opiskelija palauttaa työt ajallaan määräaikaan mennessä.
Sisältö
- Miten reflektoit osaamisesi kehittymistä?
- Miten suunnitella toimiva ja tarkoituksenmukainen ammatillinen portfolio?
- Miten tehdä verkkoportfolio ja videoportfolio?
- Miten käsikirjoittaa portfolio ja valita sekä käsitellä kuvat siihen?
- Miten valita ja käyttää julkaisualustaa?
- Miten käyttää ja valita julkaisuun tarvittavat välineet ja ohjelmat?
- Kuinka kohderyhmä tulisi huomioida suunnittelussa?
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaalit julkaistaan Learn-alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Lähiopetus työjärjestyksen mukaan, lisäksi itsenäinen työ ja sovitut tehtävät.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työtehtävissäsi voit kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
- onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen
- millaisia näyttöjä sinun on mahdollista antaa osaamisestasi
- mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti suorittaa sen lisäksi opetukseen osallistuen
Työhön integroitu oppimisväylä:
Ota yhteys opettajaan
TKI ja työelämäyhteistyö
Toteutukseen ei sisälly TKI ja työelämäyhteistyötä
Opiskelijan työmäärä
5 op x 27 h = 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osallistuminen opetukseen, hyväksytysti suoritetut oppimistehtävät.
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Silva Kärpänoja
Vastuuopettaja
Heli Abdel-Rahman
Ryhmät
-
BTMKV22KPBiotuotemuotoilun koulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
- Osaat reflektoida osaamisesi kehittymistä.
- Hahmotat portfolion suunnitteluprosessin ja rakenteen.
- Olet tietoinen portfolion ammatillisista perusteista
- Osaat käsikirjoittaa sisällön, sekä valita ja valmistella kuvamateriaalin.
- Osaat käyttää eri työkaluja ja ohjelmistoja portfolion luontiin.
- Pystyt hyödyntämään eri työkaluja ja ohjelmistoja oman portfoliosivustosi tekemisessä
- Ymmärrät portfolion julkaisun perusteet
Opiskelija palauttaa työt ajallaan määräaikaan mennessä.
Sisältö
- Miten reflektoit osaamisesi kehittymistä?
- Miten suunnitella toimiva ja tarkoituksenmukainen ammatillinen portfolio?
- Miten tehdä verkkoportfolio ja videoportfolio?
- Miten käsikirjoittaa portfolio ja valita sekä käsitellä kuvat siihen?
- Miten valita ja käyttää julkaisualustaa?
- Miten käyttää ja valita julkaisuun tarvittavat välineet ja ohjelmat?
- Kuinka kohderyhmä tulisi huomioida suunnittelussa?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla toteutetaan aiheeseen liittyviä oppimistehtäviä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Aktiivinen osallistuminen ja oppimistehtävän arviointi
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.09.2022 - 16.12.2022
Opintopistemäärä
10 op
Virtuaaliosuus
4 op
TKI-osuus
7 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
12 - 22
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Esko Ahola
- Leena Muotio
- Seija Kiuru-Lavaste
Vastuuopettaja
Esko Ahola
Ryhmät
-
MPKV20KPMuoti ja puvustus, päivätoteutus
Tavoitteet
- tunnet projektityöskentelyn vaiheet
- osaat suunnitella ja aikatauluttaa projektin
- osaat toimia projektissa oman alan asiantuntijana
- omaksut analyyttisen, kriittisen, tutkivan ja reflektoivan työskentelyotteen oman alasi tutkimus- ja kehittämistyössä
- osaat soveltaa luovasti ja kriittisesti tietotaitoasi valitussa muotoiluprojektissa
- osaat asettaa tavoitteet, luoda tutkimuskysymykset ja valita kehittämiskohteeseesi soveltuvat tutkimusmenetelmät
- opit analysoimaan, kuinka valittuja menetelmiä sovelletaan tutkimuskysymyksen ratkaisemiseksi
- osaat laatia tutkimussuunnitelman
Opintojaksolla kirjoitat tutkimussuunnitelmaan perustuvan tutkielman, joka on muodoltaan opinnäytetyön kaltainen, mutta sivumäärältään suppeampi (noin 20 sivua).
- hallitset lähdeviite- ja luettelointitekniikan sekä muut tutkivan kirjoittamisen ohjeet
- osaat laatia lähdeluettelon kriittisesti
- osaat arvioida tutkimuksesi luotettavuutta
Tämä opintokokonaisuus tulee tehdä ennen opinnäytetyön aloittamista.
Sisältö
Mitä vaiheita projektityöskentely sisältää?
Miten projekti suunnitellaan ja aikataulutetaan?
Mitä tehtäviä ja rooleja sinulla on muotoilun edustajana?
Miten projekti toteutetaan ja raportoidaan kriittisellä, tutkivalla ja reflektoivalla tutkimusotteella?
Miten ammattialan TKI-projekti ja siihen liittyen tutkimukseen tarvittavat oppimistehtävät ja tutkimussuunnitelma sekä projektin tutkielma toteutetaan?
Opiskelumateriaali
Verkkomateriaalit, alan kirjallisuus ja opettajien kokoama sekä jakama aineisto. Opiskelijat kokoavat myös itse ryhmälle jaettavaa materiaalia.
Yksilölliset oppimisväylät
Mahdollisesta yksilöllisestä oppimisväylästä tulee neuvotella opettajien kanssa.
Opiskelua on mahdollista suorittaa joustavasti kolme eri oppimisväylää:
- Työviikkopohjainen oppimisväylä
- Opintoja nopeuttava oppimisväylä
- Työhön integroitu oppimisväylä
Lisätietoja: https://ksamk.sharepoint.com/sites/Opiskelu/SitePages/Opinnot.aspx
Oppimisväylistä keskustellaan ovan kanssa Hops-keskusteluissa ja sovitaan lopullisesti opintojakson opettajan kanssa
TKI ja työelämäyhteistyö
Projektit tehdään kokonaan yhteistyössä työelämän kanssa.
Tentit ja muut määräajat
Projektien eteneminen määrittää aikataulun ja niiden mukaan edetään.
Kansainvälinen yhteistyö
Tki ja kansainvälinen yhteistyö selviää projektien myötä.
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan tekemä työmäärä on 27 tuntia yhtä opintopistettä kohden.
10 x 27 t, yhteensä 270 t, josta kontaktiopetuksen osuus on 100-120 t ja loppu itsenäistä työskentelyä projekteissa sekä projektitutkielman kirjoittamista.
Toteutuksen osien kuvaus
Projektin suunnittelu ja toteutus 7 op
Projektitutkielma 3 op
Lisätietoja opiskelijoille
Opiskelija voi ehdottaa myös itse projektia. Ohjaajat esittelevät oppilaitokselle tulleita ehdotuksia. Projektja voi tehdä myös ryhmätyönä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Prokektin suorittaminen hyväksytysti ja projektitukielman kirjoittaminen.
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi.
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 30.04.2023
Opintopistemäärä
10 op
Virtuaaliosuus
3 op
TKI-osuus
10 op
Toteutustapa
70 % Lähiopetus, 30 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Heli Abdel-Rahman
- Leena Muotio
- KY Opettaja
- Ari Haapanen
- Elina Saarela
Vastuuopettaja
Heli Abdel-Rahman
Ryhmät
-
BTMKV20KPBiotuotemuotoilun koulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
- tunnet projektityöskentelyn vaiheet
- osaat suunnitella ja aikatauluttaa projektin
- osaat toimia projektissa oman alan asiantuntijana
- omaksut analyyttisen, kriittisen, tutkivan ja reflektoivan työskentelyotteen oman alasi tutkimus- ja kehittämistyössä
- osaat soveltaa luovasti ja kriittisesti tietotaitoasi valitussa muotoiluprojektissa
- osaat asettaa tavoitteet, luoda tutkimuskysymykset ja valita kehittämiskohteeseesi soveltuvat tutkimusmenetelmät
- opit analysoimaan, kuinka valittuja menetelmiä sovelletaan tutkimuskysymyksen ratkaisemiseksi
- osaat laatia tutkimussuunnitelman
Opintojaksolla kirjoitat tutkimussuunnitelmaan perustuvan tutkielman, joka on muodoltaan opinnäytetyön kaltainen, mutta sivumäärältään suppeampi (noin 20 sivua).
- hallitset lähdeviite- ja luettelointitekniikan sekä muut tutkivan kirjoittamisen ohjeet
- osaat laatia lähdeluettelon kriittisesti
- osaat arvioida tutkimuksesi luotettavuutta
Tämä opintokokonaisuus tulee tehdä ennen opinnäytetyön aloittamista.
Sisältö
Mitä vaiheita projektityöskentely sisältää?
Miten projekti suunnitellaan ja aikataulutetaan?
Mitä tehtäviä ja rooleja sinulla on muotoilun edustajana?
Miten projekti toteutetaan ja raportoidaan kriittisellä, tutkivalla ja reflektoivalla tutkimusotteella?
Miten ammattialan TKI-projekti ja siihen liittyen tutkimukseen tarvittavat oppimistehtävät ja tutkimussuunnitelma sekä projektin tutkielma toteutetaan?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla toteutetaan aiheeseen liittyviä oppimistehtäviä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Oppimistehtävän arviointi
Aktiivinen osallistuminen opetukseen
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Opintopistemäärä
10 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
10 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 21
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Jari-Pekka Muotio
- Sanna Pitkäniemi-Toroska
- Diego Carlozzo
Vastuuopettaja
Jari-Pekka Muotio
Ryhmät
-
REKV20SPRestaurointi, päivätoteutus
Tavoitteet
- tunnet projektityöskentelyn vaiheet
- osaat suunnitella ja aikatauluttaa projektin
- osaat toimia projektissa oman alan asiantuntijana
- omaksut analyyttisen, kriittisen, tutkivan ja reflektoivan työskentelyotteen oman alasi tutkimus- ja kehittämistyössä
- osaat soveltaa luovasti ja kriittisesti tietotaitoasi valitussa muotoiluprojektissa
- osaat asettaa tavoitteet, luoda tutkimuskysymykset ja valita kehittämiskohteeseesi soveltuvat tutkimusmenetelmät
- opit analysoimaan, kuinka valittuja menetelmiä sovelletaan tutkimuskysymyksen ratkaisemiseksi
- osaat laatia tutkimussuunnitelman
Opintojaksolla kirjoitat tutkimussuunnitelmaan perustuvan tutkielman, joka on muodoltaan opinnäytetyön kaltainen, mutta sivumäärältään suppeampi (noin 20 sivua).
- hallitset lähdeviite- ja luettelointitekniikan sekä muut tutkivan kirjoittamisen ohjeet
- osaat laatia lähdeluettelon kriittisesti
- osaat arvioida tutkimuksesi luotettavuutta
Tämä opintokokonaisuus tulee tehdä ennen opinnäytetyön aloittamista.
Sisältö
Mitä vaiheita projektityöskentely sisältää?
Miten projekti suunnitellaan ja aikataulutetaan?
Mitä tehtäviä ja rooleja sinulla on muotoilun edustajana?
Miten projekti toteutetaan ja raportoidaan kriittisellä, tutkivalla ja reflektoivalla tutkimusotteella?
Miten ammattialan TKI-projekti ja siihen liittyen tutkimukseen tarvittavat oppimistehtävät ja tutkimussuunnitelma sekä projektin tutkielma toteutetaan?
Opiskelumateriaali
Projektin sisältämät tiedot ja aikaisemmat opinnot
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Lukujärjestyksen mukainen eteneminen. Viikko kohtaiset harjoitustehtävät
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työtehtävissäsi voit kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Ota yhteyttä opintovastaavaasi eri mahdollisuuksien selvittämiseksi.
TKI ja työelämäyhteistyö
Kohde tehdään yhteistyössä työelämän kanssa
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 26.02.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 20
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
Opettaja
- Ari Haapanen
Vastuuopettaja
Ari Haapanen
Ryhmät
-
BTMKV22KPBiotuotemuotoilun koulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
- omaksut perustiedot ja -taidot keskeisimmistä puu- ja puupohjaisista materiaaleista ja menetelmistä
- tunnistat eri puulajien ja puupohjaisten materiaalien ominaisuudet ja niille soveltuvat työstötavat
- osaat puun ja puupohjaisten materiaalien tarkoituksenmukaisen käytön
Sisältö
Mitä ominaisuusvaatimuksia eri materiaaleilla on ja miten ne vaikuttavat valmistustekniikan valintaan?
Mikä puulaji tai puupohjainen materiaali on sopivin valmistuksen, toiminnan ja käytön kannalta soveltuvin?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla toteutetaan aiheeseen liittyviä oppimistehtäviä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Aktiivinen osallistuminen ja oppimistehtävän arviointi
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
06.03.2023 - 24.04.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 20
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
Opettaja
- Janne Rauvola
Vastuuopettaja
Heli Abdel-Rahman
Ryhmät
-
BTMKV22KPBiotuotemuotoilun koulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
- osaat valita sopivat materiaalit ja hyödyntää niitä tarkoituksenmukaisesti tuotesuunnittelussa
- osaat valita suunnittelun lopputuloksen kannalta sopivimmat valmistusmenetelmät
Sisältö
Mitä tulee ottaa huomioon suunniteltaessa puutuotteita?
Millainen on toimiva, kestävä ja käytettävä puu- tai puupohjainentuote?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla toteutetaan aiheeseen liittyviä oppimistehtäviä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Aktiivinen osallistuminen ja oppimistehtävän arviointi
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Englanti
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Nicholas Sweetman
Vastuuopettaja
Suvi Pylvänen
Ryhmät
-
GDKV20SPGame design, full-time studies
Tavoitteet
Taidehistoria:
Osaat tunnistaa pääpiirteet eri taidekausista ja osaat taidehistorian aikajanan.
Muotoilun historia:
Tiedät pääpiirteittäin muotoilun historian kehityksen ja siihen liittyen myös oman ammattialasi historian.
Sisältö
Taidehistoria:
- Miten taidekaudet sijoittuvat ajallisesti?
- Mitkä ovat eri taidekausien tuntomerkit?
Muotoilun historia:
- Mikä on eri tyylikausien kronologia
- Mitkä ovat eri tyylikausien tuntomerkit?
- Mikä on muotoilun yhteiskunnallinen merkitys?
Ammattialaan sovelletut tehtävät, jotka yhdistävät Taiteen ja muotoilun historian, Kuvataiteen sekä Muodonanto-opintojaksojen opintoja.
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 12.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
50 - 50
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- KY Opettaja
Vastuuopettaja
Heli Abdel-Rahman
Ryhmät
-
BTMKV22KPBiotuotemuotoilun koulutus, päivätoteutus
-
MPKV22KPMuoti ja puvustus, päivätoteutus
Tavoitteet
Taidehistoria:
Osaat tunnistaa pääpiirteet eri taidekausista ja osaat taidehistorian aikajanan.
Muotoilun historia:
Tiedät pääpiirteittäin muotoilun historian kehityksen ja siihen liittyen myös oman ammattialasi historian.
Sisältö
Taidehistoria:
- Miten taidekaudet sijoittuvat ajallisesti?
- Mitkä ovat eri taidekausien tuntomerkit?
Muotoilun historia:
- Mikä on eri tyylikausien kronologia
- Mitkä ovat eri tyylikausien tuntomerkit?
- Mikä on muotoilun yhteiskunnallinen merkitys?
Ammattialaan sovelletut tehtävät, jotka yhdistävät Taiteen ja muotoilun historian, Kuvataiteen sekä Muodonanto-opintojaksojen opintoja.
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 30.04.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 50
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Maarit Kalmakurki
Vastuuopettaja
Maarit Kalmakurki
Ryhmät
-
GRKV22SPGraafinen muotoilu, päivätoteutus
-
SKKV22SPSisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu, päivätoteutus
Tavoitteet
Taidehistoria:
Osaat tunnistaa pääpiirteet eri taidekausista ja osaat taidehistorian aikajanan.
Muotoilun historia:
Tiedät pääpiirteittäin muotoilun historian kehityksen ja siihen liittyen myös oman ammattialasi historian.
Sisältö
Taidehistoria:
- Miten taidekaudet sijoittuvat ajallisesti?
- Mitkä ovat eri taidekausien tuntomerkit?
Muotoilun historia:
- Mikä on eri tyylikausien kronologia
- Mitkä ovat eri tyylikausien tuntomerkit?
- Mikä on muotoilun yhteiskunnallinen merkitys?
Ammattialaan sovelletut tehtävät, jotka yhdistävät Taiteen ja muotoilun historian, Kuvataiteen sekä Muodonanto-opintojaksojen opintoja.
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla toteutetaan aiheeseen liittyviä oppimistehtäviä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Aktiivinen osallistuminen ja oppimistehtävän arviointi
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 18.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
50 - 50
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Laura Hakanen
- Virve Penttilä
Vastuuopettaja
Heli Abdel-Rahman
Ryhmät
-
SKKV20SPSisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu, päivätoteutus
Tavoitteet
Tulevaisuusajattelussa hahmotat mahdollisia, todennäköisiä ja toivottavia tulevaisuuksia, joita lähdet toteuttamaan omassa suunnitteluprosessissasi.
Tunnet erilaisia tulevaisuudentutkimusmenetelmiä, joita opettelet soveltamaan oman työsi ja ammattialasi kehittämisessä.
Sisältö
Mitä menetelmiä on olemassa tulevaisuuden hahmottamiseksi?
Millaisia mahdollisia, todennäköisiä ja toivottavia tulevaisuuksia hahmotat omalla alallasi?
Miten lähdet toteuttamaan niitä omassa ammatissasi?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla toteutetaan aiheeseen liittyviä oppimistehtäviä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Oppimistehtävän arviointi
Aktiivinen osallistuminen opetukseen
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 01.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 22
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Laura Hakanen
- Anton Wikstedt
Vastuuopettaja
Laura Hakanen
Ryhmät
-
MPKV21KPMuoti ja puvustus, päivätoteutus
Tavoitteet
Tulevaisuusajattelussa hahmotat mahdollisia, todennäköisiä ja toivottavia tulevaisuuksia, joita lähdet toteuttamaan omassa suunnitteluprosessissasi.
Tunnet erilaisia tulevaisuudentutkimusmenetelmiä, joita opettelet soveltamaan oman työsi ja ammattialasi kehittämisessä.
Sisältö
Mitä menetelmiä on olemassa tulevaisuuden hahmottamiseksi?
Millaisia mahdollisia, todennäköisiä ja toivottavia tulevaisuuksia hahmotat omalla alallasi?
Miten lähdet toteuttamaan niitä omassa ammatissasi?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla toteutetaan aiheeseen liittyviä oppimistehtäviä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Aktiivinen osallistuminen ja oppimistehtävän arviointi
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
20.02.2023 - 31.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 30
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Laura Hakanen
Vastuuopettaja
Laura Hakanen
Ryhmät
-
PAKV21KMPalvelumuotoilu, monimuoto
Tavoitteet
Tulevaisuusajattelussa hahmotat mahdollisia, todennäköisiä ja toivottavia tulevaisuuksia, joita lähdet toteuttamaan omassa suunnitteluprosessissasi.
Tunnet erilaisia tulevaisuudentutkimusmenetelmiä, joita opettelet soveltamaan oman työsi ja ammattialasi kehittämisessä.
Sisältö
Mitä menetelmiä on olemassa tulevaisuuden hahmottamiseksi?
Millaisia mahdollisia, todennäköisiä ja toivottavia tulevaisuuksia hahmotat omalla alallasi?
Miten lähdet toteuttamaan niitä omassa ammatissasi?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Oppimistehtävän arviointi
Aktiivinen osallistuminen opetukseen
Arvioinnin perusteet:
Opiskelija osaa
- käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä
- etsiä tietoa tiedonhankintaprosessin mukaisesti
- suoriutua sujuvasti tehtäväkokonaisuuksista
- perustella toimintaansa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa
- soveltaa oman alan keskeisiä malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita
- huolehtia tiimin toiminnasta
- soveltaa oman alan eettisiä periaatteita tilanteen mukaan
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 01.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Laura Hakanen
- Esa Hämäläinen
Vastuuopettaja
Laura Hakanen
Ryhmät
-
GRKV21SPGraafinen muotoilu, päivätoteutus
Tavoitteet
Tulevaisuusajattelussa hahmotat mahdollisia, todennäköisiä ja toivottavia tulevaisuuksia, joita lähdet toteuttamaan omassa suunnitteluprosessissasi.
Tunnet erilaisia tulevaisuudentutkimusmenetelmiä, joita opettelet soveltamaan oman työsi ja ammattialasi kehittämisessä.
Sisältö
Mitä menetelmiä on olemassa tulevaisuuden hahmottamiseksi?
Millaisia mahdollisia, todennäköisiä ja toivottavia tulevaisuuksia hahmotat omalla alallasi?
Miten lähdet toteuttamaan niitä omassa ammatissasi?
Opiskelumateriaali
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.
Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.
Opintoja nopeuttavana vaihtoehtona
- voit esimerkiksi ilmoittautua aikaisemmin opintonsa aloittaneelle ryhmälle tarjottavalle vastaavalle toteutukselle.
Opintoja nopeuttavassa väylässä
TKI ja työelämäyhteistyö
Sisältää mahdollisesti TKI ja työelämäyhteistyöprojekteja.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Oppimistehtävän arviointi
Aktiivinen osallistuminen opetukseen
Arvioinnin perusteet:
Opiskelija osaa
- käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä
- etsiä tietoa tiedonhankintaprosessin mukaisesti
- suoriutua sujuvasti tehtäväkokonaisuuksista
- perustella toimintaansa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa
- soveltaa oman alan keskeisiä malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita
- huolehtia tiimin toiminnasta
- soveltaa oman alan eettisiä periaatteita tilanteen mukaan
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Englanti
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Ensihoidon koulutusohjelma
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Ksenia Visser
Ryhmät
-
GDKV20SPGame design, full-time studies
Tavoitteet
2 op.
Yhteiset osaamistavoitteet (koulutus- tai koulutusalakohtainen toteutus) :
Tunnet tutkimus- ja kehittämisprosessin yleiset vaiheet.
Osaat hakea tietoa systemaattisesti oman alasi keskeisistä tietoympäristöistä.
Osaat lukea, kriittisesti arvioida ja hyödyntää oman alasi kirjallisuutta ja tutkimusjulkaisuja.
Tunnet ja osaat soveltaa tutkimuseettisiä ja luotettavuuteen liittyviä periaatteita.
Osaat laatia omaa alaasi ja opinnäytetyötäsi hyödyntävän kirjallisuuskatsauksen tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaan.
3 op.
Tutkimus- ja kehittämismenetelmien koulutus- tai koulutusalakohtaiset osaamistavoitteet:
Tunnet ajankohtaisia oman alasi tutkimuskohteita ja kehittämistarpeita.
Tunnet ja osaat soveltaa oman alasi keskeisiä kehittämisen lähestymistapoja ja/tai tutkimusmenetelmiä sekä eettisiä periaatteita.
Osaat raportoida tutkimus- tai kehittämisprosessista ammatillisen ja tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaan.
Sisältö
2 op. Yhteisiä osaamistavoitteita vastaava sisältö
Millaisiin vaiheisiin tutkimus- ja kehittämisprosessi voidaan jakaa?
Miten löydät, luet ja arvioit oman alasi tutkimustietoa?
Miten laadit luotettavaa tutkimustietoa hyödyntävän ja omaan alaasi ja opinnäytetyöhön liittyvän kirjallisuuskatsauksen tieteellisen viestinnän ja eettisten periaatteiden mukaisesti?
3 op. Koulutus- tai koulutusalakohtaisesti tarkennettava sisältö
Mitä ovat oman alasi keskeiset tutkimuskohteet ja kehittämistarpeet?
Mitä ovat oman alasi kehittämisen lähestymistavat ja/tai tutkimusmenetelmät ja miten sovellat niitä käytännössä oman alasi kehittämisen tarpeisiin?
Miten raportoit tutkimus- tai kehittämisprosessista ammatillisen ja tieteellisen viestinnän sekä oman alasi eettisten periaatteiden mukaisesti?
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
16.01.2023 - 01.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
Opettaja
- Elsa Peltoranta
- Maarit Kalmakurki
Vastuuopettaja
Maarit Kalmakurki
Ryhmät
-
BTMKV22KPBiotuotemuotoilun koulutus, päivätoteutus
-
MPKV22KPMuoti ja puvustus, päivätoteutus
Tavoitteet
2 op.
Yhteiset osaamistavoitteet (koulutus- tai koulutusalakohtainen toteutus) :
Tunnet tutkimus- ja kehittämisprosessin yleiset vaiheet.
Osaat hakea tietoa systemaattisesti oman alasi keskeisistä tietoympäristöistä.
Osaat lukea, kriittisesti arvioida ja hyödyntää oman alasi kirjallisuutta ja tutkimusjulkaisuja.
Tunnet ja osaat soveltaa tutkimuseettisiä ja luotettavuuteen liittyviä periaatteita.
Osaat laatia omaa alaasi ja opinnäytetyötäsi hyödyntävän kirjallisuuskatsauksen tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaan.
3 op.
Tutkimus- ja kehittämismenetelmien koulutus- tai koulutusalakohtaiset osaamistavoitteet:
Tunnet ajankohtaisia oman alasi tutkimuskohteita ja kehittämistarpeita.
Tunnet ja osaat soveltaa oman alasi keskeisiä kehittämisen lähestymistapoja ja/tai tutkimusmenetelmiä sekä eettisiä periaatteita.
Osaat raportoida tutkimus- tai kehittämisprosessista ammatillisen ja tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaan.
Sisältö
2 op. Yhteisiä osaamistavoitteita vastaava sisältö
Millaisiin vaiheisiin tutkimus- ja kehittämisprosessi voidaan jakaa?
Miten löydät, luet ja arvioit oman alasi tutkimustietoa?
Miten laadit luotettavaa tutkimustietoa hyödyntävän ja omaan alaasi ja opinnäytetyöhön liittyvän kirjallisuuskatsauksen tieteellisen viestinnän ja eettisten periaatteiden mukaisesti?
3 op. Koulutus- tai koulutusalakohtaisesti tarkennettava sisältö
Mitä ovat oman alasi keskeiset tutkimuskohteet ja kehittämistarpeet?
Mitä ovat oman alasi kehittämisen lähestymistavat ja/tai tutkimusmenetelmät ja miten sovellat niitä käytännössä oman alasi kehittämisen tarpeisiin?
Miten raportoit tutkimus- tai kehittämisprosessista ammatillisen ja tieteellisen viestinnän sekä oman alasi eettisten periaatteiden mukaisesti?
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali löytyy Learnista.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä. Opintojakso suoritetaan OPSin mukaan. Osioista tulee erilliset pisteet Peppiin.
Tentit ja muut määräajat
Määräajat selviävät Learnista. Opintojakson alussa on aloituskerta Teamsissa. Tällöin opettaja luennoi opintojakson sisällöstä ja etenemistavasta.
Opiskelijan työmäärä
1 op on 27 h opiskelijan työtä.
Toteutuksen osien kuvaus
Kaikille Xamkin opiskelijoille tarkoitettu yhteinen osuus 2 op.
Alakohtainen osuus 3 op.
Lisätietoja opiskelijoille
Opinto edeltää Kulttuurialan Projektitutkielmaa (3 lukuvuosi) ja tulee olla suoritettuna ennen sitä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi 1-5.
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 16.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
22 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Jenni Höök
Vastuuopettaja
Heli Abdel-Rahman
Ryhmät
-
BTMKV22KPBiotuotemuotoilun koulutus, päivätoteutus
Tavoitteet
- Opiskelija osaa suunnitella ja tuottaa kuvaa nykyaikaisella digitaalikameralla.
- Opiskelija hallitsee studiokuvauksen ja -valaisun perusteet ja digitaalisen kuvankäsittelyn perustoimenpiteet.
- Kuvauskohteet valitaan opiskelijan suuntautumisalan mukaan: esineet, interiöörit tai vaatteet ihmisen päällä ja materiaalien pintastruktuurien kuvaaminen.
Sisältö
- Mitkä ovat kameran perustoiminnot?
- Miten kameraa käytetään erilaisissa olosuhteissa ja kuvauskohteissa: esineet, interiöörit, - vaatteet ihmisen päällä ja materiaalien pintastruktuurien kuvaaminen?
- Miten valokuvaus toteutetaan studiossa?
- Miten kuvatiedostoja säädetään ja muokataan kuvankäsittelyohjelmassa?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla toteutetaan aiheeseen liittyviä oppimistehtäviä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Aktiivinen osallistuminen ja oppimistehtävän arviointi
Ilmoittautumisaika
06.04.2022 - 22.04.2022
Ajoitus
31.10.2022 - 16.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Frans Silvennoinen
Vastuuopettaja
Heli Abdel-Rahman
Ryhmät
-
MPKV22KPMuoti ja puvustus, päivätoteutus
Tavoitteet
- Opiskelija osaa suunnitella ja tuottaa kuvaa nykyaikaisella digitaalikameralla.
- Opiskelija hallitsee studiokuvauksen ja -valaisun perusteet ja digitaalisen kuvankäsittelyn perustoimenpiteet.
- Kuvauskohteet valitaan opiskelijan suuntautumisalan mukaan: esineet, interiöörit tai vaatteet ihmisen päällä ja materiaalien pintastruktuurien kuvaaminen.
Sisältö
- Mitkä ovat kameran perustoiminnot?
- Miten kameraa käytetään erilaisissa olosuhteissa ja kuvauskohteissa: esineet, interiöörit, - vaatteet ihmisen päällä ja materiaalien pintastruktuurien kuvaaminen?
- Miten valokuvaus toteutetaan studiossa?
- Miten kuvatiedostoja säädetään ja muokataan kuvankäsittelyohjelmassa?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla toteutetaan aiheeseen liittyviä oppimistehtäviä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Aktiivinen osallistuminen ja oppimistehtävän arviointi
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Englanti
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Brenda Jiménez
Vastuuopettaja
Brenda Jiménez
Ryhmät
-
GDKV22SPGame design, full-time studies
Tavoitteet
- Opiskelija osaa suunnitella ja tuottaa kuvaa nykyaikaisella digitaalikameralla.
- Opiskelija hallitsee studiokuvauksen ja -valaisun perusteet ja digitaalisen kuvankäsittelyn perustoimenpiteet.
- Kuvauskohteet valitaan opiskelijan suuntautumisalan mukaan: esineet, interiöörit tai vaatteet ihmisen päällä ja materiaalien pintastruktuurien kuvaaminen.
Sisältö
- Mitkä ovat kameran perustoiminnot?
- Miten kameraa käytetään erilaisissa olosuhteissa ja kuvauskohteissa: esineet, interiöörit, - vaatteet ihmisen päällä ja materiaalien pintastruktuurien kuvaaminen?
- Miten valokuvaus toteutetaan studiossa?
- Miten kuvatiedostoja säädetään ja muokataan kuvankäsittelyohjelmassa?
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 11.11.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 23
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Jenni Höök
Vastuuopettaja
Sanna Haapanen
Ryhmät
-
GRKV22SPGraafinen muotoilu, päivätoteutus
Tavoitteet
- Opiskelija osaa suunnitella ja tuottaa kuvaa nykyaikaisella digitaalikameralla.
- Opiskelija hallitsee studiokuvauksen ja -valaisun perusteet ja digitaalisen kuvankäsittelyn perustoimenpiteet.
- Kuvauskohteet valitaan opiskelijan suuntautumisalan mukaan: esineet, interiöörit tai vaatteet ihmisen päällä ja materiaalien pintastruktuurien kuvaaminen.
Sisältö
- Mitkä ovat kameran perustoiminnot?
- Miten kameraa käytetään erilaisissa olosuhteissa ja kuvauskohteissa: esineet, interiöörit, - vaatteet ihmisen päällä ja materiaalien pintastruktuurien kuvaaminen?
- Miten valokuvaus toteutetaan studiossa?
- Miten kuvatiedostoja säädetään ja muokataan kuvankäsittelyohjelmassa?
Arviointiasteikko
1-5
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
01.01.2023 - 30.04.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Jenni Höök
Vastuuopettaja
Heli Abdel-Rahman
Ryhmät
-
SKKV22SPSisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu, päivätoteutus
Tavoitteet
- Opiskelija osaa suunnitella ja tuottaa kuvaa nykyaikaisella digitaalikameralla.
- Opiskelija hallitsee studiokuvauksen ja -valaisun perusteet ja digitaalisen kuvankäsittelyn perustoimenpiteet.
- Kuvauskohteet valitaan opiskelijan suuntautumisalan mukaan: esineet, interiöörit tai vaatteet ihmisen päällä ja materiaalien pintastruktuurien kuvaaminen.
Sisältö
- Mitkä ovat kameran perustoiminnot?
- Miten kameraa käytetään erilaisissa olosuhteissa ja kuvauskohteissa: esineet, interiöörit, - vaatteet ihmisen päällä ja materiaalien pintastruktuurien kuvaaminen?
- Miten valokuvaus toteutetaan studiossa?
- Miten kuvatiedostoja säädetään ja muokataan kuvankäsittelyohjelmassa?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Xamk tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden suorittaa opintojaan joustavasti eri elämän tilanteita mukaillen. Opiskelijoille on tarjolla kolme oppimisväylää: työviikkopohjainen oppimisväylä, opintoja nopeuttava oppimisväylä sekä työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä.
Työviikkopohjainen oppimisväylä lukujärjestyksen mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollinen työelämälähtöinen harjoitustyö, jossa aito toimeksianto ulkopuoliselta yhteistyöyritykseltä.
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolla toteutetaan aiheeseen liittyviä oppimistehtäviä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Aktiivinen osallistuminen ja oppimistehtävän arviointi
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
13.03.2023 - 28.04.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 21
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Jari-Pekka Muotio
- Jenni Höök
Vastuuopettaja
Jari-Pekka Muotio
Ryhmät
-
REKV22SPRestaurointi, päivätoteutus
Tavoitteet
- Opiskelija osaa suunnitella ja tuottaa kuvaa nykyaikaisella digitaalikameralla.
- Opiskelija hallitsee studiokuvauksen ja -valaisun perusteet ja digitaalisen kuvankäsittelyn perustoimenpiteet.
- Kuvauskohteet valitaan opiskelijan suuntautumisalan mukaan: esineet, interiöörit tai vaatteet ihmisen päällä ja materiaalien pintastruktuurien kuvaaminen.
Sisältö
- Mitkä ovat kameran perustoiminnot?
- Miten kameraa käytetään erilaisissa olosuhteissa ja kuvauskohteissa: esineet, interiöörit, - vaatteet ihmisen päällä ja materiaalien pintastruktuurien kuvaaminen?
- Miten valokuvaus toteutetaan studiossa?
- Miten kuvatiedostoja säädetään ja muokataan kuvankäsittelyohjelmassa?
Opiskelumateriaali
Saatavilla opintojakson Learn alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Lukujärjestyksen mukainen eteneminen. Viikko kohtaiset harjoitustehtävät
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työtehtävissäsi voit kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Ota yhteyttä opintovastaavaasi eri mahdollisuuksien selvittämiseksi.
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei työelämäyhteistyötä
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135h, josta kontaktiopetuksen osuus on 70h ja itsenäisen työn osuus 65h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Itsearviointi, reflektointi ja vertaisarviointi
Aktiivinen osallistuminen ja oppimistehtävän arviointi
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 22
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Diego Carlozzo
- Nina Palmros
Vastuuopettaja
Nina Palmros
Ryhmät
-
SKKV22SPSisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu, päivätoteutus
Tavoitteet
Tunnet väriteorioita ja osaat soveltaa niitä muotoilun suunnittelutehtävissä.
Suoritettuasi opintojakson osaat hyödyntää värin tuottamia mielikuvia ja värin muuntautumiskykyä.
Tiedät värin subtraktiivisen, additiivisen ja optisen sekoittumistavan.
Ymmärrät värin syntymekanismin.
Ymmärrät värien historian merkityksen sekä värin kulttuurisidonnaisuuden.
Ymmärrät värin merkityksen muotoilussa ja viestinnässä.
Sisältö
Millaisia väriin liittyviä ilmiöitä on olemassa?
Millaisia ominaisuuksia liitetään väriin?
Miten puhumme väreistä niiden oikeilla termeillä?
Miten väriä sovelletaan suunnittelussa ja tuotteiden muotoilussa?
Ammattialaan sovelletut harjoitustyöt, jotka yhdistyvät materiaalipajojen harjoituksiin.
Opiskelumateriaali
Harald Arnkil. 2008. Värit havaintojen maailmassa.Toinen painos. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy. Taideteollisen korkeakoulun julkaisuja B 85. ISBN 978-951-558-237-9.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukainen opetus ja ohjaus (5 op).
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Osaamisen näyttö.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Hyväksiluku tai osittainen hyväksiluku.
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei ole
Opiskelijan työmäärä
5 op
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaa
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtävä kokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa
e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti
g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti
Ilmoittautumisaika
02.01.2023 - 15.01.2023
Ajoitus
01.01.2023 - 01.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 22
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Seija Kiuru-Lavaste
- Nina Palmros
Vastuuopettaja
Nina Palmros
Ryhmät
-
MPKV23KPMuoti ja puvustus, päivätoteutus
Tavoitteet
Tunnet väriteorioita ja osaat soveltaa niitä muotoilun suunnittelutehtävissä.
Suoritettuasi opintojakson osaat hyödyntää värin tuottamia mielikuvia ja värin muuntautumiskykyä.
Tiedät värin subtraktiivisen, additiivisen ja optisen sekoittumistavan.
Ymmärrät värin syntymekanismin.
Ymmärrät värien historian merkityksen sekä värin kulttuurisidonnaisuuden.
Ymmärrät värin merkityksen muotoilussa ja viestinnässä.
Sisältö
Millaisia väriin liittyviä ilmiöitä on olemassa?
Millaisia ominaisuuksia liitetään väriin?
Miten puhumme väreistä niiden oikeilla termeillä?
Miten väriä sovelletaan suunnittelussa ja tuotteiden muotoilussa?
Ammattialaan sovelletut harjoitustyöt, jotka yhdistyvät materiaalipajojen harjoituksiin.
Opiskelumateriaali
Harald Arnkil. 2008. Värit havaintojen maailmassa.Toinen painos. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy. Taideteollisen korkeakoulun julkaisuja B 85. ISBN 978-951-558-237-9.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukainen opetus ja ohjaus (5 op).
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Osaamisen näyttö.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Hyväksiluku tai osittainen hyväksiluku.
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei ole
Opiskelijan työmäärä
5 op
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaa
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtävä kokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa
e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti
g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
16.01.2023 - 07.04.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Kulttuurin koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 25
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Opettaja
- Katariina Silvola
Vastuuopettaja
Katariina Silvola
Ryhmät
-
GRKV22SPGraafinen muotoilu, päivätoteutus
Tavoitteet
Tunnet väriteorioita ja osaat soveltaa niitä muotoilun suunnittelutehtävissä.
Suoritettuasi opintojakson osaat hyödyntää värin tuottamia mielikuvia ja värin muuntautumiskykyä.
Tiedät värin subtraktiivisen, additiivisen ja optisen sekoittumistavan.
Ymmärrät värin syntymekanismin.
Ymmärrät värien historian merkityksen sekä värin kulttuurisidonnaisuuden.
Ymmärrät värin merkityksen muotoilussa ja viestinnässä.
Sisältö
Millaisia väriin liittyviä ilmiöitä on olemassa?
Millaisia ominaisuuksia liitetään väriin?
Miten puhumme väreistä niiden oikeilla termeillä?
Miten väriä sovelletaan suunnittelussa ja tuotteiden muotoilussa?
Ammattialaan sovelletut harjoitustyöt, jotka yhdistyvät materiaalipajojen harjoituksiin.
Aika ja paikka
Hyväksiluku tai osittainen hyväksiluku.
Opiskelumateriaali
Harald Arnkil. 2008. Värit havaintojen maailmassa. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukainen opetus ja ohjaus (5 op).
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Osaamisen näyttö.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Hyväksiluku tai osittainen hyväksiluku.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla tehdään yhteistyötä TKI ja työelämän kanssa, jos näiltä tai opiskelijoilta tulee kurssin sisältöön ja aikatauluun sopivia ehdotuksia ja projekteja.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Osaamisen näyttö.
Opiskelijan työmäärä
5 op x 27h=135h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaa
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtävä kokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa
e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti
g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti
Ajoitus
01.08.2022 - 31.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Avoin AMK ja täydennyskoulutus
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 22
Koulutus
- Biotuotemuotoilun koulutus
- Graafisen muotoilun koulutus
- Muodin ja puvustuksen koulutus
- Avoin ammattikorkeakoulu
- Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutus
Vastuuopettaja
Nina Palmros
Tavoitteet
Tunnet väriteorioita ja osaat soveltaa niitä muotoilun suunnittelutehtävissä.
Suoritettuasi opintojakson osaat hyödyntää värin tuottamia mielikuvia ja värin muuntautumiskykyä.
Tiedät värin subtraktiivisen, additiivisen ja optisen sekoittumistavan.
Ymmärrät värin syntymekanismin.
Ymmärrät värien historian merkityksen sekä värin kulttuurisidonnaisuuden.
Ymmärrät värin merkityksen muotoilussa ja viestinnässä.
Sisältö
Millaisia väriin liittyviä ilmiöitä on olemassa?
Millaisia ominaisuuksia liitetään väriin?
Miten puhumme väreistä niiden oikeilla termeillä?
Miten väriä sovelletaan suunnittelussa ja tuotteiden muotoilussa?
Ammattialaan sovelletut harjoitustyöt, jotka yhdistyvät materiaalipajojen harjoituksiin.
Opiskelumateriaali
Harald Arnkil. 2008. Värit havaintojen maailmassa.Toinen painos. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy. Taideteollisen korkeakoulun julkaisuja B 85. ISBN 978-951-558-237-9.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukainen opetus ja ohjaus (5 op).
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Osaamisen näyttö.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Hyväksiluku tai osittainen hyväksiluku.
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei ole
Opiskelijan työmäärä
5 op
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaa
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtävä kokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa
e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti
g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti